Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3614

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1584

Kod Rusa je "sve normaljna, trenirovka na Istoku", stanje redovno.

Vidjet ce mo sta su smislili kao odgovor na Ukr ofanzivu, kao i uvjek, vrijeme je najbolji pokazatelj.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6288

https://t.me/intelslava/36530
🇷🇺🇺🇦 Dead Ukrainian soldiers in Donetsk direction
VIDEO 18+

offline
  • Kibice 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2020
  • Poruke: 592

Ma slazem se sto se tice slika hangara iz Balakleje to vrlo lako moze da se montira. Medjutim sto se tice videa verujem da je tacno 100%, em su i Rusi potvrdili da su ovi imali uspeha u prodoru, em su poslali rezervu da zaustave napredovanje, a i potpukovnik izgleda kao skoro svaki potpukovnik , fizicku proveru polaze u kancelariji izgleda.. no dobro, videcemo tek veceras, kad Rusi reaguju u punom kapacitetu, sta mogu Ukri.
Ono sto se do sada iskristalisalo i to je ono sto najvise smeta ljudima na liniji rekao bih, je kompletna procedura kada se trazi artiljerijska podrska. Kazu da je vreme reagovanja od sat do sat ipo, a to je vec komentarisano ovdw na forumu, veoma veoma dugo, kada se realno stanje na terenu jako promeni. To je ono sto pise Voenkor i sto je realno smesno. Da bi se ispalila mina iz minobacaca mora da se zove otpr.komandant jedinice sto je van svake pameti.
Kad nadjem taj konkretno deo, kopiracu ovde.
Evo:
4. Противник вводит в дело сформированные и подготовленные в НАТО бригады. Они отвели ТРОшки и ввели в прорыв кадровых. В штурмовых группах на острие идут группы ССО, потом — кадровые. Штурмуют ССОшники, закрепляются кадровые. Пытаются воевать как надо, как должно быть. Штурмовые отходят, крепятся кадровые, осматриваются, подтягивают ТРО. И опять. И в 3 этажа так двигаются.

При этом в Херсоне с контрнаступлением у них не сложилось, несмотря на тактические успехи. Силы ВДВ РФ купировали прорыв ВСУ.

Из особого отмечу возросшую активность авиации противника, несмотря на то, что большую часть Воздушных сил ВСУ вывели из строя в первые месяцы СВО. Сказался ленд-лиз. Возросшая авиа активность противника отмечается на ряде участков трех направлений: Харьковского, Запорожского, Николаево-Херсонского.

Боевые действия под Херсоном показали необходимость менять многое в управлении войсками от ротно-батальонного (тактического) звена и выше, в частности, что касается применения артиллерии. Есть факты, что огонь открывается через 1-1,5 часа после заявки! Заявка поступает командиру части, от него — начарту, от начарта — командиру батареи. Долго. Это снижает эффективность огня и приводит к потерям в подразделениях, которые отбивают атаки превосходящего противника и ждут поддержки.

В результате фронт держит героизм русского солдата, как всегда. Фронту нужно больше авиации, поддержка артиллерией и быстрое принятие решений.

@voenkorKotenok

online
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2124

Orc ::Herson da, ali ovu ukro ofanzivu kod Izjuma nikako ne bih nazvao "taktickim povlacenjem". Kolicina zarobljenih Ruskih vojnika, izginulih i unistene tehnike ne odgovara toj taktici. Ako ne aktiviraju rezervu i krenu u kontra napad ceo Izjumski i Slavjanski pravac je ugrozen. Jedno je 5 kilometara livade kod Hersona a savim drugo 5 kilometara sume kod Izjuma.
Za očekivati je da bude nekog povlačenja kada se prihvata prvi udar. Ma ne verujem da bi se iko povlačio iza linije Balakleja-Volohov Jar-Ševčenkovo. To je važna komunikacioja i previše bi rizično bilo. Tako da je ovo prvi put da zaista možemo reći kako su OSU uvalile Rusima šišarku. Pa makar i privremeno.

Bobrock1 ::Kod Kupyanskog su okupljene velike rezerve RF, tako da je vreme da se kako su nekad kazali u JNA- subverzivni elemenati smire.
Te rezerve bi bile korisnije (a možda su zbog toga i prikupljane) u nastupanju na Slavjansk. Uostalom priprema, pritisak od Izjuma ka Slavjansku, traje već nedeljama. Ovako, moraće biti upotrebljene na drugoj strani, da se vrati već pomenuti put Balakleja-Volohov Jar. Možda je to i cilj ovog napada, preventivno delovanje kako bi se održalo to dole, od Slavjanska do Bahmuta?

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 415

Evo i ja izgubio strpljenje lagano s Konašenkom, generalštabom i sl.
Nije to defetizam nego nerviranje, mogu to završiti (uz više resursa) ali ne rade to.
(sad će neki kolega sarkastično primijetiti da će Gerasimov odmah krenuti, samo da se ja ne bih nervirao, ali mislim da su i svoje građane počeli jako nervirati, a to bi ih trebalo zabrinuti)

Rusi "mleju i mleju" a ovi nadiru. Pa to Ukrajinci mora da se generiraju kao u FPS igrici kada se zaglavi nešto i možeš pucati koliko hoćeš, a igrica generira nove i tako može 3 sata i dok se god ne pomakneš malo naprijed, ništa se ne događa.

Mislim da je ovo maksimum za Rusiju s ovim brojem ljudi, e sad nek' vide šta će dalje, tko sam ja da se nerviram zbog toga. Možda su i dobra ova događanja prije zime, možda se nešto pokrene, ubrza i završi na koju god stranu, ali mrljavljenje više nema smisla.

