Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4863

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • beowl  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 14 Sep 2009
  • Poruke: 919

beowl ::
Ovi su oko 700 kilometara udaljeni od teritorije sa koje Ukrajinci mogu da ispale neki eksperimentalni dron-samoubicu (poput onih morskih kojima niko ne zna model ali vidimo da ih imaju i da su njima napadali Sevastopolj), pa ako mu pođe za rukom da prođe PVO barijeru i grune među ove standardno naslagane i napakovane labudove i medvede, biće materijala za telegramdžije i njihovu istragu krivaca.


Nema tri dana da sam ovo napisao Neutral

Ne kažem ovo da bih ispao pametan nego više da bi neko drugi ispao glup na kvadrat. Ako već nemaju dovoljno mozga da proaktivno ocene da je 700 kilometara preblizu i previše rizično za naređati zlata vredne labudove i medvede na izvolte, ono što im je moralo upaliti makar jednu crvenu lampicu u glavi su sveži Maxar snimci baze u Engelsu. To se već odavno pokazalo kao neformalna najava da će nešto biti pokušano.

To nešto uglavnom bude i uspešno, budući da je najjači odbrambeni zid na koji nailazi sačinjen od čuvene "neće valjda" konstrukcije.

Čak im je Zelenski, baš u petak, najavio da spremaju adekvatan i još neviđen odgovor na udare po energetskoj infrastrukturi.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1077

Na RT teoretišu o povlačenju vojske iz Energodara…

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Beowl
Pre neki dan je cak i B92 objavio vest da Ukri prave dronove samoubice velikog doleta i da ce jih preeed kraj godine testirati. Inace vesti o tim dronovima su se pojavile na pocetku koriscenja tog tipa letelica od strane Rusije.
Lepo sam napisao da su Ameri 1999 vise cuvali daleki Aviano nego Rusi svoje baze na liniji fronta.
Najgore je to sto nije to prvi napad na bazu daleko u Rusiji a kamoli blizu linije.
Nijedna mera predostroznosti kao razdvajanje letelica, municije, zastitni bedemi, kamuflazne mreze da se sakrije prisustvo letelice od tada izgleda nije preduzeta. Ko se ne prilagodi, izgubi.
A sto se tice PVO, imaju 300ak lansera BUK, 10tine S300P ranijih verzija u rezervi pa nek jih postave....obuce ljude itd.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

То је база стратешке авијације. Одатле треба да полећу авиони наоружани нуклеарним главама. Каква евакуација? Руси морају да ставе до знања да то не сме да се дира. Нуклеарна тријада је за Русију од круцијалног значаја. Егзистенцијалног значаја. На њима је да ли ће да се праве да се није ништа десило или ће јасно ставити до знања да се такве ствари не смеју поновити.

online
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5479

^ ^ Trebali bi i patrolirati oko aerodroma, da ne bi dvojica donijeli kvadkopter sa eksplozivom pa gledali da ga spuste na prvu bombu/raketu i tako izazvali veću eksploziju.
Ako već sad kažu da su 2 oštećena, onda je broj veći, samo pitanje koliko puta.
Jeftino ih daju.

A emocije, ako je Rusima ok da im Ukrajina, koja nema avijaciju ili rakete za takva dejstva, uništava strateške bombardere koje nije lako nadoknaditi, onda je i meni ok. Šta dalje, napadaju im silose, a ovi pojma nemaju o tom?

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Uf, eksplozija na snimku je na 0:03 a udarni talas je na 0:18.
Grubom računicom, udarni talas je prešao oko 5 kilometara a bio je dovoljno jak da protrese okolne automobile. Tamo je bila neka ozbiljna sekundarna eksplozija.
Rusi više nemaju kapacitet da proizvode niti Tu-160 a pogotovo ne Tu-95. Šta god da je tamo izgubljeno, izgubljeno je trajno, a što je najgore Ukrajinci su načeli Rusku jednu polugu Ruske nuklearne trijade.

Izgubljeni Ka-52 i Su-34 se mogu nadomestiti relativno brzo, ali šta god da je uništeno u Engelsu je nenadoknadiv gubitak i urušava faktor odvraćanja od zapadnih neo-kolonijalista.
Ipak bih sačekao satelitske snimke pre neke veće žalopojke.

https://twitter.com/i/status/1599697000299376641

offline
  • Pridružio: 01 Avg 2012
  • Poruke: 396

Što kažu kod Dva majora, nema šanse da vruće glave na Zapadu posle ovoga ne pomisle šta ako? Ovde mora da se sa jedne strane žestoko odgovori, sa druge, da se prestane sa razmišljanjem kao da organizuju aero miting. Imam utisak da je naš komandni kadar iz 99. na čelu Rusije da bi ovaj rat bio gotov za tri meseca.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Da se sakrije prisustvo ne može, s obzirom na pokrivenost Rusije satelitima. A mislim da Rusija i Amerika medjusobno najavljuju poletanja nukl bombardera. Sve se svodi na PVO i prevenciju u vidu baziranja van teoretskih dometa neprijatelja.

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12561

Sad pitanje da li Rusija ima istu doktrinu ko Amerika da napad na strateško oružje čak i konvencionalnim sredstvima povlači odmah nuklearni odgovor? Tako nešto su Ameri imali tokom hladnog rata kao doktrinu.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Vlada

Rusija proizvodi nove Tu-160 makar je tako išla vest

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 867 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 9 sakrivenih i 811 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, ArmyBoss, Ben Roj, bojcistv, bokisha253, Boris BM, Boris Bosiljčić, Buzdovan, ccoogg123, d bos, Denaya, dika69, draganca, Excalibur13, FOX, Georgius, gomago, Kaplar2, Karla, krkalon, Kubovac, kybonacci, ladro, laurusri, Lošmi, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, milos.cbr, milutin134, MiroslavD, mocnijogurt, nikoladim, NoOneEver Dreams, nuke92, opt1, powSrb, raptorsi, RJ, robertino, sasa87, Srle993, stalja, vathra, voja64, šumar bk2