Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3600

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 17 Dec 2011
  • Poruke: 74

.. a za to vreme na tviteru, pitanje, ciji je amblem. Srpski ili ruski..
twitter.com/DanielS18352008/status/1567054.....zKynQ&s=19

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8444
  • Gde živiš: pecina stroga

Okreni amblem za 180 stepeni i imas ruski. Z se cita Z i od gore i od dolje

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 612

Tijekom noći i ranog jutra Oružane snage Ukrajine prebacivale su pojačanja na južnu obalu, pokušavajući proširiti mostobran. I ako Oružane snage Ukrajine nisu uspjele napredovati dalje od Sukhoi Stavke, onda su danas napori bili koncentrirani na smjeru Belogorke.

U prvoj polovici dana ruske zračno-kosmičke snage izbacile su iz pogona sva tri prijelaza koja su danas funkcionirala. Topnička vatra spriječila je pontonsko-mostni park Oružanih snaga Ukrajine da izgradi novi prijelaz.

Jugoistočno od Bereznegovatoya u šumskoj plantaži, Smerch MLRS uništio je rezerve Oružanih snaga Ukrajine, koje su planirane za prebacivanje na jug. U selu Krasnopolje dva ukrajinska samohodna topa su dovučena. Do večeri su oružane snage Ukrajine prebacile dva topa Giacint-B od 152 mm i jednu američku haubicu M777 od 155 mm u Bereznjegovatoye.

Pješaštvo Oružanih snaga Ukrajine, nakon što je noću prešlo Ingulets, raspršilo se duž Plotnickog trakta i počelo napredovati prema Belogorki sa sjeverozapada. Oko 13 sati po moskovskom vremenu, ofenziva je osujećena: ruski bombarderi uništili su neprijateljsku skupinu na sjeverozapadnom rubu sela.

U području stožera Suhoja i Andreevke , Oružane snage RF nastavljaju uništavati raštrkane neprijateljske skupine topničkom vatrom i bombardiranjem ruskih Zračno-svemirskih snaga.

Na sjevernoj obali Inguleca još uvijek postoje rezerve u ljudstvu i tehnici. Nema više novih tenkova: uglavnom, to su BMP-1 i laka oklopna vozila zapadne proizvodnje.
https://i.ibb.co/rctQd05/06-09-ru-1.jpg

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

ZoranB

Да ли не иде све по плану видећемо ускоро. Све зависи од ове украјинске контраофанзиве. Ако буде успешна онда дефинитивно не иде по руском плану. Ако не буде успешна онда и даље не знамо да ли иде по плану или не. 😁

offline
  • Pridružio: 26 Jan 2018
  • Poruke: 355

Nešto razmišljam, dokle bi Rusi već stigli da ovako bacaju u vatru ljudstvo i tehniku kao što je bacaju Ukri u kontraofanzivi?

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 353
  • Gde živiš: U stanu

Ljudi, ja (kao i uvek vrlo impresionistički) mislim da Strelkov, Kadirov, Medvedev... i svi ostali koji sa ruske strane izlaze u javnost, igraju dodeljene im uloge.
Strelkov je večti pesimista, Kadirov večiti optimista, Medvedev prva zamena za Žirinovskog, novopečeni extremista.
I onda oni kao troluju, a mi se kao primamo...
dok Ukrajinci ginu na buljuke,
a debili zeleni u Nemačkoj istrajavaju u odluci da se nuklearne elektrane isključe, a da elektrane na gas (kog nema) nastave s radom.
Pročitah danas na nekom od telegram kanala (mislim da je Intel Slava Z) da Estonci hoće da usvoje novu doktrinu odbrane koja podrazumeva gerilski rat kad ih Rusi pregaze. Nekako mi u poplavi ludila po Evropi ovo deluje kao jedna od lucidnijih odluka.

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 883

Napisano: 06 Sep 2022 17:26

Definitivno su Ukrajinci dobili naređenje od gazda da krenu na sve ili ništa.
Ofanziva u Hersonskoj oblasti, a sada i u Harkovskoj...
Moraju pokazati rezultati pre pogoršanja vremena

A sa druge strane za Ruse ovo je pitanje časti.
Ne smeju ni po koju cenu dati Ukrima da ih proteraju preko Dnjepra, jer bi to bila ozbiljna katastrofa

Za sada su Ukrajinci ostvarili određene napretke, ostaje da se vidi koliko rezerve Rusi imaju i kojom brzinom mogu da ih pošalju na front da povrate izgubljene pozicije, na severu Hersonske oblasti i oko Inguletskog mostobrana

