Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1997

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2626
  • Gde živiš: Beograd

Markoni29 ::Зашто руска власт ужива велику подршку наарода након почетка рата? Грубо речено то је подршка рату.


Само ћу копирати свој коментар на ту тему који сам већ поставио:

Citat:У телефонској анкети, у држави где те сада противљење ''спецоперацији'' може бацити у затвор на 15 година (и где те чак и називање те ''спецоперације'' ратом може довести у проблем), 80% испитаних каже да подржава власт? Замисли чуда!

Уз то, Левада не објављује проценат људи који су ћутке одбили да одговоре (спустили слушалицу). Значи, поједностављено - позовеш 100 људи, 90 ти спусти слушалицу, осморо каже да подржава Путина, двоје мудоња кажу да се противе Путину, и закључак је да 80% Руса подржава Путина.


Знам и ја неколико Руса. Сматрају овај рат самоубиством сопствене земље и гледају како да из ње побегну. Али то је моје анегдотално искуство. Као и твоје. Њиме се не процењује став целог народа, и оба наша искуства су стога ирелевантна.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

vsn111 ::Русија нити је извела мобилизацију нити је кренула у овај рат ни са трећином својих редовних снага.
Kao prvo:
Od mobilizacije nema nista,dok se ne objavi rat UA,to je i sam Putin rekao.
Kao drugo:
Ovo nije klasicni rat,zato se i zove specijalna operacija,koja je koncentrisana samo na vojne ciljeve.
Da je pravi rat,ukri nebi imali ni struje,ni vode,ni interneta,ni mobitela i ostalog luksuza.
Pored toga,imali bi na stotine hiljada,ako ne i na milione zrtava s obzirom na populaciju.
Takav rat bi bio brzo gotov kad bi Rusi istresli sve sto imaju, (naravno bez atomskih) ovo sad je samo mrcvarenje po rovovima,ulicama i stambenim objektima.
Zbog toga je napredak spor.

offline
  • Artiljerac
  • Pridružio: 07 Nov 2009
  • Poruke: 3128

Zelenski se obratio parlamentu Malte: Nemamo dovoljno oružja
Ukrajina koristi sva moguća diplomatska sredstva da organizuje spasavanje branilaca Marijupolja, ali Rusija ne pristaje ni na jednu od mnogih predloženih opcija, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u obraćanju parlamentu Malte.

"Branioci i dalje ostaju u Marijupolju i nastavljaju da pružaju otpor na teritoriji fabrike Azovstalj“, naveo je Zelenski, prenosi Ukrinform.

On je napomenuo da je Ukrajina zatražila od svojih partnera neophodno oružje kako bi deblokirala Marijupolj i spasila vojsku i civile, ali da nije stiglo dovoljno oružja.

Zelenski je pozvao zapadne saveznike da “unište ambiciju aktuelnog agresora da preuzme Ukrajinu i druge evropske države” i dodao da su njegovoj vojsci potrebni avioni, helikopteri, specijalna artiljerija i drugo naoružanje, navodi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, nema sumnje da u Rusiji znaju šta se dešava u Marijupolju, jer je ruskoj vojsci naređeno da uništi grad i pobije što više ljudi, a ruski avioni neprestano bacaju avio-bombe i fosforne bombe na zgrade za koje pouzdano znaju da su u njima civili.

Grad je blokiran sa kopna i sa mora i uništeno je više od 90 odsto svih objekata, a blokirano je i dostavljanje hrane, vode za piće i lekova, naglasio je Zelenski, prenosi Ukrinform.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022.....id=2151864

Opet mu fali oruzja, j....

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 332

Они ће овај рат завршити са мобилизацијом. Колко ћемо на то да чекамо? Па вероватно неколико месеци, док све мобилисане утренирају, не оформе јединице, док налагерују логистику... Са тим су вероватно почели када је запело на ослобађању Донбаса. 3 месеца се ратује, а нису се померили од Доњецка и Горловке.

Могу у дваес марки..

online
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2124

flash12 ::Американци нису војно поражени у Авганистану, као што ни Совјети нису војно поражени у Авганистану. Просто им није било исплативо да наставе да побеђују.
Ово важи и за ВДВ на Гостомељу? Или не?

