Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1962

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7856
  • Gde živiš: Zagreb

Izdajnik ::Sada i Welt.de
Kažu da nevjeruje da su Ruske Trupe u Ukraini. Najviše par stotina savjetnika. Porosenko vise nitko nevjeruje.

Izdajniče,
Ako ti nije teško, okači i link... to je inače dobra praksa...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 16 Okt 2014
  • Poruke: 100

CyberWarrior ::dozorni ::@cezar 35

Grad je Osnabrück, zapadna Nemacka.

timer.od.ua/news/je_suis_odessa_v_germanii_.....h_802.html


Нисам разумео, да ли ови протестују против ПЕГИДА-е или за њу? Ајде неко ко зна Немачки или Руски.

Мислим да нам не требају они који су против овог покрета. И ово сигурно није протест против Украјинских злочина већ се чисто нашло пар натписа за Одесу.


Protestvuju prtiv ПЕГИДА-a, protiv fasizma, i u solidarnost sa ovim sto je bilo u francuskoj. I nije direktno protiv Ukrajne, al ima natpisa sa odesom. Oko 4 000 ljudi je izaslo



offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 106
  • Gde živiš: Banja Luka

Mnogo tuzno..


Čitam danas da se u Odesi na poziv na regrutaciju odazvala 1 (slovima: jedna) osoba.
Sad regrutuju i žene.. Neko se odmah dosjetio Very Happy



Jedna fotografija sa otvaranja novog terminala donjeckog aerodroma



Janukovic i Porosenko .. komentar na ruskom je: jedan gradio a drugi ruši.

offline
  • MarkoO 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 27

miljan02 ::
Ovde imas listu poginulih rusa
openrussia.org/post/view/1772/
Za sad oko 200

Ovde mozes da procitas malo detaljnije
theguardian.com/world/2015/jan/19/russi.....are_btn_tw


Znam već za te podatke ali ruskim NGO nisam sklon puno vjerovati...malo mi je nevjerovatna brojka od 15000 ruskih vojnika koji navodno aktivno ratuju u Ukrajini a koju oni navode. Ni zapadni mainstream mediji nisu previše pouzdani.

panzerwaffe ::
- Da ruska vojska ratuje tamo dosad bi Ukrajinci imali bar 1 jedini leš ruskog vojnika. Nijedan dosad.
- Koji je razlog da veruješ Vice News-u? Jel znaš ko im je vlasnik i gde je sedište?
Vojnik nikako ne izgleda kao domaći? Pa mogao je da obuče i pustinjsku kamuflažnu uniformu i eto, ne liči na domaće.


HP 35 ::
S druge strane sta znaci da vojnici ne izgledaju isto ?


-Za 1. se slažem, slike nemamo ali zašto taj šušur o poginulim vojnicima, čiji su ti "svježi" grobovi? Zašto je dodijeljen orden Suvorova padobrancima iz Pskova nedugo nakon prvih izvještaja o pogibijama ruskih vojnika? Znam da su ratovali u Čečeniji ali to je bilo prije 14 godina tako da je bilo dovoljno vremena da im se to dodijeli do sada.

-Što se Vice-a tiče, inače ih ne gledam ali mi se čini da je bio poprilično objektivan u Novorusiji...prikazali su stvari kakve jesu bile baš u kasno ljeto 2014. kada je među Ukrajnicima bio kaos, bez navijanja za iti jednu stranu. To o ruskim vojnicima je spomenuo u jednoj-dvije rečenice.

-Kada sam rekao da ne izgleda kao domaći mislio sam na uniformu i oružje ali i stav...konkretno novinar je rekao kako ti vojnici izgledaju mnogo profesionalnije i discipliranije od ostatka, sa modernim oružjem i opremom.

alexey ::
...vojska totalno nemotivisana, izmorena i sita prica o teroristima...Dakle, zakljucak je da proruski borci imaju sve sto ukrajinski nemaju i to je ono sto ce odluciti ovaj rat.


Sve to stoji, ali situacija se u 8. mjesecu 2014. preokrenula preko noći...Ukrajinci su osvajali selo za selom, grad za gradom i nebi rekao da je njihov moral tada bio tako slab kao danas...Donetsk je praktički bio okružen i pred padom a onda odjednom Rusi preuzimaju inicijativu, pregaze Ukrajince, otvaraju novi front kod Mariupolja, Porošenko odjednom počne pričati o pregovorima. Kao da su dobili injekciju u ljudima, znači ili je iz Rusije odjednom došlo par stotina ili tisuća dobrovoljaca sa iskustvom ili je tu ruska vojska bila umiješana, makar sa manjim timovima ljudi.

Danas im izgleda dobro ide, samo pitanje je do kada.

offline
  • MarkoO 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 27

Sr.Stat. ::ЛАВРОВ: Добили смо усмени Порошенков одговор на план председника Путина
РУСКИ МИНИСТАР ОТКРИО ДА СУ УСТАНИЦИ ДОНБАСА СПРЕМНИ ДА ПОВУКУ ТЕШКО НАОРУЖАЊЕ
fakti.org/rossiya/mid/lavrov-dobili-smo-usm.....ika-putina
Слути ли ово на још једно примирје?