I ja sam razmišljao ma Rusima ovo odgovara, čekaju zimu da se ljudi smrznu i izađu na ulice, ali s druge strane ako jedna sila kakvom se smatraju mora čekati neke demonstracije po EU da bi se situacija riješila i išla njima u prilog, onda i nisu baš neki pos'o napravili.

online
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 646

Herrson, kontra i americka hemija :

https://topwar.ru/201312-kak-stranno-idut-na-smert.....aign=group

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6288

https://topwar.ru/201312-kak-stranno-idut-na-smert.....up[/quote]

Citat:Идти в атаку по степи, по открытой местности, не имея превосходства в воздухе, не подавив артиллерию противника, а мы имеем подавляющее превосходство в артиллерии на этих участках, не уничтожив систему управления войсками – это самоубийство. Умышленное уничтожение собственной армии. За такие действия командиров отдают под суд военного трибунала.

🇷🇺🇺🇦 At 12 o'clock, according to reports, fighting is going on on the outskirts of Balakleya (Balakleya itself is under the control of the RF Armed Forces), in Verbovka, in the Volokhov Yar area (the enemy entered the Volokhov Yar - Izyum road), as well as in the Semenovka area in the direction of Shevchenkovo (on the highway Chuguev-Kupyansk).
Since the morning, the RF Aerospace Forces and artillery have been actively working, there are reports that the reserves transferred by the RF Armed Forces have already been put into use. The enemy is also actively working with artillery and MLRS and is putting into action its reserves previously concentrated in the Chuguev area.
In general, there is a growing serious operational crisis.
https://t.me/intelslava/36527
Citat:🇷🇺🇺🇦 У 12 сати, према извештајима, воде се борбе на периферији Балаклеје (сама Балаклеја је под контролом Оружаних снага РФ), у Вербовки, у области Волохов Јар (непријатељ је ушао у Пут Волохов Јар - Изјум), као и у области Семеновке у правцу Шевченкова (на аутопуту Чугујев-Купјанск).
Од јутра активно раде Ваздушно-космичке снаге и артиљерија РФ, постоје извештаји да су резерве које су пренеле Оружане снаге РФ већ стављене у употребу. Непријатељ такође активно ради са артиљеријом и МЛРС и ставља у акцију своје резерве које су претходно биле концентрисане у области Чугујева.
Генерално, постоји све већа озбиљна оперативна криза.

offline
  • Pridružio: 03 Sep 2022
  • Poruke: 59

Ево илустрације расположења народа у Николајеву: човек, који се нашао под окупацијом од 2014те, и који, по свему судећи, ради баш тамо, преко Рибара позива Русе да бомбардују Укро радионицу за ремонт оклопних возила, уз поруку шаље и координате! То се зове храброст, а та радионица неће још дуго:


Еще с весны мы неоднократно рассказывали о функционирующем в Николаеве бронетанковом заводе. Апрельские удары не нанесли ему серьезного ущерба, и на протяжении всего лета работники продолжали исправно поставлять технику украинской армии.

Теперь дошло до того, что работу предприятия спокойно снимают местные СМИ. На кадрах видны стоящие в ряд свежевыкрашенные БРМД-2: их отправляют на фронт в подразделения, участвующие в наступлении на Херсон.

На заводе работают, в основном, пенсионеры. Они трудятся в одну смену, а ночью в цехах никого нет. Поэтому целесообразнее наносить удар по объекту именно в это время суток, когда на предприятии никого нет.

Может, пора уже, наконец, вывести из строя важный военный объект?

Координаты: 46.953558, 32.007159

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1310

Према неким извештајима, Оружане снаге Украјине укључиле су до 9 хиљада људи у напад на Балаклеју. У овом тренутку, Балаклеја наставља да одржава контакт са "копном" кроз пут којим се пуца, али гребен покушава да га пресече, напредујући на Савинтси. Такође данас, Купјанск је снажно гранатиран. Непријатељ наставља офанзиву у правцу северног пута ка Купјанску. Што је најважније, Хохоли вероватно још нису у потпуности активирали офанзивни план (а задатак је, по свему судећи, најамбициознији) и највероватније ће почети да врше притисак са југа Изјумског фронта, ослањајући се на Славјанск и Барвенково.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6288

Prema nekim izveštajima........itd..
Jeli problem da se stavi link?Kojim izveštajima, čijim izveštajima, ko ih je napravio....itd

По некоторым данным ВСУ в наступлении на Балаклею задействовал до 9 тысяч человек. На данный момент Балаклея продолжает держать связь с «материком» через простреливаемую дорогу, но хохол пытается ее перерезать, наступая на Савинцы. Также сегодня сильному обстрелу подвергся Купянск. Противник продолжает наступление в направлении северной дороги на Купянск. Что самое главное, хохлы еще наверняка не полностью задействовали план наступления ( а задача судя по всему самая амбициозная) и наверняка начнут давить с юга Изюмского фронта, опираясь на Славянск и Барвенково.
https://t.me/rybar/38341

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1245 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 4 sakrivenih i 1186 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Petar, A.R.Chafee.Jr., aramis s, bokisha253, brundo65, BSD, Bubimir, cer, cinoeye, delrey, DPera, Excalibur13, flash12, Frunze, gmlale, havoc995, HrcAk47, ivica976, JOntra, jukeboxer, Klecaviks, kokodakalo, Kubovac, kunktator, ljuba, LUDI, Marko Marković, mercedesamg, Ne doznajem se u oružje, Nemanja.M, nemkea71, oldtimer, ozzy, pacika, pein, robert1979, rovac, sasa87, Shinobi, SR-3m, Srki94, stegonosa, Toper, vladaa012, vladulns, vobo, voja64, wizzardone, Wrangler, yufighter, zeo, zixmix, zlaya011, šumar bk2