Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2106

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 25 Mar 2022
  • Poruke: 26
  • Gde živiš: Banja Luka, Republika Srpska

@Flash12
Citat: Али генерално правило које смо схватили чим је ситуација постала јаснија - да Руси брзо напредују тамо где одбране нема или је она минорна. Али тамо где би наишли на иоле формирану одбрану или крупнију јединицу непријатеља, просто би стали, и покушали другде.

Поштовани колега, неко рече "Прије пуштања језика (тастатуре) у промет, провјерити да ли је мозак укључен".
Ако се у напад иде са снагама мањим од снага браниоца, покушавају се заобићи "тврда" мјеста, гура се тамо гдје одбрана "мекша" и покушава се довести то утврђено мјесто у окружење или полуокружење. То је оно што се гледало првих дана, заобилазак отпорних тачака и то налаже нека основна логика у датој ситуацији са снагама које су на располагању. Зашто сада ударају директ "у главу" немам појма али претпостављам да немају довољно снага за стварање већег котла и одлучено је да их сломе овако, школски. Арт и авио припрема по непријатељском положају и улаз пјешадије тек кад се фортификације и потенцијални отпор не сведу на минимум.

А друго, кад већ изједначавате губитке нападача и браниоца претпостављам да сте Ви негдје видјели снимке гомила мртвих Руса? Јер ја нисам а пратим чак и канале азова. А гомиле мртвих Украјинаца сам се нажалост нагледао поприлично. Видио сам ово са уништеном техником од пре дан- два, видио сам нешто заробљених резервиста из ДНР/ЛНР и доста вијести (без слике или видео записа) у којима се каже да је убијено ... Руса, уништено .... хеликоптера и авиона, убијено ... официра, изгорио још један брод итд итд.
Али мало чудно за страну која снима и говно ако је мало тврђе (и то из више углова), да ништа од ових вијести није потврђено доказима у виду слике или видео записа. Мени је то чудно, Вама можда није. И да рашчистимо, немам проблем са тим да је Ваше мишљење другачије од мог али имам проблем са писањем небулоза које се не могу доказати.
Никад нико није и неће направити војни план који ће ићи 100% "по плану". Одступања су изнуђена понашањем противника, није то игрица гдје систем има зацртан "одговор" на то што Ви урадите. Људско биће може одреаговати на више начина, неке можемо предвидјети приликом планирања али неке не можемо.
Лијеп поздрав и не замјерите на искреном одговору

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7857
  • Gde živiš: Zagreb

aleksandarbl ::
Поштовани колега, неко рече "Прије пуштања језика (тастатуре) у промет, провјерити да ли је мозак укључен".

a gdje je onda čar spontanosti?

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6232

"Zhukov"
Citat: To je bitna razlika zasto su Angli vec 400 godina Vladari Svijeta ostali samo staticari. O svakome se detalju se treba voditi racuna.

Misliš najveći pljačkaši svjetskih dobara i ugnjetavači slabih.

Citat: Drugo ocigledno je da je Ruska vojska ukljucujuci citave sustave Protuzracne zastite isključivo napravljena za trupnu zastitu velikih formacija koje su u obrabenim Zadacima tj slucaju obrane Rusije.
Ajde malo to bolje prouči.Gdje to maši PVO.Zar ti misliš da se sve može srušiti pa makar imao i S-1000.(karikiram)Ako nemaš knjigu pitaj @Braca75 da ti objasni kako stoje stvari sa PVO.

Citat:Ruska vojska je pokazala da nije razvila niti ima doktorinu i primjenu borbe na vise dimenzionalnom bojistu.
Oćito nisi čuo za maršala Ogarkova.Ako hoćeš, mogu ti poslati knjigu u PDF-u.

Citat: Hv je to jos 1995 radio vrlo uspjesno ( ne zelim nikakve spinove tipa je ali protiv Vojske Sao Kraijne i Vrs trebalo je to pregaziti u 48h.)Ne možeš ti da određuješ šta će ko pisati ali rat na prostoru bivše SFRJ je protivno pravilima foruma.Ako baš hoćeš mogu ti u PP napisati kako je bilo na pojedinim pravcima.Da te demantujem o 48h.Uspoređivati VSRF i HV, no coment.
Citat: Nadalje nikakva koncepcija koristenja bespilotnih letj i protuelektonskih mjera od strane Zrakoplovsta.
Kako to misliš nikakva? koncepcija.Kako si to zaključio?I kako si zaključio to o protuelektronskim mjerama vazduhoplovstva?Mislim, od kud ti podatak?Kako znaš da nema mjera?Možemo recimo diskutovati o načinu upotrebe pojedinih vazduhoplova, konkretno Su-34, ali to što ti spominješ nema veze sa realnim.To ne možeš da znaš nikako.I treba da pročitaš, ima sve na forumu, koja sredstva PVO u rukamaVSU su teška za ometanje itd...ima tu materijala za čitanje....oj ha...

