Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4743

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2263

o kakvim vi to uniformama pricate?

ja kad sam sluzio vojsku, vajali smo se na terenu u onim smb uniformama a one novije su bile za paradu i izlazak u grad.

u magacinima je bilo gomila svega i svacega za rezervu, sluzio i tamo, pa video, i to posle dve decenije od raspada exyu. ne raspada se ta uniforma tako lako ako se cuva kako treba.

ne mogu da verujem da u rusiji nema rezervi, oni su tek poznati bili ranije po stancovanju svega i svacega za vojsku. mozda nesto od toga nije cuvano kako treba, mozda je zastarelo po ovim supermodernim standardima, ali da nema, to ne mogu da verujem.

ps. amer je, kad je isao u ratove dobijao modernu uniformu, opremu i sve sto mu treba. e sad sto su oni razmazeni pa kupuju kojesta to nije problem americke vojske niti logistike. onaj ako na puski nema jos plus dve dzidzabidze kupljene onlajn onda mu puska ne vredi nista. pozeraj najobicniji.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Apr 2014
  • Poruke: 1398

Sto se tice zimskih uniformi, kacio sam pre mesecak dana vest sa cesto nepouzdanog bulgarianmilitary gde se navodilo kako rusi pregovaraju sa osmanlijama o kupovini 200,000 kompleta zimskih uniformi, kao i o kacigama & oklopima.

offline
  • vobo 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 25 Apr 2011
  • Poruke: 1585

Mi imamo koliko bese ljudi u VS pa i dalje postoje cuveni rapovi, rancevi m77 i limeni slemovi.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19156

babaroga ::...
Pogledaj video do kraja. Koristi aerosolnu zavjesu.


Dimne kutije koje se aktiviraju u vazduhu postoje brat-bratu 60 godina u masovnoj, 80ak godina u sporadicnoj upotrebi. Ako je to nekome "savremeni sistem zastite od POVR" neka mu bude...

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8441
  • Gde živiš: pecina stroga

Nego, posto su Rusi totalno udavili bilo kakva desavanja na frontu, usudicu se da se malo osvrnem na siru sliku. I da dam jednu prilicno smjelu ocjenu situacije.

Cini se da je doslo do prvog ozbiljnijeg raskola medju dosada na povrsini monolitnim saveznicima.

Pratim zapadne izvore, i jako se dobro vidi da ameri guraju da se pregovara. Sef CIA je poslije sastanka u Istanbulu sa Rusom otisao pravo kod Zelenskog. Niko ne prica nista, ali je vrlo moguce da su neke poruke prenesene (ili je bar pokusano da se prenesu). Ovdje ne mislim na Ruske poruke, nego na US poruke, ali mu je Burns sigurno dao i svoju ocjenu situacije na osnovu razgovora sa Rusom. KOja ne vjerujem da je ruzicasta.

U medjuvremenu, u Ameriki, sef generalstaba izlazi na televiziju, i nakon hvalospjeva hrabroj ukro vojsci kaze da nemaju sanse da ustvare ciljeve vojno, i da je sada trenutak da pocnu da pregovaraju.

U medjuvremenu Zelenski napravi onaj gaf sa raketom i traktorom, gdje bukvalno krene uz nos Bajdenu i Amerima, a bome i Poljacima. Niko javno ne govori, ali mi se cini po komentarima u MSM da cak provijava i ideja da je raketa i traktor ukro namjerna namjestaljka sa ciljem da se NATO uvice u otvoereni sukob. Uostalom, zasto Poljaci ne daju ukrima da ucestvuju u istrazi. Samo su im dali ulogu posmatraca, i rto na jedvite jade, i nakon dva dana.

Bajden po prvi put naziva Zelenskog lazovom (javno). Na fin nacin, ali to je to.

Ono sto je najinteresnaatnije je reakcija Evrope. Prvi Borelj, koji izlece sa izjavom da Ukrajina mora da oslobodi sve. Pa onda Ceh, sa slicnom pricom.

Izgleda da ameri gledaju da se ovo privodi kraju sad ako se moze, jer vide kuda ovo vodi, a da Evropa, pogotovu jastrebovi evropski, panicno krecu u kontrakampanju da se onemoguci pritisak na ukre da pregovaraju i da zavrsavaju ovo.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3097

https://mobile.twitter.com/ilciclistainblu/status/1593699108082094082


Ugledar, jake oborine.

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8441
  • Gde živiš: pecina stroga

bojank ::
Dimne kutije koje se aktiviraju u vazduhu postoje brat-bratu 60 godina u masovnoj, 80ak godina u sporadicnoj upotrebi. Ako je to nekome "savremeni sistem zastite od POVR" neka mu bude...


Jesu li one dvije zavjese na kraju videa "dimne kutije" ili aerosol?



Ovo nije klasicna dimna kutija. Ovo pravi zavjesu. I trebalo bi da se aktivira na lasersko ozracenje. Nisam ulazio u detalje ali zvati ovo "dimna kurtija" se na srpskom jeziku naziva da ne kazem sta

Municija se zove aerosolna, bar po nekim (nepouzdanim) izvorima. Navodno oznaka 3VD35
Clanak iz 2021.

https://www.rbth.com/science-and-tech/334302-new-defense-system-for-armata

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19156

Dimne kutije sa aktivacijom u vazduhu, ne znam sta nije jasno. Postoje 60+ godina i masovno su koriscene u gomili ratova.
Evo ti juznokoreanaca sa modernim DK istog tipa, ove njihove sadrze grafitni prah i fino "mlevene" posebno tretirane cestice gume, koje gorenjem stvaraju trajniju blokadu u IC spektru od klasicnih koje su Rusi koristili u ovom videu.



PS. Prakticno svaki dim je aerosol.

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

Jesam li ja nesto ofulao pa uletio na temu o ekonomiji i slicnim stvarima? Confused

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2263

pa zelenski je javno pre rata isprozivao bajdena, dva dana pre pocetka rata, da ne siri paniku jer rata nece biti. ovo je nista prema tome.

nije mu prvi put da proziva.
a ovi ga trpe i vode ga svugde ko dvorsku ludu.
nece amer i evropljanin sad usred rata da opali samar zelenskom koji misli da ako ga vec moraju trpeti da moze biti sve bezobrazniji.
ma koliko je bajden star i otupaveo, vratice demokrate zelenskom to prozivanje jednog dana. kad se ovo zavrsi, pustice ga niz vodu ko da nije ni postojao, siguran sam u to.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1068 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 4 sakrivenih i 1026 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: babaroga, cenejac111, Dimitrise93, djboj, DPera, draganca, dushan, esx66, Georgius, HrcAk47, ikan, janbo, kobaja77, Koridor, ladro, laki_bb, laurusri, Litostroton, mercedesamg, Millennium, milutin134, Panter, prashinar, rajkoplje, raptorsi, rasok, Rogan33, Srle993, stegonosa, Sumadija34, Tas011, Trpe Grozni, Vlada1389, vladulns, Vzor50, zlaya011, žeks62, 79693