Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1998

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 18 Mar 2011
  • Poruke: 15

Kao totalni amater, ali veliki zaljubljenik u vojnu taktiku i vojsku,uopste nemogu da ne primetim da se jedna bitna stvar,bar iz ugla ljudi kao sto sam ja, ne spominje. A to je da Rusi nece da rasturaju ono sto planiraju da prisvoje, to je kao kad bi mi sutra rasturali BanjaLuku ako je napadnu poturice, ili Prizren kad budemo terali siptare.Znaci ubijali svoje.
Jednostavno stitis makslimalno ono sto ti treba, i naravno ljude, obican narod,zene,decu.
To je i najvece fora ovog rata,jer je ustvari uloga zamenjena.Onaj koji je kao fora agresor Rus, stiti taj narod, a ukre naciste boli uvo za taj isti narod, infrastrukturu i ostalo.Tako ukri koriste gradove maksimalno, zavlace se u skole,bolnice,stambene zgrade, maltretiraju narod, jer ih bas briga,a rus dozira i stiti neki buduci interes.
Teoretski ukri se brane na tudjoj teritoriji, a to je bar meni laiku veeeeelika prednost jer te bas briga za skolu,bolnicu, narod...
Naravno da ce neki grad ili gradic stradati, da ce i neki civili izginuti, ali ukri imaju internet,struju,vodu, pa i hranu.Znaci da Rusi vode racuna o stanovnistvu i infrastrukturi.
Da je umesto ukra neka druga zemlja, neki drugi narod,e onda bi braco bilo mlevenja na sitno od strane Rusa, i verujte da bi ih iskomadali brzo.
Ja verujem da bi i Ameri ratovali ovako da je u pitanju Kanada.
Britanci da je u pitanju Australija itd...
Sta je tesko uletis u Irak, Srbiju,Libiju zaspes elektrane, ukines vodu, bacis kasetne u naseljeno mesto, poplasis i pobijes narod,ubijes moral vosjci. Pa malo i posvadjas ljude izmedju sebe upalis neke stare razmirice i onda uletis trijufalno.Al to sve nemoze ako ti je stalo do naroda,ako je narod tvoj,ovde to i ne pali jer ukri taj rejon i ne smatraju svojim.
Takodje mislim da se iz tog razloga i ne pustaju dobrovoljci, jer tu dodju svakave budale i onda ima i zlocina, silovanja,a Rusi to nece jer ponavljam stite taj narod.
Mozda off,mozda nije....ali ipak misl da je to presudna stvar i da tako misli vecina obicnog sveta koji normalno razmislja i ne podleze propagandi.
Voleo bi i vase misljenje, hvala

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1960
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

@Denaya

Redom,

jesi li svjestan, da si upravo kroz jedan poveći post, mudro ispisan, zapakovao tezu po kojoj će se Rusi povući na teritorij Rusije i odatle, sa sigurnjeg mjesta efektivno voditi rat....

Dakle da rezimiramo, napad na Kijev je maskirovka i onda smo/ste ustanovili da taj pravac nije ispunio očekivanja i da se bolje povući te pregrupirati snage.

Onda smo to isto utvrdili i za Černigov.

Pa nam je ista misao prošla za snage kod Sumija.

A vidi, sada nam ni Harkov više nije interesantan, kolijevka prorusa u Ukrajini, grad sa 35% Rusa, grad na 20km od Rusije...

Pa šta je sljedeće, Herson?

Pa da, što da ne, poslali smo 150 000 vojnika i optimalna linija za njih bi bila dosta manja. Ajmo ih strpati na liniju Herson - Energodar - Melitopolj pa da čuvamo što se čuvati da. A poslije, nije bitno kad, jer će trajati koliko bude trebalo, vidjet ćemo, bitno da meljemo.

Dali je ikome od tih stručnih analitičara na um palo da će se na istok i jug sjatiti sve što Ukrajina ima i što će još dobiti. Kažete Rusi melju. Pa gospodo i švabo je mljeo Ruse pa je izgubio, i amer je mljeo vijetnamce pa je izgubio.

