Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2741

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2008
  • Poruke: 254
  • Gde živiš: Novi Beograd

amaterSRB ::https://www.lbc.co.uk/news/british-soldiers-ready-fight-russia-world-war-3/

Нови британски начелник генералштаба каже да Британци морају да се спреме за рат против Русије.


Када је било јасно да финци и швеђани неће у скорије време ући у НАТО, Пепа Прасе АКА Борис Џонсон је потрчао да потпише споразум о одбрамбеном савезу са истима...

Када је трио Макрон, Шолц и Драги дошао да види како да наговоре Зеленског у неки разуман споразум са русима, јербо су им економије на издисају...Пепа Прасе је сутрадан све договорене састанке отказао и дотрчао у Кијев да каже Зеленском да судија неће скоро да свира крај...

И сада ово ново звецкање оружјем око Балтика ( где иначе заједно Литванија, Летонија и Естонија имају мање становника него данашња Србија) и гле чуда, ове изјаве британаца...

Пре неколико дана сам гледао оног нашег Радована Дамјановића код Шаргина...и Аца га пита шта он мисли о препуцавањима са нуклеарним наоружањем...хоће ли можда доћи до употребе неког мањег тактичког нуклеарног удара...Радован му је одговорио шта би он урадио да је на Путиновом месту....Довољно је само да објави преко својих државних медија да се позивају руски држављани са острва да напусте ту земљу у наредних 5 дана...и ништа више!!!!!

Ја мислим да би сви руси тамо остали а заправо сви брити збрисали ко пацови са брода који тоне...без да бацаш било какву бомбу Mr. Green

П.С. : Него размишљам како су она тројица емисара дошла у Кијев возом...па јуче гледам како се опет Зеленски шета по југу Украјине ( Николајев и Одеса ) исто путујући возом одакле је емитовао и лично саопштење...па сад не знам...зар је толико тешко ту пругу мало избацити из употребе...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 15 Jun 2013
  • Poruke: 57

Трећи светски рат стварно изгледа неизбежно.
Покушавам да се ставим у позиције обе силе и јасно да Русија нема другог избора осим да ово ради. Свакако нисам срећан што строгоћу тренирају на, нама као Словенима блиским, Украјинцима али морало је од негде да се почне.

Са друге стране, ово је можда једина шанса за запад да сломи Русију и избаци их из игре на много дуже него што су то урадили размонтиравањем СССР-а. Не видим како ће одустати од тога и направити уступке Путину јер сада имају јединство западног блока и наносе им штету кроз пропагадни рат и санкције.

Овде нема назад, Рује морају далеко да гурају по цени нуклеарног рата.

Надам се да имају добро разрађени план за наредне године како и шта што се економије и ратног сукоба тиче, ако ови ударе и по другим местима као што су далеки исток са Јапаном или Калињинград што делује могуће. Надам се да су и Кинези део тог ширег плана и да се са њима у сарадњи ради.

Кад погледаш овај рат из тог угла стварно делује не толико битно, као неко увежбање то јест загревање да се види шта ради а шта не. Где цури у командовању, да се војна индустрија дигне на виши ниво, да се купи неко време и прилагоди санкцијама пре глобалног сукоба итд.

Ако је ово све само моја небулоза и Русима је ово неки конвенционални максимум, пиши пропало.

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 64

^Тукидидова замка

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

“European” Magazine Journalist and Editor Wolfram Weimer, Interview, ARD (Abkürzung für Arbeitsgemeinschaft der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten der Bundesrepublik Deutschland), June 15, 2022

Citat:„Овај рат је изгубљен, колико год боли. ... Сада смо у ситуацији да ми [Немачка] морамо да видимо непријатну истину, а то је да је Русија победила у овом рату. ... Запад губи и у игри међународних санкција. ... У ствари, Русија је сада практично освојила Донбас. Имају огромну територијалну надмоћ, отприлике величине Холандије и Белгије заједно, а обезбеђена је и копнена веза са Кримом. Након свега овога, како Русија сада да изгуби овај рат? Украјина нема снаге, чак ни са оружјем које још можемо да испоручимо... Ни немачки трансфери оружја ни санкције Запада уведене Русији нису испуниле обећање. ... [Бразил и Јужна Африка] бацили су заставу Запада ... [што је Олафа Шолца] осрамотило на отвореној сцени. Они тамо не желе санкције. Не желе ни да причају о „рату интервенције“ ... И овај међународни рат смо изгубили за већину. И то морамо признати. ... Не можемо да добијемо овај рат, морамо да га окончамо што је пре могуће. ... Берлин заиста сада треба да смисли мировни план. ... Позив на оружје не може окончати ову политичку игру. Морамо доћи до тренутка када се овај рат заврши. ... Данас су они [администрација Олафа Шолца] оклизнули јер су били несигурни у кризи и недостајало им је вођство ... Избацују новац свим рукама. То има последице које чак могу довести до инфлације. ... Инфлација није судбина, она је резултат погрешне монетарне политике.”

ОК, ово су немачка, француска и талијанска размишљања. Амерички, британски и ашкенаски јастребови не мисле тако, они би да ратују до последњег Украјинца и Европљанина. А ствар је врло проста. Као што се глобални исток и југ дистанцирао од ратнохушкачких психопата, то исто треба да ураде и Европљани.

Као Срби и Србија, на пример.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8444
  • Gde živiš: pecina stroga

Ne znam ima li smisla al ajde da pokusam, bar za ove kolege koji tvrde da misle i analiziraju pa tako donose zakljucke. Valjda ce se neko potruditi da ovo moje pisanije detaljno isprati i pokusa da razumije.

