Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2737

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Nemkea71

Због брзине ракета. Калибру треба доста више времена да стигне до циља него искандеру. То је био неки састанак те оперативне групе. Значи тајминг је битан.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3499

novator ::Nisam pisao dvadesetak dana. Neću ni sada dugo jer je sve jasno samim time što je dobar broj kolega odustao od bilo kakve rasprave na temi (i to kolega koji su poznati po kvalitetnom pisanju).


Ако је ово тачно сви ти стручњаци изгледа још нису схватили како форум функционише. Форум није факултет где сви седе у тишини и слушају предавање оног ко би требало да је најупућенији у тему, него место где свако у дозвољним границама може да изнесе своје мишљење, ма колико оно нестручно а можда и бесмислено било. Слажем се да се овде пише свашта и углавном свако (укључујући и тебе) врти до изнемоглости једну исту причу али тако је то на форумима. Најбоље би било да свако пише онда када има шта да каже, а када нема нека не пише. Не мора свака глупост да добије 20 одговора. А сад, ако су се неке величине овде увредиле или шта већ, онда нису ни требали да долазе на форум него нека пишу негде блогове, чланке, држе предавања итд.

offline
  • Pridružio: 13 Sep 2010
  • Poruke: 2401

Ajd i ja da bacim prognozu. Smile

Rusi resavaju teritorije LNR i DNR do kraja oktobra.

Sanse da zauzmu neki od velikih gradova (uz moguc izuzetak Nikolajeva) su sada vec blizu nule.

Dakle ostaje da se postojece stanje koliko-toliko legalizuje tokom naredne grejne sezone.

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1959
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Skakac

To sa 'dosta bre više' reci nekom u kući, ovo je forum i sjaši. 10 poruka, registriran jučer i da govoriš tko je i što rekao i tko šta smije reći.

Skakac i Boris

Upravo se ja ne ponavljam. Odnosno ponavljam svoje razmišljanje, u rasponima od po nekoliko dana. Kada sam do četvrtog mjeseca pisao kao preostali ovdje, lupali su se plusevi i podržavalo se razmišljanje, jer se isto poklapalo sa razmišljanjem i očekivanjem većine tada.

Od onog momenta kada meni osobno sve više stvari postaje neshvatljivo, kada isplivavaju informacije o gubicima, kada je jasno da ovo ne ide ide u dobrom smjeru sad se ponavljam?

Pogledajte termin bježanija, to nije ponavljanje jeli? Jedan jedini član svaki treći dan napiše da mu 'ovo miriši na bježaniju'.
Dalje, gore lik napisa da nisam upućen u temu i da neznam šta će biti nakon Severodonjecka.

Pa gospodine, onaj panj od Podoljaka je prije dva mjeseca crtao kliješta na karti koja hvataju cijeli Donbas. Ta ista kliješta su se postupno smanjivala sa prolaskom dana. Sada se crtaju kliješta oko Severodonjecka! Taj isti Podoljaka i dalje slovi za eksperta. Vrijeme će pokazati samo to da je elegantno unovčio operaciju.

Ali ne, sve mi diraj ali Rusiju ne.... Napravili ste jednoumlje ovdje. Gdje je Flash, gdje je Bojank, gdje je Awathron, Vlada i Voja se trude ali i oni bi mogli odustati, nema ni one Gibanice. Ovdje nema rasprave, sve se kanalizira i onda donosi sud koji kaže da je ovo sve fenomenalno.

Jeste, tako je, samo vjerujte....

P. S. Evo Awathrona, kao da me čuo. Slažem se kolega sa svim osim ovo za oktobar. Otići će ovo duže.

P. S. Opet

Jel moguće da su se Ukrajinci ovako sunovratili?

https://t.me/boris_rozhin/54239

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2540

awathorn ::Ajd i ja da bacim prognozu. Smile

Rusi resavaju teritorije LNR i DNR do kraja oktobra.

Sanse da zauzmu neki od velikih gradova (uz moguc izuzetak Nikolajeva) su sada vec blizu nule.

Dakle ostaje da se postojece stanje koliko-toliko legalizuje tokom naredne grejne sezone.


