Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2000

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Voja1978 ::
Svi vi sto pricate o neshvatanju ruskog coveka i njegove duse i o tome kako je podrska tamosnjim vlastima nikada veca, prosetajte se po centru Beograda ovih dana, po kaficima i trznim centrima pa ce vam biti jasno da je ruski jezik na drugom mestu po broju govornika. Ok, neko je i Ukrajinac verovatno ali vecina su Rusi.


Претпостављати да сваки Рус мора да покаже ,,продуховљеност'' показује само незрелост. Питам се, да ли је неко од овде наших интелектуалаца прочитао на пример нешто од Достојевског. Да ли је читао неко Карамазове?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2599
  • Gde živiš: Beograd

fantom_S ::
Даме и господо колега је мало прегорио у свом силном жару да нам покаже како су Руси у ствари трећеразредна нација. Што би се рекло- флеширао је. ВРС је у једном тренутку имала око 220.000 војника, дакле јачи смо од Руса јер они су у Украјину бацили све што имају, под само три чувена слова В, З, О. Уважени колега, да браћа Руси потјерају све што имају мало би било слова у азбуци за означавање..


Ako се ВДВ и читава професионална војска коју је Русија градила деценијама, односно најбоље што Русија има, показала овако како се показала, стварно ме језа хвата кад замислим како би се показала јединица састављена од 40-годишњих резервиста довучених на силу из својих домова.

Пре мислим да би таква јединица окренула тенкове назад и кренула на Москву, што је, као што сам рекао, један од разлога зашто Путин никад неће извршити мобилизацију.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6233

flash12 ::
Русија је у овом рату упослила око 200 хиљада војника. Руска копнена војска са ВДВ броји неких 350 хиљада војника..

Kopnena vojska 400k + VDV 60k + 1.250.000 rez.sastav

Ako ti je cilj bio da usroćaš temu večeras, uspio si, svaka čast.Sjedi 1.

offline
  • Pridružio: 17 Avg 2009
  • Poruke: 137

[quote="flash12"]codeborn4 ::


Говоримо о конвенционалном рату. Где се две војске сусрећу свим својим потенцијалима на отвореном терену.

Ирак 03 је био ослабљен, али је имао огромну војску и много оклопних возила. Од Кувајта до Багдада та војска била је благо речено брутализована - огромном, и што је много битније, ефикасном ваздушном моћи нападача, и одличном координацијом копнених јединица.
га ко овај рат посматра само кроз руске Телеграм канале, то је све што ћу рећи.



Хм, не браним Русе, али људи се често хватају као примера Ирака и показане супериорности САД армије, и потенцирају формалне бројке које је Ирак као имао... Пре свега, Ирачка војска је била војска недовољно обучена, неспремна за рат са противником који има ваздушну премоћ, на теренту (пустињи) где су на изволте тада новим уређајима за ноћно осматрање и термално, са противником који је имао сателитску слику готово уживо, а на својој страни махом т55, т62 и т72 без СУВ-а, а и за то необучене и немотивисане посаде које су водили официри који су подобни а не способни... једноставно рат армије за рат друге генерације са армијом оспособљеном за рат већих размера четврте генерације.... Ирачани обезбеђен маневар трупа нула, маскирање покрета и фиксних положаја нула, дезертирање солидно, ефикасност у борби упитна (што због лоше обуке, што због мањих домета и ограничења нишанских справа), и што им тенкови нису често ни добијали прилику да на хоризонту угледају Абрамса или бредлија, челинџера и др, већ прво А10, Апач, па остала господа редом... Оно будалесање у Сирији (СА против ИСИС и ФСА) по квалитету ангажованих снага на обе стране врло упитно, било свега, полугерилски асиметрични рат...