Citat: U sukobu na neutralnom terenu recimo Ukrainskom Nato bi ih kon ratu razvalio za 48 h. Ruski Generali i Stozer jako to dobro znaju.
Kako si došao do tog zaključka?

offline
  • Pridružio: 01 Avg 2012
  • Poruke: 396

Još za vreme Trampove vlastu sam slušao neku dvojicu stratega iz Pentagona. Stvarno je bilo davno i ne mogu da se setim imena i tačne funkcije. Oni su tada rekli da je u predstojećim godinama plan Amerike da značajno oslabe Rusiju iako tada nisu naveli na koji način. Ukratko, to je trebalo da se uradi ne zbog Rusije same, već zbog Kine. Ameri, kao Ameri sve planiraju 5, 10, 15 i 20 godina unapred i to je tako od kraja Drugog svetskog rata. Ne uspe uvek, ali neki plan postoji. Oni već vide budući konflikt sa Kinom koji ne mora biti vojni.

U njihovim analizama, Rusija je slaba karika tog saveza i lakše ju je destabilizovati i uvući u nešto što će ih dovesti do sloma. Takođe, predviđaju da bi u budućnosti moglo da dođe do ulaska kineskog kapitala i uticaja u slabo naseljene regije Rusije a bogate resursima. Da je Rusija toga svesna i da Kinu drži blizu i na oku. Ekonomski, vojno i na sve druge načine oslabljena Rusija bi se sutra možda mogla vezati i kao potencijalni saveznik protiv Kine ili bar obezbedila njena neutralnost.

Ne kažem da je tako, samo prenosim šta su oni rekli i što se kaže, ako su lagali mene i ja lažem vas. Setio sam se toga i rekoh da podelim sa vama.

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2022
  • Poruke: 69

Moraće ići opšta mobilizacija jer drugačije ne može.
Navodno:
"Today Oleh Synegubov, head of the Kharkiv Regional Military Administration, said #Ukrainian forces launched a counteroffensive to liberate city of Izyum. Some Russian units said to be retreating."
U vijestima na HRT također kažu krenula Ukrajinska protuofanziva kod Izjuma.
Kažu ovo je početak kraja Ruske dominacije na terenu. E sad, vidićemo šta od toga bude na terenu?
Neki britanac Justin Crump kaže da su Rusi uskladili svoja djelovanja sa svojim sposobnostima na terenu a to se sve više sužava zbog velikih gubitaka.

online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7857
  • Gde živiš: Zagreb

Bobrock1 ::
Bolje bataljun uvežbanih čečenca nego dve brigade starudije TO.

ma to ok, ali na bataljon uvježbanih Čečena dođe 100 bataljona uvježbanih Rusa, pa se pitam gdje su oni zapeli?

online
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3042

Partizanija ::Moraće ići opšta mobilizacija jer drugačije ne može.
Navodno:
"Today Oleh Synegubov, head of the Kharkiv Regional Military Administration, said #Ukrainian forces launched a counteroffensive to liberate city of Izyum. Some Russian units said to be retreating."
U vijestima na HRT također kažu krenula Ukrajinska protuofanziva kod Izjuma.
Kažu ovo je početak kraja Ruske dominacije na terenu. E sad, vidićemo šta od toga bude na terenu?
Neki britanac Justin Crump kaže da su Rusi uskladili svoja djelovanja sa svojim sposobnostima na terenu a to se sve više sužava zbog velikih gubitaka.


https://twitter.com/200_zoka/status/1525482535517552640

GP:"Kod zapadnog Izjuma Rusi su uništili neprijateljski pontonski most"

https://twitter.com/PrateekRoutray/status/1525489707785678848

GP:"Selo Dolgenkoe, front Izyum. Za selo su bile i još su teške borbe. Ušli smo u selo, Oružane snage Ukrajine pokušavaju protunapad."