Harkov se opet aktivira, Ukrajinci javljaju da je situacija u okolini Harkova teska.

Harkov, Nikolaev, Krivi Rog, Zaporozje i Odesa ce verovatno biti osvojeni padom DNR/LNR i onda se vecina tih snaga prebacuje na Harkov, pa onda na Zaporozje, pa Nikolaev, Krivi Rog i Odesu, moja pretpostavka.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

@Atinjanin,
smej se i ti slobodno, ne ljutim se. Ono sto se meni cini jeste da se u Rusiji malo ko smeje zbog ovakvog razvoja situacije, ali moguce da ti bolje znas.
Opet kazem, najgore je kada ljudi svoja uverenja mesaju sa cinjenicama. Ti kazes nesto u smislu "meni je to neverovatno". Ali to nije argument. Bitno je sta se desava a ne sta ti ili ja smatramo verovatnim. Ne kazem ja da Rusija nema dovoljno vojske inace. Ali tvrdim da nema dovoljno angazovane vojske. U krajnjoj liniji, pusti mene, zvanicni Kremlj kaze da ratuju samo ugovorci, da nema regruta i rezerve. E sad, ako znas koliko njih ima,ako znas da su neki i dalje u Rusiji, da su neki izginuli i ranjeni, da su neki raskinuli ugovore i sada mitinguju po beogradskim kaficima, prosta matematika ti govori da li ih ima dovoljno ili ne.
Na kraju, ako ja nisam u pravu, i Rusa ima taman koliko je potrebno, sta ih sprecava da nesto konacno urade?

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6272

The brothers in arms are riding again.

offline
  • Pridružio: 01 Mar 2014
  • Poruke: 317

Evo moje teorija da Rusi ovaj rat odrzavaju na "niskom" nivo zato sto im iz nekog razloga odgovara.

Velika vecina nas ovde se slaze da su ukri na granici pucanja odnosno da jedva ljudstvom i tehnikom pokrivaju linije koje drze, a da Rusi imaju relativno malo vojnika (najcesce procene idu 100-200 hiljada) za ozbiljne ofanzivne akcije i prodore.

Znaci stanje je egal uz znacajnu prednost Rusa u tehnici koju delimicno anulira utvrdjenost ukro polozaja. Klackalica gde je malo potrebno da se ostvari znacajna prednost.

Pitanje je sta sprecava Ruse da ubace 30-50 hiljada vojnika, profesionalaca koje realno imaju i bez pominjane mobilizacije i udare na deo fronta koji je slabije branjen i time prouzrokuju efekat slamanja velikog dela fronta, znaci mogu ali nece zato jer im to ne odgovara.

offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2101

S2M ::Kažu da je ovo snimak KX-29.
https://twitter.com/200_zoka/status/15384895598303.....GVadvMdnPw


A na kameri ИЗЛ АС БПЛА Question

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6272

Voja1978 :: E sad, ako znas koliko njih ima,ako znas da su neki i dalje u Rusiji, da su neki izginuli i ranjeni, da su neki raskinuli ugovore i sada mitinguju po beogradskim kaficima, prosta matematika ti govori da li ih ima dovoljno ili ne.
Na kraju, ako ja nisam u pravu, i Rusa ima taman koliko je potrebno, sta ih sprecava da nesto konacno urade?

Ti sigurno možeš potkrepiti ove tvrdnje sa nekim dokazom ili možemo i mi ostali koji nismo novinari da pišemo proizvoljno.Pa ko se upeca, upecao se.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1175 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 7 sakrivenih i 1124 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., airsuba, aleksmajstor, Apok, bankulen, bigfoot, bojcistv, CikaKURE, darkojbn, Denaya, djboj, Dovla, Fog of War, Frunze, ginjica, gomago, hologram, Još malo pa deda, Kibice, kripo, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, milanovic, Millennium, Milos ZA, nenad81, nesa1962, nikoli_ca, panzerwaffe, Parker, radoznao, Sass Drake, Springfield, Stanlio, suton, TheBeastOfMG, Trpe Grozni, vathra, Vatreni Zmaj, vladulns, zlaya011, Zoca, šumar bk2