"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1285

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10344

Problem je sto bilo koja inicijativa sa nase strane o podeli ima da bude pokopana sa siptarskim trazenjem Preseva i Bujanovca..



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7586
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

Pitanje je sta ce sljedece biti poslije i ako naprave bilo kakav dogovor.

Neki dogadjaji koji su vazni u vezi Kosova ....

U 1-om Balkanskom ratu Srbija se spaja sa CG , oslobadja Kosovo , danasnju Makedoniju , izlazi na more u Albaniji .

Izbija 2-gi Balkanski rat ... pokusaj vracanja na mjeru Srbije .( inace obracun Srba i Bugara oko teritorije )

Veliki rat Srbija zavrsava razorena i sa milion i dvjesta hiljada mrtvih ( 400 000 vojnika ) . Sticajem okolnosti velike sile su se okrenule protiv Njemacke i AU . Rusija se izgubila u Oktobarskoj revoluciji ....

Da bi se smanjio uticaj Srba u jakoj drzavi, utapaju je u Jugoslaviju , zbog pobjednicke strane , kralj je tu , Srpski kralj ujedinitelj ....
Zna li se odsteta nakon 1-og svjetskog rata , i kako je rasporedjena i koliko je naplaceno ? Srbija je bila razorena...

1928 je bila burna :
-Februar 1928 :Osma zagrebačka mjesna konferencija KPJ, obracun sa frakcionasima . ( bilo bi zanimljivo temu ili neki clanak napisati ) .

-Jun 1928 : Kulminacija u Narodnoj skupstini Jugoslavije zavrsava revolveraskim obracunom .... ( sta je sve prethodilo obracunu? )

-Novembar 1928 : 4 kongres KPJ , Dresden . Odluka o stvaranju nezavisnih drzava Hrvatske , Slovenije , Makedonije , Crne Gore . Madjari i Albanci imaju pravo na ocjepljenje . Srbi nisu definisani .....




-Formiranje Autonomnih pokrajina Kosovo i Metohija i Vojvodina . ( da li je Tito obecao Kosovo Albaniji , po ovome gore jeste ali je kriza sa Staljinom to sprijecila tada ) .

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktue.....ali-Kosovo

Mali tekst o Crtanju granica .

I na kraju Brionski plenum, ( da li je i to neki obracun sa frakcijom kao i u Zagrebu 1928) , uglavnom dvije godine poslije plenuma ukida se ime Metohija, previse crkveni naziv....

Sve su to dublje teme i treba ih istorijski dobro precesljati . Svaki pokusaj plagijata ( cak i mali ) dovodi do sumnjanja u kompletne dogadjaje.

Uglavnom oduvjek je bio pritisak na Srbiju i Srbe gledalo se da se oslabi pa i osvoji ukine ..... Ako poznajemo istoriju, znamo kakve su struje , pritisci i kako im se mozemo suprostaviti....



offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1263
  • Gde živiš: Srbija

Za sada se odazvali dijalogu ili bili afirmativni prema njemu, a nisu deo vladajuce koalicije:

Dusan Kovacevic, Vladimir Kostic, Tibor Varadi, Sonja Liht, Boris Tadic i Ceda Jovanovic.

Malo je to, kume.
Mada je on odlucio da je dovoljno.
Ima nekog dzokera 100%.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Gama ::Ja mislim da od ovog oko KiM-a nema ništa, da će se vući kao i do sada (stajaćemo u mestu), i da je spin kako bi se narodu zamazale oči u vezi Zastave i štrajkova koji su izbijali u proteklih mesec dana. Provlačiće oni ovo još neko vreme, a onda će se okrenuti otvaranju novih fabrika, investitorima i EU.
U pravu si, ovo do sada se sve nekako polagano vuklo.
Ali, nikako se ne bih slozio da stoji u mestu! Malo po malo, najpre sâmo potpisivanje Briselske izdaje (pardon, sporazuma), pa onda polako, sve mic po mic - ukidanje naseg pravosudja, podizanje nekakvih kontrolnih punktova, a potom i pravih granicnih prelaza, pa dodeljivanje medjunarodnog pozivnog broja, Divcevo šatro "uzdrzavanje" (citaj: precutno odobravanje) za prijem u MOK, itd, itd, itd, sve se to nekako polako krece, nikako ne stoji u mestu.

Tako da je moje misljenje da je vezir po ovom pitanju smrtno ozbiljan, a posebno u kontekstu tajminga (vratio se iz kaubojlenda, gde su mu ocito naredili da ubrza tempo). Po mnogo cemu mozemo videti da im se sada bas jako zuri.
Da je on mislio da konsultuje ikoga, vec bi odaaavno to uradio (jos pre potpisivanja Briselske izdaje).
Radi se o tome da, u stvari, ON u stvari nema alternativu, a ne Srbija. Sve svoje žetone stavio je na jedan broj (prijem u EU), a sada je vec i budalama jasno da Srbiji, bez odricanja od KosMeta, nema prijema u EU. (Nema cak ni tada; ali to je vec posebna prica).
Vezir zna da je bez daljeg teturanja prema EU on nema vise sta da trazi u srpskoj politici. (Nije svestan da ce i njega izlagati kao sto su izlagali Milosevica, Djindjica, Sadama, Gadafija... Indijance. E, moj veziru....

