Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2420

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1464

flash12 ::






Ево овако, у два корака, ако Украјинци одлуче да се повуку из Северодоњецка-Лисичанска пре опкољавања. При чему ће вероватно претрпети велике жртве.

Прво би се повукли на вероватно већ припреману линију Северск-Артјомовск, али Руси чак и из тренутног положаја могу жестоко да угрозе ту линију, можда чак и директним нападом на Артјомовск. Тако да би вероватно после неког времена уследило постепено повлачење на ту линију Славјанск-Держинск.

Како год - то је линија сачињена од густо збијених градова који готово да чине један фронт насељених места. Не можеш ниједно од њих посебно изоловати и опколити, и биће веома тешко заузети их напредујући са истока. Зато мислим да ће у неком моменту јединице код Изјума кренути, где тачно, видећемо. Можда право на Славјанск, можда прво на Барвенково па јужно.

Чак и да Укркајинци остану опкољени код Северодоњецка-Лисичанска, мислим да би било тешко пробити ту линију градова са источне стране.


Na prvoj mapi si u sustini oznacio Bahmutsku liniju o kojoj sam pisao jos pre nekoliko dana. Nisam bas siguran da Ukri u ovom trenutku mogu stabilizovati front oko Artjomovska. Ici ce to dosta jugozapadnije od njega.



Ova tri crvena kruga su mesta na kojima Rus preti toj liniji na tvojoj drugoj mapi . Crni krug koji sam objasnjavao juce i sastoji se iz vise faza, ne sluzi samo za Arjomovsk. Verujem da ce mu primarni cilj biti Dzerzinsk i dizanje cele linije zapadno od Gorlovke.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 28 Avg 2017
  • Poruke: 1585

Ово је наводно један од мостова у Северодонецку - снимљен ваљда данас

Arrow https://vk.com/video717880630_456241066

Да се ја питам протерао бих ту аутобус. Није то тако лоше, као што изгледа Laughing

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1304

@Jovan Nenad

Ne, srednji je uništen, južni vjerojatno oštećen a sjeverni od vatrenom kontrolom. Puno slika je bilo zadnjih dana

@Babaroga

Nisam ni mislio da je sramota za ove momke, za njih bi bilo najbolje da se predaju i to nije nikakva sramota. Sramota je za uk. Vojni vrh, nato itd.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Izvor iz LNR tvrdi da su se Ukrajinci povukli iz Lisičanska i Severodonjecka!
https://twitter.com/UkrWarReport/status/1530234107040567309

offline
  • Pridružio: 03 Apr 2008
  • Poruke: 5807

VladaNS1978 ::Izvor iz LNR tvrdi da su se Ukrajinci povukli iz Lisičanska i Severodonjecka!
https://twitter.com/UkrWarReport/status/1530234107040567309


Izmedju tvoje poruke i posta iz koje izvodis zakljucke e ooooogooooomnaaaaa razlika.
Izmedju "povukli su se" i "mozda ce se povuci" je veca od Volge, Siverskog Donjecka i Dnjepra zajedno.

Citat:There are reports that Ukrainian units might withdraw from Lisichansk and Severodonetsk to avoid encirclement.
This was announced by Head of Luhansk Regional State Administration Serhiy Haidai.

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8441
  • Gde živiš: pecina stroga

ccoogg123 ::
@Babaroga

Nisam ni mislio da je sramota za ove momke, za njih bi bilo najbolje da se predaju i to nije nikakva sramota. Sramota je za uk. Vojni vrh, nato itd.


Da, jasno.

ja u stvari imam problem sa tom rijeci sramota kad se komentarisu ratna dejstva. Pitanje je sta su ovi ljudi sa snimka prosli. Nagledali smo se i snimaka i naslusali prica iz drugih ratova kad se napusti polozaj pa su svi krivi, a najvise komanda.

Ali je kljucna cinjenica koju cu ja da pokupim iz ovog videa da su Ukrajinci dosli u situaciju da moraju da bacaju pomocne jedninice nakon kratke obuke na kljucne pravce koji su pod zestokom vatrom Rusa, i da onda prolaze ovako kao ovi na snimku.

