Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2704

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

pein ::A to hemisko oružje će da završi na školama i bolnicama Donbasa.

Potezanje hemijskog oružja je priča lokalnog dometa i za dnevnu politiku. hunta i njen vermaht ne mogu da pobede. Doduše, ne mogu, bar za sada, ni vojske narodnih republika...

Priča o hemiji je da se protivnik upozori "nemoj da krećeš, jer ću ja..." (dečja tuča - ako me udariš, gadjaću te kamenom!) i istovremeno poruka sopstvenim ljudima "Nije sve izgubljeno, imamo mi još kečeva u rukavu...")

Što bi bivša braća Makedonci rekli "Plašam ti gi Mango decata..."



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32558

1 Slavjanska brigada vratila tehniku na 1 crtu.



offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3635

САД и ЕУ подељене око будућности Украјине
САД и ЕУ сада су отворено подељене око питања треба ли споразум Минск 2 да у потпуности буде примењен, сматра амерички аутор Ерик Зуес.

Споразум Минск 2 постао је јабука раздора између САД и ЕУ, наглашава амерички историчар Ерик Зуес и додаје да док украјински лидер, ослањајући се на Обамину администрацију, наставља да крши договор, немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Франсоа Оланд инсистирају на томе да стране треба да испуне споразум у потпуности.

„У петак 29. августа спор је постао јаван. Обама је подржао виђење украјинског председника Петра Порошенка да наруши одредбе споразума Минск 2, док су се истог дана Ангела Меркел и Франсоа Оланд сложили са руским председником Владимиром Путином да споразум мора да се поштује у потпуности“, нагласио је Зуес.

После трилатералног сусрета између Меркелове, Оланда и Порошенка у Берлину, три лидера су изразила приврженост Минску 2, додајући да је он основа за побољшање ситуације у Украјини.

Међутим, ни Кијев, ни његови патрони у Вашингтону нису вољни да Донбасу дају специјални статус у складу са одредбама Минска 2. Специјални статус значи да ће грађанима Донбаса бити дозвољено да бирају своје локалне представнике. Када услови буду испуњени, грађански рат у Украјини биће завршен, а Донбас ће се поново вратити у Украјину.

Врховна рада Украјине изгласала је уставне реформе и поред немира које су изазвали националисти. Међутим, Порошенко је објаснио да уставне реформе не значе и додељивање специјалног статуса Донбасу.

Сада је евидентно да украјински председник само декларативно изражава „чврсту“ подршку и посвећеност Минску 2, не мрдајући ни прстом да поправи ситуацију у Донбасу. Осим тога, постоје докази да Украјина намерава да поново покрене војну операцију у Донбасу, наговештава аутор из САД.

Према Зуесу, Порошенко прати инструкције из САД, пре свега заменице државног секретара Викторије Нуланд. Зуес наглашава да је спор између Нуландове и Керија сада постао спор САД и ЕУ, или како је то Нуландова прокоментарисала приликом извођења државног удара у Кијеву: „Ј…ш ЕУ!“, пише Зуес.

Опширније: http://rs.sputniknews.com/svet/20150902/4287036.html#ixzz3kZFxOsDy

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7979
  • Gde živiš: Zagreb

Broj žrtava bombaškog napada u Kijevu porastao na 3 poginula policajca i 140 ranjenih.
http://news.antiwar.com/2015/09/01/three-dead-afte.....arliament/

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Kako piše
http://www.ntv.ru/novosti/1498657/

model Ana Penčeva je postala portparol odeske policijske uprave... evo zašto...



kravatožder mišiko sve više pravi od svoje gaulajterske pozicije sultansku...pravi harem

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

slonic_tonic ::Broj žrtava bombaškog napada u Kijevu porastao na 3 poginula policajca i 140 ranjenih.
http://news.antiwar.com/2015/09/01/three-dead-afte.....arliament/


I ovi nashi mediji su postali dno ,u sluzbi ovih satanista ,kad tri dana licitiraju u krolovima da li je ooginuo jedan ili 3 na kraju....a svakodnevno silovanje naroda na istoku apsolutno nije tema...FUJ...gadovi najgore vrste....nema nam spasa... Crying or Very sad

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

Јутрос, 2. септембра 2015. године, се на страницама РИА Новости појавио чланак познатог руског новинара Захара Виноградова о гласању у Врховној Ради на измене Устава Украјине. Текст је опширан и недовољно јасан у неким деловима, па га нисам превео, али има неколико корисних информација.
Оно што је објављено већ пре неки дан је да је за измене Устава у првом читању гласало 265 посланика од 420 (Врховна рада има 30 упражњених места на којима нису изабрани посланици у Донбасу у једномандатним окрузима). Виноградов каже да су за измене гласали партије Блок П.Порошенка (по руској Википедији 141 посланик), Народни фронт (Крољик, Турчинов, Аваков), који имају 81 посланика и Опозициони фронт (странка настала из Партије Региона), који имају 43 посланика, и коју и дан данас финансирају богаташи Фирташ и Ахметов.
Против су по Виноградову гласали Партија пе..рчине Љашка (21 посланик), Самопомоћ градоначеника Лавова, Андреја Садовог (26 посланика), и Баткившћина Јуљке Тимошенко са 19 посланика (можда и један мање јер је Нађа Савченко у руском затвору до даљњег). Ове последње партије су до пар дана у назад биле део владајуће коалиције. Љашко је јавно напустио исту после гласања.
У Ради постоје још две посланичке групе: Економски развој (22 посланика) и Воља народа (18 посланика), које углавном чине бивши посланици Партије региона, који су углавном изабрани у једномандатним окрузима.
Поред њих има још 49 посланика који не припадају ни једној партији, међу којима има и таквих као што је нацистички радикал Јарош (Десни сектор).
Да ли се то у Украјини дешава нека нова "претумбација" политичких снага, или је то само привремени договор старих противника, али и старих "пријатеља" из доба доминације Партије региона (Порошенко је раније финасирао Јануковича) је већ питање.
Финално гласање ће показати да ли главнина власти (Порошенко и Крољик) имају поред Опозиционог блока уз себе и групе Економски развој и Воља народа, уз могуће и неког посланика ван посланичких група, што би им донело неопходних 300 гласова за измене устава.
Опозициони блок је по Виноградову највероватније добио могућност да без много ометања учесствује на локалним изборима и вероватно оствари победу у низу градова јужне и југо-источне Украјине, у којима има велико упориште код гласача.
Поред наведеног текста Захара Виноградова се на РИА Новости јутрос појавила и вест да би одавно искусна са влашћу Јуљка Тимошенко могла да замени Крољика на месту премијера, али ме искуство одавно уверило у велико присуство сензационализма у рускојезичном новинарству.
Крољик се изгледа лоше котира код народа јер је иста Агенција недавно објавила да је по неким истраживањима јавног мњења у Украјини он пао са подршком на неких 1,3 % а ПП на 14,7 % анкетираних.
Да ли су богаташи-олигарси, некадашњи финансијери Партије региона, моћни да прекомпонују политичку сцену у Украјини и полако приведу крају овај несрећни рат ћемо видети у наредним месецима.

