Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2109

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Boter 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 31 Avg 2014
  • Poruke: 360

Северски Доњец

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Z boter
Ajd da se dokazuju na delima a ne recima. Vise bi to voleo od tebe veruj mi. Ali to sto vidim je katastrofa.
Inace gomila oficira u ruskoj vojsci su cesto bili stranci mozda iz nekog razloga?
Inace i neki od mojih su bili oficiri u sovjetskoj a daleki u carskoj armiji
Lp

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Ма неће Израел да наоружава Украјини квалитетним офанзивним наоружањем.
Могу Сирија и Иран да добију опасно оружје. Као и Хамас.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Citat:Moreover, German documents, also revealed by Moscow, show that the Nazi regime and the Banderites, together, conceived a plan to annihilate the populations of the Donbass. This plan, if it was not executed during the Second World War, has known a beginning of execution by the Kiev Banderites after 2014.

Подсећање на планове из Другог светског рата који се данас покушавају спровести.

Иначе, овај рат је само рефлексија напора САД да покушају да се поново успоставе као једина супер-сила и искључиви владар планете.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

flash12 ::
А шта је узрок тој хаотичности и неефикасности која свако мало избија кад Русија после дужег мирног периода уђе у рат већих размера (Крим 19. века, Јапански рат, Први светски, Фински рат и почетак Великог патриотског, Чеченија, и ево сад Украјина) било би добро проанализирати. Али ''нешто ту има''.



Rekoh ja da su ti postovi postali eristički. A u eristici moraš da budeš jako pažljiv kako se ne bi potkrala greška.

Rusko-japanski rat 1904-1905
Prvi svetski rat 1914-1918
celih 9 godina razlike

A između toga aktivno učešče u Persijskoj revoluciji 1905-1911

Krimskom ratu je prethodila čuvena revolucionarna 1848 gde je Rusija, kao vodeća sila Svete Alijanse (tzv. žandarm Evrope) učestvovala sa oko 200000 vojnika.

Istorijske činjenice ukoliko služe da bi se njima upoređivale neke današnje pojave, pre svega moraju detaljno da se savladaju.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6273

Ode Bayraktar u vječna lovišta.Tor ga smlatio, rutinski. Mr. Green
https://t.me/boris_rozhin/48576

Šta kaže Žukov, ne valja PVO?

offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1849
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

Ajmo malko da rezimiramo to kako je komandni kadar ruski los.
Specop počinje u februaru mesecu i to ne zato sto to bas tada rusi hoće nego sto moraju ili će im ukrajinska i nacistička vojska u već spremljeno planu za ofanzivu pobiti svo stanovništvo u donjetskom i luganskom delu zemlje.
Komandni kadar ruske armije dobija naredjenje da izvrsni napad na ukrajinsku i nacističku vojsku i u sadejstvu sa vojskama tih novo formiranih drzava iste zastiti od napada i nanese značajne gubitke. Počinju udari i pokreti jedinica sa krima iz Belorusija i rusije čak se izvrsava desant na gostomelj aerodrom pored kijeva a jedinice vdva kreću kopnenim putem da se spoje sa njima. Zauzima se herson energodar mariupolj izjum drugi gradovi se okruzuju vezuju se ogromne ukrajinske snage i unistavaju luganjsku republika je oslobodjena kompletna donjetska jos ne ali je povratila veliki deo teritorije i odjednom grom iz vedra neba rusi dobijaju komandu da se povuku sa kijevskog pravca sto odradjuju veoma brzo da ukrajinska armija mora da se jos vise razvuče da povrati teritoriju koju su rusi njima prepustili. Bilo je naravno sudaranja jedinica gde su rusi gubili veliki deo ljudstva i tehnike ali artiljerija je čudo sta moze da napravi i sve se to dogadaj uz naredbu da se privatne kuće ne unistavaju čak je ruska kolona prolazila pored kasarni u manjim mestima gde na njih nisu dejstvo ali ukoliko isti njih nisu napali.
Drugi deo operacije je okruzivanje i unistenje jedinica oko dombasa sto se sada i desava ruski komandni kadar uspeva da sa potčinjeni vojskom u nekoliko kotlova u kojima je bilo i po 1000 vojnika polako i sigurno primora ukrajinske snage ili na unistenje ili na povlačenje mape nam pokazuju a i činjenično stanje da je u 4 mobilizacije ukrajinska i nacistička vojska sebe pojačaju za negde oko 250000 ljudi pod oruzje uz strane plaćenike i neizmernu pomoć prijatelja sa zapada u naoruzanu i tehnici. Isti se salju na bojista tamo gde je gusto ali za sada jedino u harkovskom delu bojista ukrajinska vojska i nacisti imaju nekog teritorijalno uspeha svugde drugde gube teritoriju e sad pitanje za upućeniji gde je to komandni kadar zakazao u izvršavanju napada gde se teritorija osvaja ili u naredjenom im povlačenju gde su se povukli a ukrajinska i nacistička vojska tek posle tri negde i 7 dana kreće da zauzima napuste u teritoriju.
Rećiće neko unistili su im potone preko reka i tehniku ja ću odgovoriti da je to najrizičniji posao prelaz reke neko reče amfibijska svojstva vozila da ali samo tamo gde je pripremljena obala moze se izvrsiti prelaz nikako na drugim mestima. I opet je pored toliko gubitaka neprijatelj s onim sto je preselo reku potučen.
Ja mogu samo da kazem S Rusima se ratovati nemože. Nije džaba Rusija onolika a pored nje onolike istorijske sile Mongolija Japan Iran Kina Turska i drugi

