Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2306

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 727
  • Gde živiš: Beograd

Mape borbenih dejstava i trenutna mapa Novorusije, zaključno sa 21.februarom (veća rezolucija):






Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32556

Dečki dajte se manite milijana i međunarodnog prava koje ne postoji ako neko ima šta da mu napiše ili odgovori nek to uradi preko PP-a. Postoji tu još nekolicina koja želi da bude objektivna a u stvari svojim trolovanjem izazivaju pojedine forumaše i takvom nepotrebnom raspravom kvarite temu jer niko neprenosi vesti sa terena ni sa jedne ni sa druge strane (opolčenci i ukro wermaht).Dakle da bi izbegli nepotrebno piskaranje i odgovaranja na iste jer neki nemogu da shvate da svaka AKCIJA ima i REAKCIJU na drugoj strani. Dakle izvršen je puč skinuta legalno izabrana vlast onda na vlast dolaze fašisti dali je to većina stanovništva podržala NIJE logično drugoj strani se to nije svidelo krenuli su sa mirnim protestima jer deo naroda nije teo da se povinuje toj vlasti nego su zadržali svoje ljude i institucije iskoristili su svoje pravo na samoopredljenje i izglasali neovisnost e onda je hunta krenula tenkovima, avijacijom i artiljerijom da sistemacki gađa i uništava gradove i sela ispočetka im je krenulo dobro dok nisu počeli da se pojavljuju raznorazni kotlići sa njima dođe i dosta neoštećene tehnike i krenulo se u stvaranje oružane sile koju danas imamo u Novorusiji a to je AHP za njih je Ukraina prošlost.



offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25681
  • Gde živiš: I ja se pitam...

MiG-29M2 ::Hiperborejac ::ProkupacPK ::alexey ::...
Колика је шанса да је направљен хајдемо рећи договор, Руси добију Дебаљцево у замјену да не приказују странце који су били тамо? Заправо, не мора ни бити договор, Руси једноставно узму
...

Znaš koliko Putina briga šta ko na zapadu mislio, o dobrovoljcima NATO, a i za dobrovoljce?
Ukrajna je Ruska u prošlosti i perspektivi, ko misli drugačije, trpeće posledice mnogo veće nego par hiljada razbojnika.


Код Руса постоје две речи које кад се изговоре ту престаје сваки даљи разговор а то су:

''ЕТА НАШЕ''


Свако добро


Evo Sirijuse, poceli su ljudi tvoje citate da koriste Very Happy


Ваистину... Ziveli

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

shadower78 :: ako je istina sta ovaj novinar(nas makesonac sta li je)kaze.

ubode ga Ziveli
Svaki put navodi "ustanici i ruska vojska su...", "ruski borci iz južnog Sibira..."

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

GnaeusDomitiusAhenobarbus ::BRATORIII ::Azovci ubijeni kod Marijupolja(Širokino)

https://www.youtube.com/watch?v=rfR8wvsC9sQ


Kada im vidim ovaj grb sa Crnim suncem i Volfsangelom u momentu poželim da ih opolčenci sve pohvataju i žive zakopaju, ni metak da ne potroše na taj šljam.



Misliš na ,,Kolovrat,,? Imaju ga i neki pripadnici jednica Novorusije. Video sam na nekim fotografijama. Nema to mnogo vze sa nacizmom - u pitanju je slovenski paganski simbol.

offline
  • Pridružio: 04 Okt 2013
  • Poruke: 359
  • Gde živiš: Smederevska Palanka

Прочитао сам доста литературе на интернету у вези Украјине, Украјинаца, Бандериног култа и те њихове нацистичке идеологије. Ретко се шта нађе на српском, углавном сам се ослањао на руске и енглеске изворе, укључујући и википедију. Има ту још доста да се чита, али оно што вам са сигурношћу могу рећи јесте да постоје застрашујуће паралеле између руско-украјинског и српско-хрватског националног спора. Конкретно мислим на ту чињеницу да почетком 19. века, за време буђења националне свести широм света, ни Хрвати ни Украјинци немају своје покрете, чак шта више Украјинци се ни не зову Украјинци! Хрватски и украјински национални покрети су створени отприлике у исто време и оба од посредством Аустро-Угарске монархије, иза које је наравно стајао Ватикан. Народ који је живео у данашњој западној Украјини се звао Рутени које су и Пољаци и Руси сматрали словенском браћом и присвајали их, Руси су их звали "Мали Руси", а Пољаци су их малтене сматрали истим народом само друге вере. Сличност са овим нашим односима је невероватна и погодите ко је ускочио ту и забиберио чорбу?

