Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1987

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Код Дебаљцева почело опкољавање до 8.000 украјинских војника
ЗАХАРЧЕНКО: ЈУРИША НА МАРИУПОЉ НЕМА,
СНАГЕ ДНР САМО ЛИКВИДИРАЈУ „ВАТРЕНЕ ТАЧКЕ“
Снаге Новоросије - односно одреди Доњецке и Луганске Републике - ослободиле су град Мајорск и објавиле: на реду су Ђержинск и Угљегорск
Војни аналитичар Борис РОЖИН: У „џепу“ („котлу“) између Иловајска и Амвросијевке било је „заробљено“ до 5.500 Украјинаца. Успе ли опкољавање код Дебаљцева - у том „котлу“ се може наћи до 8.000 украјинских војника и гардиста. А то ће Кијев за дуже време лишити снаге за извођење офанзивних операција“
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/kod-deba.....ih-vojnika



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

Mariapulj moze da padne samo ako se hunta uspanici i nastane rasulo.
Druga opcije je da ustanici zaobidju grad i da ga stave u dugotrajno okruzenje: u tom slucaju Kijev moze da odluci da ne ostavlja 5-6 hiljada ljudi, obzirom da kuburi sa resursima, tj. da resi da te ljude upotrebi za aktivnu odbranu drugih pravaca a grad da napusti. Pitanje je medjutim da li prorusi imaju toliko snage, da stave Mariapulj u okruzenje i da formiraju novu liniju odbrane pema Zaporoskoj oblasti. Treca opcija, zauzimanje grada golom silom mislim da nije realna. Na ustanak stanovnistva takodje ne treba racunati, ono je sigurno 80% i vise prorusko orijentisano ali to vazi i za Donjeck i Lugansk pa nista, ljudi sede kod kuce, retko se ko laca oruzja.



offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

http://www.pravda.rs/2015/01/24/ekskluzivno-francu.....ovorusije/
Dva Francuza dezertirala i presli u vojsku Novorusije...

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7071

alexey ::Интересује ме мишљење форумаша, уколико Новоруси освоје Мариопуљ, град од пола милиона становника је л`, шта мислите да ли ће локалци приступити војсци Новорусије?
Град је пола-пола..
Ukrainian 248,683 48.7
Russian 226,848 44.4


Rekao bih da ovo nije rat kakvim mi rat smatramo. Teško da će ovdje biti lakih pješadijskih brigada na opštinskim osnovama, teritorijalnih linijaša i slično. Drugačije je to podneblje. Rat u istočnoj Ukrajini doslovce vodi visoka politika, a ne ambicije lokalaca. Ovaj prasac iz Kijeva gura odavno rashodovanu ukrajinsku vojsku odavno deiluiziranog ukrajinskog društva na Istok pravo u ruke Putinovih visokomobilnih odreda koji bolje živu zmiju da zagrizu nego da iznevjere cara Vladimira.
Čak i kada bi se lokalci odazvali, teško da bi kome trebali. Linije nepostoje, Putinovi odredi vjerovatno ne trpe novajlije, i na kraju krajeva kako god da se na kraju odluči lokalcima ostaje samo da klimnu glavom.

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

http://youtu.be/d619EK3e5UA
Doduse od juce,osveta za mrtve u centru Donbasa...

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Počelo oslobađanje Mariupolja, Novorusiji do Krima ostaje samo 280 kilometara
SEVASTOPOLj- Bivši potpredsednik vlade Krima, Rustam Temirgalijev, preko svoje stranice na Fejsbuku objavio je: „Počelo je oslobađanje Mariupolja. Ukrajinska armija se povlači“.
Ovome je još pridodao: „Do Krima još 280 kilometara“.
Ratni izveštač visokotiražnog moskovskog lista „Komsomolska pravda“ – Dmitrij Stešin – javio je sa „prve borbene linije“:
„Leva obala Mariupolja gori. Priča se da je „Azov“ (elitni bataljon ukrajinskih nacionalista i neonacista u kojem ima i dosta stranaca) nekuda iščezao. U gradu je panika. Već je opredeljen drugi pravac udara“.
Zvanični sajt gradske uprave ovog velikog grada na obali Azovskog mora potvrdio je da je napad u toku i navodi podatke o najmanje 20 poginulih i 83 ranjena.
Ukrajinski vojni vrh je objavio da je najviše žrtava bilo na Kijevskoj pijaci, ali je iz Donjecka odmah usledio demanti. Armija DNR tvrdi da njene snage oko Mariupolja ne raspolažu ariljerijskim sistemima u čijem dometu bi bio taj deo polumilionskog grada.
Istovremeno je ukazano: da je na Kijevsku pijacu i taj deo centra Mariupolja pucano iz dela grada Stari Krim koji drže ukrajinske snage.
Kako je Stešinu rekao visoki funkcioner DNR, Vladislav Brig, ofanziva snaga Donjecke i Luganske Republike trenutno se razvija u tri pravca:
„Armija LNR napada Popasnuju u Troickuju. Ukrajinci – bojeći se opkoljavanja – napuštaju Đeržinsk. Opkoljavanje im, međutim, preti kod Debaljceva. Verujem da će se krenuti i u oslobađanje Mariupolja, ali ne bih da o tome sada govorim. Ako je reč o donjeckom frontu, Ukri su već napustili Jasinovatuju, za Avdejevku se i dalje vode žestoke borbe“.
Upitan – kako se drži ukrajinska armija – Brig je bio kratak i slikovit:
„Sad su počeli da govore o tajnom psihotronom oružju iz Rusije. A početkom septembra – kada su takođe gubili – čak su tvrdili da smo na donjecki aerodrom bacili atomsku bombu!“.

