Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4357

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

1.
Инсиде
МИ6 је послала обавештајне податке Канцеларији председника и Генералштабу да је Кремљ одлучио да од Херсона створи град-тврђаву по узору на Бахмут. Сви становници ће бити евакуисани и доведена артиљерија.
https://t.me/yurasumy/5620

2.
Руморс
Колеге, потврђујемо вашу информацију (хттпс://т.ме/резидент_уа/14714) да је уобичајено да се цивили евакуишу из Херсона како би им се спасили животи. Дакле, свако ће добити право да добије стан или земљиште већ на територији Русије (оно што је Зеленски обећао Украјинцима, који су изгубили све, али то нису учинили).
Уместо цивила који су отишли, они ће засићити војну групу, према нашим подацима, то је од 100 до 150 хиљада људи. Тачно писати о граду-тврђави, додали бисмо да град може постати једна велика војна база.

Разлога за такве акције извор је навео два:

1. Запад је Зеленском поставио задатак да по сваку цену заузме Херсон пре америчких избора и Г20, последњи тајминг пред Нову годину. Банкарска кампања ће бацити све, не штедећи радну снагу. Ту ће бити највеће борбе за које се спремају, а цивили се изводе, тако да касније неће бити питања ни са Бучом-2, ни са харковском ситуацијом.

2. Херсон ће постати нека врста руске војне базе за нову офанзивну кампању. Наступиће својеврсни „гамбит” када Канцеларија председника баци сву снагу, налети на „валобране”, претрпи губитке и добије контранапад. Акценат је на томе да се Николајевско-Одески регион одсече од Украјине са приступом границама ПМР/Молдавије.

Хајде да гледамо и видимо како ће бити...
https://t.me/yurasumy/5621

3.
ХЕРСОН - ВАЖНО!!!

Коментаришући претходна два поста.

Кијев ће напасти/кренути/поћи на Херсон(prvo je lose preveo google)

У сваком случају, снажан јуриш ће сломити прву линију одбране, као 1943. године у Курској области. А одавде, на основу чињенице да је град удаљен око 30 км од фронта, вероватноћа, ако не урбаних битака за град, онда артиљеријских удара по њему је скоро 146%. Зато сам још 10. октобра врло нежно позивао људе да напусте град (до бољих времена).

Сада то радим МАЊЕ МЕКО. Драги становници Херсона. Биће борбе за град. Највероватније окрутно, и зато бих бар децу извео из града. Понављам - БАР!!!
https://t.me/yurasumy/5622

Edit:Prepravio sam los google prvod

@Juri Podoljaka

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4873
  • Gde živiš: Novi Sad

Хистеришете као да је тих 150к Украјинаца пред Београдом.

Нема теорије да их има толико, толику количину војске не можеш лако сакрити. Сетите се на којој је све територији била распоређена руска војска 23.фебрура. Неких 150-200к људи је било од Белорусије до Азовског мора. Тако да окачите мачку о реп ту цифру.

Друга ствар, читајте прве изворе а не репост репоста.

Линија фронта је од Херсона на 40км, значи сам град је у домету је буквално свега што Украјинци имају. Досадашње искусто говори да ВСУ заболе Себастијан да ли граната падне на стамбену зграду, пијацу, позориште итд. Челници су дали предлог и савет да се евакуишу деца, наставно особље и сви они цивили (на Крим или негде дубље у територију типа Ростов, Краснодар итд..) који нису кључни за функционисање једног града величине Херсона. Ствар је добровољног карактера. Једни не дају да се цивили евакуишу из насељених места док други чак обезбеде и превоз, храну и смештај. Прилично јасно је ко је цивилима мајка а ко маћеха.

bladesu ::

3.
ХЕРСОН - ВАЖНО!!!

Кијев ће згазити Херсон (и то врло брзо).


Ево класичан пример како долази до циркуса кад се речи изгубе у преводу кривицом гугл преводиоца.

Подољака је рекао следеће: "Киев попрет на Херсон"

Што значи: Кијев ће напасти/кренути/поћи на Херсон а не згазити.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8370
  • Gde živiš: pecina stroga

Mozda je stvar jako prosta. Mozda je Rusima dokumcilo da ih obavjestajno busi lokalna civilna populacija po pozadini fronta. Da ne mogu sest sanduka granata sloziti na gomilu a da nesto ne doleti.

Pa rjesili da sklone civile. Da mogu da ratuju na miru.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7855
  • Gde živiš: Zagreb

Bobrock1 ::
Zna se kakve termobaričke ima Rusija na lageru. Težka odluka je to upotrebiti, kad se zna da je najjača ekvivalentno u TNT tri puta jača od one iznad Hirošime.

odakle ti to?
najjača termobarička, (u vojsci nepostojeći) FOAB, po tvrdnjama samih Rusa ima snagu 0.044 kt.

a da bi se isporučila treba barem Tu-95 ili Tu-160 letjeti direktno iznad položaja Ukrajinaca, a to se neće dogoditi.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1421

novator ::^Denaya

Ništa manje od Rusa da se vrate u mart, kad su bili pod Krivim Rogom, u predgrađu Kijeva, kod Sumija i Černigova, u predgrađu Harkova, pa čak i na onom zaboravljenom kamenu kod Rumunije.....

A što se tiče teških odluka, prije će biti eto vam i Herson, nego te taktičke po Ukrajini o kojima se govori.


Razlika je ogromna i neuporediva.Šta bi Rus uradio od Marta do sad da je ostao pod Krivim Rogom,Černigovom, u predgrađima Harkova i Kijeva sa onim snagama kojim su raspolagali i bili tu gde jesu. Ništa. Da si napisao da se vrate pre 24.02.2022. onda OK. Ali ni tu ne bi mogli nešto mnogo da promene. Da su obavili mobilizaciju, dali bi do znanja Ukraincima šta se sprema. I ovi bi ih dočekali još spremiji. Da angažuju više snaga. Kojih i odakle.

