Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1975

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Po Militär Map

Ulične borbe u Krimsoje, Blok 37, Blok 28 sa selom u blizini. Popasnaje, Chernukino kraj Debeltsevo.

Na voicesevas.ru naši tvrde da imaju Staru Avdeevku ali nema potvrde. Teške borbe u Avdeevki i Peski. Naši gubici jučer 25 mrtvih 39 ranjenih. Većina u Avdeevki i Peski.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Avg 2014
  • Poruke: 103

[quote="Fuma"][quote="carasco"][quote="Granicar19"]carasco ::Granicar19 ::
Moja gramatika nije tvoja. To mislim da smo završili sa velikom nagradom 95' jednom za sva vremena. Prilagodi se. Onio koji se ne prilagode izumiru,"istorijski" dokazano...

Drugo,SSSR je otišao u bankrot,velikim djelom zbog održavanja vojne sile na granicama koje su pitam se bile gdje najistančanije: U NJEMAČKOJ.

Ujedinjena njemačka je produkt bankroritane Rusije,te tvrdoglavih centralističkih starješina u Moskvi.

Ovo su osnove "istorije" iz osnovne škole. I pitam se gdje si ti bio na tim časovima?

A dok god rusija treba njemačku elektroniku,aute,medicinske aparate,brze vlakove...u zamjenu za sirovine kojih ima zapravo svugdje u svijetu,dotle ćemo govoriti o naprednijoj njemačkoj ekonomiji.

Mogli bi početi i avione kupovati jer kolko im civilna flota ima udesa sa fatalnim posljedicama,nebi bilo ni loše.


Finished with OT.


Уједињена Немачка је чисто кршење тројног договора из Јалте 1945 године. И сви проблеми широм света настали су оног момента када су Американци прекршили Рузвелтов потпис из Јалте.
Данас је Немачки производ неконкурентан на тржишту само из два разлога.
У праву си кад кажеш да сировина има свукуда, само их нема Немачка а други разлог је нема ни своје енергенте.
Немачка ни у 2.СР није била супер сила јер није имала исто то двоје. Није имала СВОЈЕ сировине и није имала СВОЈЕ енергенте. А данас више није ни регионалан сила јер је још увек под америчком окупацијом.

Сад, што се тиче Немачке електронике требало би да знаш да је немачка електроника изгубила дуел са конкуренцијом у тој области још 70-тих и 80-тих година прошлог века. За брзе влакове а код нас кажемо возове у Европи доминира Француска. Мали аутомобили су гомила гвожђа, пластике, стакла, бакра, алиуминијум ако им недостаје погонско гориво. А Немци то немају. Што се тиче медицинских апарата у тој области владају Јапанци и Италијани. Други је случај што је навика источне Европе да купује немачке инструменте само не заборави да постоји навика и постоји одвика.
У сваком случају, код машина алатљика, стругова, произвођачких склопова и тако даље доминирају Јапанци и Италијани. Робом широке потрошње владају Кинези. Од када су се појавили Кинези цела светска производња је почела да стагнира и губи трку са њима а сада кад немачка произвоњда због санкција Русији може само да повећа цену свог производа и постане додатно неконкутентна јер им аутоматски скаче цена производа, неминовно своје место на истоку Европе, хтела нехтела, мораће да уступи Кинезима, Јапанцима па чак и Италијанима.

Немачка у овом моменту има снагу ни мање ни више од једне Француске, Италије или Шпаније. Привид снага дају им англосаксонци јер имају намеру да од Немца поново направе топовску храну против Русије. Као и од вас хрвата.



Одлично написано, само да додам (јер сам на извору дешавања-живим у немачкој) да је тренутна конкурентсност условљена јефтином радном снагом од 8,5 еура по сату и јефтинијим горивом. Што се тиче историјских паралела ту је све јасно само наш другар са форума који се воза у влаковима и обожава Деутсцхланд нема довољно информација сходно информацијама које се пласирају у лијепој нашој...



offline
  • Pridružio: 22 Avg 2014
  • Poruke: 99

Izdajnik ::Po Militär Map

Ulične borbe u Krimsoje, Blok 37, Blok 28 sa selom u blizini. Popasnaje, Chernukino kraj Debeltsevo.

Na voicesevas.ru naši tvrde da imaju Staru Avdeevku ali nema potvrde. Teške borbe u Avdeevki i Peski. Naši gubici jučer 25 mrtvih 39 ranjenih. Većina u Avdeevki i Peski.


Uh, puno mrtvih, al kad su sada krenuli daj da ih poraze na tom mjestu, valjda imamo dovoljno rezerve. Brane se opasno al ako ih tu slomijemo pocece da svice

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

18+ "Как вы Относитесь Погибших Киборгов?"

