Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

1192

Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 5899
  • Gde živiš: Esgaroth

@ Mercury, Zlaja
Hmmm, možda ''nerealno'' nije baš najsrećniji izbor reči, pošto naši političari odlično pokazuju da za bavljenje takvim poslom moraš imati vrlo jak stomak. A meni, u svakom slučaju, pomisao kupovine, odnosno nabavke redovnim putem, bilo kakve vojne opreme od zemalja koje su učestvovale u vojnim operacijama protiv Jugoslavije/Srbije/Republike Srpske izaziva u najmanju ruku gađenje...

@ Mercury
Ne znam zašto misliš da se ljudi brecaju? Al', 'ajd' nek ti bude... Evo malo drvlja i kamenja zbog NATO... Mr. Green

offline
  • yrraf  Male
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 2476
  • Gde živiš: Loznica Srbija

^ Da li se isto tako gadite na Mercedes, FIAT, BMW koji dolaze iz istih tih zemalja, pa iz principa vozite JUGA ili Moskvič? Takođe me zanima koji televizor imate u kući? Sumnjam da je Ei, iako svi više volimo Srbiju nego Južnu Koreju i Japan. Nabavka vojne opreme, ili bilo kakve opreme (mašine za proizvodnju i sl.), nema apsolutno nikakve veze sa emocijama. Prosto uzimaš ono što je najpovoljnije (u finansijskom, tehnološkom pa i političkom smislu), sve ostalo su besmislice. Ovo ne znači da sam ja za nabavku zapadnih aviona, već da to što smo sa njima ratovali i što ih zbog toga ne volimo nije nikakav argument kada se raspravlja o ovakvim pitanjima. A ako mi u Srbiji počnemo da se gadimo na proizvode svih onih sa kojima smo ratovali, ostaće nam prodavnice prazne za par dana.

offline
  • Pridružio: 03 Nov 2006
  • Poruke: 775
  • Gde živiš: Adelaide, Australia

Skywhaler ::@ Mercury, Zlaja
Hmmm, možda ''nerealno'' nije baš najsrećniji izbor reči, pošto naši političari odlično pokazuju da za bavljenje takvim poslom moraš imati vrlo jak stomak. A meni, u svakom slučaju, pomisao kupovine, odnosno nabavke redovnim putem, bilo kakve vojne opreme od zemalja koje su učestvovale u vojnim operacijama protiv Jugoslavije/Srbije/Republike Srpske izaziva u najmanju ruku gađenje...

Razumem sta govoris, i meni je to prva reakcija ali jednostavno je nemoguce biti toliko principijelan.Pa samo razmisli ako ni jedna drzava ne bi nista kupovala od nijedne drzave s kojom je nekada ratovala mogli bi slobodno izbaciti iz upotrebe pojam medjunarodne trgovine.
Zamisli s kime bi Svabe ili Japanci trgovali.Pobise Svabe 20miliona stanovnika Sovjetskog Saveza pa su sada (izuzimajuci ova desavanja i sankcije u zadnjih godinu dana) nabolji trgovinski partneri.Mislis da Izrael ne kupuje nista od Nemacke?Ili od Egipta?
Ameri spalise atomkama Hirosimu i Nagasaki.Japan racunaju sada najvaznijim Americkim saveznikom na dalekom istoku.
Stvar je u tome sto je Srbija mala i slaba drzava i mora da dobro pazi s kime,kako i sta.
E sad s druge strane cinjenica je da se interesi Srbije i interesi US na Balkanu ne poklapaju,najverovatnije se to nece uskoro promeniti (sigurno ne za nasih zivota).Slicno mada ne isto vazi i za interese Nemacke ili UK (Englezi su tek posebna prica,protiv Srba su bili cak i kad smo bili "saveznici")
Sa Francuskom se moze donekle "naci zajednicki jezik".
A neosporna je cinjenica da su se interesi Srbije i interesi Rusije uglavnom kroz noviju istoriju uvek poklapali (izuzimajuci vreme IB)
E zato ja mislim da Srbija treba da ostvaruje najvecu saradnju sa Rusijom jer ce Rusija ispunjavajuci svoje interese raditi i u interesu Srbije.
Zato mislim da treba da nabavljamo rusku opremu.
Ali ako je moguce nekom kupovinom ili saradnjom uciniti Srbiju malo vaznijom za interese recimo Francuske zasto da ne.
Postati vazni za interese US,UK mi nikada ne mozemo jer su oni davno odabrali svoje najvaznije saveznike u ovom delu sveta a to su Turska i odnedavno Albanija.
Nemackoj je glavni saveznik na Balkanu Hrvatska tako da ni tu mi nemamo sta da trazimo.
I naravno da si u pravu kad kazes da za vodjenje politike treba imati jak stomak ali to je oduvek tako.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 5899
  • Gde živiš: Esgaroth

Touche, Zlajo, na ovo jednostavno nemam adekvatan argumentovan odgovor... Ziveli

@ yrraf,
opušteno druže, naši smo... Mr. Green ... valjda...
Moram priznati da ponekad zaista dozvolim sebi da me ponesu emocije, pa je tako i po ovom pitanju. Možda grešim, ali mislim da je ovde izbor prilično jednostavan: rusko naoružanje ili zapadna tehnika plus članstvo u NATO. I prilično sam ubeđen da te dve stvari nisu odvojene.

