Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2688

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Malo o elektronskom ratovanju u Ukrajini. Svega po malo nabacano, ali opet pokazuje da je daleko ovo od onoga u Siriji i NK.
https://apnews.com/article/russia-ukraine-kyiv-tec.....27dbfba917

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 64

@Kriglord
Немачки концерн „Сименс“ је саопштио да не може да врати гасну турбину за гасовод „Северни ток“ после ремонта у Канади због антируских санкција које је увела та држава, пише „Берлинер цајтунг“ позивајући се на представника компаније.
„ ‘Сименс енерџи’ од 2009. године испоручује гасне турбине за компресорске станице гасовода ‘Северни ток’ у Русији. Гасне турбине покрећу компресоре који су неопходни за подизање притиска гаса у цевоводима“, пише немачки лист и додаје да се ради о турбинама које се монтирају у Канади и у употреби су скоро више од 10 година.
Оне регуларно пролазе ремонт у фабрици „Сименс“ у Монтреалу, јединој која је оспособљена за такве радове.
Због антируских санкција које је увела Канада сада није могуће да турбина буде испоручена „Гаспрому“ због чега је „Сименс“ обавестио и немачку и канадску владу и ради се на проналажењу прихватљивог решења.
„Гаспром“ је раније данас саопштио да због ограничења на компресорској станици „Портова“ може да кроз „Северни ток“ испоручује 100 милиона кубних метара гаса дневно уместо планираних 167 милиона.

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2022
  • Poruke: 88

mercedesamg ::Ne znam ruski, ali Berić mi u ovoj emisiji zvuči kao da mješa ruski i srpski i tako dobije neki ruskosrpski.
Čak i srpski kad priča ubaci ruskih riječi, kao oni gastarbajteri iz Njemačke kad krenu da šprehaju.


Nesto kao Dzon Bosnic. Mr. Green

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Još malo pa deda

Разумем да су и европске политичке структуре одговорне за насталу ситуацију, али то што им раде Англосаксонци, то је буквално хладнокрвна ликвидација Европе.

Иза тог бирократског "образложења" се крије криминогени цинизам.

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2022
  • Poruke: 88

Dnevna doza Čečena, ima i ranjenih od 15 minuta. 18+



Mali OFF: gledam Čečene i setim se snimka sa Balkana isto šenlučenje ko u Čečena.
obratiti paznju od 0:37 do 1:13 i od 1:38 do 2:14. Mr. Green

Balkanski Čečen Style

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2022
  • Poruke: 88

Analiza belorusa Dime (Military Summary) vojišta u Ukrajini za dan 14.06.2022.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1808

kairos ::
Vrlo verovatno, Rusi evakuiraju civile iz centra, dakle gotovo sigurno.


Из центра чега?

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2017
  • Poruke: 482

Što se tiče ruskih borbenih BPL ima o tome tema na forumu, tek su u zadnjih 7, 8 godina počeli da ozbiljnije rade na tome. Ima emisija na Zvezda TV o fabrici u kojoj se sklapaju Orion i Altius dronovi, tamo jedan od inzinjera fino kaze da su morali nanovo usvajati neke tehnologije poput turbo-prop motora jer je to znanje koje su naravno imali za vreme SSSR-a prosto nestalo. Jednom stečeno znanje i tehnologija ne traje vječno, ako se ne zanavlja i ne radi konstantno sa njom, ljudi i mašine ostare a sa njima nestanu i usvojeno znanje i proizvodni kapaciteti. Mozda zvuci nerealno da su te male motore zaboravili pravito a vamo rade sa turbomlaznim motorima za avione 4 i 5 generacije, ali prosto ovo im je bilo vaznije i prioritetnike pa su tu i ulagali. Desava se, ameri su jednom slali ljide na Mjesec, sad ne mogu ni u orbitu... Elem mislim da je ove godine pušten u rad još jedan pogon za proizvodnju Oriona (Daleko bolji dron od Bajraktara). Rusija je zemlja koja je poput nas prosla pljačkašku tranziciju i više ratova, zemlja kojoj zapad podapinje nogu na svakom ćošku i sa svim izazovima sa kojima se suočavala je takođe zemlja koja je pored dronova i sličnih igrački imala i neke prioritetnije stvari u koje je morala ulagati, poput nuklearne trijade, PVO sistema kao i u spasavanje i odrzavanje masovne flote oklopa, zastarjele avijacije i brodovlja a sve to sa buđžetom kao Turska. Rusija bi sa svojim ogromnim prirodnim resursima trebala biti najbogatija zemlja svijeta, međutim da bi to postala i opipljiva realnost mora se srušiti finansijski sistem koji su ustrojile SAD po svojoj mjeri u vreme dok su još bili jedina svijetska super-sila.

online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3502

Citat:ВИШЕ од 100.000 становника Запорожја затражило је руско држављанство - изјавио је члан главног савета војно-цивилне управе Запорошке области Владимир Рогов.

Додао је да су још хиљаде и хиљаде људи припремиле документе за тражење и добијање држављанства РФ.

Рогов је најавио „потпуно ослобађање територије Запорошке области од украјинских националиста“:

Алексеј Селиванов, заменик начелника Главне управе Министарства унутрашњих послова за Запорошку област, крајем маја је објавио да 86% њеног становништва жели руски пасош.


http://fakti.org/rossia/preko-100000-stanovnika-za.....avljanstvo

offline
  • Pridružio: 28 Okt 2020
  • Poruke: 324

Na ovom snimku sa Čečenima, rezervista koji je u početku izgledao kao lakše ranjen, čak je došao na nogama, nakon nekog vremena umire. Zamolio bi kolege koji znaju Ruski, ako je moguće na osnovu njihove komunikacije, da prevedu šta se desilo. Jako upečatljiv video.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1115 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 7 sakrivenih i 1053 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, atmel, Bobrock1, bojank, bokisha253, Buzdovan, cavatina, croato, Dimitrise93, doklevise, dragoljub11987, FOX, Gargantua, ivica976, jaeger, Karla, kikisp, Koridor, kunktator, Leonov, Lošmi, mercedesamg, Metanoja, MikeHammer, mikki jons, milenko crazy north, Milometer, mkukoleca, mrav pesadinac, MrNo, Nobunaga, NoOneEver Dreams, nuke92, Oscar, Panter, Parker, pein, procesor, raptorsi, repac, robert1979, Rogan33, royst33, ruger357, S2M, sasa76, savaskytec, slonic_tonic, Srki94, Srle993, tubular, vathra, VP6919, YugoSlav