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

http://www.nspm.rs/hronika/tribina-rusko-prolece-u.....usije.html
...
Пука промена режима у Кијеву није главни циљ САД. Према Флоресовим речима, и САД и Русији је јасно да без обзира на карактер владе у Кијеву и без обзира на њену реторику она ће морати, пре или касније, да преговара са Москвом. Једина шанса за САД је да се одржава стални сукоб у Украјини. Циљ овог сукоба је трајно разарање украјинске економије и друштва. Сличан циљ имају и у тренутном грађанском рату у Сирији – да се једна држава претвори у неуспешну и нестабилну територију која ће дестабилизовати читав регион.
...

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84503534&v=UXSyU3ais08&x-yt-ts=1421914688
Ватрени одговор

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

LNR potvrdila ulične borbe u Popasnaya, Krimskoe ali u u malom selu Troickoe na istočnoj strani Debelstevkog Džepa. Tamo su liniju fronta malo pomakli.

Moje privatno pitanje. ANR je napao na vise pravaca. Istovremeno ima velike rezerve koje neubaciva u borbu. Dali čekaju gdje ce se front otvoriti i tu ruknuti ili šire neprijatelja i onda udaraju nenadano na nekom skroz trećem mjestu? Dali je ANR sposoban uzeti jedan veliki grad a da pritom neiskrvari?
Šta je prioritet? Donezk i Gorlovku osigurat od topništva ili zatvoriti Džep? Napad na jedan veliki grad kao Mariupol bi u ovoj situaciji bio kontraproduktiv jer bi velike snage vezao na jednom području. Dali griješim?

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

http://www.nspm.rs/hronika/predsednik-poljske-komo.....ajinu.html

Председник Пољске Броњислав Коморовски и премијерка Ева Копач оштро су се оградили од навода опозиционе деснице да се Украјини захваћеној кризом пошаљу као помоћ и пољски војници. Пољски председник нагласио је да је Украјини најбоља помоћ јединствени став у Европској унији и НАТО да је потребно подржавати њен суверенитет.

„Снага Русије темељи се у слабости западног света да доноси одлуке. Привреда Русије велика је као привреда Италије, становника има свега 15 милиона више од Јапана. Снага Русије је у њеној одлучној политици која не мора да води рачуна ни о јавном мњењу ни о паду стандарда становништва”, казао је Коморовски.

Da dodamo i ono sto je Komorovski propustio: Rusija zauzima ogromnu teritoriju, bogata je prirodnim resursima i ima vrlo ozbiljnu armiju + nuklearni arsenal.

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Република Српска на путу да одобри испоруку оружја кијевским снагама
Да предавање надлежности Републике Српске, смањивање њених овлаштења и пренос истих на државну заједницу БиХ веома штети интересима Републике Српске показало се још једном.

Република Српска и Муслиманско-хрватска Федерација ће највероватније кроз заједничке органе на нивоу БиХ испоручити кијевским снагама наоружање и муницију у вредности од 10 милиона долара.

Руска Федерација је већ раније негодовала евентуалну испоруку.

Раније су сва надлежна министарства на нивоу БиХ у којем се налазе и политичари-представници Републике Српске дали сагласност за испоруку оружја и муниције кијевским снагама, а заменик министра сигурности на нивоу БиХ, Младен Чавар је саопштио да је већ констатовано да нема никаквих препрека за испоруку наоружања и муниције кијевским снагама.

Јуче је Борис Тучић, представник из Републике Српске и министар спољне трговине и економских односа на нивоу БиХ чији је мандат на истеку, поднео оставку након, по његовим речима, притисака да пристане на продају оружја кијевским снагама.

Трочлано Председништво државне заједнице БиХ ће своје мишљење рећи следеће седмице, али оно нема формалну улогу када су у питању испоруке наоружања.

Како ће политичари-представници Републике Српске у заједничким институцијама на нивоу БиХ поступити, показаће се наредних дана.
http://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&.....MI9ECyLFoc

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Ukrajinski novinar Ruslan Kocaba uputio je poziv vlastima da mu ne salju poziv za mobilizaciju, zato sto smatra da je bolje da robija 2-4 godine nego da bude ubijen ili da ubija sunarodnike samo zato sto hoce da zive odvojeno od ukrajine.
http://lifenews.ru/news/148589

ista vest po ukro izvoru
http://zik.ua/ua/news/2015/01/20/u_sbu_vidkryly_kr.....sii_557564


Zato je jutros uhapsen.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 796 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 1 sakriven i 790 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Koridor, MilosKop, opt1, Sumadija34, zziko