Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2711

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

S2M ::Džaba kalibracija. Dok čizma ne zgazi na teren nema sreće. Dok se to desi, pola flote će im ukrajinci potopiti.I naglašavam da za to nije potrebna nikakva mobilizacija. Da se ne povampire zagovornici iste. Nisam na tom fonu.Samo da se malo jače pritisne.

Hehehe, doći ćete svi na moje stanovište o mobilizaciji, samo čekaj. Rusi nastupaju sa pet-šest armija i osvajaju 300 m dnevno. Sad, ili su Ukrajinici neki nadljudi koji mogu da se bore sa 10-1, ili Rusima jednostavno nedostaju ljudi. A njih ne mogu da uvezu sa Marsa, već isključivo da ih mobilišu.
Ja samo mogu da pretpostavim šta bi bilo da Rusi nisu povukli sve te snage sa Kijeva i Černigova na Donbas, kako bi se danas stvari odvijale.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Mar 2022
  • Poruke: 252

bice zanimljivo pratiti razvoj situacije oko Azot fabrike , jer sudeci po snimcima tamo su uglavnom strani americki i ostali placenici

https://twitter.com/Marine_Ukraine/status/15376042.....6rnw0-d_dA

online
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6233

@Vojo
Da ne širim raspravu o mobilizaciji jer, kako ja tako ni ti, nemamo pojma koliko vojnika je angažovala RF u ovoj SO.Svi ti brojevi koji se pojavljuju ovdje na forumu su plod nagađanja, uglavnom.To znaju oni koji upravljaju ovom SO.
Na snimcima koji se pojavljuju u zadnje vreme na razno raznim kanalima, ne vidim nešto regularnih trupa VS RF.Uglavnom su to DNR i LNR borci.
Da li treba više vojske ili ne, ja lično ne znam jer nisam na terenu.Veći broj angažovane žive sile na nekom pravcu ne znači apriori garantovano brzo napredovanje.Tako da to prepustimo njima na terenu.
I onako smo ovo prežvakali 100 X pa nema potrebe za daljnje davljenje. Very Happy
Što se tiče mobilizacije, ja sam završio na tu temu.

Više me brinu ove PB rakete.Da li je to došlo sa zapada ili su to one ukrajinske???
@Flokac
Bilo bi ljepo postrojiti te likove.Jedva čekam. Mr. Green

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 714

На изборе који су показивали јасну поделу прозападног и проруског табора од 2004. Такође и излазност на изборима по регионима након 2014. Не знам на које си ти анализе мислио?

Слажем се да је сасвим друго подршка Русије у рату, међутим, сети се ко је бомбардован 1999., и кога су грађани те исте земље изабрали на изборима 2000. Мишљење Украјинаца у овом тренутку је у великој мери формирано путем прозападне медијске машинерије, које се врло лако може променити променом "владара". Већина Украјинаца је "неутрална" што се питања прозападног/проруског опредељења. Једино су у Донбасу изразито проруски, а у Галицији изразито прозападни. Цела остала Украјина је већински неутрална, док мањина одређује да ли је тај регион прозападни или проруски.

Било како било, за разлику од Одесе, Харкова, Дњепропетровска, Николајева, Херсона и Запорожја, не мислим да Руси имају план да Суми и Черњигов припајају Руској федерацији (изузев евентуално пар општина уз границу). Мислим да ће Руси ићи на то да Украјина (п)остане проруска држава без мора, са седиштем у Кијеву. Остаје питање Галиције, да ли ће бити део те државе или не.

Обично се не мешам у оваквог типа дискусије, али овај пут бих да подржим уваженог Фрунзеа, уз сво поштовање у односу на Драгољуба.
Мојих неколико контаката по РФ су делом против Путина, али имају врло различите погледе на будућност РФ. Неки су за повратак на Совјетску Русију, неки су про-западно оријентисани. Млађи су мењали своја опредељења, па су неки стигли и до Нових људи, партије која је себе дефинисала као противника, делимично, и принудне вакцинације из 2021. године. Иако се по западним медијима често пише о лажирању избора, мислим да је са изузетком пар република на северном Кавказу и експеримента са електронским гласањем у Москви, углавном било поштено, 2021. године. Иако у РФ заиста постоји тзв. "системска" опозиција, с времена на време се воде жестоке полемике на разне теме, па је тако пензиона реформа изазвала и доста протеста, као и екологија типа полигон Шијес у Архангелској области или Химкинска шума (лес). Сви они који би да се баве опозиционом делатношћу у РФ са парама које би им стизале из иностранства ризикују да буду како ту руси кажу преследовани. Неколико блогера, који су напустили земљу, се налази на потерницама због покушаја да компромитују војску током сукоба у Украјини. Они који нису претерали са покушајем компромата на врх власти или такве институције као што су Оружане снаге, су добили статус иностраног агента. Све своје написе морају тако да обележе. Ево списка:

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D.....%BE%D0%B2_(%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F)

Иноагенти нису руска новотарија, већ су цео институт преузели из Америке, где такви одавно постоје као лобисти разних интереса.
Изношење другачијег мишљења је у савременој РФ обична ствар.

Што се тиче украјинске политике, ево карте избора по једномандатним окрузима из 2012. године, када је већину добила Партија региона. Регионале су код једномандатних округа подржали и бирачи КПУ, Петра Симоненка (партију је 2015. године забранила законом власт Порошенка).

