Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1970

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7959
  • Gde živiš: Zagreb

Jutarnji.hr:

NAGLA ESKALACIJA U UKRAJINI Crta bojišnice miče se na zapad: 'Moramo se pregrupirati i zaustaviti Putina!'

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko sazvao je u četvrtak sastanak s glavnim stožerom kako bi se organizirao odgovor na rusku "agresiju" na istoku Ukrajine, objavio je njegov ured.

Ukrajinski vođa i dužnosnici za obranu razgovarat će o "načinima pregrupiranja snaga i zaustavljanja (ruske) agresije" kaže se u službenom priopćenju.

Ukrajinska vojska objavila je u četvrtak ujutro da je napustila ključni položaj, zračnu luku u Donecku.

U međuvremenu, borbe u Ukrajini se zaoštravaju i vraćaju na razinu prije primirja sklopljenog ugovorom iz Minska, a gdjekad su i gore nego tada, rekao je u četvrtak glavni zapovjednik NATO-a, američki general

Stanje na bojišnici nije dobro. Borbe su se zaoštrile i vratile na razinu prije mirovnog ugovora (...) a u nekim slučajevima je i premašuju", rekao je na tiskovnoj konferenciji u Bruxellesu nakon sastanka vojnog odbora Sjevernoatlantskog saveza.

General Breedlove je rekao da su proruske pobunjeničke snage na nekim područjima "pomaknule crtu bojišnice na zapad".
http://www.jutarnji.hr/rasplamsali-se-sukobi-u-ukr.....u/1279338/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 274

MarkoO ::Stežu obruč oko ukrajinskih snaga tamo...ako se Ukri ne izvuku bit će svašta. A stvarno što znače boje strelica?

Dosta je bilo tolerisanja i mirovnih sporazuma sa njima,najuriti bandu i zavristi sa njima jednom za svagda,pa neka se zale americkom senatu,eu ili kome hoce...



offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2761

Izgleda da su krenuli napadi na čitavoj liniji fronta, od Mariupolja na moru do Stanice Lugansk. Većina napada je demonstrativnog karaktera radi vezivanja protivnika, dok se glavne borbe vode oko Gorlovke.
Trenutno je napad na Debaljcevo, s tim što se sa svih strana vrši pritisak na Ukro klin, kao i nastavak operacija severno od Donecka.
E sad, mislim da je i to demonstracija i vezivanje protivnika, trošenje njegovih rezervi.... i da će glavni napad ići na Konstantinovku.

Evo šta bi se dobilo ako bi ANR uspela da ubaci dovoljno snaga da je uzme:
1. Direktno bi se sa zapada ugrozio Artemovsk i kompletne Ukro snage južno, sa sve Debaljcevim bi mogle da biraju, bežanija i ojačavanje položaja u reonu Artemovska ili rizik da budu opkoljene i uništene. Takođe neposredno ugražava i Lisičansk.
2. Slavjansk i Kramatorsk, kao glavni štab Ukra, praktično je pred padom i moraće sa svih frontova hitno da dovlače rezerve i da se povlače kako bi ojačali položaje, a samim tim i otvoriti ANR mogućnost da bira pravce napada na oslabljenog protivnika (koji je činom hitnog povlačenja najboljih jedinica praktično u rasulu)
3. Front severno od Donecka mora da se uruši jer im snage ANR dolaze sa leđa.

Problem će biti samo tempo izvođenja operacija i količina snaga koji ANR može da obezbedi.

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

Suludi plan Poroshenka i Turchynova desetkovao ukrajinsku vojsku - Vojni analitičari predviđaju ofenzivu milicija na Mariupolj i spajanje teritorija s Krimom, moguće i na Harkov
Citat:Već nekoliko dana bijesne sukobi na istoku Ukrajine, bolje rečeno na teritoriju Luganske i Donjecke Narodne Republike, a „Informacijsko-analitički centar anti-terorističke operacije“ u Kijevu skriva poraze koje ukrajinska vojska trpi na bojištu. Iz Donjecka javljaju kako su milicije u proteklih nekoliko mjeseci oslobodile oko 500 četvornih kilometara teritorija, a danas je napokon i takozvani „Radio Slobodna Europa – Slobodni Krim“, medij kojega uređuje CIA, priznao da je „ukrajinska vojska napustila ruševine zračne luke u Donjecku“ (1)(2).

Na sjeveru su milicije Luganske Narodne Republike zauzele 31 kontrolni punkt ukrajinske vojske, što je potvrđeno snimkama i fotografijama na internetskim portalima (3).

Zbog ove situacije je ukrajinski predsjednik petro Poroshenko napustio forum u Davosu i hitno se vratio u Kijev, a čelnik ukrajinskog Vijeća za nacionalnu sigurnost, Alexander Turchynov, jučer se zaputio u zračnu luku Donjeck, koje je već bila u potpunosti oslobođena od strane milicija NRD, te se nakratko zaustavio u Harkovu. Nakon toga se svejedno uputio prema Donjecku, ali se njegovo vozilo našlo pod vatrom kod sela Oplotnoye (Yasinovatskaya regija u Donbasu), gdje se napokon uvjerio da su svi pokušaji da dokaže da ukrajinski otpor u zračnoj luci još uvijek traje uzaludni (4) (5).

