Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2693

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3016
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Јесте ово војни форум али врло мало се пише о томе у каквом је стању цивилно становништво, тамо гдје су операције и тамо гдје су окончане? Ето тај несретни Маријупољ, јел живнуло ишта, раде ли школе, иде ли са на посао? Иначе кад год помислим на те несретнике тамо сјетим се свог дјетињства. Док дјеца данас у школи уче оно што је и ред, ми смо на часовима одјељенске наставе учили о врстама ПП мина, шта радити кад наиђете на исту, како се пружа прва помоћ итд.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1599
  • Gde živiš: na zalasku sunca

Napisano: 15 Jun 2022 11:36

@fantom_S

https://youtube.com/c/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%.....0%B5%D0%BE

Dopuna: 15 Jun 2022 11:51

Медведев: Ко каже да ће Украјина за две године постојати
Заменик председника руског Савета безбедности Дмитриј Медведев изразио је сумњу да ће Кијев у наредном периоду моћи да испуњава своје уговорне обавезе и довео у питање само постојање украјинске државе у будућности.

"А ко је рекао да ће за две године Украјина уопште постојати на мапи света? Мада Американцима већ није стало, они су толико уложили у антируски пројекат да им је све остало ситница", написао је он у свом Телеграм каналу, преноси РИА Новости.

Он је саопштио да је видео објаву у којој се наводи да Украјина "жели да добије течни гас од својих иностраних партнера под лизингом и плати га за две године".

Према његовим речима, без западног течног гаса "Украјина ће се ове зиме „просто смрзнути", наводи РИА Новости.

(Танјуг)
https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3395/rat-.....-2022.html

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7982
  • Gde živiš: Zagreb

fantom_S ::Док дјеца данас у школи уче оно што је и ред, ми смо на часовима одјељенске наставе учили о врстама ПП мина, шта радити кад наиђете на исту, како се пружа прва помоћ итд.
pusti ti, nije to bilo loše. koju štetu imaš od tog znanja?
i pucali smo iz M48 bojevom municijom još u srednjoj školi, čime se uopće ne može pohvaliti 95% muške populacije mlađe od 45 godina.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6281

A.R.Chafee.Jr. ::Koliko je zapravo angažovanih trupa protiv Ukrajine? Jer se stalno spominje tih 150 iljada ruskih profesionalaca. Gde su ostali.

Da se nadovežem sa jednom opaskom tj.pitanjem.Da li je ikada MOD RF izašao sa brojem angažovanih snaga u SO?

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3016
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Не причам ја о ОНО и ДСЗ, нисам из тог система Smile ја сам ратно дијете а поменути часови нису било теоријско наглабање него реална животна потреба( успут мине до данас нису скроз очишћене у БиХ). Хоћу да кажем како је живот неким генерацијама у старту поставио ступицу. О хуманитарној момоћи да не причам, кад се сјетим пакетића у школи које су нам слала дјеца из иностранства дође ми до повраћам.

offline
  • Pridružio: 14 Dec 2010
  • Poruke: 1312

Nepravilno je brojcano poredjenje snaga Ukr i Rus.
Ukrima racunate sve snage, pvo, avijaciju, mornaricu, pozadinu,teritorijalce, granicare, obavestajce,miliciju a Rusima kopnene snage angazovane u napadima bez ikog drugog. Zapravo to je ruska propaganda.

I ruski analiticari tvrde da je odnos aktivnih borbenih jedinica na pocetku bio najmanje 1:1, a verovatno vise u korist Rusa. Sada Ukri mobilisu ali i gube kvalitetne jedinice, a Rusi povecavaju kontigent, takodje gube ali manje gube i imaju kvalitetniji kadar za zamenu.

Ako kao tacne prihvatima Ukro podatke i da se dnevno gubi bataljon, to je neodrzivo za njih, a to je zvanican podatak o sopstvenim gubicima,verovatno je i gore ako se s tim u vezi dovedu odlike o teritorijalcima, peti talas mobilizacije i odluka o zenama.

Sa druge strane Rusi dobijaju oko 1-2 nova bataljona nedeljno samo iz Groznog sa sve teskom tehnikom, pa se vi raspravljajte da li je zastarela ili ne do mile volje. To je bez popune u ostecenim jedinicama. Mislim da je vdv zajebao u onom prvom jurisu i njih oporavljaju i rade restruktuiranje pa se od relativno malih odeljenja VDV prave odeljena od 12/13 ljudi. Procitah procenu da ce na jesen ruska grupa ukljucena u SVO brojati 500.000 ljudi u aktivnim, borbenim jedinicama 1.000.000 pomocnih. Potrudicu se da nadjem tu analizu...

offline
  • Miodrag
  • Pridružio: 12 Nov 2016
  • Poruke: 450

Dejan Beric rece u jednom od najskorijih strimova da svako ko se prijavi u te dobrovoljacke bataljone u ceceniji potpisuje tromesecni ugovor gde dobija sve ukupno negde oko 600 hiljada rublji na kraju.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Ослобођено Семигорје код Светлодарска.
Нема пуно снимака са фронта али има пуно дешавања.
Наводно 2500 украјинских војника опкољено у "азоту" у Северодоњецку.

