Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4748

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Што се тиче иранских шлемова, зар није могуће да Русија настоји што више да веже Иран уз себе?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

babaroga ::Vrlo interesantno, BBC donosi cijeli clanak o ubijanju zarobljenih Rusa.

https://www.bbc.com/news/world-europe-63676446?xto.....type=owned


Бар су рекли да нису сигурни ко је тај што еј пуцао можда је ово намештено а можд и није....мислим на ту сцену са пуцањем по укрима и онда после тога знамо шта се десило са заробљеним Русима...

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1073

Једна ствар о којој се не говори, а можда је занимљиво.

Дневно 50.000 граната и ракета, нека је само 10.000 из цијевне артиљерије, колико је то цијеви на дневном или мјесечном нивоу које треба мијењати?
Бојан би требао имати бољу представу.

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

sremac983 :: Бар су рекли да нису сигурни ко је тај што еј пуцао можда је ово намештено а можд и није....мислим на ту сцену са пуцањем по укрима и онда после тога знамо шта се десило са заробљеним Русима...

Прво што сам помислио да је исценирано. Некако је деловало као из филмова. Предало се њих десетак и онда се један појавио да пуца, и то у другачијој униформи од руских војника који су лежали. Али опет, толико да наместе делује ми превише.

online
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25671
  • Gde živiš: I ja se pitam...

ras007 ::Што се тиче иранских шлемова, зар није могуће да Русија настоји што више да веже Иран уз себе?

Ево, да не препричавам. Надам се да ћеш имати стрпљења да прочиташ, претпостављам да те интересује, пошто си поставио правилно питање. У тексту сам обрадио корене, узроке, итд...

https://oruzjeonline.com/2022/10/29/rusija-i-iran-iznudjeno-prijateljstvo/

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2017
  • Poruke: 44

Што се тиче убијања заробљених Руса, било би добро кад би "испливао" снимак дрона, истог онога (претпостављам Руског) који их је снимио након егзекуције. Све се надам да су снимили и овај злочин.

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Све више делује да се укронацистичка булумента у Кијеву налази између чекића и наковња. Од почетка је било очигледно да ће бити жртвовани од стране својих ментора. Имамо подугачак списак америчких хуља, који су за њихове интересе обављали прљаве послове,које су они касније смакли на разне начине. Најпознатији Норијега, којег су кад им је постао терет оквалификовали као највећим спољнополитичким промашајем САД. По свој прилици, тако нешто би се могло десити са Зеленским и његовом камарилом. Њих једеино може извући тотални светски рат.

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Sirius ::ras007 ::Што се тиче иранских шлемова, зар није могуће да Русија настоји што више да веже Иран уз себе?

Ево, да не препричавам. Надам се да ћеш имати стрпљења да прочиташ, претпостављам да те интересује, пошто си поставио правилно питање. У тексту сам обрадио корене, узроке, итд...

https://oruzjeonline.com/2022/10/29/rusija-i-iran-iznudjeno-prijateljstvo/


Citat:Želi li se imati prijatelja, mora se hteti i za njega voditi rat: a da bi se vodio rat, mora se znati tući neprijatelj.

Много је речено овим речима сада старим и више од 3000 године....мало је оних који су стали уз свог пријатеља данас...веома мало...

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

Смер Соледара
стање од 13.00 часова 19.11.2022

У околини Бахмута и Соледара се настављају интензивне борбе за контролу насеља. Оружане снаге Украјине трпе огромне губитке у људству.

🔻У области Бахмута, јуришни одреди ПМЦ „Вагнер“ блокирали су једну од јединица 53. Омбре Оружаних снага Украјине, део особља украјинске формације одбио је да изврши борбене задатке.

▪Због тешке ситуације на локалитету, украјинска команда је пребацила 185 бригада мобилисаних за попуну 53, укључујући и вод „одбијача“ из Житомира. Из правца Херсона у Покровск је стигао воз војне технике 24. бригаде.

