Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1967

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 831

Izdajnik ::Izvor nije pouzdan ali...

http://translate.googleusercontent.com/translate_c.....kXq0rAVOjw

Izgleda da Kina traži 1,5 Mlrd od Ukraine. Ovi in platili Žito ali ga Ukri još nisu isporučili. Sad hoće Kina novac Nazad.


Evo i ovdje. Piše o tome Babić
Citat: N. Babić Butković
Kijev na mukama - Rusija i Kina traže milijarde dolara duga i novac od neispoštovanih kredita


Mukama prevratničkoj vladi u Kijevu nema kraja. Nakon obustave trazita ruskog plina preko Ukrajine, skrivanja poraza koje ukrajinska vojska proteklih nekoliko dana trpi u Donbasu, sve je manje mogućnosti da će predsjednik Poroshenko i premijer Yatsenyuk uspijeti spasiti zemlju od bankrota. Europska unija i Sjedinjene Države, izuzmemo li brojne savjete i minimalnu financijsku pomoć, do sada se ne usuđuju dati veću svotu novca svojim marionetama u Kijevu.

Situacija se dodatno zakomplicirala potraživanjima Rusije i Kine da Kijev plati svoj dug – Moskvi 2,44 milijarde dolara za plin, a Pekingu 3 milijarde dolara kredita kojega je Kina Ukrajini dala za žito i kupovinu kineskih proizvoda, što nikada nije učinjeno.

Medvedev i Miller: Naftogaz Ukrajine mora platiti dug

Ruski premijer Dmitrij Medvedev i čelnik Gazproma Alexey Miller su se dogovorili da će od Ukrajine tražiti isplatu 2,44 milijarde dolara duga, s tim da Ukrajina u izračunu cijene plina od 01. travnja 2014. ne može računati na nekadašnje popuste.

Medvedev je rekao da je Rusija spremna razgovarati o različitim načinima suradnje s Ukrajinom o plinu, ali Ukrajinci prvo moraju platiti dugove.

"Naravno, mi smo otvoreni za raspravu o raznim mogućnostima suradnje, ali ćemo u budućnosti koristiti ovaj pristup. Ukrajina se, prije svega, mora potruditi da plati dug, a onda, ako joj bude nešto potrebno, mi ćemo im pružiti potrebnu potporu. Vrijeme je se plate dugovi, a onda ukrajinske kolege moraju aktivno tražiti sredstva za potporu vlastitu ekonomiju ", rekao je Medvedev.

"Naravno, dug je potrebno vratiti. Unatoč svim ugovorima koji su u proteklom razdoblju sklopljeni s Ukrajinom, vjerujemo da se ti ugovori mogu normalno ispoštovati samo uz otplatu postojećih dugova, a mislim da je to apsolutno točno i ispravno", dodao je Medvedev.

Govoreći o obustavi projekta "Južni tok", Medvedev je rekao da je Rusija spremna na energetsku suradnju s Europskom unijom.

"Život ide dalje, tu je i niz drugih ideja ... Mi smo spremni na suradnju, no ne po uvjetima s kojima se ne možemo složiti", rekao je Medvedev.
Premijer je rekao da je odluka obustavi "Južnog toka“ konačna, iako je sam "Južni tok“ bio dobar projekt. Odluka joju je donijela Ruska Federacija nije politička i svakako nije emocionalna, nego ej to bila pravna pravna odluka", rekao je Medvedev i dodao „kako je Rusija bila prisiljena povući se iz projekta“.

S druge strane, čelnik ruskog plinskog diva Alexey Miller je izjavio je da popusti na ruski prirodni plin za Ukrajinu prestaju važiti od 1. travnja 2014. i na konferenciji za novinare pokazao službeni dopis Gazproma ukrajnskoj kompaniji Nftogaz, kojim se potržuje isplata 2,44 milijarde dolara.

Gazprom je 24. prosinca prošle godine dobio jedva 1,65 milijardi dolara od Naftogaza za plinski dug. Osim toga, krajem 2014. je Naftogaz Ukrajine priopćio da je iznos unaprijed plaćenog plina Gazpromu oko milijardu kubnih metara, uzimajući u obzir neiskorištene količine u prosincu i preliminarne cijene ruskog plina u siječnju 2015. godine. Kasnije je glasnogovornik Gazproma izjavio je da je ruska plinska kompanija kao akontacija za isporuke plina u siječnju ove godine o urkajinskog Nafotgaza dobila 150 milijuna dolara.

