Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4728

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

online
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5375

Da li bi ovo mogla biti slika lancetovane Ose?

https://twitter.com/200_zoka/status/15930179449170.....PBanA&s=19

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Kubovac  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 12 Jul 2016
  • Poruke: 5055

Jedno od mogućih objašnjenja za ovakav "sunovrat" rakete 5V55R sistema S-300PT/PS jeste nepravilno sagorevanje goriva. Gorivo može sagorevati "prebrzo" ili "presporo" (ali i sa kraćim prekidima, tako da motor "štuca" itd...) i samim tim stvoriti preveliki napon koji sagori instalacije napajanja koje su potrebne da elektronika i upravljački mehanizmi mogu funkcionisati i upravljati raketom ili pak ostaviti raketu sa preniskim naponom što u principu proizvodi vrlo sličan efekat.

Ako se to desilo, onda je raketa ostala "bez struje" ili sa "nedovoljno struje" i samim tim komande upravljanja nisu mogle raditi. Prvo je izgubljeno upravljanje, a zatim nije odradila komanda samouništenja, a koja se bazično sastoji od komande "maksimalno gore" kada raketa pod određenim uglom leti po vertikali određeno vreme i onda bi se trebala aktivirati bojeva glava, ali nije odradila komanda "havarijskog sigurnosnog aktiviranja bojeve glave".

Ostaje pitanje da li je odradio kontaktni upaljač prilikom udara u zemlju ili je ono što smo videli samo posledica "siline udara" o zemlju....

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1062

TG-OTES ::
Povlacenje sa desne obale Dnjepra je bilo predvidljivo, i pored opste histerije na forumu to je ispravan potez, koji ce umnogome da relaksira komandovanje SVO.


Ok, i ja sam bio mišljenja da je desna obala bila jako teška i rizična za držanje, i u tom kontekstu sam racionalizovao odluku za povlačenje civila. Ali nisam očekivao da će Rusi predati Herson praktično bez borbe. (Cijela operacija ako je gledamo kao logistički poduhvat je savršeno odrađena).

No, sjetimo se početka SVO i klinova oko Kijeva - povlačenje je bio šok za sve.
Pa onda koncentracija i uzimanje Izjuma, 65. Arsenala, Lisičanska, Limana itd itd.
I najveći skeptici su očekivali da će Rusi "uzeti još možda Slavjansk i Kramatorsk do zime i to je to" Very Happy

Cijelo ljeto niko od nas ovdje nije pogodio šta će se dešavati, osim što je nekolicina nas dobro predvidjela da će zapad pružati pomoć i pomalo povećavati "ulog". Onda dolazi operativna pauza, pa Harkov, pa Kupjansk, pa na kraju Liman pa evo sad i Herson.

Šta Rusi hoće ? Kakav im je plan ? Ovo sve do sada se ne može objasniti, ne postoji način da se njihovi potezi "obuku" u neku drugu košulju osim ludačke, sudeći po nama poznatim i dostupnim činjenicama.

Da ne budem nedorečen, osjeti se promjena sa postavljenjem Surovikina, počeli su ozbiljno i metodično sa udarima na ključnu infrastrukturu, uveli dosta novih BPL itd itd.
Ali - još se ne vide rezultati, ne vidi se slabljenje ukrajinske BG i vatrene moći, Rusi se praktično još uvijek brane, uz teškoće.

I tako, kad vidim da neko počne budalesati "Rusi će xx ili xy" odmah preskačem, jer su nam Rusi pokazali da njihove poteze niko razuman ne može predvidjeti. Mr. Green

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2013
  • Poruke: 5235

flokac ::raketaš ::Motor na Lancetu se ne zgrijava preko 150 C usput je tu elisa koja hladi motor, vidimo na filmičima da Lancet obrušava na cilj i pri tome razvija brzinu do tri put veću od one na kojoj krstari , po mom iskustvu sa baterijama to rade namjerno da se baterija zagrije preko mjere i lakše eksplodira i zapali litij a litij je najbolji aditiv za raketna goriva.

