Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2676

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Jun 2022
  • Poruke: 39

pein ::Lisičansk pre dva dana 18+ Arrow twitter.com/ArisMessinis/status/1535675891023593472

Rusi oborili jedan naoružani ukro BPL


A UA drone (Similar to the R-1Cool was shot down by RU; most interestingly it carried a Soviet KZ-6 demolition charge with added fins.

The KZ-6 uses 1.8kg of TG-40 HE & can penetrate 215mm of armour- so would easily take out any RU vehicle.
Ova bombica nije uopšte naivna.


Ovi dronovi su prava napast. Gledao sam na Partneru 2021 nas dron koji nosi 3 ili 4 mine 120 mm ili 8 82mm.Snimci ispitivanja pokazuju 100% preciznost kada se mina ispusti sa 500m visine.Kako se odbraniti od ovih napasti ?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 190

Lord Nem ::Gledajući mape , Ben Roj uskoro može da otvori šampanjac. Potkovica oko Zolote teži da preraste u kotao.Пао је четрнаести километар
ал' никад неће Золотњача

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32583

Dejo to je Onad kojeg razvija VTI pored 2x mina 120mm nosi i 4xM80 Zolja pazo taj je još i povelik nosivost do 50kg e sad zmilsi neki PR DCI BPL sa TTM m60 ili TPM M60 (trombloni).
Pa sa PVO.

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 999

Рогозин је вечерас кренуо да србује на твитеру
https://twitter.com/Rogozin/status/1536415101254770688

Извините за скретање са теме Mr. Green

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2022
  • Poruke: 339

@GrammaticalAnalysis

Dobro sam ja tebe kolega razumeo ali mislim da ti neke stvari ne shvataš. Mislim da ne shvataš kolika je Rusija sila. Ona prosto nije ekvivalentna ukrajinskoj da bi ih stavljali u istu ravan.

Generalno gledajući, Ukrajincima svaka čast na otporu. Ali sve je uzalud. Rusija je jednostavno prejaka. Oni ovaj rat nikako, ali nikako ne mogu da dobiju.
Rusija je delegirala poprilično male snage za ovaj sukob i pritom se mahom oslanja na LDNR vojsku. Ako im zatreba, uvešće još. I još, i još dokle god je potrebno da ovaj rat dobiju. Jer moraju da ga dobiju. Podsetiću samo da je ruska vojska i dalje u borbi sa profesionalnom vojskom, bilo je reči da su dozvolili pristupanje dobrovoljaca ali ja te dobrovoljačke jedinice za sada nisam primetio.
Sa druge strane, Ukrajinci presreću ljude po ulicama da bi ih mobilisali. Pominje se i mobilizacija žena. Oni polako više nemaju koga da guraju u bitku. A jasno ti je kakva je ta prinudno mobilisana vojska.

Takođe, uveliko se priča da Ukrajinci ostaju bez municije. Ipak, gro njihove tehnike je ruska/sovjetska tehnika i to je ono što njima masovno treba. A toga više nema. Em su potrošili, em im Rusi polupali.
Sa druge strane, Rusi mogu da ih tovare artiljerijom još 20 godina a i tada će na granati da piše "Сделано в СССР". Takav rat niko u Evropi ne može da vodi osim Rusije.

Tragedija za Ukrajinu se desila 2014. godine. Ovo je samo sled logičnih događaja.

A što se tiče ovog drugog...

GrammaticalAnalysis ::
све што оставља могућност за поновно распламсавање сукоба кад се Западу прохте, је...

...je za Rusiju neprihvatljivo i neće se desiti. Rusija je u ovaj sukob ušla da "reši problem" i ubeđen sam da nikakav potencijalni problem neće ostaviti posle ovoga. Sve će da reši do kraja. Mora tako.

