Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2308

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2014
  • Poruke: 320

https://www.youtube.com/watch?v=oUjhTG8KVVA#t=55

Opoločenici, zarobljena tehniika.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

miljan02 ::+ .....


+ Prvo,



offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

vranjanac29 ::http://srbin.info/2015/02/20/radomir-pocuca-radije-biram-zatvor-ili-grob-u-srbiji-nego-izobilje-u-rusiji/
Nadam se da ce Pocuca, Deki i ostali biti dostojni srpskih dobrovoljaca u Krimskom ratu pre 150 godina, od kojih je najpoznatiji Djordje Vlajkovic, po kome je Vlajkoviceva ulica u centru Beograda dobila ime. Dopada mi se ovo sto je Pocuca ispricao u intervjuu, pogotovu onaj deo o tome da o najboljima nikad ne saznamo jer najbolji medju nama su uvek i skromni. Cak i ljudi koji se eksponiraju, ako im je jedini motiv castoljublje, zasluzuju postovanje, ako ga delima zasluze.

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

cezar 35 ::@....

Detajli bliske borbe u Debaljcevu.
Na 4:25 se pojavljuju zarobljenici...malo nejasna situacija.




Sad videh ovaj snimak i situaciju gde kamerman snima odmah iza RPG-a. Jel bilo nekih slučajeva "prijateljske vatre" ili nestručnog rukovanja oružjem? Ja sam video ovo na gornjem snimku, ono sa ABG-om kad je pogodio zid (kod prorusa) i ono kad je onaj prorus dobio udarac u glavi od svog zapovednika kad je ispalio metak u asfalt.

U Siriji i Libiji ovih snimaka ima puno ali ovde ih slabo viđam (uopšte, glupo je porediti Arape i Ruse ali dešavaju se incidenti u ratu).

Da li je manjak ovih slučajeva posledica češće vojne obuke ili su ovi ipak stekli iskustvo (ili su ipak profesionalci Smile )?

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

GnaeusDomitiusAhenobarbus ::Jovan Nenad ::GnaeusDomitiusAhenobarbus ::BRATORIII ::Azovci ubijeni kod Marijupolja(Širokino)

https://www.youtube.com/watch?v=rfR8wvsC9sQ


Kada im vidim ovaj grb sa Crnim suncem i Volfsangelom u momentu poželim da ih opolčenci sve pohvataju i žive zakopaju, ni metak da ne potroše na taj šljam.



Misliš na ,,Kolovrat,,? Imaju ga i neki pripadnici jednica Novorusije. Video sam na nekim fotografijama. Nema to mnogo vze sa nacizmom - u pitanju je slovenski paganski simbol.


Ovo što ima Azov je Crno sunce (Die Schwarze Sonne), stari germanski simbol ali se danas vezuje za nacizam, nešto slično kao što je svastika veoma stara ali se danas gotovo isključivo poistovećuje sa nacističkom idejom. Nema veze sa kolovratom i nema veze sa Slovenima.

Volfsangel je poznat, mislim da o njemu ne treba ništa da se piše.



OK, OK....u pravu si. Tek sam kasnije obratio pažnju da nije po sredi Kolovrat u pozadini grba ,,Azova,,.

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

http://www.dw.de/kijev-je-izgubio-propagandni-rat/.....5-xml-mrss
::21. februara ministri spoljnih poslova tri članice Evropske unije, među kojima i Nemačke, uspeli su da posreduju u postizanju dogovora između opozicije i predsednika Viktora Janukoviča. Ali iste večeri je Janukovič iznenada pobegao. Nešto kasnije se pojavio u Rusiji. /

Za razliku od propagandnog RT, poslusajmo visoko profesionalni DW. Ovo je evropska verzija proslogodisnjih dogadjaja: do svega ovoga ne bi doslo da drug Janukovic iz cista mira nije pobegao u Rusiju. A taman su se, uz evropsko posredovanje, lepo dogovorili. Prva recenica svakog ruskog obracanja u vezi ukrajinske krize treba da bude: zapad je organizaovao puc a onda momentalno izigrao dogovor-obecanje koje je bilo poslednja sansa za mir u Ukrajini. PA onda sve ostalo...