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

Свим гордим, самоувереним и надменим заговорницима мобилизације као најнеопходније мере за спасавање посрнуле РФ од тоталне катастрофе и пропасти снимак од данас, 15 јуна, 2022. године из Одесе. Охота је лов на руском. На сликама се види лов на мушкарце по плажама и парковима од стране припадника полиције, војних одсека и територијалне одбране.

https://www.youtube.com/watch?v=2xBcwdEG758&ab.....9%21%21%21

И још један клип од 13. јуна на ком полиција тражи војне обвезнике по одсекој плажи.

https://www.youtube.com/watch?v=EUiTWL_5JX8&ab.....9%21%21%21

Пресудно ће да им помогну резервисти из Одесе или уопште са југа или истока УА.

Моја другарица Људа (разговор од 13. јуна, углавном на руском, нешто и на украјинском), која живи у Кијеву, учествује у скривању свог зета од полиције и војног одсека, иако је украјинска националисткиња, одрасла у Виницкој области. Писао сам јој како екстремна политичка решења нису ни нама помогла, пре 23 године, па неће ни њима. Територијални губици су неминовни без политичких компромиса, који су у њиховом случају знатно лакши јер се ради о руском, језику који већ говоре и знају сви у УА, а користи га као основу пола Украјине, у чистом облику или у разним смесама. Друга половина, која за основу свог језика има као украјински исто тако често замеша много речи из руског.
Када сам јој напоменуо о милионима житеља УА, који би да се језичка ситуација врати на ону из времена ссср-а, Људа још увек избацује лозунге или пароле типа чемодан-вокзал-Россия (кофер-станица-Русија). Она би да "види леђа" за све оне који не би да живе у Украјини забрана (образовања или службене употребе руског језика) и принуда на употребу украјинског језика (по трговинама, ресторанима, у свим јавним службама). Код ње још не може да избледи сећање када се са родитељима доселила у Кијев, почетком 90-тих и у школи ју је рускојезично друштво, којих је тада било 80 %, звало селючка, са како се то каже на руском, и намёком (наговештајем) да је сучка тј. куја...
Скоро па свакодневни звуци сирена по Кијеву, као и страх да, како они кажу, не прилети "нешто" у виду ракета, заиста чине живот туробним и бедним.
Знатан део цивилног становништва, који је напустио Кијев, се вратио после избеглиштва до краја априла/почетка маја.
Сва ова пресретања мушкараца, војних обвезника, по тржним центрима, продавницама, на улици, јавним местима и установама неће донети ништа лепо политичарима који су их наредили.
Они који су желели да бране Украјину, и који су учествовали у националистичким хистеријама, било кад у задњих осам година, већ су се до сада јавили јер их никада није било превише.
Могу само да претпоставим колико ће принудно мобилисани обевезници из Одесе, Запорожја, Дњепра или Харкова бити полезни и корисни армији. Масовну појаву таквих, руси баш и чекају, уз немновне трошкове за формирање нових логора за ратне заробљенике.
Енергетски и остали видови удара на УА још нису задејствовани, тако да Енергодар још увек производи струју за потребе Кијева, који је наравно не плаћа. Тај ресурс ће вероватно тек да се употреби после лета. Поготово ако до тада руси буду узели Мироновску термоелектрану (борбе су моментално тамо на свега неколико километара) и само блокирају рад Змијевске (код Харкова) и Криворожке (град Зеленодолск) термоелектране, које су им на 20-так километара од линије фронта.
Али полако или медленно...
Пока одно количество участников на этом форуме почти каждого дня хуем груши околачивают, не имея других возможностей отомстить большинству, мы совершенно спокойно ждём, та чекаємо победу наших, та поразку насампред піндосів... Вот так на русском та українською мовою, якщо комусь так треба.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32565

Čisto da se vidi koliko nisko lete ruski helikopteri ovaj je opasao krošnje drveta/ća.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 559 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 0 sakrivenih i 551 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: goxin, Karla, Koridor, Krusarac, mackenzie, milenko crazy north, Mixelotti, zlaya011