Inače, nemam auto, TV mi je (valjda) neki matori korejanac, i ne, nisam gadljiv na zapadnu tehnologiju ili kulturne tekovine. Ja jednostavno ne mogu istim očima da posmatram one koje su mi, odnosno koji su ovoj zemlji naneli zlo, i uvek ću i u svakoj prilici podsećati na ono što se događalo u oba svetska rata, tokom ratova u ex-Yu, tokom NATO agresije i na Kosmetu.

offline
  • Pridružio: 22 Maj 2014
  • Poruke: 165

Gledam ti ja pinkove zvezdanice, ajd reko jedna od normalnijih emisija, kad paf negfde oko jedan h, POSLJEDNJA VEST - nacionalni dnevnik, ja reko jtžm puko rat na Kosmetu.
Kad ono ni manje ni više AV otvorio most u Koceljevi... Rekao je da ćemo posle dugo godina sada imati najviše aktivnih aviona. Bebee Dol

offline
  • Luka 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Mar 2011
  • Poruke: 3016

Francuzi - toliko precenjeni da ih niko više ne kupuje.
Lokid-Martin (F-16) - banditska jazbina koju pametni zaobilaze u najširem luku (valjda su oni naši baš zato toliko bili navalili, našli sebi slične).
Rusi - za barem duplo manje pare dobija se isti kvalitet kao kod prethodno pomenutih, plus odsustvo logističkih i političkih problema.

zlaya011 ::Ne verujem da bi ih iko odbio (pa ni ja) kad bi ih neko ponudio dzaba i bez uslovljavanja ali nazalost to nece skoro da nam se desi.
Sada bi zapravo bila idealna prilika, jer je situacija slična kao 1950 (zakuvavanje hladnog rata). Jedini problemčić koji kvari planove i onemogućava da ponovo iskoristimo priliku je to što, za razliku od onda kada smo na čelu države imali prave mahere, danas imamo klasične idiote sa zastrašujuće praznim glavama, vođene isključivo pohlepom i primarnim instinktima.
Neutral

offline
  • Pridružio: 02 Nov 2010
  • Poruke: 1286

Luka ::Francuzi - toliko precenjeni da ih niko više ne kupuje.
Google MRCA
Luka ::Lokid-Martin (F-16) - banditska jazbina koju pametni zaobilaze u najširem luku (valjda su oni naši baš zato toliko bili navalili, našli sebi slične).
Pogledaj na wikiju ko sve leti na F-16...
Luka ::Rusi - za barem duplo manje pare dobija se isti kvalitet kao kod prethodno pomenutih, plus odsustvo logističkih i političkih problema.
Jedino sto je ovde istina je ovo za logistiku. Za cenu potrazi malo I koliko traju motori, za isti kvalitet-koliko puta su to 29ke tukle laserski navodjenim bombama I oborile bilo sta sto moze da puca? A ovo o politici si samo demonstrirao odsustvo bilo kakvog realnog poimanja spoljnopoliticke situacije u kojoj se nalazi Srbija.

offline
  • Pridružio: 09 Jan 2006
  • Poruke: 1519
  • Gde živiš: Beograd

Ovako ide:

Nama nije EU jedini izbor ....
Poništićemo dogovore koje je napravio Borko Stefanović .....
Ojačaćemo položaj sudija i policije na KiM, država nesme odande ....
Dovešćemo desetine milijardi investicija u zemlju .....
Ispitaćémo sve privatizacije i utvrditi ko je opljačkao državu ....
Smestićémo tajkune gde im je mestu, u zatvor ....
Otpustićemo one politički zaposlene koji nam jedu hleb ....
Pametni odgovorni, pošteni mesto korumpiranih .... koji znaju i imaju iskustva u poslu okijm treba da se bave ....
Kakva prodaja Telekoma, to je izdaja .....
Pokrenućemo fabrike .....

.
.
.
.

Neće biti smanjenja plata ....
Ok, malko smanjujemo plate, ali to je držáva, penzije nema šanse da se nešto desi, moja reč penzionerima ....
Stigao moj brat Bin Zajeb sa milijardama, sad će da procvetamo .....
Ok, on je malko stidljiv i osetljiv, ima ja da dovedem drugog brata da uzme poljoprivredne kombinate, sve ćé da cveta ...

.
.
.

Joj, mora malko da sidam penzije, ali neće biti dizanja cena na računima ....
Šta nije vas obavestio neko da skače Infostan? Ma ne brinite, nećé biti dizanja cene struje ...
Imam ja investitora za željezaru, sve ćé da cveta, samo da na tenderu prođe ....
.
.
.
Ok, sad ćé mo mi da kupimo 2 helikoptera, delove za avijaciju, avione, rakete, makete ...... Ima vojska da cveta ....


Da li samo ja primećujem da kad najave neki posao, kažu da ćé da ga urade i kako ćé da ga urade, uvek, ali uvek se desi baš suprotna stvar?A ako jeste primetili to,da li ste čuli za oni Ajnšajnovu izjavu da ako nešto radite 100 puta i ....... i šta ste naučili iz toga (ako ste nešto naučili)?

offline
  • ja nesum radijo, ja sam neki veliki dr.mr.
  • Pridružio: 29 Jul 2014
  • Poruke: 4505

^

offline
  • Luka 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Mar 2011
  • Poruke: 3016

versus ::+ ,,,https://www.youtube.com/watch?v=56nQAkfR8E8

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1085 korisnika na forumu :: 24 registrovanih, 6 sakrivenih i 1055 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, babaroga, Boris BM, CikaKURE, comi_pfc, Dimitrije Paunovic, draganca, Georgius, Hexe, hyla, Ivan001, jaeger, Još malo pa deda, Kubovac, Milometer, nenad81, nesa1962, ostoja, raptorsi, S2M, skvara, stegonosa, suton, Vlada1389