Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2439

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7985
  • Gde živiš: Zagreb

Denaya ::
Ako je 79.-ta, onda taj snimak ima drasticno vecu tezinu. Ovo je jedinica koja treba da nosi najveci deo tereta na svom sektoru. Kad je stanje u njoj takvo,mozemo da opravdano sumnjamo kakvo je stanje u drugima a posebno u onim preko 100.

Jel ona bila na Krasnom Limanu?

Da, bila je razbacana na tom frontu.
Dio u Svjatogorsku, dio u Limanu, dio u Yampilu.

Ovi u Yampilu, bataljon, su teško stradali i onda je ta jedna četa napustila položaj i snimila onaj video.

Taj dio 79. brigade iz Limana se već povukao preko Severskog Doneca, navodno, a ovaj treći dio je još uvijek u Svjatogorsku, ali sigurno ne za dugo.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Гонзало Лира.

Citat:"Режим Зеленског губи, како губе на фронту, тако људи око њега губе разум. Логично, јер ће изгубити све, од привилегија до глава.

Али!

Разум губе и они изван Украјине који су се "емотивно унели у сукоб", јер, исход рата ће довести до тога да изгледају као будале".




буахахахахахахаха

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25689
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Simon simonović

Citat:Ja to ne znam, ne mogu ni da potvrdim ni da opovrgnem to, samo sam rekao da su bili pod intenzivnim uticajem Zapadnog konzumerizma i konformizma zadnjih decenija i da je moguće da su zbog toga "atrofirali", te da se ne mogu porediti sa generacijom iz Velikog Otadžbinskog rata...
Ali ipak, na kraju ne sumnjam u to da postoji patritozam i osvešćenost o važnosti pobede u ovom ratu
Nadam se


Можда сам ја погрешна особа да сведочим о томе како је у Русији данас јер сам престао да бројим колико сам пута био тамо - али никада нисам ишао као туриста или као гастарбајтер. Увек сам био у делегацијама, на фестивалима, празницима итд. Затекао сам се више пута и на сам Дан Русије, али и на парадама Победе. Но, независно од те атмосфере, могао сам на улици, кад се издвојим од љубазних домаћина, да се уверим да живе лепо, да могу да носе мајице са енглеским називима али да воле Русију више изнад свега. Они су гарантовано највећи русофили на свету. Рокери певају Русији, све је подређено њој. Не мора нико да брине за људе који умеју да кажу -''хвала деду за победу'' и ''ништа није заборављено, нико није заборављен''. Није то поза, таква им је нарав. Ziveli
ПС
Имају и они милион својих проблема, не живе сви сјајно. Огромна је земља, не може преко ноћи свуда да допре бољитак, али чак и у сеоским продавницама (улазили смо да купимо воду у пролазу), можете да затекнете премијум вотке и другу робу.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Ja sam retko bio u rusiji ali sam uvek primetio da je rusija iznad svega tj da su nacionalisti...i to mnogo vise od srba.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7985
  • Gde živiš: Zagreb

upitnik ::
Разум губе и они изван Украјине који су се "емотивно унели у сукоб", јер, исход рата ће довести до тога да изгледају као будале".

svesrdno se nadam, jer imam oko sebe dosta onih koji me gledaju kao čudaka, jer sve što ja govorim je dijametralno suprotno onome za što su oni uvjereni da je stvarnost.

online
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1821

79. Бригада је прије почетка ове офанзиве на Лиман била сјеверније од њега, отприлике од Оскола па на исток?

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

slonic_tonic ::+ svesrdno se nadam

Нема никакве дилеме. Само је питање укупне цене.

Него, Гонзалова конструкција је феноменална: "Они (на западу) који су бацили много чипова на овај рат ( Mr. Green ), који су се унели емотивно и психолошки, такође губе разум. Јер, испашће будале".

Врх.

Него, бринем за њега. Надам се да га чувају пажљиве руске и украјинске официрске очи.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3112

https://mobile.twitter.com/AZmilitary1/status/1530611055994589184

Zamnjena ruskih snaga, došli na odmaranje.

https://twitter.com/TriTro29/status/1530618741788221447


Krivi rog....nešto pogodeno. Možda če ipak ruje krenuti na Krivi Rog.

