Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1985

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

http://rusvesna.su/news/1422095587
Razumem delimicno,nije li u pitanju pokusaj zatvaranja kotla kod Debljaceva...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Jedan Njemac u Mariupolu piše na Twitter da prvi cilj ANR ce biti proboj i zauzimanje luke.



online
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25477

cezar 35 ::@...

Moze li neko, ko zna Ruski, potvrditi da ovaj covek namerava povuci deo snaga sa fronta kako bi osigurao Kijev?


Pa baš i nije eksplicitan u detalju šta od države će da osigura...Možda je MB i trefio ali ???
Za 0,26 je malo vremena da se toliko toga kaže a svi bi novo da saznaju..

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Dolomitnoe kao i Maori nas.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

Мариупољски фронт се примакао фабрици „Иљич“ на само шест километара
ЗАХАРЧЕНКО ПОТВРДИО ДА ЈЕ ПОЧЕЛО ОСЛОБАЂАЊЕ
ВЕЛИКЕ ЛУКЕ НА АЗОВСКОМ МОРУ

Војни врх ДНР саопштио да су Украјинци вишецевне ракетне бацаче „Град“ поставили и у кругу те фабрике и у „Азовмашу“
Председник парламентске скупштине ОЕБС, Илка Канерва, рекао је једној финској телевизији да ће иницирати „међународну мировну операцију на територији Украјине“
У току су, иначе, и борбе за варошицу Тројизбенка и град Счастје. Украјинци реорганизују одбрану Дебаљцева и довлаче из Харкова и Дњепропетровска појачања. Распоређују их око Доњецка и Светлодарска


„ДАНАС смо почели офанзиву на Мариупољ. Његово ослобађање биће најбољу споменик свим нашим погинулим“ - објавио је Александар Захарченко након што је у Доњецку положио венац на месту на којем су Украјинци погодили тролејбус и убили осам, а ранили 17 његових путника.

Преседник Доњецке Републике одбацио је, међутим, тврдње из Кијева да су снаге ДНР гранатирале центар Мариупоља и Кијевску пијацу.

Други званичници ДНР и вечерас поновили: да је пијацу тукла украјинска артиљерија из дела града Стари Крим.

Ако је ово тачно, онда су Кијевска пијаца и сарајевске Маркале две сестре. А то значи и да иза овог злочина према цивилима стоје Американци и њихове специјалне службе и инструктори.


Према непотврђеним подацима, борци Доњецке Републике већ су стигли до вишеспратница на североисточној периферији Мариупоља који је после Доњецка највећи и најзначајнији град Донбаса.

Линија фронта је на само шест километара од велике фабрике „Иљич“.

Војни врх ДНР је саопштио да су Украјинци вишецевне ракетне бацаче „Град“ поставили и у кругу те фабрике и у „Азовмашу“.
У току су, иначе, и борбе за варошицу Тројизбенка и град Счастје.

Украјинци реорганизују одбрану Дебаљцева и довлаче из Харкова и Дњепропетровска појачања. Распоређују их око Доњецка и Светлодарска.

Министар одбране Украјине, Степан Полторак, тврди да су снаге ДНР и ЛНР, које он назива „сепаратистима“, за протекла 24 сата имале 265 погинулих.

Истовремено је - на ванредним консултацијма код украјинског премијера Арсенија Јацењука - признао да су „сепаратисти прешли у напад на свим фронтовима у Донбасу“.

Полторак је истовремено за погибију 20 људи у Мариупољу оптужио „сепаратисте“, али је опуномоћени преговарач Доњецке републике, Денис Пушиљин, ту оптужбу из Кијева назвао „провокацијом“ и саопштио у име Доњецка да Кијев „провоцира развој ситуације у војном правцу“.

Командант украјинског ударног батаљона „Донбас“ - Семјон Сменеченко који је у међувремену постао и посланик - изјавио је да се од септембра ситуација на фронтовима не развија у корист Украјине. Истовремено је споразуме из Минска назвао „грешком“.

Председник парламентске скупштине ОЕБС, Илка Канерва, рекао је једној финској телевизији да ће иницирати „међународну мировну операцију на територији Украјине“.

Канерва је раније упозоравао да се не сме веровати свим саопштењима и тврдњама украјинских власти јер се неке не могу проверити, односно - ни прихватити ни одбацити.
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/mariupol.....kilometara
Citat:Председник парламентске скупштине ОЕБС, Илка Канерва, рекао је једној финској телевизији да ће иницирати „међународну мировну операцију на територији Украјине“
Изгледа да су нацисти стварно пукли,чим ови "племенити" људи из ОЕБС-а морају да реагују! Cool

online
  • Pridružio: 10 Jan 2012
  • Poruke: 1700
  • Gde živiš: U koloniji po imenu Republika Srbija

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Jenki ???

https://www.youtube.com/watch?v=kiwIUsX63Hk#t=151

offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 106
  • Gde živiš: Banja Luka

Интересује ме мишљење форумаша, уколико Новоруси освоје Мариопуљ, град од пола милиона становника је л`, шта мислите да ли ће локалци приступити војсци Новорусије?
Град је пола-пола..
Ukrainian 248,683 48.7
Russian 226,848 44.4

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

Порошенко тражи да Запад појача притисак на „сепаратисте“ и њихове спонзоре
ПРЕКИНУО ПОСЕТУ САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ И ХИТНО СЕ ВРАТИО У КИЈЕВ
УКРАЈИНСКИ председник Петар Порошенко објавио је да се хитно враћа из Саудијске Арабије - где је требало да присуствује сахрани старог монарха, краља Абдале - да би због распламсавања рата у Донбасу сазвао Савет за националну безбедност и одбрану.

Посебно је апострофирао „догађаје у Мариупољу“ и изговорио тврдњу да је од артиљеријске ватре „сепаратиста“ у том великом граду већ погинуло 30 људи.

При том је подвукао: „Међународна коалиција која подржава Украјину дужна је да се одлучно супротстави злочинима терориста и да појача све форме притиска на оне који их спонзоришу и свестрано подржавају. Ово сам из Ријада пренео лидерима водећих земаља света“.


Порошенко је - у свом познатом стилу - најавио да ће, чим се нађе у Кијеву, координирати потезе и акције које ће бити „жесток одговор Украјине на страшан злочин у Мариупољу“.
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/porosenk.....e-sponzore

online
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25477

Po meni minimum NovoRusije bi bio ovo:


A ovaj Prasenko što od kralja čokolade postade kralj grobara...

Za zločine u Donbasu bi najmanje trebao da odgovara u Hagu.

Sa kakvim se sve Nacistima okružio da mu je i zastava postala taka...

Zaboravi je da će onaj koi se bez potrebe lati mača od istog i stradati a to da ga amerikenjske horde podržavaju i guraju u propast sa sve ukrounijom je sad već sasvim izvesno i samo je pitanje šta će sve i koga uza sebe povući u ambis kada krene..a tamo srlja i on i ota tvorevina...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1058 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 5 sakrivenih i 1018 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Apok, Ben Roj, bigfoot, Bobrock1, Boris90, Denaya, Dorcolac, draganca, dushan, esx66, Frunze, goxin, ljuba, Lucije Kvint, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, Metanoja, MiG-29M2, milutin134, mrav pesadinac, MrNo, pein, RJ, sasa87, Srle993, stalja, stegonosa, vathra, virked, Vlajman1957, voja64, vukovi, zixmix, zlaya011