Интелектуална елита се окупља у "лављем граду", Лвову у Галицији и убеђен сам, посредством неких тајних организација попут Језуитског реда, проглашава Рутене и њима блиске, мање, локалне народе - Украјинцима! Локално католичко и унијатско становништво одмах прихвата свој нови идентитет и почиње да га шири међу осталима, а у Лвову се отварају прве школе и гимназије на којима се пише и говори искључиво тим новим украјинским језиком. Недуго затим, почиње први светски рат и у невероватној историјској коинциденцији у аустријској војсци се појављују хрватски и украјински легиони, "домобрани" и "сичи" или "сечи", нисам сигуран како се чита јер, као што рекох, нема литературе на српском.

Кад будем имао мало више слободног времена написаћу вам овде један састав, неко моје виђење тог украјинског питања на основу свега што сам прочитао. За сада сам направио једну слику у фотошопу, надам се да није проблем да је окачим на овој теми чисто да вам покажем на конкретном примеру неке ствари које можда до сада нисте знали.



Хрватски национализам се у највећој мери врти око усташке идеологије, а украјински национализам као да је пљунута копија! Гледам неке старе снимке, код Иловајска један делија из батаљона Донбас каже да је он из некаквог РУН-а, организације украјинских националиста који говоре руским језиком Bebee Dol Приметио сам да многи Руси нису сасвим сигурни шта сад таква појава представља, али мислим да ми то савршено добро знамо...

Историја је мајка знања, мудрост и наравоученије које можете извући из ње су непроцењиви! Русе још и разумем, они не познају овакву Украјину, али оно што ме запањује јесте подршка Пољске и присуство Пољака у редовима украјинских добровољачких батаљона. У пољском народу постоји један израз који је дубоко урезан у њихову националну свест, а везан је за догађаје који су се десили током 2. св. рата, конкретно '43 и '44 године. "Rzeź wołyńska" - "Волинијско клање", почињено од стране Бандериних усташа које су Волинију сматрали својом територијом и хтели да ножем, вилом и метком очисте свако присуство Пољака. Исто се десило и у Галицији, али ћу мало више написати о свему овоме кад будем имао времена и наравно ако би вас занимало шта бих имао да кажем Wink

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2007
  • Poruke: 8384
  • Gde živiš: Ravni Banat

Људи, једна велика молба: материјала из Украјине свакако не мањка и тако је дан за даном. Молим вас, прекините ширење дискусије, коментарисање ставова саговорника, прежвакавање старих прича и на крају - обратите пажњу шта се претходно објави, да се не би једни те исти линкови понављали.

И одмах да напоменем: да би се одржао "тонус" ове теме, ја ћу мало пооштрити критеријум за објављивање постова, па вас молим и то да пре него се распишете на нешто што вам је привукло пажњу, сами оцените да ли је то нешто што доприноси сагледавању актуелних догађаја. Не желим да ово схватите као позив на самоцензуру, већ позив да не разводњавамо тему.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

""Bilo je samo pitanje vremena kada će nas Rusi pregaziti"
Dva dana nakon dogovorenog primirja, proruski pobunjenici zauzeli su Debaljcevo, jednu od strateški najvažnijih tačaka u istočnoj Ukrajini. Tom prilikom je više od 8 hiljada ukrajinskih vojnika primorano na beg."
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/472956/Bilo.....-pregaziti

Е овај Порошенко ко да је побегао из серије Село гори а баба се чешља. Војска му је у колапсу, а он се бави формирањем међународне одбране.
"Ukrajinci prave vojnu brigadu za operacije širom Evrope
Ukrajina, Poljska i Litvanija su odlučne da stvore zajedničku vojnu brigadu koja bi vodila vojne operacije širom Evrope."
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/472949/Ukra.....rom-Evrope

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3635

ИНТЕРВЈУ: КЛАУС ВИТМАН, пензионисани немачки генерал и стручњак Аспен института
Војна опција мора да буде део преговора са Путином

Ако прекид ватре не успе, Американци ће Украјинцима испоручити противтенковско оружје, противартиљеријске радаре и друга средства


+ Остатак текста
Значи ово је један од "заналаца" који су радили реформу Украјине,МАПА ПУТА је добра,само нека наставе! Mr. Green
Cool

ПС
И време је да Амери пошаљу оружије,пошто до сада "нису" слали ништа... Cool

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2012
  • Poruke: 58

Ima li neki valjan podatak o broju zarobljenih i poginulih iz kotla ? Sta je sa polacenickim odredima ?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 867 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 4 sakrivenih i 815 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, babaroga, Bobrock1, bokisha253, BORUTUS, dehhhhi, dragoljub11987, DragoslavS, Frunze, hooraay, HrcAk47, hyla, kolle.the.kid, Koridor, Kubovac, kybonacci, laurusri, Luka1998, Marko Marković, mercedesamg, Mi lao shu, milenko crazy north, MiroslavD, mrav pesadinac, MrNo, Oscar, pacika, procesor, raptorsi, rodoljub, S1Mk3, Shinobi, slonic_tonic, Smajser, Srle993, theNedjeljko, Trpe Grozni, vladetije, vrag81, wizzardone, YU-UKI, zillbg, Zoca, zziko, |_MeD_|, 223223