Kako Rusi ratuju danas? Da li ratuju kao Zapad, znaci "shock and awe", ili ratuju na "ruski" nacin"?

Ajde da se vratimo osnovama i sustini. Evo ga grafikon koji je uzdrmao zapad 26 februara 2013 kad se pojavio, i koji je nazvan (od strane zapada) "Gerasimovljeva dokrtrina".

Inace, grafikon je u ruskom originalu objavljen pod nazivom "Osnovne faze (etape) razvoja sukoba"



Ajde da pogledamo grafikon zajedno. I da analiziramo samo period ratnih dejstava (sivo i plavo srafiran vrh trougla na gornjem grafikonu - trouglu)

Dakle, ruska vojna doktrina dijeli period ratnih dejstava na dvije odvojene faze po intenzitetu pretnje. Te faze su predzadnja i zadnja faza na y osi ovog grafikona, i zovu se faza neposredne ratne opasnosti i faza vojnog konflikta (sukoba). To je period prikazan srafurom na vrhu trougla. Obe ove faze, i ratna opasnost i sam vojni sukob, teku paralelno, s tim da je sam vojni sukob kraci po trajanju, a ratna opasnost prethodi vojnom sukobu, traje za vrijeme vojnog sukoba, i produzava se nakon kraja vojnog sukoba sve do uspostavljanja mira, i neko vrijeme odmah nakon uspostavljanja mira.

Bitno je napomenuti da i faza "neposredne ratne opasnosti" podrazumijeva izvodjenje vojnih dejstava, sto se vidi na dnu grafikona, ali ta dejstva Rusi ne karakterisu kao rat (военныи конфликт).

Taj period izvodjenja vojnih dejstava podijeljen je na tri vremenske etape (perioda), koje slijede jedna drugu.

Prva etapa je KRIZA, koju onda slijedi druga etapa RAZRESENJE, i na kraju treca etapa USPOSTAVLJANJE MIRA

Volio bih da ovi sto prozivaju Ruse posebno obrate paznju na opise pojedinih faza vojnog sukoba koji se vide na grafikonu.

Ruska vojna misao vojni sukob razdvaja na dvije faze. OBRATITE PAZNJU KAKO RUSI ZOVU OVE FAZE

Jedna faza je LOKALIZACIJA VOJNOG KONFLIKTA, a druga je (to je istovremeno i vrhunac vojnih dejstava po intenzitetu) NEUTRALIZACIJA VOJNOG KONFLIKTA

Primjeticete da nema ni rijeci o unistenju neprijatelja, o zauzimanju teritorije, o borbi u gradovima, o atomskom oruzju i kalibraciji, o broju svojih i neprijateljskih gubitaka, i o svemu drugom sto se ovdje uzima kao mjerilo uspjesnosti ili propasti Rusa u ovome ratu.

Nema ni doktrinarnog poziva da se neprijatelj skrsi, slomi, sabije u zemlju, pretvori u prah, da ga nema i nikad vise da ga ne bude.

Naprotiv, Rusi vode rat da bi LOKALIZIRALI konflikt i da bi NEUTRALIZIRALI konflikt. I da bi na kraju dosli do USPOSTAVLJANJA MIRA.

Nadam se da se oko ovoga mozemo sloziti. Mislim da je to ocigledno iz Gerasimovljeve doktrine.

Ako smo se oko ovoga slozili, onda je ocigledno da Rusi na rat gledaju kao na instrument politike, i da ga vode u skladu sa razvojem politicke situacije prije, za vrijeme i nakon rata, sa ciljem da ratom okrenu politiku u svoju korist i dodju do takvog politickog rjesenja krize koje njima odgovara.

I dalje, mislim da je iz gornjeg ocigledno da je Rusima kljuc u ratu kontrola sukoba, tako da oni upravljaju sukobom, da imaju kontrolu nad razvojem sukoba, i nad mogucim ishodom sukoba.

Ako je to zakljucak, onda je jasno i zasto Rusi ovako ratuju, i objasnjeno je sve to sto nije jasno onima koji na rat gledaju iz perspektive Top Gun i Shock and Awe doktrina.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1809

Još malo pa deda ::Овај Scott Ritter треба да се гледа ко што се лектира чита. (а сваку његову реченицу вреди слушати)

Прича како вјетар дува, а при томе ништа претјерано паметно не прича.

offline
  • Pridružio: 27 Sep 2018
  • Poruke: 111

Bilo bi lijepo ako bi netko mogao tu sliku preurediti tako da piše sve na engleskom ili na "našem". Vidim da dosta ljudi ovdje barata ruskim kao materinjim jezikom pa ne bi trebao bit problem nekome odvojit par minuta, hvala unaprijed ako se ko takav nađe.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Пазите само овог болида.

Citat:The United States wants to replace Russian oil exports in the world, said United States Secretary of Energy Jennifer Granholm.

Mr. Green

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Citat:Jel moguće da su se Ukrajinci ovako sunovratili?

https://t.me/boris_rozhin/54239


Невероватно, јел возач слеп или шта? Bebee Dol

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Возио пребрзо а када је видео куда иде било је прекасно.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 903 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 1 sakriven i 886 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: BlekMen, Dimitrije Paunovic, gorican, goxin, Kriglord, Kristian_KG, mikki jons, Ognjen D., simazr, Sir Budimir, sovanova95, stalja, Valter071, vaso1, wizzardone, zdrebac