Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4322

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Frunze ::Спрема се нешто. Страна дипломатска представништва полако затварају амбасаде у Кијеву и напуштају га, укључујући и Србију. Више од 15 земаља позива своје грађане да што пре напусте Украјину. Извештава се да странци који нису повезани са ратним дејствима масовно напуштају Кијев и друге делове Украјине.

Прво су Амери и њихови сателити позвали своје, а сад и ови са Истока. Путин је заказао састанак савета безбедности РФ у току следеће седмице. Може да буде свашта, а може да буде и ништа..

Citat:Treći da za redom Ukrajinci vrše prebacivanje svojih snaga in Harkova prepa Dnjepropertovsku, može se očekivati ofanziva na zoporoškom frontu.

Ту ће изгледа главна ствар да буде.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • sap 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 601

ras007 ::

Још увек су сила, јер да нису Русија би већ поразила Украјину. Или у наредних неколико месеци, а то се неће десити.

Овако како је не губе ништа док држе дејства ту гдје јесу - Шта сам ја другачије написао. Опонираш ми са оним што сам рекао. Невероватно.


Ајд разумјели смо се.Написао си да ни амери ни руси не смију да изгубе.Амери могу јер ће опет бити у дебелом плусу па у том смислу схвати,наравно док је све ту у "локалу".

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Sirius ::

Е, хајдемо онда од првог слова азбуке: рат добијају ресурси, а не штампарије новца. Не може краће од овога. Ziveli


Размишљао сам да ли одговорити на ово, јер ни ви нисте мени одговорили на то да је ЕУ политичка организација и да је услед украјинског рата у великим губицима, али се не повлачи из "посла" што би урадило свако акционарско друштво пред најављеним банкротом. Тачно је да рат добијају ресурси, али не може се рећи да Американци нису ништа постигли штанцањем долара, финансирајући безвредним новцем своје ратне и мирнодопске пројекте. Управо се грчевито боре да очувају позиције, јер ће у супротном све да се сруши као кула од карата. А Украјина ће (ако буде постојала) морати да врати дугове Американцима - у житу или нечем другом. До задњег лажног долара. Јер то је такав менталитет који би ти за долар ископао око. Укратко, САД безвредним новцем купује ресурсе широм планете. Још увек имају већину у УН.
Извињавам се, није могло краће.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7966
  • Gde živiš: Zagreb

Rocker ::@raketaš prvo da objasni kakva je to termonuklearna sa upaljačem od “par grama” kalifornijuma pa onda može ispaliti još koju desetku o EMP oruđima.
ma EMP je realan, to je jasno, samo nitko bar u javnosti ne zna koji su mu efekti. Sve je samo na glasinama.

ja sam postavio pitanje zato što ako takav puls može oštetiti satelite (dakle da mu je radijus djelovanja nekoliko stotina km), onda će u slučaju detonacije u/nad Ukrajinom svakako moći oštetiti i velik dio zapadne Rusije, pa se postavlja pitanje kome bi to bilo u interesu.

evo tu člančić na wiki o tome, nije da će dati odgovor na postavljena pitanja, ali ljudima koji nemaju nikakvu predodžbu može malo razjasniti.

https://wikihrhr.top/wiki/nuclear_electromagnetic_pulse

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1076

Svi kojima je nekad “grom spalio tv” znaju sta je EMP Mr. Green

Postoje načini da se tako skupa oprema zaštiti, naravno u nekim granicama.
Najprostije rečeno, što duži provodnik, to jači učinak EMP-a.

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25671
  • Gde živiš: I ja se pitam...

ras007

Citat:Размишљао сам да ли одговорити на ово, јер ни ви нисте мени одговорили на то да је ЕУ политичка организација и да је услед украјинског рата у великим губицима, али се не повлачи из "посла" што би урадило свако акционарско друштво пред најављеним банкротом. Тачно је да рат добијају ресурси, али не може се рећи да Американци нису ништа постигли штанцањем долара, финансирајући безвредним новцем своје ратне и мирнодопске пројекте. Управо се грчевито боре да очувају позиције, јер ће у супротном све да се сруши као кула од карата. А Украјина ће (ако буде постојала) морати да врати дугове Американцима - у житу или нечем другом. До задњег лажног долара. Јер то је такав менталитет који би ти за долар ископао око. Укратко, САД безвредним новцем купује ресурсе широм планете. Још увек имају већину у УН.