„Južnog toka“ neće biti – Za je bolje da EU požuri s izgradnjom infrastrukture

Ruski ministar energetike Aleksandar Novak je danas na sjednici vlade još jednom naglasio kako projekta „Južni tok“ neće biti i poručio Europskoj uniji da zbog vlastite energetske sigurnosti požuri s izgradnjom potrebne infrastrukture od grčke granice, što je prošlog tjedna rekao i europskom povjereniku za energetiku Marošu Ščefoviču.

Kina želi povrat 3 milijarde dolara i nema nagodbe s Kijevom

Dakle, u skoroj budućnosti Ukrajina više neće moći računati ni na prihode od tranzita ruskog pilna, a da bi stvar bila gora pojavila se i Kina koja traži da joj se vrati 3 milijarde dolara, novac koji je kineska vlada još 2013. unaprijed dala vladi Viktora Janukovičua za žito i za kupnju kineske robe. Prevratnička vlada u Kijevu niti je isporučila dogovoreno žito Kini, nije ispoštovala niti jednu odredbu iz ugovora, a novac je jednostavno potrošila.

Kina se sada i službeno obratila Međunarodnom londonskom arbitražnom sudu i svoj novac traži natrag. Presuda će posve sigurno biti donesena u korist Kine, ali nije jasno gdje će Kijev naći taj novac, a u dvije godine su Kini isporučili žita u vriejdnosti od samo 150 milijuna dolara.

Još u ožujku 2014. godine je ministar agrarne politike UkrajineIgor Schweich potvrdio da je Kina podnijela tužbu protiv Ukrajine sudu u Londonu, ali je, prema njegovim riječima, ukrajinska strana u to vrijeme tražila način za mirnog rješenje spora i da se nekako nagodi s Kinom, što se na kraju ipak nije dogodilo.

„Ranije su u ukrajinskim medijima kineski stručnjaci u više navrata istaknuli da vodstvo Kine nije htjelo suradnju s Julijom Timošenko, nego su planirali razvijati poslovnu suradnju tijekom predsjedanja Viktora Janukoviča. Tijekom događaja u veljači prošle godine su kineski biznismeni savjetovali da se pričeka da prođe kriza, ali su nakon "neugodnosti" u nepoštivanja brojnih ugovora u Kini odlučili ne preporučiti kineskim kompanijama razvoj suradnje s Ukrajinom, za što vlasti u Kjevu mogu kriviti samo sebe, nikoga drugog“, kaže Alex Luponosov, glavni urednik portala „UA.Banker.com“.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

MarkoO ::
-Za 1. se slažem, slike nemamo ali zašto taj šušur o poginulim vojnicima, čiji su ti "svježi" grobovi? Zašto je dodijeljen orden Suvorova padobrancima iz Pskova nedugo nakon prvih izvještaja o pogibijama ruskih vojnika? Znam da su ratovali u Čečeniji ali to je bilo prije 14 godina tako da je bilo dovoljno vremena da im se to dodijeli do sada.


Taj orden Suvorova dodeljen je 76. Gardijskoj vazdusno desantnoj diviziji na zahtev ministra sojgua za iskazane rezultate te divizije po severnim kavkazu u borbi protiv terorista kao i za ucesce u posebnim operacijama tokom krimske krize u februaru i martu 2014. godine.

Mani me te price koju serviraju NO po Rusiji, kad znamo ko ih sponzorise i sa kojim ciljem.

I sta ako rusi ucestvuju u odbrani svoje zemlje koju su otele smrdljive komunjare tokom 70 godina upravljanja Rusijom, praveci kvazi drzavu ukrajinu i kvazi narod ukrajinski. To je bilo njihovo i treba da bude njihovo. Ako se doticnom zapadu ne svidja, slobodno mogu da se pozovu na medjunarodno pravo, isto ono koje su bezbroj puta pogazili radi svojih interesa, sa sve NO koje rovare u njihovo ime....



offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Napad na Popasnaju. Ako ovo nije Ofenziva ondah neznam?

Izvor Militär Map i voicesevas.ru.
voicesevas ru potvrdjuje stiskanje Debeltsevog Dzepa i Prodora prema Artemskom i Krasny Partizan.

Predlažem da svi ostavimo nevažne diskusije i gledamo šta se dogadja na terenu.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

ХИТ ГОДИНЕ! Ziveli

Merkel: Rusija narušila posleratni poredak u Evropi
Nemačka kancelarka Angela Merkel optužila je danas Rusiju da je narušila mirni posleratni poredak u Evropi intervencijama u Ukrajin

DAVOS - Nemačka kancelarka Angela Merkel optužila je danas Rusiju da je narušila mirni posleratni poredak u Evropi intervencijama u Ukrajini i poručila da Evropa ne može da razmatra ukidanje ekonomskih sankcija Moskvi dok ona ne promeni kurs delovanja.

