Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4346

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1317

Frunze ::Што се тиче овог рушења украјинских Су-24 и Су-27 на удаљенсти од 217 км, пре пар дана се причало да су радиле ракете Р-37 ваздух-ваздух.

Pričalo se o njima i vjerujem da jesu bile korištene ali ne znamo da li konkretno u ovom slučaju. Više manje je to u domeni glasina. Ali da su ukri padali, jesu. E sad šta ih je 100% srušilo... Za sad samo odabrani znaju Smile

Kako to da ovaj Gonzalo još uvijek živ i zdrav operira iz Ukrajine? Ja mislio da će ga razapet do sada..

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Мислим да су Израелци забринути због све већег ангажовања Ирана у Украјини. Заправо у Украјини им је прилика да тестирају своје оружје против иранског. Ако буду испоручили оружје Украјини то ће бити ПВО системи и то у ограниченим количинама. Да га тестирају против иранског. А да неће испоручивати офанзивно.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2341

Rocker
AK12 je bio "mrtav na porodjaju"...AK103 bolja opcija. Ne bih dalje u off...ima sve na forumu.

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

flash12

Никаквог упада Руса са севера неће бити, пре свега јер немају којим снагама. Друго, украјинска војска је много већа данас него што је била 24. фебруара. Руси тада изненадним нападом на слабијег противника нису успели да заузму Кијев, неће ни сада.

Дај да више расчистимо око тог наводног руског блицкрига на самом почетку. Што је, по мом мишљењу, америчка измишљотина како би касније могли да наклапају о неспособности руске војске. Не желим да улазим у детаље "акције Гостомељ"(не одговарам на могуће коментаре око операције да не би гушили тему), не знам шта су Руси тражили око Кијева(можда су развлачили украјинску одбрану да би се лакше пробили на југу), али блицкриг нису планирали из простог разлога што га је било немогуће извести. Прво, Блицкриг подразумева садејство неколико родова војске, а Руси нису користили стратешке бомбардере. Друго, сам појам блицкриг је анахрон у савременом ратовању. То је било актуелно некад кад се рат водио по шумама и ливадама, сада се ратови углавном воде у урбаном окружењу где је блицкриг немогућ. Немци су направили брзи продор дубоко у руску територију све док нису дошли до Стаљинграда и ту се стало. Управо су се Украјинци одлучили на такву тактику, за одбрану у градовима што нужно води у рат исцрпљивања. Немојмо поредити пољску и француску војску из Другог рата и ову украјинску. Пољаци и Французи нису имали озбиљну намеру да се супротставе немачком вермахту. Блицкриг је имао неке ефекте у Другом рату и ту се прича завршава. Да ли га је касније неко извео? Американци у Вијетнаму? То је прочитана тактика, као у фудбалу, са којом не можеш вечно да побеђујеш. Понављам, блицкриг је извучен из нафталина да би се кињила руска војска.
Зима као руски савезник?. Више је мит, него истина. Немце није зауставила зима, него бедеми Стаљаинграда. Руска војна сила. Сем тога, имали сте Курску битку, која се водила током лета, у којој су Руси потукли Немце до крајника. Тако да не видим што би зима била од помоћи Русима у овом украјинском рату? Зима је и Русима и Украјинцима, па ком опанци ком обојци.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2622
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Kako bi Flash rekao u naletu inspiracije, nema od toga ništa.


Зезајте се ви, али Белоруска војска је кориснија у овој улози у којој мислим да је тренутно користе (да створе притисак на граници и привуку још Украјинских јединица које би биле много корисније негде другде), него да заиста уђе у рат. Ове ознаке и све везано за информације које долазе из Белорусије су све у служби такве маскировке.

Мућните мало главом. Белоруска војска је састављена од младића на одслужењу војног рока. Релативно је мала војска, погледајте само колико копнених, борбених бригада имају. Шта може таква немотивисана војскица од 40-ак хиљада људи урадити на северном фронту, сада, против Украјинске војске, када је на истом фронту Руска војска пукла на самом почетку рата?

Уместо такве јебаде каква би била интервенција Белорусије, таква јадна Белоруска војска оваквим маневрима може да привуче више десетина хиљада Украјинских војника на ''фронт'' који ни не постоји нити ће постојати.

Тако да, Руси овде раде ДОБРУ СТВАР, и максимално искоришћавају савезника који је иначе релативно слаб, а да притом саме Русе ово скоро уопште не кошта људства. А Украјинци чак и да провале да је у питању блеф, морају барем неке трупе да преусмере тамо, просто не смеју то да игноришу.

offline
  • Pridružio: 25 Sep 2009
  • Poruke: 32
  • Gde živiš: zvezdara

Ukrajina je ucestvovala u desavanjima u Belorusiji oko opozicije, Belorusija se granici se sa Ukrajinom, Poljskom ,Litvanijom, Letonijom, ako stvarno ima slabu vojsku onda bolje neka rasformiraju drzavu. A i batko je delovao bas uplaseno na samitu u Astani, kamo srece da imaju komociju setkanja i slikanja na granici za vezivanje naivnih ukrajinskih jedinica i njihovih NATO komandnih centara.

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1078

Ja takodje mislim da bjeloruska vojska ni u kom slucaju nece biti upotrijebljena ofanzivno na ukrajinskoj teritoriji.
Ali, to ne iskljucuje mogucnost da rusi jos jednom izvrse prodor sa sjevera, iz Bjelorusije. Cak mislim da je neminovno da se to desi.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

flash12 ::Шта може таква немотивисана војскица од 40-ак хиљада људи урадити на северном фронту.

Хм, речено је да заједничка војна групација Савезне државе РФ и РБ ће у свом саставу имати 70 хиљада белоруских војника. Но свакако, мислим да су веће шансе да се Белорусија својом армијом неће укључити званично у рат. Можда грешим. Мада, неке ствари ме копкају ту и нису ми баш јасне.

Е сад, сумњам да би Белоруси 175% снага од 40 хиљада о којима Флеш говори уврстили у ту групацију. Нешто се ту не поклапа. Одакле Белорусима одједном 70 хиљада слободних војника за заједничку руско-белоруску групацију. Све ми је ту некако под велом тајне и знаком питања. Чак ми пада на памет - да ли су то уопште Белоруси?

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3512

Chainsaw ::Ukrajina je ucestvovala u desavanjima u Belorusiji oko opozicije, Belorusija se granici se sa Ukrajinom, Poljskom ,Litvanijom, Letonijom, ako stvarno ima slabu vojsku onda bolje neka rasformiraju drzavu. A i batko je delovao bas uplaseno na samitu u Astani, kamo srece da imaju komociju setkanja i slikanja na granici za vezivanje naivnih ukrajinskih jedinica i njihovih NATO komandnih centara.
За Белорусију је једини спас уједињење са Русијом.

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

Bjelorusija ima totalnu podrsku Rusije.
Nije dzaba pokojni Lazanski govorio da je to jedina drzava zbog koje bi Rusija usla u rat sa bilo kim.

Malo vise oko ulaska Rusa u Bjelorusiju.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1016 korisnika na forumu :: 23 registrovanih, 2 sakrivenih i 991 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, djboj, FileFinder, HrcAk47, hyla, mackenzie, mercedesamg, mikrimaus, Milos ZA, Milos82, Mixelotti, mkukoleca, nemkea71, Oscar, pein, Romibrat, vladetije, vladulns, vukovi, xpforswodniw, yufighter, |_MeD_|