Svaka jedinica, bez obzira na kvalitet, koja je danima izlozena zestokoj vatri, i koja stalno trpi gubitke, prije ili kasnije doci ce u situaciju da pocne da preispituje svrhu toga sto radi, i tu pocinje problem na frontu. Nije to specijalitet ukro vojske. To je neminovna logika rata. To je uostalom i cilj ove ruske taktike mljevenja protivnika artiljerijom, avijacijom, tenkovima, demonstrativnim napadima.

Snazne i koheziono jake jedinice mogu cuda da izdrze u borbi. Sjetimo se Kosara. Momci od 19-20 godina, par podoficira i oficira, ali bili su zajedno skoro godinu dana do rata, i dobro vodjeni, izdrzali su cudo i odrzali polozaj.

Dok je ekipa rezervista iz jednog grada da ga ne spominjem zapalila nazad. Bez da su i barut omirisali.

I jedni i drugi su siguran sam bili patrioti, a razlika je da su oni klinci na Kosarama vjerovali u sebe i u komandu i u pobjedu, a ovi drugi nisu vjerovali ni u jedno od ta tri.

Da, moze se reci da ukro vojska i NATO instruktori nose odgovornost za ovo, ali ja od Ukro vojske nizam mnogo ni ocekivao. I sa ovim do sad su me iznenadili. Jer im je drzava trula do srzi, a vojska je ogledalo drzave.

Sto se tice NATO instruktora i NATO doktrine, rano je za ocjenjivanje. Ali ako je Azov puk ogledalo NATO obuke i NATO ustrojstva, dzaba su krecili.

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 187

Па добро, али где би могли да се повуку и куда, којим путем? То је право питање...

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8441
  • Gde živiš: pecina stroga

GrammaticalAnalysis ::Па добро, али где би могли да се повуку и куда, којим путем? То је право питање...

Pa vrijeme je da i jedni i drugi sidju sa puteva i protegnu malo noge po njivama

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 187

babaroga ::GrammaticalAnalysis ::Па добро, али где би могли да се повуку и куда, којим путем? То је право питање...
Pa vrijeme je da i jedni i drugi sidju sa puteva i protegnu malo noge po njivama

Па, не знам да ли имају много опција, можда преко оног моста где би Trinitron1 протерао аутобус (горњи коментар)? Гледао сам видео, рупа до рупе, и да их нико не гађа не би се нешто веселили док прелазе. А по њивама, убило се за авијацију и лаку артиљерију, да не помињем хеликопетере, оклопњаке или пешадију/специјалце на путу...

Него, да им Зеленски не спрема неко генијално повлачење као у Азовстаљу, евакуација право до Крима и Ростова, али да скину заставице и покажу тетоваже?

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 612

babaroga ::GrammaticalAnalysis ::Па добро, али где би могли да се повуку и куда, којим путем? То је право питање...

Pa vrijeme je da i jedni i drugi sidju sa puteva i protegnu malo noge po njivama

Dobri, stari Ford Tabanus Very Happy

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1044 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 4 sakrivenih i 989 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksandarbl, antonije64, babaroga, bigfoot, BlekMen, Bobrock1, bokisha253, BRATORIII, cenejac111, darkangel, doom83, dragoljub11987, drimer, FOX, goxin, HogarStrashni, ikan, ILGromovnik, Insan, jackreacher011011, JOntra, Karla, Kibice, kikisp, kjkszpj, kokodakalo, Krvava Devetka, Kubovac, kybonacci, Lucije Kvint, Marko Marković, mercedesamg, Mi lao shu, milenko crazy north, Ne doznajem se u oružje, NoOneEver Dreams, ObelixSRB, operniki, Parker, pavlo, rasok, Ripanjac, RJ, Rogan33, sasa87, slonic_tonic, Srle993, stegonosa, suton, YugoSlav