Jubilarno 479 primirje...kojeg se opet neće držati niti jedna strana ako do njega dođe.

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1401

@CyberWarrior

Slobodan prevod teksta iz clanka:

«Je suis Odessa»: u Nemackoj odrzan antifasiticki mars

19. januara u nemackom gradu Osnabruk (donja Saksonija) odrzan je antifasisticki mars, u kojem je ucestvovalo oko 4.000 ljudi.

Ucesnici su odrzali postu zrtvama teroristickog napada u Parizu, a takodje su se zalagali za mir, ljudska prava coveka, slobodu govora i druge tradicionalne evropske vrednosti.

Lajtmotiv protesta je bio slogan "Mi smo vise nego Carli", cime su ucesnici naglasili da su problemi pred kojima stoji moderni svet, veci od francuske tragedije. Izmedju ostalih, ucesnici protesta su nosili transparente "Je suis Odessa".

Odvojeno, ucesnici protesta su osudili akcije desnog pokreta PEDIGA (Patrioti Evrope protiv islamizacije zapada), koji su pokusali da iskoriste posledice teroristickog napada u Parizu, da bi raspirili antimuslimansko raspolozenje. "Ko gradi zidove - igra se vatro i ugrozava svet" - izjavio je jedan od organizatora protesta Harald Klausing. Gradonacelnik Osnaburga, Wolfgang Griesert je u svom govoru izjavio: "Ako dozvolimo sebi mrznju, teroristi su pobedili"

offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1917
  • Gde živiš: Republika Srpska

Nemojte da pretjeruje kakav crni Harkov. Primarni ciljevi su ciscenje prilaza Donjecku i prema meni kljucna stvar je Debeljcevo. Ono nam pravi probleme. Veze velike snage koje bi lako mogle da se angazuju negdje drugo a ovako je problem. Glavni cilj poslje ovih zadataka je Slavjansk tu nema dileme. A vi zakljucujete da je cilj Harkov posle par unistenih polozaja ukra na istoku. Stvarno nema smisla. Uostalom odakle Novorusiji resursi za jednu takvu akciju. Nemaju dovoljan kvanitet u ovom trenutku a nece ga imati nikad.

offline
  • Pridružio: 08 Feb 2010
  • Poruke: 266

Za ustanak je neophodno da se ide na Harkov ,to je ključ svega !

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1473
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Mislim da treba da se rjesi debaljcevo sjeverno sjevrozapadno od luganska i da se jos odradi okolina tj.zapadno i jugozapadno of donecka. Pa onda mozda na opkoljavanje mauripolja. Prema slavjansku je previse gusto naseljeno i ako nra hoce da sacuva civilno stanovnistvo od pogibije koje je ostalo u tom djelu treba to da to dradi uz minimalnu upotrebu artiljerije selo po selo sa mehanizovanom pjesadijom u pratnji tenkova.

offline
  • Pridružio: 27 Jul 2008
  • Poruke: 142

Po meni Kljuc svega je Kiev odnosno Rada u Kievu i kada se zastava Novorusije bude vijorila na Ukrainskom parlamentu jedino se tek onda moze poceti nazirati kraj a sada da li ce se krenuti na Kharkov koji je ekonomski veoma vazan grad i sigurnija opcija zbog blizine Rusije ili mozda na Mellitopolj koji ce da omoguci da se teritorijalno poveze Krim sa Rusijom ali time linije komunikacije i snabdijevanja se produzuju ili mozda sam juris na Kiev i time definitivno rijese problem ostaje da se vidi ja sam licno ocekivao negdje tamo krajem 2 mjeseca da ce da oficijalno pocnu borbe ali je pocelo ranije.U svakom slucaju ako oficijalno zaustavu ukrainsku ofazivu i slome ukrainske prstenove odbrane bez prihvatanja ikakvog primirja jer se zna da diplomatija samo produzuje krizu trebaju da nastave ovaj momentum i da pametnu kalkulisu rizik i svoj sledeci potez jer svaki pogresan korak moze biti veoam negativan...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 911 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 6 sakrivenih i 860 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., babaroga, Bane san, bufanje, Denaya, Dimitrije Paunovic, FOX, Frunze, Georgius, ILGromovnik, ivan979, Ivica1102, Karla, kovinacc, kybonacci, Leonov, ljuba, ljubacv, Lošmi, maiden6657, milenko crazy north, Milometer, milutin134, Mlav, Mravce, nemkea71, nick79, opt1, pein, Rakenica, raptorsi, sasa87, solic, sombrero, Srky Boy, Srle993, Steeeefan, theNedjeljko, Trpe Grozni, vathra, Vlad000, Vlajman1957, YU-UKI, YugoSlav, zillbg