*Pred ocima mi se jos vrti onaj trenutak kad na pitanje novinarke "zasto ste donirali novac za kampanju Klintonove", on samozadovoljno, s visine (moze se cak reci i s druge planete) odgovara: "zato sto sam pametan" Bebee Dol

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

amaterSRB ::"Јасно сам изнео свој предлог да се изврши разграничење на оно шта је српско, а шта албанско, јер је то у интересу и Срба и Албанаца, и то је једино могуће трајно решење, а хистерични напади на мене због тог предлога показују о каквим се лицемерима ради", истакао је Дачић у изјави за Танјуг.


http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika.....osovo.html

Razgranicenje na ono sta je srpsko, a sta albansko, je ucinjeno jos odavno i zavedeno je rezolucijom 1244 u UN. Ova izdajica sad samo treba da se drzi toga. Nema nikakvo dalje razgranicenje tu da se vrsi.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32523

Euyes wide shut Alek se fino iskrkao i pošto mu je falilo papira da obriše u****u guzicu pri ruci mu je bila rezolucija 1244 UN-a. Tako da je ona mic po mic postala de fakto ne važeća NJIHOVIM junačkim političkim podvizima u Briselu u svom prethodnom postu u prvom pasusu dao odgovore.
Pitanje je šta običan narod uopšte može da uradi po pitanju ove veleizdaje i poklanjanja 15% teritofije šipusima. Studenti su tobože mesec dana šetali mlatarali transparentima kao su se bunili i svi znamo kako se to završilo nisu uspeli da istraju do kraja, ili je sve to bila režija malod Aleka.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

@Pein

Mada je vezir űber izdajnik, istine radi treba reci da su, jos pre njega, rezolucijom 1244 svoje u5r4n3 guzice drugi obrisali. Ali izdaju koju oni nisu imali jaja da sprovedu do kraja, on se prihvatio da zavrsi.

Ja napisah pre nekoliko dana u jednom mom ranijem postu sta mi, obicni gradjani, mozemo da ucinimo da tu izdaju sprecimo: gradjanska neposlusnost. Videli smo kakve je tektonske poremecaje samo strajk radnika Fiata izazvao onomad. Bacio ih u ozbiljnu paniku! E sad zamisli celu zemlju!
Gradjanska neposlusnost resava sve.

Znaci, bez agresije, niko ni trulo jaje ili paradajz ne bi morao da baci. Ostanes kuci i gledas TV. Ili odes na posao ali ne radis nista. Samo odbijes svaki vid ispunjavanja gradjanskih obaveza (odlazak na posao, placanje dazbina, itd), pa kad bi cela zemlja jedno 2 nedelje bila paralisana, da vidis kako bi se izdajnik dozvao pameti i naculjio usi da cuje glas onih koje prezire.

Jednostavno, bezopasno, ali maksimalno efikasno.
U svakom slucaju, to je samo moje misljenje.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"ПРЕЋУТАНО: Представници тзв ''републике Косово'' званично на инаугурацији Александра Вучића (ФОТО)
уторак, 01. август 2017. | КМ Новине 0


Прошло је нешто више од месец дана од инаугурације Александра Вучића за председника Републике Србије. Много је непријатности које су је пратиле а има и прећутаних."
http://www.kmnovine.com/2017/08/vucic-izdaja.html

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1401

https://www.nytimes.com/aponline/2017/08/02/world/.....atest.html

Citat:Montenegro's prime minister says the small Balkan nation has "irrevocably" tied itself with the West and its values when it joined NATO in June.

U.S. Vice President Mike Pence says the Western Balkans belong to the West amid strong Russian pressure to maintain influence in the still tense European region.



Sto se tice amerikanaca, ulaskom Crne Gore u NATO, Balkan je zavrsena prica

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32523

Dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić poziva na unutrašnji dijalog i razmatra na koji način bi trebalo rešiti problem Kosova i Metohije, pojedini scenariji za prevazilaženje ovog problema su se već pojavili.
Podela Kosova i Metohije, personalna i teritorijalna autonomija, kiparski scenario, ekonomska saradnja i članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, neka su od rešenja koja su se ovih dana mogla čuti u srpskoj javnosti. PS. što bi drugar jedan rekao boža baci ciglu i budi precizan GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid
http://www.blic.rs/vesti/politika/podela-autonomij.....on/sx17s99

Dobro možda su mogli us***u guzicu da obrišu rezolucijom 1244 i ovi aktuelni i oni pre njih ali ukaljan OBRAZ na ovaj način nikad neće moći oprati!!!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1115 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 3 sakrivenih i 1067 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, Apok, bojanM84, bokisha253, ccoogg123, Centauro, d bos, Dannyboy, debeli, Dimitrise93, Djokislav, Dorcolac, dushan, FOX, Georgius, hooraay, Karla, Lucije Kvint, maiden6657, mercedesamg, MiG-29M2, milanovic, Milos ZA, mnn2, mocnijogurt, operniki, pacika, raptorsi, royst33, saputnik plavetnila, sasa87, sevenino, Singidunumac, Sirius, sokars, SR-3m, Srle993, Sumadija34, vathra, vladulns, x9, yufighter, Zimbabwe, šumar bk2