"Aneksija Krima nije bilo kakva aneksija. To je kršenje vrednosti koje su stvorile mirni poredak u Evropi nakon Drugog svetskog rata, pre svega u prihvatanju granica i poštovanju teritorijalnog integriteta", rekla je Merkel na Svetskom ekonomskom forumu u švajcarskom gradu Davosu.

"Ekonomske sankcije su neizbežne. One same po sebi nisu konačne. One mogu biti ukinute ako razlozi zbog koji su uvedene budu uklonjeni. Ali, nažalost, mi još nismo tu", dodala je Merkel, a preneo Rojters.

Ministri spoljnih poslova Ukrajine, Rusije, Francuske i Nemačke postigli su juče u Berlinu dogovor o demarkacionoj liniji na istoku Ukrajine od koje obe strane u sukobu treba da povuku svoje snage, ali to za sada nije sprovedeno.

Borbe između ukrajinske vojske i proruskih snaga intenzivirane su u i oko Donjecka, a prema saopštenju ukrajinskog ministarstva odbrane poginulo je šest, a ranjeno 16 vojnika.

U odvojenom incidentu, u centralnom delu Donjecka, 13 ljudi je poginulo kada je jedan autobus u kome su se nalazili civili pogođen granatama.

Kijev i Moskva optužuju jedni druge za neuspeh primene sporazuma o prekidu vatre dogovorenog prošlog septembra u Minsku, kako bi se okončao konflikt na istoku Ukrajine, u kome je, prema procenama Ujedinjenih nacija, od aprila prošle godine, poginulo 4.700 ljudi.
Citat:"Aneksija Krima nije bilo kakva aneksija. To je kršenje vrednosti koje su stvorile mirni poredak u Evropi nakon Drugog svetskog rata, pre svega u prihvatanju granica i poštovanju teritorijalnog integriteta", rekla je Merkel na Svetskom ekonomskom forumu u švajcarskom gradu Davosu[/b].
И шта сад поштен човек да каже на ово?

offline
  • MarkoO 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 27

Da...veselo je na Military Maps...želi se postići što bolja pozicija pred primirje. A prije samo nekoliko dana Ukrajinci su najavljivali i pokretali ofanzive, malo su se prešli očito.

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2013
  • Poruke: 349

Posleratni poredak u Evropi je narusen kada je dozvoljeno Svabama da se ujedine. Ipak je bilo najlepse Evropljanima dok su Rusi kontrolisali polovinu Nemacke. Rusi se mogu pohvaliti da su nacinili Nemce manjim od makovog zrna i to za 5 desetleca.

Nemacka gadja iznad svoje velicine. Nije ona taj kalibar da se mesa u te velike price.

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Мариуполь 21.01.2015

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Обама - чмо!

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 831

Mišljenja sam da su Ukrajinci po nalogu Amerike narušili primirje i rasplamsali sukobe kako bi za to optužili rusku stranu uoči samita šefova diplomatija zemalja članica Evropske unije koji se održao 19.01.2015. godine. Pred ovaj samit pojedine zemlje EU - Francuska, Mađarska, Austrija, Češka, Grčka, Slovačka i Italija su najavile da će se založiti za ukidanje sankcija Rusiji. Obzirom da je ovaj samit prošao i da je zbog pogoršanja situacije ova odluka odložena, zaključujem da je to upravo i bio cilj Amerike i Ukrajine. Sada kad je stvar završena, spremni su razgovarati o primirju i pridržavati ga se do nekog novog sličnog samita.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Preoptimisticni izvještaj. Još ništa nije potvrđeno.

Krasny Partizan nas.
Shumy se cisti
Kod Debeltseva smo napredovali.

Pokušavam bit optimista. Ali još nevjerujem.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1361 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 7 sakrivenih i 1324 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Ageofloneliness, babaroga, bojcistv, darkangel, Dorcolac, FileFinder, GandorCC, Georgius, kinez88, kolle.the.kid, Marko Marković, MB120mm, Mixelotti, nebkv, Nemanja.M, nenaddz, oganj123, procesor, RJ, rodoljub, royst33, S2M, Skywhaler, Toper, vathra, VitezKoja, vladulns, YugoSlav, zlaya011