Borbe su več počele. Sada moraju ukri preči preko pontona. Izpostavilo se, da ruje zapadno od Izjuma kontrolišu i onu šumu do one rijeke.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5373

Napisano: 14 Maj 2022 16:41

Iskočio mi jedan friški video (sat-dva prije) pokušaja forsiranja Severskog Donjecka od strane Ukrajinaca…mislim da je bio BTR-3 koji je tukao iz blizine prema prvom sklopu pontona…i sad više ne mogu naći video.
Imali to negdje i gdje bi mogla biti lokacija, da vidimo koje su nakane tog pravca

Dopuna: 14 Maj 2022 16:42

To je taj…

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

Ja imam 3 osnovna utiska ovog rata do sada - ruski nedostatak udarnih dronova, iako je vec 10 godina jasno u kom pravcu svet ide. Veoma losa upotreba avijacije (mahom u zahvatu fronta i takticki) i najveci utisak - biblijske razmere nesposobnosti ruskog komandnog kadra. To da mi je neko pricao, ne bih verovao. Mozda i najgore vodjenje jedne vojske od Drugog svetskog rata.
Tek se sada vidi sav genij Josifa Viserionovica kada je pobio desetine hiljada staresina 1937-38. Svi su mislili da je on samo krvozedni ludak a u stvari covek je bio vizionar. Znao je da ce u suprotnom da izgubi rat. Putin to nije shvatio.

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12559

Millennium ::
Ne kažem da je tako, samo prenosim šta su oni rekli i što se kaže, ako su lagali mene i ja lažem vas. Setio sam se toga i rekoh da podelim sa vama.


To su vlazni snovi neokonova, da iskoriste Ruse protiv Kineza, cak je i Tom Clancy imao roman gde Amerika priskace u pomoc Rusiji protiv Kine.

Elem Amerika nema bas neke duge planove, kod njih se vrti sve oko izbornih ciklusa. A desi se i Trump pa iako je bilo planova on je to lepo polupao.

Ovo sto se sad desava je promasaj zvanicne Rusije: pogresna procena spremnosti Ukra da ratuju, pogresna procena sposobnosti svojih snaga, pogresna procena reakcije zapada itd.

Dakle nije ovo neki genijalni plan Amera, a ocekuj da ce pokusati da prikazu da jeste Very Happy

Ono sto pak Rusiji spasava dupe je jaz za gasom jednostavno Azija je gladna istog a bogme i Evropa. Videcemo kako ce ici famozna derusifikacija gasa u narednim godinama.

Ono sto pak Rusiji treba i vise od pobede u ratu je odlazak starca u penziju i dolazak neke mnogo ozbiljnije ekipe npr nesto sto se desilo kad je Andropov dosao u SSSR ali nije poziveo, dakle Rusiji sad treba neki nov Andropov koji nije mator i koji ce da Putina penzionise a oligarhe da zatvori u gulag (ipak to vise ide uz rusku tradiciju) nego u hotel ko MBS sa svojom bratijom.

Onda im nacionalizovati skoro sve i onda graditi savez sa Kinom, vojni gde je Kina alfa.

Omoguciti da Kinezi na dalekom istoku stacioniraju H-20 bombardere, radi se o kineskom B-2. Pa da vidis krvavog proliva ekipe u NORADu i Pentagonu.

Jel Ameri stacioniraju avijaciju svuda oko nas (Rusa) okej sad ce braca Kinezi da lepo stancioniraju u Rusiji par desetina H-20 a ko zna sto da ne i zajednicka proizvodnja istog.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1212 korisnika na forumu :: 53 registrovanih, 10 sakrivenih i 1149 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, A.R.Chafee.Jr., Acivi, babaroga, Bobrock1, bojankrstc, Brana01, cifra, comi_pfc, dankisha, DENIRO, Dimitrije Paunovic, Dimitrise93, Djokkinen, Doca, doktor1964, Dukelander, Fabius, Georgius, hooraay, hyla, ILGromovnik, kinez88, kobaja77, krkalon, kunktator, Kure126-7, KUZMAR, Kvazar, kybonacci, Lieutenant, ljubacv, Metanoja, milenko crazy north, MiroslavD, mkukoleca, Motocar, nemkea71, nenooo, pein, raptorsi, ruma, sabros, Sančo, sap, slonic_tonic, Smajser, srbijaiznadsvega, stalja, suton, tmanda323, voja64, Zi0mek