Opširnije...
http://voxbblog.blogspot.com/2015/01/suludi-plan-poroshenka-i-turchinova.html

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Na drustvenim mrezama je prava histerija. Spominje se mnogo naselja koja su napadnuta ili se tvrdi da su zauzeta . Nagadja se o pravcima napada i planovima u tom smislu. Izgleda da Ukri nemaju vise rezervi koje mogu da aktiviraju a pitanje je kako stoje sa tehnikom jer posle najnovijih gubitaka oni definitivno imaju problema sa tehnikom. Ukrajina je iscrpljena finansijski ali i moral je problem. Citam da se danas predalo 44 vojnika. Kriticna faza za ATO.

Da li je realno ocekivati nove jos vece uspehe Novorusije?

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2005
  • Poruke: 183

carasco ::Granicar19 ::Posleratni poredak u Evropi je narusen kada je dozvoljeno Svabama da se ujedine. Ipak je bilo najlepse Evropljanima dok su Rusi kontrolisali polovinu Nemacke. Rusi se mogu pohvaliti da su nacinili Nemce manjim od makovog zrna i to za 5 desetleca.

Nemacka gadja iznad svoje velicine. Nije ona taj kalibar da se mesa u te velike price.


To su govorili i iza prvog svjetskog pa su se prošetali do Moskve. To kako su rusi napravili njemce 5 desetljeća manjim od makovog zrna pitaj bilokojeg gasterbajtera koji je pobjegao u Zapadnu švabiju radit,možeš i ove danas. Dio njemačke je vazda bio i biti će ekonomska sila za Rusiju. Ujedinjenje te njemačke je kako god,označilo kraj Sovjetskog Saveza.,..sad ko je tu kog učinio manjim od makovog zrna ja neznam. Al ako te povijest naučila da Njemačku koja nemre izronit iz sranja...onda treba dić ruke od tebe.

P.S. navijam za Novorusiju da nebi bilo nismo znali.


Apsolutno se slazem, jedna je stvar sta mi zelimo a druga kako stvari stvarno stoje. Ovako razmiljanje u potencijalnom konfliktu daje prednost nepotcenjivanja protivnika, bolje je svoju realnu moc i potceniti nego protivnicku. No ima i to da je Nemacka tu gde jeste, mozda ce jednog dana Rusija biti sposobna tehnicki da bude blizu Nemacke, ali Nemacka nikad nece imati resurse Rusije.

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Vladimir Petrovic 3 ::Na drustvenim mrezama je prava histerija. Spminje se mnogo naselja koja su napadnuta ili se tvrdi da su zauzeta . Ngadja se o pravcima napada i planovima u tom smislu. Izgleda da Ukri nemaju vise rezervi koje mogu da aktiviraju a pitanje je kako stoje sa tehnikom jer posle najnovijih gubitaka oni definitivno imaju problema sa tehnikom. Ukrajina je iscrpljena finansijski ali i moral je problem. Citam da se danas predalo 44 vojnika. Kriticna faza za ATO.

Da li je realno ocekivati nove jos vece uspehe Novorusije?


Реално је, што не би било. Ако сад стану свашта може да им се деси. Треба укропе потући до ногу, и полако ширити дејсвтва на остале делове донбаса, са партизанским снагама. Ударати укропе где год стигну, нешто слично су радили партизани немцима у украјини токо отаџбинског рата. Са таквим ударима по логистици брзо би се сломила украјинска војска, ејр им је морал раван НУЛИ...Е онда сести за преговарачки сто и диктирати услове.

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

http://voenkor.info/content/5747
У Доњецку је убачено доста Украјинских диверзаната

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Šta je ohrabrujuće nema nigdje slika velikih kolona koje hrle u pomoć. Izgleda da Ukrainci nisu u stanju obranu organizirat. Previše informacija teško je zaključiti šta je točno. Artenovo je palo. Pitanje je šta se dešava u glavama rezervista kad čuju kako sela i gradovi padaju? Po nekim informacijama ANR nije još ubacio sve snage.

Po optimističnim informacijama bitka u Popasnaje.
Verhetoreckoe je ispred oslobođenjem.
Neke položaje su Ukrainci napustili bez borbe.

Moje ličnosti mišljenje: Debeltsevo je možda prevelik zalogaj. Ali za 2-3 Blok Posta sjevernije na onoj cesti bi trebalo bit dovoljno. Tu se dobro ukopat i čekati da se ovi južnije predaju. Bilo bi mi najdraže vidjeti promjenu zastave u Avdeevki. Samo ne srljat. Nebi volio da sa nekim glupim porazom vratimo već poljuljan moral Ukraincima.

offline
  • Pridružio: 19 Dec 2010
  • Poruke: 307

Citat:Novorusi su se danas nazarobljavali ovih iz AZOV,nacgvardije kao da su ih brali po granama!Ovaj je stranac!

LINK

LINK1

LINK2

Citat:Michael Skilt...Snajperista ....Pozivao ih je preko youtube da ga uhvate "ako mogu"......

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1131 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 11 sakrivenih i 1073 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, babaroga, bankulen, bestguarder, bojank, CikaKURE, comi_pfc, Denaya, Dimitrise93, Georgius, goxin, hologram, HrcAk47, ILGromovnik, indja, Još malo pa deda, Karla, Kibice, ljuba, Lošmi, Luka Blažević, mackenzie, Marko Marković, Mixelotti, Neutral-M, nuke92, ostoja, Panter, Polemarchoi, randja26, Rogan33, royst33, SlaKoj, slonic_tonic, Smiljke, sombrero, Stefan M, Tvrtko I, vladulns, W123, wizzardone, wulfy, YugoSlav, zbazin, ZetaMan, Zoca