Dopuna: 06 Sep 2022 17:31

A ovo je zadnji izveštaj Ribara od 18:00 o situaciji kod Inguletskog mostobrana
https://t.me/rybar/38315

Čini se da su napori Rusa usresređeni na sprečavanje daljeg širenja Ukro mostobrana, ali da nema adekvatnih snaga za likvidaciju mostobrana.

offline
  • Pridružio: 03 Sep 2022
  • Poruke: 59

Vranjanac28

Problem je u tome što se na TV ne vidi baš najbolje šta se dešava po Ukrajini, naročito se ne oseća kako udaraju Kalibri i Iskanderi, i kako rešetaju Suhoji i Kamovi i kolike su razmere pustošenja, a još se na TV ne vidi ni najmanje kolikim je gubicima plaćen pokušaj kontraofanzive. Npr, na CNN-u su Amerikanci potpuno potukli Talibane, kad posle oni za par dana skršili otpor domaćih i stigli u Kabul pre kraja evakuacije - dakle pobeđivali su oni prilično dugom periodu, onoliku zemlju nisu mogli da preplave tek tako baš za nedelju-dve. Jednostrano izveštavanje moźe da stvori sliku stvarnosti kakva odgovara naručiocu, bez obzira na stvarnost. A i kako bi se drugačije opravdale ovolike teškoće izazvane sankcijama koje su ti isti zaveli? Neće valjda da priznaju da su sve teškoće izazvane u EU njihovim odlukama uzalud, i da bankrota Rusije ni od korova, a da Ukrajina ne da ne može ništa da povrati nego ni da izbegne nove teritorijalne gubitke - pa ljudi bi izašli na ulice zbog inflacije kad bi se saznalo da se uprkos svemu insistira na nastavku rata.

Inače, i Turcima, i Austrougarskoj a naročito Nemcima su Rusi čitali bukvice, a mi se samo šlepali za njima,

offline
  • Pridružio: 14 Apr 2014
  • Poruke: 1398

Uz duzno postovanje velikom ruskom narodu... Njihova vojska je, barem u zadnjih stotinak godina postala prepoznatljiva ne toliko po genijalnim operacijama koliko po nemaru za zivote njenih pripadnika. Na koga kod da su udarili, ako nisu imali zestoko preimucstvo u ljudstvu, tehnici, ili i jednom u drugom, prolazili su kao bosi po trnju. Neretko su i u tim pobedama prolazili kao bosi po trnju. Pogotovo danas kad se u racunicu ubaci ekonomija, resursi, sve sofisticiranija oprema vojnika, korupcija, tehnoloski razvoj (nije bitno to sto si prvi razvio aktivni sistem odbrane, kada ti elitne tenkovske jedinice nemaju isti u upotrebi) tu se stvari komplikuju i vise ne moze da se ozbiljno racuna na jurise iz rovova sa bajonetima sa pesmom na usnama. Nekad su imali tu prednost u ljudstvu, sad jedna Nemacka ima samo dva puta manje stanovnika, i ta razlika ce se samo smanjivati u buducnosti. Sada, gde smo tu mi. I mi smo neretko dobijali po nosu od slabijeg, boze moj, ko nije? Ali smo pokazali da znamo da stedimo ljudstvo, da se ukopamo ko prasici po sancevima, da okrvavimo nos jacem i bogatijem, pa i da bezimo i sacuvamo se za drugi dan. Pametnije smo nekako odigravali majku mu, iako smo bili vojna sirotinja.

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Flatlnd
Ne informipem se na televiziji kao ni na CNN-u, već iaključivo ovde i telegram kanalima koji članovi postavljaju. Objasni ti meni meni, pored toliki Iskandera, Aviona i prosipanje artiljerije, kako su ovi fašisti uspeli da dovuku ljudstvo i tehniku do sam nos Rusa. Objasni mi ovaj prodor od strane Ukra.
Po meni neka se ljuti ko želi ali ne umeju da ratuju, jednostavno to je srž problema.
Prvu zabelženu pobedu u prvom svetskom ratu odneli su Srbi nad višesutroko brojčanim i naoružanim neprijeteljem.
Kao i u Prvom balkanskom ratu
Nisu ni Francuzi a ni Rusi probili Solunski front, već naša oporovaljena vojska zašta ti najzaslužniji vojvoda Bojović.
Kraj Off

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 991 korisnika na forumu :: 17 registrovanih, 2 sakrivenih i 972 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: cenejac111, darkangel, dekan.m, djboj, doom83, FileFinder, Georgius, Kubovac, nikoladim, Oscar, Rogan33, Sir Budimir, ss10, Tvrtko I, vasa.93, vathra, Vlajman1957