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2626
  • Gde živiš: Beograd

vsn111 ::
Русија све карте бацила на сто? Кренула у овај рат са свиме што има? Русија нити је извела мобилизацију нити је кренула у овај рат ни са трећином својих редовних снага. Нема потребе даље коментарисати.

Изненада нападне а сви најављивали и очекивали напад? Осредња војна сила нападнута не кажеш са колико војника. Гомила у најблажу руку паушалних оцена а заправо сви аргументи ти се своде на брутално упрошћавање и гутање чињеница.


Русија је у овом рату упослила око 200 хиљада војника. Руска копнена војска са ВДВ броји неких 350 хиљада војника. Уз то већина БТГ-ова ангажована је у Украјини. Знајући логистику потребну да се толико војника одржи, врло лако оможемо рећи да је читава Руска војска директно или индиректно упослена у вођењу овог рата.

Мада кад сам рекао ''све карте'' нисам мислио на укупну руску војску, већ на чињеницу да је Русија ушла у велики конвенционални рат у ком користи све елементе своје војске на широком фронту.

Наравно да мобилизацију није извршила, јер би то довело до опште побуне у Русији. Овако док гину контрактники, народ је још и некако одвојен од рата.

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Не знам зашто су за Русију они који не познају Русију нити руског човека. Осим да би били ,,шеста колона''. Тачно се назире радост код таквих када страдају Руси. Ужас какав поремећај.

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

@Platana

i sta kaze kolega Don sa twitera, vredi li da se registrujem? Mozda prisustvujemo istoriji?
Jel su unistili ponton ono bas bas?

https://t.me/romanov_92/14076
Azovstalj

https://t.me/Mikle1On/1769
borba u Kremenaji.

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 833

Malo Točeno ::Они ће овај рат завршити са мобилизацијом. Колко ћемо на то да чекамо? Па вероватно неколико месеци, док све мобилисане утренирају, не оформе јединице, док налагерују логистику... Са тим су вероватно почели када је запело на ослобађању Донбаса. 3 месеца се ратује, а нису се померили од Доњецка и Горловке.

Могу у дваес марки..


Ništa bez mobilizacije i objave rata. Što više budu čekali, to će pobjeda biti skuplja, možda i Pirova.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Citat:Gen Aleksandr Dvornikov, of Syria fame, has a clear mandate: to conquer the whole of Donbass, totally free up Crimea and prepare the advance towards Odessa and Transnistria while reducing a rump Ukraine to the status of failed state without any access to the sea.

The Sea of Azov – linked to the Caspian by the Don-Volga canal – is already a Russian lake. And the Black Sea is next, the key connection between the Heartland and the Mediterranean. The Five Seas system – Black, Azov, Caspian, Baltic, White – enshrines Russia as a de facto continental naval power. Who needs warm waters?

Citat:Сиријски славни генерал Александар Дворников има јасан мандат: да освоји цео Донбас, потпуно ослободи Крим и припреми напредовање ка Одеси и Придњестровљу, док крњу Украјину своди на статус пропале државе без икаквог излаза на море.

Азовско море – повезано са Каспијским каналом Дон-Волга – већ је руско језеро. А Црно море је следеће, кључна веза између Хеартланда и Медитерана. Систем Пет мора – Црно, Азовско, Каспијско, Балтичко, Бело – представља Русију као де факто континенталну поморску силу. Коме су потребне топле воде?


Tekst za link

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1293 korisnika na forumu :: 64 registrovanih, 10 sakrivenih i 1219 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., AC-DC, Apok, Atomski čoban, babaroga, Ben Roj, bojank, Boris Bosiljčić, Bubimir, crnitrn, DejanSt, delrey, Dimitrise93, djboj, Djokislav, Djokkinen, Doca, Dorcolac, dragoljub11987, dule10savic, Georgius, havoc995, HogarStrashni, ikan, JimmyNapoli, kalens021, Karla, kokodakalo, Krvava Devetka, ksyyaj, kunktator, kybonacci, ljubacv, maiden6657, mačković, Mercury, milenko crazy north, milimoj, Miloskec, MiroslavD, mnn2, nebkv, nemkea71, nikoladim, oganj123, opt1, panonski mornar, panzerwaffe, pein, radionica1, Romibrat, royst33, ruso, S1Mk3, Shinobi, Sićko, SR-3m, Srky Boy, vathra, virked, wizzardone, Wrangler, zdrebac