Ово у Украјини је већ ратовање две армије које су ем настале из некада једне, које су имале исте приручнике, школовани кадар на истим академијама, које имају војну доктрину, тактику и способност маневра, организације већих удара и противудара, специјализоване јединице, и које имају у погледу конвенционалног оружја приближно исто (уз нијансе и финесе неких модернизација), и једни и други имају озбиљну артиљерију и могућност осматрања бојишта (шта је и како Ирак могао да осматра према САД 2093.) јер дронови ем постали доступни, ем нису ни скупи, дигитализација и пренос слике уживо постао комерцијална категорија.. даље, приликом контакта снага долази до изражаја дисциплина и код једних и код других (добро де. мање више) јер не падају линије после првог борбеног додира, нити ови одустају од напада чим су видели да је тврдо.. Конфигурација терена испресецаног шумама, рекама, саобраћајницама, урбаним целинама је компаративно небо и земља за пустињу Ирака... тако да манте се приче о Ираку... Управо због конфигурације терена, и устројености војске са слојевитом организацијом каква је била ВЈ ови нису смели да ударе 1999. године, а на папиру смо били слабији од Ирака 2003.....

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2014
  • Poruke: 198

Gotove su Ruje, 20 milki poginulo u ww2 da bi pobedili, a sad ce neka gologuzija da ih natera na kapitulaciju 😁
Gospodo shvatite da je Ruja dosao da uzme SVOJE, kakvi crni pucevi i pobune., to samo kod DR. Spiegel ima

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 332

Tako malo? ja sam mislio da imaju milion aktivnih. Pa oni su sve poslali u Ukrajinu...

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

Voja1978 ::Ima i toga masovno, narocito kazu po Dedinju i Senjaku, ali Rusi su vecina u centru.

za Senjak ne znam, iz grada sam, pitacu Cigane i javljam.

PS. Gde su na Dedinju, u Aleji Harmonikasa ili uspesnih privrednika?

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2309
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

flash12 :: Говорити о неком спектакуларном руском нападу који преокреће рат сада, је у домену фантазије.

Rusima ne treba da se preokreće ništa, te samim tim im ne treba nikakav spektakularan napad koji će sigurno doneti veliki broj žrtava u sopstvenim redovima. Rusima je samo potrebno da nastave u istom tempu i po potrebi pojačaju tamo gde im pripreti veća opasnost od kontranapada i slom ukrajinske vojske je neminovan.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19

Sim.a ::A ko se u Avganistanu proslavio?

avganistan nije problem osvojiti, problem ga je (za)držati ...

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2599
  • Gde živiš: Beograd

S2M ::
Kopnena vojska 400k + VDV 60k + 1.250.000 rez.sastav

Ako ti je cilj bio da usroćaš temu večeras, uspio si, svaka čast.Sjedi 1.


Сухопу́тные войска́: 280 000 человек (2021 год)[1]

ВДВ: 45 000 (2015)[1]

Пардон моја грешка. 325 хиљада људи.

А тих милион и кусур резервиста су фикција, и ако неки извори кажу 2 милиона. Покажи ми руске резервне бригаде, резервне армије, шта год. Неки систем. Русија готово да нема неку структуру резервне војске, односно новији БАРС систем има неких 30-ак хиљада активних резервиста, и то је тек у скорије време кренуло да се развија са циљем да се створи некаква корисна резерва.

Као што рекох у претходном коментару, ако су овако ''ефикасни'' у рату били професионални контрактники као најбоље што Русија има, питам се како би се показали на силу доведени резервисти, поготово они који су служили пре реформи 2008. у оном башибозуку од тадашње армије.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1039 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 6 sakrivenih i 985 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bojanM84, BORUTUS, BraneS, brundo65, ccoogg123, dankisha, Dannyboy, Djokkinen, Doca, DonRumataEstorski, DragoslavS, GenZee, Grah0, helen1, ikan, Joja, JOntra, Još malo pa deda, kovinacc, Kubovac, kunktator, kybonacci, ljubacv, loon123, LUDI, MB120mm, mean_machine, milenko crazy north, milimoj, misa1xx, MrNo, Nemanja.M, nemkea71, nenad81, nick79, novator, opt1, panzerwaffe, royst33, savaskytec, Seeker, slonic_tonic, solic, stalja, theNedjeljko, VJ, Zi0mek