Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4073

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2258

Bruka je da je Donbas u ratu 8 godina I da bema 300 hiljada pod oruzjem (procentualno to je i manje nego u BiH). I to su Rusi zezuli svojim odlukama da ne salju kalasnjikove preko granice nego neka trunu u skladistima. Kao ne moze...a 2014te gledamo Pantsir-e po Donjecku, to moze jel?
Donbasane izgleda boli uvce za njih same...kad im se odbrana svela na miliciju, spartu I somalijce. Sve ukupno ni 10 hiljada. Sta da posalju u Liman kad nemaju...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Sada sam citao dosta ruskih TG kanala i pisu o ovom Lapinu,izgleda da on uopste nije los oficir i vodi grupu "O",kazu da je veoma hrabar i da je skoro uvek veoma blizu fronta i uz vojnike,a vruc "krompir" je preuzeo tek nedavno od onog koji je bio odgovoran za Harkovski deo tj Balakleju.
Kazu ovi koji su bili sa njim u akciji da nije problem u njemu vec u nacinu komunikacije i komandovanja tj kasne dosta cesto komunikacije izmedju vojske na frontu i komandanata

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2016
  • Poruke: 627

Napisano: 01 Okt 2022 19:04

Karbid ::
Jel znas koliko rusi poseduju oklopa.? Bolje da ne znas.!
Evo da ti kazem da je u prvih pet godina (van onoga sto vec poseduju) planirano preko 2000 komada Armate.
Taj period je davno prosao, samo toliko cu ti reci.

Cetiri godine 24/7 proizvodnje UVZ, u prvih 200 dana rata.???
Posle ovoga ocekujes da te neko uzme za ozbiljno.? Pa dali si ti realan.??

I Hitler je razmisljao ovako kao ti. A to je dobro, ako i na zapadu razmisljaju kao ti.


I sta bi sa Armatom ?

Kazes Rusi poseduju dosta oklopa ?

Sta mislis, u kakvom stanju je vecina tog okopa koji se nalazi po skladistima ?

Dopuna: 01 Okt 2022 19:07

awathorn ::
Ja se dalje malo pribojavam kako ce to izgledati kad rezervisti stupe na teren. Rusi su delovali kao organizovana armija prvih par nedelja, dok nakon toga gledamo placenike, milicije i dobrovoljce.

Paralele sa JNA od pre 31 godine su jezive.


Podsecaju na Sirijsku vojsku iz proleca 2015 godine...

par elitnih jednica (ruski padobranci- sirijska republikanska garda, 4ta divizija),
PMC jedinice (Wagner- Tigrovi, pustinjski sokolovi, sirijski marinci),
teritorijalna odbrna (LNR/DNR- raznorazne sitske i hriscanske milicije)

Na sve to dodaje i ostavljanje gomile razne tehnike (tenkovi najvredniji) Ukrajincima, po tome je Sirijska vojska ito bila poznata.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1235

Брисање.

online
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19098

Karbid ::...
Nesvestan si svog neznanja, a nabusit i drzak. Losa kombinacija. Sad

Pogledaj malo koje tenkove izvlace iz skladista, slabo ima T-72, sto sam primetio jos pre koji mesec da ih nestaje (jer su oni koji se mogu lako srediti modernizovani jos ranije u T-72B3).
Sada se izvlace T-80BV, koji su 2014. proglaseni "bezperspektivnim", pa je 2017. ipak reseno da se modernizuju. T-64 u iole upotrebljivom stanju su zavrsili kod DNR/LNR, ali nema ni njihovih fotki i skorije vreme.
Izvlace se T-62.
Sta je sledece?
Tenkova sa ovim gubitcima (do kraja godine ovim tempom bice ~1000) i recimo dvostrukim nivoom remonta od ranije (sto je optimisticno, ali hajde) imaju za jos 2-3 godine, ne vise.