▪Након прегруписавања, ударни одреди 53. омбре Оружаних снага Украјине покушали су да заузму раније изгубљене положаје, али су руски војници, уз подршку артиљерије, одбили напад.

🔻У сектору Соледара, током интензивних борби у близини аутопута Бахмут-Соледар, јединице Оружаних снага Русије успеле су да истисну украјинске формације. Али као резултат контраофанзиве, 53. бригада је успела да потисне руске трупе.

🔻У протекла два дана гарнизон Бакхмут изгубио је 18 убијених људи, од којих је 10 погинуло од пријатељске артиљеријске ватре.

Повређено је још 99 бораца Оружаних снага Украјине, од којих је 14 евакуисано из подручја борбених дејстава због промрзлина због недостатка зимских униформи.

Према пресретању непријатељских комуникација, болнице и болнице су претрпане, а у мртвачницама нема места за одлагање тела погинулих.



Херсонски правац
стање од 12.00 часова 19.11.2022

Украјинске јединице су фиксиране на десној обали Дњепра. Команда Оружаних снага Украјине повлачи део редовних формација Оружаних снага Украјине на друге секторе фронта, замењујући их борцима одбране.

▪У околини Белозерке распоређен је вод 9. консолидованог батаљона трупа, а чета јединице Територијалне одбране пребачена је у Новокаири.

Четири чете 5. консолидованог и 3 механизована батаљона 28. бригаде Оружаних снага Украјине заузеле су положаје на аеродрому Чернобајевка и у Антоновки.

Снаге 59. бригаде прешле су реку Ингулец преко понтона у близини Дарјевског моста и заузеле линију Николскоје-Новотјагинка.

▪У току протеклог дана са железничке станице Березњеговатое у рејон Кривог Рога послато је осам тенкова и десет оклопних возила. Током 19. новембра биће пребачено још пет тенкова.

▪Инжињерије и саперске групе 28. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине настављају са деминирањем подручја. У протекла три дана више од 20 људи је минирано у разним деловима региона.

У Снигиревки, приликом неутралисања експлозивне направе, дигнут је у ваздух командир саперске чете Оружаних снага Украјине. Погинуле и рањене евакуишу хеликоптери војне авијације.

▪Новинари британске телевизијске куће ИТВ стигли су у рејон насеља Камишани да снимају монтиране прилоге о „ослобађању Херсона од јарма окупације“.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2613
  • Gde živiš: Beograd

babaroga ::

Vojni budzet za 2023 planiran na nivou 84 milijarde dolara. Izvor britanski obavjestajci



Искрено ово је врло мали буџет с обзиром да се налазе у рату, отприлике тачно 4% БДП-а. Рат троши паре много више него мирнодопско стање.

С друге стране, украјински војни тј. ратни буџет биће еквивалент 30 милијарди долара (предратни им је био 6 милијарди). Ове године су примили готово 40 милијарди долара помоћи, ако исто толико приме и следеће, украјински војни буџет ће у '23 бити сличан предратном руском, и чинити 83% ''ратног'' руског.

Очекивао сам руски војни буџет од барем 100-120 милијарди, танко је ово. Наставља се та недореченост и непотпуност Кремља, која је једна од одлика овог рата. А млади Руси гину и гину и гину и брука се наставља.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1087 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 10 sakrivenih i 1029 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, babaroga, Bokiboks, bokisha253, darkangel, drimer, FOX, Insan, Karla, kihot, Klecaviks, Kubovac, kubura91, kunktator, ljuba, Lubica, Mercury, Mi lao shu, mikrimaus, milenko crazy north, minmatar34957, mrav pesadinac, nenad81, Nobunaga, ObelixSRB, panonski mornar, Parker, pein, prle122, procesor, raptorsi, RJ, sasa87, shone34, Sirius, slonic_tonic, Smiljke, sovanova95, stalja, Sumadija34, theNedjeljko, Tvrtko I, vathra, Zoca, žeks62, 79693