Ne vjerujem da ga neka raketa može vidjeti odnosno da bi se IC glava vezala na taj mali motorič pa to nema kilowat snage, pogledajmo malo oko sebe one jurilice na daski imaju motore od 300 W i kraj mene je nekidan protutnjala teta od 100 kila sa 25 na sat.


Nidje veze , ta kolicina litija u baterijama i njena energetska moc prilikom zapaljenja pored bojeve glave i detonatora je smijesna . Takodje prica o rakentnom gorivu kod Lancenta nidje veze , radi se o elektro motoru sa propelerom


Daj pročitaj moj tekst još jednom , ali malo pažljivije. Pišem o litiju u baterijama , pišem o baterijama koje ekslodiraju kad su vruće , pišem o litiju koji se nakon toga zapali i koji jako dobro gori, pišem o litiju koji se zbog izuzetno visoke energije koju razvija kod izgaranja kao aditiv dodaje modernim raketnim gorivima . Kilogram litija kod izgaranja razvije dvadesetak puta više energije od bio kojeg eksploziva . U kilogramu najboljeg eksploziva ima energije koliko u deci benzina ili 50 grama litija .

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8378
  • Gde živiš: pecina stroga

Prvo javno neslaganje Bajdena i Zelenskog

Citat:42 min ago
"That's not the evidence": Biden casts doubt on Zelensky's Poland missile claim
From CNN's DJ Judd

US President Joe Biden on Thursday responded to Ukrainian President Volodymyr Zelensky's claim that a Ukrainian missile was not responsible for a deadly explosion in Poland on Tuesday.

“That’s not the evidence,” Biden told reporters at the White House after returning from the G20 summit in Bali, Indonesia.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1057

Prekjuče im preseo ručak, danas izgleda prva kafa.
Udari prijavljeni Kijev, Dnjepro, Čerkasi, Odesa.

offline
  • Pridružio: 10 Sep 2014
  • Poruke: 903
  • Gde živiš: Republika Srpska

https://www.youtube.com/shorts/T2zzbQMAYKE?feature=share

Unconfirmed video of possible AD fail over Kyiv


Nesto palo, i pofino gori

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5373

Kubovac...neš se ljutiti ako malo korigiram ono što si napisao
Te rakete imaju raketni motor koji puše onih svojih nominalnih 11 sekundi i taj motor daje samo i isključivo mehaničku energiju raketi za let. Pored raketnog goriva u letnom motoru, raketno gorivo se nalazi i u gasgeneratorima (u repnom djelu rakete) koji daju opet mehaničku energiju aktuatorima rula.
A napajanje sklopova električnom energijom daje izvor koji se nalazi u prednjem dijelu rakete i to bi kod ovih raketa trebala biti baterijska jedinica, vjerovatno ampulna baterija (baterija bude ''suha'' i neaktivna sve dok se elektrolit iz ampula ne istisne u prostor sa elektrodama)

offline
  • Artiljerac
  • Pridružio: 07 Nov 2009
  • Poruke: 3128

Skott objasnio projektile koji su Pali u PL

offline
  • Pridružio: 11 Nov 2022
  • Poruke: 365

Kao da su nas culi Rusi na forumu , lete krstarece sakom i kapom Very Happy

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1275 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 8 sakrivenih i 1228 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, bagor10, bigfoot, CikaKURE, debeli, Dimitrise93, Dorcolac, draganl, Georgius, hooraay, ikan, ILGromovnik, kikisp, kuntalo, Leonov, lord sir giga, Marko Marković, Mcdado, mercedesamg, Mi lao shu, milenko crazy north, milimoj, Milometer, milos.cbr, Mixelotti, nikola990, pein, repac, S2M, Skywhaler, Sumadija34, suton, t84dar, Toper, Trpe Grozni, voja64, zlaya011, Zoca