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2441

bladesu ::Sada sam citao dosta ruskih TG kanala i pisu o ovom Lapinu,izgleda da on uopste nije los oficir i vodi grupu "O",kazu da je veoma hrabar i da je skoro uvek veoma blizu fronta i uz vojnike,a vruc "krompir" je preuzeo tek nedavno od onog koji je bio odgovoran za Harkovski deo tj Balakleju.
Kazu ovi koji su bili sa njim u akciji da nije problem u njemu vec u nacinu komunikacije i komandovanja tj kasne dosta cesto komunikacije izmedju vojske na frontu i komandanata


Увек сам говорио: нема ништа боље од изречене истине, додуше горке, увредљиве, али истине. Ово је једини начин да се крене напред. Због тога не могу да ћутим о ономе што се догодило у Красном Лиману.

Одбраном овог одсека руководио је командант Централног војног округа генерал-пуковник Александар Лапин. Исти Лапин, који је добио звезду Хероја Русије за заузимање Лисичанска, иако га де фацто нигде није ни било. Лапин је такође предат трупама Западног војног округа.

Генерал-пуковник је распоредио мобилисане борце ЛНР и других јединица на свим границама Лиманског правца, али им није обезбедио потребну комуникацију, интеракцију и снабдевање муницијом. Пре две недеље, генерал-мајор, командант специјалних снага Ахмат Апти Алаудинов, лично ме је известио да наши борци могу постати лака мета. Заузврат, обавестио сам Валерија Герасимова, начелника Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације, о опасности. Али генерал ме је уверавао да не сумња у Лапинов лидерски таленат и да не верује да је могуће повлачење у Красни Лиман и околину.

Недељу дана касније, Лапин премешта свој штаб у Старобелск, стотину километара од својих потчињених, док сам седи у Луганску. Како можете брзо управљати јединицама, ако сте удаљени 150 км од њих? Због недостатка елементарне војне логистике, данас смо напустили неколико насеља и велики део територије. Није срамота што је Лапин осредњи. И то што га на врху покривају челници у Генералштабу. Да сам по своме, деградирао бих Лапина у чин редова, лишио бих га одликовања и, са митраљезом у рукама, послао бих га на прве редове да крвљу спере своју срамоту.

Војни непотизам неће довести до добра. У војску је потребно поставити људе чврстог карактера, храбре, принципијелне, који брину за своје борце, који кидају зубе за свог војника, који знају да потчињени не може остати без помоћи и подршке. У војсци нема места непотизму, поготово у тешким временима. Већ тада сам рекао: пуцајте на војну концентрацију непријатеља у Изјуму који су заузели нацисти, тим пре што је наша артиљерија у то време имала такву прилику. Одједном би побили главне сатанисте и фашисте. Морамо да спроведемо СВО у пуном смислу те речи, а не да флертујемо. Искористите сваку прилику и свако оружје за одбрану НАШЕ територије. Доњецк је и даље гранатиран. Становници спојених 4 територије желе да буду заштићени.

Не знам шта Министарство одбране РФ извештава Врховном команданту, али по мом личном мишљењу треба предузети драстичније мере. Није потребно сваку одлуку доносити с оком на западноамеричку заједницу – она је већ рекла и учинила много против нас. Јуче је била парада у Изјуму, данас застава у Лиману, а шта сутра? Све би било у реду да није тако лоше.

Р.Кадиров

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Steeeefan,
aha,dakle to je taj koji ima zasluge za one prelaze kod Belogorovke preko Severskog Donca?

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2222

babaroga ::Konasenkov o Limanu

Citat:◽️ Вооруженные Силы Российской Федерации продолжают специальную военную операцию.

💥 В районе населённого пункта Купянск Харьковской области ракетным ударом уничтожен временный пункт дислокации подразделения 14-й механизированной бригады ВСУ. Ликвидировано свыше 50-ти боевиков и 12 единиц специальной военной техники.

💥 Массированными огневыми ударами по позициям 66-й и 93-й механизированных бригад ВСУ на Краснолиманском направлении за сутки уничтожено более двухсот украинских военнослужащих убитыми, пять танков и девять боевых машин пехоты.

◽️ Несмотря на понесенные потери, имея значительное превосходство в силах и средствах, противник ввел резервы и продолжил наступление на данном направлении.