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7071

dobri covek ::Kako piše
http://www.ntv.ru/novosti/1498657/

model Ana Penčeva je postala portparol odeske policijske uprave... evo zašto...



kravatožder mišiko sve više pravi od svoje gaulajterske pozicije sultansku...pravi harem


Po svojim fizičkim karakteristikama i struci zaslužuje položaj portparola. Kad mogu ružni, glupi i kreštavi portparoli može vala i ona. Karakter zaposlenja svakako je isti.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32558

Mađarska će pomagati Zakarpaćane al samo one koi sebe smatraju Mađarima.
Partizani tvrde da su kod Kijeva uništili američku raketu Tomahawk. E sad ga i oni preteraše al žešće.
A što fali lepoj Ani da bude portparol policije možda pandurima porastemoral za borbu protiv kriminala i korupcije. Nije lud žderač kravate M. Sakašvili zna on dobro šta valja.

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@...

Clanak (Vojska Novorusije ce pregaziti Ukrajinu) koji je nedavno objavio ugledni Fajnensnel Tajms u potpunosti odudara od uobicajene medijske slike na Zapadu o hrabrom otporu Ukrajine protiv “ruske agresije”.

Komentar Russia insider:
Citat:Neki američki komentatori su čak apsurdno govorili da borba Ukrajine zaustavlja rusku vojsku, ali je realnost – kao članak pokazuje – potpuno drugačija, piše ruski portal Russia insider i navodi da je situacija u Ukrajini sledeća:
– duboko demoralisana i razočarana vojska, loše opremljena, tretirana i obučena, u kojoj raste bes na političko i vojno rukovodstvo Ukrajine, za koje smatraju da ih je izdalo
– rastuća podrška vojske Desnom sektoru – neonacističkoj organizaciji čije je postojanje i uticaj Fajnenšnel tajms ranije pokušao da prikrije ili negira
– rastuće razočaranje celog ukrajinskog društva – ne samo vojske – Majdanskom revolucijom, koja nije uspela da zaustavi korupciju što urušava ekonomiju zemlje.
– veliki pad podrške političkom rukovodstvu Ukrajine. Prema istraživanjima javnog mnjenja podrška Porošenku sada je samo 14,6%, a podrška Jacenjuku je pala do neverovatnih 1,3%.
– rastući zahtevi unutar vojske za nastavak rata, kao jedinog načina da se zaustavi potpuni raspad vojske.
U članku se kaže da je vladajuća koalicija nije u neposrednoj opasnosti od kolapsa, uprkos propasti njene popularnosti. Russsia isider komentariše da je, obzirom na stepen političkog nasilja u Ukrajini, izuzetno teško organizovati održivu alternativu pokretu Majdan. Nije stoga iznenađujuće da je mejnstrim Maidan pokreta postao diskreditovan, a da podrška odlazi ekstremnoj desici, a posebno Desnom sektoru.
U praksi, u uslovima ekonomske i političke krize malo je verovatno da će se režim sa tako malo podrške dugo održati. Činjenica da se ovakav članak – koji situaciju opisuje onakakvu kakva zaista jestese – pojavio u listu Fajnenšnel tajms, koji dosledno podržava pokret Majdana, je najbolja moguća potvrda koliko je situacija u Ukrajini postala loša, zaključuje Russia insider.

+ CLANAK

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 918 korisnika na forumu :: 56 registrovanih, 10 sakrivenih i 852 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, AK - 230, Apok, bankulen, bestguarder, cavatina, ccoogg123, comi_pfc, darkangel, delboy, Denaya, DonRumataEstorski, draggan, drimer, Excalibur13, FOX, Georgius, goxin, Grah0, havoc995, JOntra, jukeboxer, Kandrbandrdzilo, Karla, krkalon, Krvava Devetka, kybonacci, Lord Nem, Magistar78, Mercury, mile23, Milometer, NoOneEver Dreams, oldtimer, ozzy, panzerwaffe, pein, procesor, raso7, Ripanjac, Romibrat, royst33, S2M, Sančo, sasakrajina, Singidunumac, Srki94, Srle993, ss10, Steeeefan, stegonosa, Tragač, VP6919, wizzardone, zillbg, 125