Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2424

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2599
  • Gde živiš: Beograd

Ствар са украјинским планом је што он у основи није украјински. Овде су људи увелико помињали како је са једне стране Зеленски+амерички саветници, а са друге стране украјински генерали. Први који на ВСУ и саму Украјину гледају као на потрошну робу чији је циљ да ослаби и истроши Руску војску, и други који на своју војску и земљу гледају много патриотскије и реалније, и вероватно дугорочније од 2022. године.

Зато Зеленски инсистира на држању скоро сваког квадратног километра, по цену опкољавања. Докле год Руси морају за свако село и сваки ров да пропишају крв, добро је.

Мислим да Амери не очекују реално да Украјина поврати изгубљене територије, ратом или миром. Питање територије овде није превише битно за њих, докле год је ограничена на југ и исток земље. Поента је да се Руси у неком моменту зауставе услед тоталне истрошености, и да настане некакав замрзнут конфликт који би наставио у долазећим годинама да слаби Русију.

А на конто тога зашто се Украјинци примарно бране у градовима - па свака слабија страна у рату се најрадије брани у градовима, поготово ако је у питању равничарска земља. Тако можеш да максимализујеш своје потенцијале, а умањиш непријатељеве. Јок, браниће се на сред поља поред Северодоњецка а град ће оставити на извол'те нападачу. Тако да мислим да то није нека посебна стратегија или план Украјинаца, већ просто природан ток ствари.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Markoni29 ::Апели украјинских војника је стварно много. Сваког дана се појави неки нови.

Јасно је то, али је јасно да онај лик покушава да стави знак једнакости између Украјинаца и Руса, као, ајмо бројати, можда је све то исто или ту негде.

Као, није како наше очи виде, него је онако како тупи дебилни амерички наратив.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

nemkea71 ::Предлажем, ако неко има вишка времена, да покуша овдје да систематизује јавна обраћања укра и руја команди о отказивању послушности.
Са стране руја је било око 100 Росгвардејаца одма на почетку сукоба, још у фебруару и скоро су били они трећепозивци из ЛДНР.
Од укра је било неколико пута из 115 бригаде.
Ако неко може нека сакупи та обраћања и категоризује по датумима



A svrha toga bi bila koja? Pitanje je ozbiljno, ne podsmevam i ne kritikujem, prosto mi nije jasna svrha.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Да се до бесвести тупи о небитном. То је сврха.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

nemkea71 ::Предлажем, ако неко има вишка времена, да покуша овдје да систематизује јавна обраћања укра и руја команди о отказивању послушности.
Са стране руја је било око 100 Росгвардејаца одма на почетку сукоба, још у фебруару и скоро су били они трећепозивци из ЛДНР.
Од укра је било неколико пута из 115 бригаде.
Ако неко може нека сакупи та обраћања и категоризује по датумима


Uf, obzirom da tema dnevno dobije komotno preko 30 stranica, to je zaista nezahvalna rabota.
Danas si imao 2, juče 3 a prekjuče mislim takođe 2 snimka Ukrajinskih jedinica koje kažu da im je dosta rata. Eto, neka ti to bude reper kako stoje stvariu Donbasu.
Jedini snimak sa Ruske / DNR /LNR je onaj od pre dva-tri dana sa rezervistima. Za Rosgvardejce sam čuo da je navodno bila buva da su odbili da idu u Ukrajinu?!? Jel imaš neki link?

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2015
  • Poruke: 431

https://mobile.twitter.com/b_misteryo/status/1530279411924324352
https://twitter.com/i/status/1530283591896379397
Okrsaj Americkih placenika i Rusa. Dva snimka dejstva po Ruskom BTR-u 80.

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 2981
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Па ја и не знам какву би другу стратегију могли имати против надмоћнијег непријатеља од ове партизаније по градовима. И ај сад да се не пресеравамо, нико ни код нас није помишљао у сред рата на мир са Хрв или Муслиманима, о Нато багри да и не причам. Упорно размишљате из мирнодопске визуре, ставите се у улогу нападнутог и ратне атмосфере, други је то ментални склоп потпуно, и то не баш рационалан.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2018
  • Poruke: 355

Wrangler ::Razumijem ja Zelenka i ekipu oko njega, oni ili su dobro placeni ilii m je nesto obecano pa im se jebe za obicnog Ukrajinca ali mi nije jasan taj obicni Ukrajinac koji trenurno gine u Donbasu.

Kad vec vidis da je borba besmislena i da dzaba gubis glavu onda brate preduzmi nesto i ne budi glineni golub samo zato jer je neko tako odlucio.
Moja brigada je 90-tih iz nekih drugih pobuda otkazala poslusnost komandi i na liniji ostavila neophodan broj vojske a vecina sa tehnikom se uputila u BL da "objasni neke stvari" politicarima.
U Donbasu da ima iko pametan od generala uradio bi nesto po pitanju situacije tamo i bar pokusao sacuvati glave svojih potcinjenih i tog frankestajna od drzave u kojoj zive.
Vjerujem da Zaluzani sad kaze Rusu stani na neko vrijeme, mi sa oklopom idemo u Kijev rascistiti neke stvari Rus bi stao.
Ukrajinac da ima i malo mozga pomlatio bi tu bagru u Kijevu i probao se dogovoriti sa Rusom i vjerujem da bi u toj nagodbi bolje prosao nego sto ce proci ako nastave ovako.
Za Azov mi je drago da su onako zavrsili a ove obicne vojske mi zao kao rodjene brace, ne krivim ih sto se bore nego sto su podlegli zapadnoj propagandi i sto nemaju petlju da nesto preduzmu povodom ove situacije.

16.-ta MBR? Septembar 93.?
Znas i sam da to nije promijenilo nista, tresla se gora rodio se mis. I dalje su ljudi na liniju putovali stopom ili se svercovali po autobusima Laste ili Autoprevoza. Da ne idem dalje u detalje.... Ziveli

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Jovan Nenad ::


A svrha toga bi bila koja? Pitanje je ozbiljno, ne podsmevam i ne kritikujem, prosto mi nije jasna svrha.


Šta ga ja znam, meni je to ozbiljan pokazatelj stanja morala jedinica, a Bogme i žrtava.
Sećaš se pre tri nedelje kada se pojavio prvi video gde starešina one Ukrajinske jedinice kaže da ih je nakon nedelju dana borbi kod Severodonjecka od 110 ostalo 50, pa je dobar deo foruma bio frapiran gubicima. E sada, nakon tri nedelje se svakodnevno oglase po dve - tri Ukrajinske jedinice.
Deluje mi kao odličan lakmus papir sleda događaja.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2305
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Чоколадни фирер покушава да побегне у Пољску управо. Изгледа да је задржан. Слика са граничног прелаза.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 993 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 9 sakrivenih i 938 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Petar, A.R.Chafee.Jr., AF-1, airsuba, bojank, Boris BM, ccoogg123, CikaKURE, FileFinder, FOX, Georgius, HogarStrashni, hooraay, HrcAk47, ILGromovnik, Ilija Cvorovic, JOntra, Krvava Devetka, Kvazar, kybonacci, ladro, Lieutenant, lord sir giga, Luka Blažević, MB120mm, milanovic, milenko crazy north, Milometer, Milos ZA, Milos82, Misirac, nemkea71, nick79, nuke92, pein, pera bager, procesor, raptorsi, Ripanjac, sovanova95, Srle993, stegonosa, tubular, VitezKoja, vukovi, |_MeD_|