::Diana Duzik upozorava na dilemu: "Mi pokušavamo biti demokratični i nalazimo se pred teškom odlukom - između slobode mišljenja i sigurnosti informacija." Ona smatra da je zabrana emitovanja ruskih programa bila ispravna: "To nisu masovni mediji, to su propagandna sredstva." /
Sta reci "a ne razbiti televizor"? DW mi uvek digne pritisak, i ako sebe smatram za kakvog-takvog poznavaoca specijalnog rata (propagandna komponenta je njegov glavni deo).

Svi koji su u SFRJ polozili Odbranu 1 (obavezan kurs na svim univerzitetima u to vreme) bi trebalo da su pelcovani od specijalnog rata, pod uslovom da su ucili sa razumevanjem. Specijalni rat u svim njegovim vidovima, sa posebnim osvrtom na mogucu primenu u SFRJ, plus opis moguceg raspada SFRJ (pogodili, nije bilo tesko): NAJBOLJI I NAJVAZNIJI KURS KOGA SAM SLUSAO NA SVIM NIVOIMA SKOLOVANJA! A prosao sam sve nivoe obrazovanja.

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1524

Jovan Nenad ::


OK, OK....u pravu si. Tek sam kasnije obratio pažnju da nije po sredi Kolovrat u pozadini grba ,,Azova,,.


Poenta ovog zajedničkog praćenja rata u Ukrajini, preko foruma, je baš u tome da jedni drugima olakšamo dolaženje do informacija koje mogu biti od koristi, tj. da se lakše razume ono što se tamo zaista događa, kakvi interesi i koje sve ideologije učestvuju u sukobu. Nikome, pa ni meni u ovoj prilici, nije na pameti bilo kakvo takmičenje ili "zapušavanje usta" sagovorniku/sagovornicima. Smile

offline
  • Pridružio: 07 Jul 2009
  • Poruke: 433

cezar 35 ::@....

Detajli bliske borbe u Debaljcevu.
Na 4:25 se pojavljuju zarobljenici...malo nejasna situacija.





koliko ja vidim taj video je iz Tchernukhinoga 17/2 samo drugog ugla.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32510

Opolčenci su najavili da posle oslobađanja Mariupolja, Slavjanska i drugi gradova Novorusije kreće velika operacija i ofanziva ka Harkovu, Zaporožju i Dnjepropetrovsku kako bi se stanovništvo oslobodilo od nacističkog terora


Neki izvor bi mogao da posluži

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/azarov-n.....e-u-egzilu
::БИВШИ украјински премијер Николај Азаров, који је смењен усред немира у Кијеву који су се завршили државним превратом, иницирао је формирање „владе Украјине у егзилу“.
Огласио се и Јанукович. Он је у тв-интервјуу открио да намерава да се врати у Украјину „чим буде могуће“: „Већ сам хтео да се вратим и да станем на чело протестног покрета, али смо дошли до закључка да би непријатељ учинио све да ме ликвидира“.

Valjalo bi da je proruska politicka akcija u Novorusiji mnogo jaca, na nivou Ukrajine i da ne govorimo. Valjalo bi isturiti neku politicku figuru i pokret na nivou Ukrajine, koji bi se suprotstavio trenutnom laznom antiruskom konsenzusu u ukrajinskoj politici. Nezavisno od toga sta Rusija namerava sa Novorusijom, treba drzati sve opcije otvorene a treba slabiti neprijatelja i u ostatku Ukrajine.
Azarov i Janukovic? Izadji i pojacaj ekipu! Nemaju oni sta da traze u politici, ako ni zbog cega drugog a ono zato sto su tajkuni, a mislim da su i omrazeni (makar oklevetani) sirom Ukrajine.

http://www.nspm.rs/hronika/janukovic-razgovori-sa-.....ijeva.html
Oglasio se Janukovic.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1068 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 6 sakrivenih i 1017 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aramis s, Bubimir, CikaKURE, darionis, Djokislav, draganca, dragoljub11987, esx66, Frunze, Georgius, goxin, HrcAk47, kybonacci, Luka Blažević, mercedesamg, Mercury, Milos ZA, milutin134, Miroljub1979, Mlav, moldway, Ne doznajem se u oružje, NikolaC, Petar35, Petarvu, RJ, ruma, Sale.S, slonic_tonic, Srle993, stegonosa, Sumadija34, theNedjeljko, Trpe Grozni, tubular, vaso1, vathra, Vlada1389, vladulns, VP6919, Webb, wolverined4, YugoSlav, zeo, šumar bk2