Zato i tvrdim, denacifikacija i demilitarizacija se završavaju Lavovu. Najmanje.

offline
  • Pridružio: 01 Mar 2022
  • Poruke: 43

Dejan003 ::Ovi dronovi su prava napast. Gledao sam na Partneru 2021 nas dron koji nosi 3 ili 4 mine 120 mm ili 8 82mm.Snimci ispitivanja pokazuju 100% preciznost kada se mina ispusti sa 500m visine.Kako se odbraniti od ovih napasti ?

Видео сам снимак код Украјицана са неким анти-дрон пушкама које прави нека приватна фирма и на неки начин даљински онеспособљавају дрон тј. управљање њиме. За руске не знам шта тачно раде јер сам видео само фотографију војника у некој шуми са анти-дрон пушком али изгледа потпуно другачије од украјинске.

---

Ево нашао сам украјински видео:
youtube.com/watch?v=AaGotZKQ91Q

А мислим да сам са овом пушком видео фотографију руског војника у некој шуми у Украјини:
youtube.com/watch?v=sFuvhMSzyFI

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Citat:У Хмељничкој области, млади Украјинац је напао старијег Украјинца који је говорио руски. Млади Украјинац је агресивно покушао да натера старијег човека да престане да говори руски, због чега су га други осудили

Tekst za link

offline
  • Pridružio: 01 Avg 2018
  • Poruke: 158

Ako Rusija zaista može da potpuno slomi Ukrajinu, onda to treba da uradi. Takođe, ukoliko može da izazove tešku ekonomsku destabilizaciju Zapada, onda treba i to da uradi, po svaku cenu. Jer, eventualni pregovori i eventualni teritorijalni ustupci i polagano zaboravljanje na sankcije kako zapadne ekonomije ne bu ušle u stanja sa kojima nemaju iskustva - samo su privremeni. Zapad, čim se stabilizuje i osmisli novi pristup sa iskustvom grešaka koje je napravio ovom prilikom, ponovo će da digne Ukrajinu na Rusiju, verovatno i druge okolne države. Rusija, ako zaista može, treba Ukrajinu da slomi do kraja, i Zapad, pogotovo EU, da rastrese do ekonomske iznemoglosti. Ako može, jer na momente se u nekim nagoveštajima učini da može, ali ubrzo se vratimo u stvarnost koja je daleko od toga

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Русија не треба да слама Украјину, она треба да сломи фаворите запада и њихову политику у Украјини. Од нациста које су заштитили од суђења после Другог светског рата, до данашње нацистичке стоке, која је гурнула Украјину у пропаст, за туђе, неукрајинске интересе.

Русија, у ствари, треба да спаси народ Украјине: демилитаризацијом и денацификацијом, а по потреби и декомунизацијом и егзорцизмом.

Војним и невојним.

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2022
  • Poruke: 339

@saputnik plavetnila

A šta te navodi da pomisliš da ne mogu? To što ovo "ide sporo"?

Sigurno da mogu brže ali bi to nosilo sa sobom i mnogo veće gubitke. Verujem da su oni tamo vrlo pažljivo izvagali koji im tempo odgovara, i u kontekstu borbe, i u kontekstu gubitaka a i u kontekstu pritiska na zapadnu Evropu.
Ne bih se začudio ni da su izvagali da im je jeftinije da im prođe zapadna haubica nego da guraju ljude na utvrđene položaje.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1237 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 9 sakrivenih i 1179 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Andrija357, bokisha253, cavatina, cifra, darkojbn, Denaya, doktor1964, DonRumataEstorski, dragoljub11987, FOX, Georgius, goxin, havoc995, ikan, Istman, ivica976, jackreacher011011, JOntra, Karla, ksyyaj, M1los, mercedesamg, mikrimaus, milenko crazy north, Mixelotti, nemkea71, nenad81, nextyamb, opt1, pein, Petarvu, Raso75, robert1979, rodoljub, royst33, sasa76, Sirius, solic, stalja, Steeeefan, theNedjeljko, tomigun, Tvrtko I, wizzardone, yrraf, zziko, 1107