online
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2614
  • Gde živiš: Beograd

panda1 ::
Videcemo mozda uskoro u finskoj da li si u pravu i da li je razlog sporijeg ruskog napredovanja zelja da se spasu civili, a na pocetku akcije cak i kijevska regularna vojska. Ne verujem da ce Rusi biti posebno sentimenaltni prema fincima.


Ако иоле знају историју, Руси то неће покушати. Мада ни немају много слободних трупа којим би напали Финску.

Финска има један од најбоље разрађених система војне резерве на свету. А оклопа имају скоро као Украјинци пре рата, само са неупоредиво бољом обуком и квалитетом возила. Командни кадар им је одличан. Они су једна од оних земаља као нпр. Израел или Швајцарска са којима се не бих качио чак ни да имам предност на папиру од 10 на 1.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1307

+ Ja imam 3 osnovna utiska ovog rata do sada

Ja isto imam 3 osnovna utiska do sada. A to je da je Kalibar strašan i da nema odgovora na njega. Drugi je da je Kinđal strašan i da nema odgovora na njega. Treći je da su Rusi tvrdoglavi ko mazge i trebaju x puta ponoviti grešku pa da onda napokon usvoje kako treba i onda ide Laughing


+ Mislim da ti stratezi pate od fundamentalnog nerazumijevanja slavenskog mentaliteta

Pa da, i to je u principu i srž cijele ove velike zavrzlame.

+ Ако иоле знају историју, Руси то неће покушати

Pa dobro recimo da si u pravu, šta će im onda Nato ako su tako jaki? Ili se vode logikom, ne mogu nam Rusi ništa i raditi ćemo šta hoćemo jer imamo puno vojske i rezervista i svega ostaloga.. Ali zar nije onda to jako neodgovorno prema narodu? Pustiti ćeš narod da krvari jer vjeruješ da možeš pobijediti? Zar nije bolje uopće ne ratovati?

Meni se čini da oni samo jašu na ovom valu rusofobije i ko i većina ovih malih naroda, trude se biti "veći pape od pape".

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Не качи се Русија са Финском, већ се Финска, без икакве потребе, качи са Русијом.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1239 korisnika na forumu :: 61 registrovanih, 8 sakrivenih i 1170 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., airsuba, amstel, babaroga, bojcistv, BSD, cavatina, cemix, cenejac111, CheefCoach, cinoeye, comi_pfc, CrazyDiablo, Dimitrise93, DPera, dule10savic, elenemste, flash12, Georgius, GORDI, goxin, ikan, jukeboxer, Klecaviks, Kubovac, kuntalo, kybonacci, MB120mm, Metanoja, mile23, milenko crazy north, mkukoleca, novator, opt1, ozzy, Parker, rovac, ruma, shaja1, sombrero, srbijaiznadsvega, Srki94, Srky Boy, Srle993, StepskiVuk, suton, Tas011, Toper, Tvrtko I, vasa.93, virked, Vlad000, vlad4, vobo, yrraf, YugoSlav, zillbg, Zimbabwe, |_MeD_|, Živković, 125