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 798
  • Gde živiš: RS/BiH

@Bobrock1

Sve mi se nesto cini da narod ne podrzava operaciju?? 😉😀

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 59

nešto na temu T-72...
militarywatchmagazine.com/article/evaluati.....-platforms

....Т-72Б3 је тренутно најраспрострањенији тенк у руској војсци са преко 1300 инча услуга. Како су надоградње релативно једноставне за примену, а Русија има преко 7000 тенкова Т-72 у складишту, могућност да се овај број значајно повећа у случају великог рата брзим модернизовањем и довођењем у употребу старијих тенкова остаје значајна. Т-73Б3 је примарни борбени тенк белоруских оружаних снага и обезбеђен је као помоћ Сиријској арапској војсци да опреми свој 5. корпус који је основан уз велику руску подршку и надзор за борбу против побуне у земљи од 2016. године. Т-72Б3 је такође извезен као пакет за надоградњу за побољшање старијих Т-72 које је поставила војска Никарагве. Веру Русије у способности Т-72Б3 показује чињеница да се ослања на тенкове за одбрану Калињинграда, снажно милитаризована енклава на Балтику која је одвојена од руског копна и окружена са свих страна територијом НАТО-а која је приоритет за распоређивање најспособнијих руских система наоружања. Даљи извоз Т-72Б3 као пакета за надоградњу остаје врло вероватан у наредним годинама с обзиром на то колико је Т-72 широко примењен и степен побољшања који пакет за надоградњу може да пружи. Очекује се да ће број тенкова Т-72Б3 у руској служби наставити да расте значајним темпом, паралелно са Даљи извоз Т-72Б3 као пакета за надоградњу остаје врло вероватан у наредним годинама с обзиром на то колико је Т-72 широко примењен и степен побољшања који пакет за надоградњу може да пружи....
....Т-72 је био широко разматран испред свог времена када је први пут распоређен, а чак су се и извозне варијанте ниског квалитета у ирачкој војсци показале готово потпуно нерањивим и имале су огромну предност у перформансама у односу на најновије текове са Запада доступних за извоз Цхиефтаин и М60 током Иран- Ирак Вар. Дизајн совјетских тенкова био је толико способан да је његово присуство често спречавало иранске снаге да се ангажују са ирачким снагама на терену, и претрпео је врло мало губитака од непријатељског оклопа током осмогодишњег рата док је узимао веома тежак данак на иранском оклопу. Тенк се такође показао веома ефикасним ин борби током Либанског рата 1980-их, где се суочио са тенковима Меркава И и М60, а сиријски председник Хафез Ал Асад га је назвао „најбољим тенк на свету“ због својих перформанси. Ово је обезбедило снажну основу за Русију да одржи платформу одрживом кроз модернизацију, при чему је Т-73Б3 показао у којој мери се старији модели тенкова могу надоградити да би одговарали или чак премашили могућности новијих дизајна....

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1302 korisnika na forumu :: 66 registrovanih, 11 sakrivenih i 1225 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., AC-DC, Apok, Atomski čoban, babaroga, Ben Roj, bladesu, bojank, Boris Bosiljčić, Bubimir, cenejac111, crnitrn, DejanSt, delrey, Denaya, Dimitrise93, djboj, Djokkinen, Doca, Dorcolac, dragoljub11987, dule10savic, GandorCC, Georgius, havoc995, HogarStrashni, ikan, JimmyNapoli, kalens021, Karla, kokodakalo, Krusarac, Krvava Devetka, ksyyaj, kunktator, kybonacci, ljubacv, mačković, mercedesamg, milimoj, Miloskec, MiroslavD, mnn2, mrvica78, nebkv, nemkea71, nikoladim, oganj123, opt1, panonski mornar, panzerwaffe, Parker, pein, radionica1, Romibrat, ruso, sasa87, Sićko, SR-3m, Srky Boy, vathra, virked, wizzardone, Wrangler, zdrebac