◽️ В связи с созданием угрозы окружения союзные войска были отведены из населенного пункта Красный Лиман на более выгодные рубежи.


Prevod GT


Оружане снаге Руске Федерације настављају специјалну војну операцију.

💥 У рејону насеља Купјанск, Харковска област, ракетним нападом уништено је привремено место размештаја јединице 14. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине. Ликвидирано је више од 50 милитаната и 12 јединица специјалне војне опреме.

💥 Масовни ватрени удари на положаје 66. и 93. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине на правцу Краснолиманског уништили су дневно више од две стотине украјинских војника, пет тенкова и девет борбених возила пешадије.

◽ И поред претрпљених губитака, имајући значајну надмоћ у снагама и средствима, непријатељ је увео резерве и наставио офанзиву у овом правцу.

◽ У вези са стварањем претње од окружења, савезничке трупе су повучене из насеља Красни Лиман на повољније линије.

Jos dodaje da su danas u reonu Zaporozja unistili dva sistema HIMARS


ovo nije namenjeno tebi, koji ovu vest prenosis, da se ne uvredis.
ali kad citam ove izvestaje, ko bajke da citam, te unisteno ovo, te unisteno ovo, te su napali ukri, i onda herojskom odbranom ih je unisteno 3 bataljona dok si reko keks, mrtvi ukri na sve strane, cela ukraina i ceo zapad suzu za suzom pusta od kolicine mrtvih i ranjenih...

koliko je ljudi izginulo po tim izvestajima od pocetka rata , pola kine bi vec nestalo, a ono ukri i dalje prave probleme

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Sad nestoi Rybar pise o tom komandovanju:
Додајмо да је нелогично за неуспехе Западног војног округа кривити команданта Централног војног округа, будући да су резултати учињених грешака били видљиви већ у првим данима ратних дејстава. То потврђују огромни губици опреме, укључујући исту 1. гардијску тенковску армију, а посебно њену 4. гардијску тенковску Кантемировску дивизију, који знатно премашују губитке у људству. У ствари, украјинској војсци су једноставно „поклонили” тенкове и другу тешку опрему, које су имали у недостатку.

Сада се у редовима Оружаних снага Украјине на правцу Харкова, поред испоручене НАТО опреме, могу наћи и десетине јединица некадашње руске технике коју су љубазно оставили још у пролеће. А гарда из ових судских формација Западног војног округа одавно је закаснила.

Не треба заборавити ни неуспешан јуриш на Харков, када је само једна чета од 2 ОбрСпН послата да заузме милионити град (исти јуриш са 4 тигра и 2 камиона Камаз). А у априлу је непријатељ чак почео да успешно потискује из града јединице Западног војног округа, које нису могле правилно да организују одбрану на изузетно важном правцу.

Све ово и недавни неуспех у рејону Харковске области довели су до тога да је још један командант постављен да води трупе „дворског“ округа.

@милинфоливе
https://t.me/rybar/39631

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8374
  • Gde živiš: pecina stroga

Pa Konasenkov kaze da su ukri danas izgubili vise od 200 ljudi na Krasno Limanskom pravcu, i jos pedeset na Kupjansku. Plus 12 jedinica tehnike na Kupjansku.

Sto meni zvuci prilicno vjerovatno.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1338 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 4 sakrivenih i 1282 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Acivi, aramis s, Asparagus, babaroga, Bane san, bankulen, bojank, Bubimir, darcaud, DENIRO, dmdr, DPera, GandorCC, HogarStrashni, HrcAk47, ILGromovnik, Ivan Campo, Ivan001, kalens021, kikisp, Kubovac, kunktator, kybonacci, Lubica, Luka Blažević, mercedesamg, milanovic, mile09, milenko crazy north, Motocar, mrvica78, Panter, Parker, pein, Ripanjac, robertino, ruma, S2M, ser.hill, Shinobi, slonic_tonic, Smajser, Srle993, stalja, Sumadija34, theNedjeljko, Trpe Grozni, vathra, VJ, Zi0mek, Zobara