Нема потребе за извињавањем, ти си веома коректан саговорник на кога вреди потрошити време (надајући се да ће ово још неко прочитати). Нисам одговорио да је ЕУ политичка организације јер је то елементарно покриће за пљачку било које врсте. Дакле, прецизан одговор: ''Еу је и политичка организација јер тиме присваја ''легитимитет'' за своје радње. Исто то је и НАТО. И једни и други се одлично понашају у складу са технологијом рада АД. Новац је највећа кукавица - иде само тамо где је сигурно. Еу је, подсетимо се тога, направила низ правних баријера (од оних капиталних - поглавље до поглавља све док се приступни члан не одрекне око 6.000 својих закона и не прилагоди их , као ''улазницу'' у ЕУ'', до оних примамљивих за гласаче - да могу путовати без ''шенгена'', што им ствара привид заједништва). НАТО је ту још одређенији - његово чланство кошта, а питање је кад ће и над ким отворити кишобран. При том , с друге стране, имамо Евроазијску унију која је исто АД, али не тражи ништа да промените нити да се одрекнете свог суверенитета и политике. Траже само квалитетну робу, не мерећи колике су ножице (рецимо) прасета од два месеца.

Све у свему: Америка је ''узјахала тигра'', како то кажу Израелци . Док сте на њему, не може да вас уједе...али не смете да сиђете. То је, најпростије речено, ситуација у Украјини. Кад ствари у Украјини буду кренуле низбрдо , они ће изабрати новог председника који ће се дистанцирати од поступака претходника, али неће одустати од наплате онога што су уложили. Извињавам се свима који су довде стигли, а при том све ово знају.

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Citat:Belorusija je objavila da 9000 Ruskih vojnika dolazi u Belorusiju, to nije dovoljno ni za sta.

На ТГ каналима се каже да је то авијацијска група од 9.000 људи.

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2269

slonic_tonic ::
ma EMP je realan, to je jasno, samo nitko bar u javnosti ne zna koji su mu efekti. Sve je samo na glasinama.

ja sam postavio pitanje zato što ako takav puls može oštetiti satelite (dakle da mu je radijus djelovanja nekoliko stotina km), onda će u slučaju detonacije u/nad Ukrajinom svakako moći oštetiti i velik dio zapadne Rusije, pa se postavlja pitanje kome bi to bilo u interesu.

evo tu člančić na wiki o tome, nije da će dati odgovor na postavljena pitanja, ali ljudima koji nemaju nikakvu predodžbu može malo razjasniti.

https://wikihrhr.top/wiki/nuclear_electromagnetic_pulse


mozda su najblji izvori za proucavanje emp-a istrazivanja koja su rusi radili.
ukratko ima tu o tome, trebalo bi da imam negde sacuvano o tome duzi tekst, samo nemam vremena sad da trazim.

https://www.futurescience.com/emp/test184.html

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7966
  • Gde živiš: Zagreb

Bjesnilo vlada zapadnim medijima. Noć živih mrtvaca.


online
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3101

mgolub ::
Dakle, ako taj top sad može da se dobro iskoristi za gađanje lako oklopljenih ciljeva na zemlji, kakve veze ima što je 60-tih godina prošlog veka bio napravljen za gađanje sporih niskoletećih aviona? Jeste da bi sad bolje funkcionisao ugrađen na neku kupolu oklopnog vozila, sa nekim sexy nišanskim spravama, boljom municijom... ali koliko bi trajalo da se to uradi + koliko bi koštalo? Ovako, izvadiš iz magacina, očistiš od konzervansa i prangijaš odmah i besplatno, sa skoro jednako dobrim učinkom


I ja vidim upotrebu flak canon protiv Mad max brzih kola. Vojska se adaptira i to je to. i ukri su izvadili oklopne starudije sa 85 mm topičem. Nikome ne smeta, da je 1960 godište...Isto su napravili švabe u II svetskom ratu, i sa flak canon tukli pešadiju, koja nastupala. Gubici su bili strašni. Okreneš na dole in pranglijaš.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 946 korisnika na forumu :: 24 registrovanih, 8 sakrivenih i 914 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Bobrock1, ccoogg123, darkojbn, Dimitrise93, DonRumataEstorski, dule10savic, Fabius, hyla, kolle.the.kid, kuntalo, milutin134, pein, Rakenica, S2M, Shinobi, theNedjeljko, Trpe Grozni, Tvrtko I, vladaa012, ZetaMan, |_MeD_|, šumar bk2