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6.....okruhs.png

Све оно што је на карти плавом обојено су данас, у принципу, могућности за РФ у смислу директног припајања. Неки од независних кандидата (подручја обојена сивом бојом) су исто тако били про-руски, али су победили некавалитетне (компромитоване) кандидате, регионале, поготово у зони 8 области са рускојезичном већином (Доњецк, Луганск, Харков, Дњепар, Запорожје, Херсон, Николајев и Одеса). 8 Области централне Украјине (Суми, Чернигов, Полтава, Кијевска област, Кропивницки, Черкаси, Виница и Житомир) је тешка политичка баруштина (као што је написао Фрунзе) у којој народ говори доста на мешавини руског и украјинског. Од 8 области са запада Украјине, само Закарпатска и Черновецка су знатно мање националистичке. Лавов, Франковск и Тернопољ, убедљиво већински, заиста не воле русе и било шта руско. Не помаже ни факт што је на концерту Оље Пољакове, украјинске поп звезде, која искључиво наступа на руском, било 40.000 младих на концерту у Лавову, у јесен 2019. године.

Под утицајем разних врста катастрофа, које им се дешавају и дешаваће се, отрежњење дела украјинског народа ће се неминовно десити. У XXI веку мало тога може да се прикрије или да се психолошке операције воде неко дуже време, иако резултата у рату или на економском плану нема.
Принуда и репресије свих врста према онима који другачије мисле су у XX веку много коришћене од разних режима, али исто тако немају перспективу на дужи рок. Пад СССР-а је довољан пример.

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 608

ccoogg123 :: Nisu li njega već jednom "potopili"?

Zanimljivo, snimano iz TB-2. Blizu Zmijskog? Znači ipak još lete


Fantastična rezolucija snimke uopće ne dovodi u pitanje istinitost tvrdnje ukrajinske propagandne mašinerije Smile

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

S2M ::Više me brinu ove PB rakete.Da li je to došlo sa zapada ili su to one ukrajinske???

Ja čak mislim da je to manji problem. Više je problematično to što Zapad obezbedjuje kompletnu obaveštajnu podršku napadima Ukrajine na te brodove. To je Rusiji problematičnije. Potpuno je jasno da akcije napada na Moskvu i tako još nekih par akcija na Zmijsko ostrvo daleko nadilaze ukrajinske mogućnosti i samo fali fotografija nekog zapadnog generala koji je time komandovao. Rakete su verovatno ukrajinske, što da ne.

Što se tiče ovih zapadnih plaćenika, ja rizikujem da me sada razapnu ali zar nije bilo istih tih priča o nekim generalima NATO u Azovstalju, tajnim laboratorijama, biološkim agensima i slično. Pa kada je pao Mariupolj odjednom se o tome nije pričalo. Mislim da je to samo zamajavanje naroda da se objasni sporo napredovanje. A plaćenika/dobrovoljaca/instruktora/avanturista svakako ima, ali znatno manje i na znatno nižem nivou. I njih tu i tamo zarobe ili ubiju, ali to se sazna kao za ovu dvojicu sada.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1284

+ Više me brinu ove PB rakete.Da li je to došlo sa zapada ili su to one ukrajinske???

Već su neke došle i sa zapada a i ukrajinski Neptuni bi trebali biti operativni. Ali nije ni bitno koje su, dok se ne riješi Odesa, one će biti prijetnja. Tako da da, kao što kažeš, čizma na terenu, ali i Kalibri u zraku Very Happy

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1575

Blizi se zanimljiv datum 22.06.(Barbarosa) ostaje da vidimo koja su iznenadjenja sukobljene strane spremile za taj dan.
Ako se ne varam 09.05. su Ukri pokusali vratiti Zmijsko ostrvo.

online
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6233

Voja1978 ::
daleko nadilaze ukrajinske mogućnosti i samo fali fotografija nekog zapadnog generala koji je time komandovao. Rakete su verovatno ukrajinske, što da ne.

Što se tiče ovih zapadnih plaćenika, ja rizikujem da me sada razapnu ali zar nije bilo istih tih priča o nekim generalima NATO u Azovstalju


Ne bih ja potcijenjivao protivnika.Zašto misliš da nisu sposobni?Rakete čije su, to će da vidimo. Very Happy

Ako nismo vidjeli, ne znači da se nije desilo ili da ne postoji.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

Ne potcenjujem ja njih nego samo kazem da nemaju tehnicke mogucnosti da konstantno odrzavaju ovako visok nivo obavestajnog rada na celoj teritoriji fronta. Postoji samo jedna adresa za tako nesto.

Slazem se da postoje stvari i koje mi nismo videli (Bog, bol...), ali u oblasti razmene informacija, a forum je deo toga, treba "operisati" samo sa onim stvarima koje mogu da se dokazu. Dok ne vidimo zarobljenog ili ubijenog NATO generala, nije ga bilo.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1037 korisnika na forumu :: 24 registrovanih, 7 sakrivenih i 1006 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, babaroga, Boris BM, CikaKURE, comi_pfc, Dimitrije Paunovic, draganca, Georgius, Hexe, hyla, Ivan001, jaeger, Još malo pa deda, Kubovac, Milometer, nenad81, nesa1962, ostoja, raptorsi, S2M, skvara, stegonosa, suton, Vlada1389