Po svet a ponajviše za Ukrainu bilo bi najbolje da se sve resetuje na 2014. Iz pogleda sadašnjeg vremena, mislim da većina Ukrainaca nikad ali nikad ne bi dozvolila da se i jedan banderovac pojavi na Majdanu. Da bi oni goreli u Lvovu umesto onih jadnih ljudi u Odesi.

Kako se pišu kritike i pogreške Ruske strane, tako bi trebalo da se dopuste kritike i pogreške Ukrainske strane. A ima ih.

Ja pišem o realnom stanju a ne o nečemu šta bi bilo da se zbilo. Pišem o tome da Ukri nisu razdvojili ofanzivne snage (koje su stvarne, ne fiktivne, imaginarne ili da su postojale ili trebale postojati) na dva fronta i da su sa svim udarili na Hersonski mostobran, on 90% više ne bi postojao. Ovako za sad nisu rešili ni jedan veći problem. I dalje im je ugrožen Istočni,Severni, srednji i primorski deo države.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

I tako dok ja paničim oko Hersona, učinak današnjeg napada iz pravca Krivog Roga, 2 Ukro tenka, 5 BMP i jedan valjda Hamvi rastureni. Interesantno je da su na sve do jednom BMP otišle kupole u majčinu, što me navodi na mišljenje da su Rusi prioritet stavili na njihovo uništenje obzirom da ih po dostupnim snimcima Ukrajinci nenormalno popune ljudstvom.
https://t.me/azmilitary11/25874

P.S. Opet neko u sred noći kosi travu po Ukrajini Very Happy

Edit:
@Komentator
Ja sam takođe bio skeptik, ali izgleda su se Rusi ovaj put ozbiljno nameračili na uništenje elektro mreže.

Jučerašnji bilans po Ribaru:
ПС Североукраинская 750кВ — поражен

▪️ПС Днепровская 750кВ — предположительно, поражен автотрансформатор 750/330 кВ.

▪️Главный информационно-вычислительный центр «Укрэнерго» — несмотря на утренние удары, одного БЛА-камикадзе «Герань-2» оказалось недостаточно.

🔻Вероятные пораженные объекты:

▪️ПС Ровно 330 кВ — удар вызвал аварийное отключение электроснабжения в центре города.

▪️ПС Хмельницкий 330 кВ — после ударов «Геранью» произошло аварийное отключение энергоснабжения части Хмельницкой области.

▪️ПС Винницкая 750 кВ — вероятный объект огневого поражения.

A i danas je bilo mnoštvo udara. Sam Zelenski je rekao da su za 8 dana ostali bez 30% elektro mreže. Kada tome dodaš i 20% koliko im je davala Zaporoška nuklearka, ispada da su Ukrajinci na 50% predratne snage.

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7049

Koliko Rusi u svemu ovome koriste aviotransport? Mislim tu na Mi 26 i Il 76.

online
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2258

Jedino sto me nervira vise od ruskog generalstaba jesu Jura i Ribar (Mada Gonzalo je sampion) i njihovo laprdanje tipa "e da ste mene slusali". Jarane pusku u ruke pa komanduj na frontu.

Potapanje grada ako se uopste desi (u sta sumnjam jer onda nece moci da se osvoji) ce biti naravno zanimljiv spin i nekako ce ispasti da su Rusi to uradili Smile unaprijed predlazem da se ne citaju masmediji inace ce raditi Bensedini (a za kolege iz HR Epaurini iako mi se cini da su oni veci optimisti od nas "malih Rusa" jer nisu obavjesteni o rijecima "izdaja" I "prodaja" Smile )

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2016
  • Poruke: 564

Skakac7 ::Komentator
Па Руси им полако уништавају енергетски систем. То што раде полако је веома паметно. Оставља се простор да Украјинци ревидирају своје ставове. Ако се овако настави још десетак дана Украјина ће остати без струје. По мени боља опција од беспрекидног и потпуног уништавања у 48 сати.

По мени губитак Херсона не би био катастрофалан у колико би на време евакуисали цивиле а потом и војнике. И да им не оставе технику наравно.

Revidirali i udarili na Belgograd, pa sad krecu na Herson i rusenje brane.
Ocigledno UA ne revidiraju / taktiziraju kao RU, nego udaraju pa APP (ako prodje - prodje).

Pa ne znam kolega, ako gubitak Hersona nije nista, a po njima (RU) je to RU teritorija,
onda mozemo zakljuciti (teoretski) , da bi i tako razmisljali u vezi Belgograda.

Babaroga, mislim da si apsolutno u pravu vezano za civiliste i spijuniranje u Hersonu.

offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2084

S2M
General Surovikin definitivno prati mycity military↓↓

Citat:Не тежимо високим стопама напада, методично мељемо непријатеља и идемо напред.

Sada i zvanicno mozemo da koristimo tu rijec .

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1059 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 4 sakrivenih i 1010 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Apok, BORUTUS, ccoogg123, cvrle312, darkangel, deimos25, dijica, Dimitrije Paunovic, dushan, Faki-Valjevo, FileFinder, havoc995, ikan, ivica976, jaeger, janbo, Još malo pa deda, Karla, Koridor, Kubovac, kybonacci, laurusri, Leonov, Lieutenant, ljuba, Luka Blažević, mercedesamg, milenko crazy north, milimoj, Milometer, milos.cbr, milutin134, Mlav, opt1, Romibrat, royst33, sap, suton, Toper, Trpe Grozni, vukovi, W123, zixmix