Ako je Rusija do ovog trenutka ratovala procentno, krajnje je vrijeme da pomnoži te procente i stavi više karti na stol, jer je ovo nedovoljno.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2626
  • Gde živiš: Beograd

kunktator ::
Ово важи и за ВДВ на Гостомељу? Или не?


Не, јер опет, у питању је конвенционални рат, а не окупација са герилским отпором. ВДВ је добио битку у Гостомељу али није могао даље од њега, није успео да порази Украјинску војску око Кијева, Кијев није опкољен, нити је ишта друго озбиљно постигнуто на северу. Руси су се повукли са пола фронта у конвенционалном рату, где је циљ очигледан и јасан , и то се не може поредити са герилским ратовима где се успех не мери у територији. Наравно, сад ће неки оповргнути да је Русима уопште био циљ окружити Кијев и заузети север, али то је већ одавно лагање самих себе и сулудо оправдавање руских неуспеха.

И Совјети и Амери, да су хтели, могли су да наставе да окупирају Авганистан деценијама. Амери су тамо били 20 јебених година са различитим бројем снага. И једни и други су држали све битне тачке земље, све градове, све што ти од Авганистана уопште и треба. Али просто не можеш фактички анектирати државу и следећих 100 година се борити против герилаца из планина.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2016
  • Poruke: 156

kaptain ::Problem je cime bi Rusi naouruzali tu armiju rezervista? Opet zastarelim naouruzanje koje bi obavilo posao ali opet bi bili gubici veliki.
Najveci problem je koliko vidim avijacija, bpl, pametna municija, itd.
Da li neko zna, da li je povecena proizvodnja naouruzanja i municije u Rusiji da se pokriju potrosnja-gubici?


Kalasnjikova vise nema u magacinima, strugaju se poslednje rezrve puščane municije ista sitacija je i sa krupnim kalibrom.
Skidaju T34 sa postolja i salju na front!

Mekdonalds u svom restoranu u Oslu u čOtvrTak sprema konferenciju raspodjele Ruskih mineralnih boatstava za koje je jos davno rahmetli Olbrajtova priopćila da nije posteno da ih Rusi imaju toliko

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

fantom_S ::
Даме и господо колега је мало прегорио у свом силном жару да нам покаже како су Руси у ствари трећеразредна нација. Што би се рекло- флеширао је. ВРС је у једном тренутку имала око 220.000 војника, дакле јачи смо од Руса јер они су у Украјину бацили све што имају, под само три чувена слова В, З, О. Уважени колега, да браћа Руси потјерају све што имају мало би било слова у азбуци за означавање..


Naravno da smo bili jači. Bila je neka ratna priča kako su se neki ruski oficiri vrtili tu, pa kada su čuli kolika je dugačka linija koju drži VRS i sa koliko vojnika, bez vazdušne podrške... rekli da to ne bi mogla ni ruska vojska. Možda lovačka, mada je RM išao jedne godine u Moskvu... Ali evo, sada pokazuju da nije to daleko od istine. Very Happy ВРС > ВС РФ
Trebali smo mi na Beč da udarimo...

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

flash12 ::Русија је у овом рату упослила око 200 хиљада војника. Руска копнена војска са ВДВ броји неких 350 хиљада војника.
To su sve smijesne cifre za jednu naciju od 140-150 (ili koliko ih vec ima,nemam pojma) miliona stanovnika.Ceceni su vec tu,da se zatrazi od Bjelorusije da se ukljuci,sutra bi vec dosli.
Sve okolo da skupe,mogli bi minimalno 30 miliona vojnika da imaju na raspolaganju a to nije mala cifra.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7985
  • Gde živiš: Zagreb

RJ ::Fotoreportaža ranjenih Azovaca iz podzemlja čeličane....