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Jedan lep pregled situacije.

ТРЕНУТНО СТАЊЕ НА ФРОНТУ
На свим линијама фронта широм Новорусије јуче и данас воде се можда и најжешћи сукоби до данашњег дана.У сваком случају реч је о најобимнијим и најтежим офанзивним операцијама војске Новорусије против далеко бројнијег непријатеља који је релативно и боље наоружан.
Пресек стања је следећи.
1.Отворио се активни фронт код Марипоља, ВСН је кренуо коначно у пажљиво наступање ка ужем делу града, тренутно се жестоке борбе воде у југоисточном предграђу Виноградову и у североисточним већим предграђима Талаковки и Сартани.Северније од Виноградова (између Талаковке и Виноградова) неког ближег градског предграђа нема и ту су борци ВСН већ почели да начињу контролне пунктове ВСУ на самом улазу у град, отуда и гранатирање из система "Град" укрофашиста по тим деловима града јер укрофашисте хвата паника.Нажалост доста цивила је погинуло у овом гранатирању које је дошло из северозападних предграђа Мариупоља, конкретно, из Старог Крима.
2.Насеље Пески у Доњецку је практично у потпуности под контролом ВСН, заузети су и неки западни делови и контролни пункт, међутим ВСУ довлачи појачања у виду тенкова, даље борбе предстоје.На северу од аеродромске писте, освојена је и радарска станица која је служила за потребе аеродрома тако да је и овај последњи објекат повезан са њим дошао под контролу армије Новорусије.У јужним деловима Авдијевке и даље се воде жестоке борбе, укрофашисти се смештају по зградама да би им цивили били штит.
3.Пут Доњецк-Горловка је под потпуном контролом ВСН, ослобођено је и насеље Верхнеторецко које се налази северно од јуче ослобођеног Красног Партизана.
4.Из Горловке крећу офанзиве у скоро свим правцима ка непријатељу.Ослобођена су насеља која се ослањају на западу ка суседном граду Дзержинску.Реч је о Артемову, Шумију и Мајорску.Борбе су се сада пренеле у предграђа Дзержинска Кирово и Магдалинку.И овде, као и у Авдијевки, укрофашисти се размештају по цивилним зградама и кућама да користе цивиле као штит.На северу од Горловке воде се борбе за насеља Гладосово и Новолуганско, мање насеље Доломитно је већ ослобођено.На југу одатле, са истока Горловке, напада се у правцу Дебаљцева како би се ту направи котао.Напади иду у правцу кључног насеља Углегорск и северно одатле ка Лозову.Мало насеље Кајутино испред Углегорска је већ заузето.
5.Ствара се полако Дебаљцевски котао.Поред напада са запада из правца Горловке снага ДНР, са истока исто ударају и снаге ЛНР-а.Удара се на само Дебаљцево, али и јужно од њега на Чернухино и село Миус.Миус је већ ослобођен.Главно удар ипак иде северно од Дебаљцева са те стране и извршен је можда и највећи продор управо овде јер се после ослобађања насеља Троицког, наставило даље ка насељима Мироновском, Красном Пехару и центру овог дела, Светлодарску, који је главна веза снабдевања за Дебаљцево.
6.На западу ЛНР из правца Первомајска напада се град Попаснаја.Добар део одбране Попаснаје је већ разбијен, уништени су контролни пунктови и полако се развијају уличне борбе.На северозападу ЛНР, снаге ВСН чврсто држе заузете контролне пунктове и одбијају контранападе противника.Пропао је додуше покушај заузимања насеља Кримско на северу тог подручја.
7.Настављају се и жестоки окршаји преко реке Северски Доњец у подручју Станице Луганске.Долазе извештаји о неким злочинима укрофашиста тамо над локалним становништвом за које сумњају да помажу ВСН.

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

https://www.youtube.com/watch?v=gXcZJEZjoKI
У Мариупољу убијају цивиле
( стари снимак, мај 20104)

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Kakva lepa slika , uz muziku ekstra .

https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84503534&v=7hxN0pLigYk&x-yt-ts=1421914688

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@...

Posle nekoliko meseci Igor Strelkov je gostovao na jednom ruskom mediju, TV RBK
Znaci li to da je zvanicna Moskva promenila stav o Ukrajini i da ce ukrajinski problem resavati na radikalniji nacin?


http://srbin.info/2015/01/23/da-li-se-moskva-najzad-probudila-video-sa/

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 954 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 5 sakrivenih i 911 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, anta, Apok, babaroga, bankulen, celik, dankisha, darcaud, deLacy, djboj, ikan, Karla, kjkszpj, kolle.the.kid, Kubovac, Litostroton, madza, mercedesamg, MiG-29M2, MiGac, mikrimaus, milenko crazy north, Mixelotti, Nemanja.M, nenad81, pacika, Pakito93, randja26, repac, royst33, Shinobi, Sirius, slonic_tonic, Stoilkovic, tmanda323, uruk, yrraf, YugoSlav