Azovstal’s last defenders
Ukraine’s Azov regiment shares photos of wounded soldiers in plea for evacuation from besieged Mariupol steel plant

Arrow https://meduza.io/en/feature/2022/05/10/azovstal-s-last-defenders

“Absolute lack of sanitation, soldiers with open wounds, no necessary medications”: Ukrainian troops remaining at Azovstal steelworks in Mariupol show the conditions they are living in.They are calling on the UN and the ICRC to help rescue the wounded soldiers

Mole da ih se evakuira !?
Pa kakvo je to LGBT ratovanje, koga su Rusi molili u Lenjingradu da ih evakuira?

I trebali bi znati da se ne ide preko reda. Neka prvo zamole Ruse, oni će ih rado evakuirati.
Ovo u Azovstalu je prvenstveno ratni zločin Kijeva koji tim ljudima ne dozvoljava da se predaju iako je svaki smisao njihovog daljnjeg otpora izgubljen, osim smisao da ih se žrtvuje i od njih radi mučenike u svjetskim medijima.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd



Svi vi sto pricate o neshvatanju ruskog coveka i njegove duse i o tome kako je podrska tamosnjim vlastima nikada veca, prosetajte se po centru Beograda ovih dana, po kaficima i trznim centrima pa ce vam biti jasno da je ruski jezik na drugom mestu po broju govornika. Ok,neko je i Ukrajinac verovatno ali vecina su Rusi.

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 332

Качио сам то, колеге проруси кажу да је исправљена година и да је зато фејк. Ја мислим зато што је и соба преправљена да је веродостојан.

offline
  • vlad4 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 23 Maj 2015
  • Poruke: 430

kunktator ::vlad4 ::-Југ и веза са копном тј коридор ка Криму су услов број 1 за успех СВО.
Ovo me podseti da dodam još nešto.
Dakle, jug jeste bio najvažniji i zato je bilo važno odvući što više protivničkih snaga na sever. Da sa Hersonom i Melitopoljem nisu onako jeftino prošli, Rusi bi bili prinuđeni da se za njih bore! Isto kao i za Mariupolj. Jednostavno ne bi smeli da ih ostave samo okružene ili poluokružene (kao Harkov ili Černigov).
A kako bi to izgledalo i koliko bi koštalo?


Сведоци смо да људи потцењују заузимање Бердјанска, Херсона, Мелитопоља, Енергодара. Све то се узима здраво за готово, па сам Мариупољ има око пола милиона. Сви ти градови ђутуре имају скоро 1,5 милиона. Села и мање градове не рачунам. А неки би изгледа радије волели да је уместо тога узет Харков. Какву Харков има оперативну вредност у овом моменту? Никакву! На 50 км је од границе, тај град може као јабука сам да падне кад се створе услови. Зашто ићи на јуриш ? Да, то би била пропагандна победа али са јако пуно жртава, пре свега цивила које нацисти не штеде. Ако можете да бирате, шта би сте пре изабрали ? Да се ја питам, ја бих Харков решавао на самом крају, исто као Одесу. Зна се да ће ти градови једноставно сами прећи у руке Русије. Умало нису 2014.

На југу је за то време направљена чељуст. Тамо већ иду параде, уводи се рубља, цртају грбови...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1290 korisnika na forumu :: 62 registrovanih, 8 sakrivenih i 1220 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., AC-DC, aramis s, babaroga, Ben Roj, bojank, Boris Bosiljčić, Brana01, cavatina, celik, crnitrn, darkangel, DejanSt, delrey, Denaya, Dimitrise93, djboj, Djokislav, dragoljub11987, Georgius, HogarStrashni, HrcAk47, hyla, ikan, Ilija Cvorovic, JimmyNapoli, Karla, kokodakalo, Krvava Devetka, ksyyaj, kunktator, kybonacci, ljubacv, maiden6657, Marko Marković, mačković, Mercury, milenko crazy north, milimoj, milutin134, MiroslavD, mnn2, oganj123, opt1, panonski mornar, panzerwaffe, pein, radionica1, royst33, ruma, ruso, S1Mk3, Shinobi, Sićko, SR-3m, Srky Boy, stankolich, VJ, Vlad000, zdrebac, zeo