Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4321

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 353
  • Gde živiš: U stanu

mercedesamg ::

Koliko je logična razmjena Su35 za dronove (ne mislim da je iznos 1:1), toliko je nelogična razmjena za balističke rskete jer imaju svoje i proizvodnju svoju. Barem za mene nelogična. Jedino ako uzimaju i rakete u zamjenu, da nadomjeste razliku u cijeni između tih Su35 i dronova.


Meni nije nelogično - ukoliko ih dobijaju za dobru cenu (u okviru zamene za SU35), a verovatno je tako, pošto se i Irancima isplati da provere svoje rakete u borbenim uslovima i da ih izreklamiraju potencijalnim kupcima, onda je to win-win.
Zašto Rusima ne bi odgovaralo da ih uzmu i koriste tamo gde mogu da zamene ruske rakete? Ipak se kalibri i iskanderi troše, valja popuniti zalihe, pogotovo ako se očekuje eskalacija. Lakše je kupiti, nego ići na dalje povećavanje proizvodnje (ako se dobro sećam, proizvodnja kalibara i iskandera je već podignuta, radi se u smenama, za dalje povećanje bi znači bilo potrebno otvarati nove pogone, to ne ide preko noći). Politički, to je novo skupljanje poena u muslimanskom svetu, eto Rusi biju omražene Amere islamskim oružjem. Nije li to primena "meke moći"?
Rat je stvar ekonomije. Ako nešto može da za mnogo manje para funkcioniše približno dobro kao i ono što košta puno više, zašto ga ne uzeti?
Ista priča važi za aktiviranja PVO topa od 57mm iz šezdesetih; obrisao mi Georgius post o tome, jer je Off-topic na temi o SVO pisati o upotrebi PVO topova tokom SVO za gađanje ciljeva na zemlji (šalim se, verovatno je obrisao jer sam bio bezobrazan prema kaptainu Laughing, a off-topic je naveden kao razlog brisanja).
Dakle, ako taj top sad može da se dobro iskoristi za gađanje lako oklopljenih ciljeva na zemlji, kakve veze ima što je 60-tih godina prošlog veka bio napravljen za gađanje sporih niskoletećih aviona? Jeste da bi sad bolje funkcionisao ugrađen na neku kupolu oklopnog vozila, sa nekim sexy nišanskim spravama, boljom municijom... ali koliko bi trajalo da se to uradi + koliko bi koštalo? Ovako, izvadiš iz magacina, očistiš od konzervansa i prangijaš odmah i besplatno, sa skoro jednako dobrim učinkom

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6916

To nisu sredstva koja se proizvode kao vekna hleba (napredne rakete). Pride, Rusija sve vreme mora da održava određeni broj efektiva na drugim granicama i da ih ima u određenom broju. Inače, dok se zabavljaju Ukrajinom nekom bi stvarno palo na pamet poneka velika glupost.
Zalihe naprednog naoružanja niko nema neograničeno, niti proizvodnja istog može tek tako da se poveća.

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2013
  • Poruke: 5241

bojank ::
Nisam posebno strucan, ali da kazem:

Potpuno ludilo i gubitak svesti, uvod u globalni nuklearni rat.
Ne postoji racionalan razlog za koriscenje uzevsi u obzir posledice - ne interesuje me i da Nemci umarsiraju u Moskvu, ili Rusi u Vasington, neoprostivo je.


@ BOJAN K

Ovdje se radi o malim termonuklearnim BG koje nemaju sekundarno zračenje njena vrijednost je prije svega u elektromagnetskom imupolsu koji ubija svu mikroelektroniku na zemlji ili u svemiru , sve što je direktno osvijetleno njenim bljeskom je mrtvo , ta mala bombica obje strane vraća na logaritaske tablice , na tablice gađanja , na traženje sjevera sa art busolom i onaj tlefon sa kurblom.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2334
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Спрема се нешто. Страна дипломатска представништва полако затварају амбасаде у Кијеву и напуштају га, укључујући и Србију. Више од 15 земаља позива своје грађане да што пре напусте Украјину. Извештава се да странци који нису повезани са ратним дејствима масовно напуштају Кијев и друге делове Украјине.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2012
  • Poruke: 359

https://t.me/donbassoperativ/9782
Treći da za redom Ukrajinci vrše prebacivanje svojih snaga in Harkova prepa Dnjepropertovsku, može se očekivati ofanziva na zoporoškom frontu.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7963
  • Gde živiš: Zagreb

@raketaš...

jel imaš neku ideju u kojem bi to radijusu bilo, pošto ipak su izvršene mnogobrojne nadzemne nuklearne probe, pa nije ništa po svemiru krepavalo, pa se pitam nisu li te tvrdnje ipak donekle pretjerane?

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6916

Zavisi od snage bombe, visine... Neće jedna bomba da pogasi sva svetla na Zemlji...

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2543

Frunze ::Спрема се нешто. Страна дипломатска представништва полако затварају амбасаде у Кијеву и напуштају га, укључујући и Србију. Више од 15 земаља позива своје грађане да што пре напусте Украјину. Извештава се да странци који нису повезани са ратним дејствима масовно напуштају Кијев и друге делове Украјине.

Najverovatnije zbog dovlacenja Ruske tehnike i ljudstva na sever.

Belorusija je objavila da 9000 Ruskih vojnika dolazi u Belorusiju, to nije dovoljno ni za sta.

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Citat:Кредибилитет? Напустили су више држава необављеног посла, сад официјелно нису ангажовани,а у великом су плусу.
Уложили су 50М али русији су у старту узели 500М.Овако како је не губе ништа док год држе дејства ту гдје јесу.



Још увек су сила, јер да нису Русија би већ поразила Украјину. Или у наредних неколико месеци, а то се неће десити.

Овако како је не губе ништа док држе дејства ту гдје јесу - Шта сам ја другачије написао. Опонираш ми са оним што сам рекао. Невероватно.

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1073

@raketaš prvo da objasni kakva je to termonuklearna sa upaljačem od “par grama” kalifornijuma pa onda može ispaliti još koju desetku o EMP oruđima.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1242 korisnika na forumu :: 63 registrovanih, 8 sakrivenih i 1171 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., airsuba, babaroga, bojcistv, Boris90, BSD, cavatina, cemix, cenejac111, CheefCoach, cinoeye, comi_pfc, CrazyDiablo, Dimitrise93, DonRumataEstorski, DPera, dule10savic, elenemste, flash12, Georgius, GORDI, gorican, goxin, ikan, Još malo pa deda, jukeboxer, Kubovac, kuntalo, kybonacci, MB120mm, Metanoja, milenko crazy north, mkukoleca, moldway, muaddib, novator, nuke92, opt1, ozzy, Parker, repac, rovac, ruma, shaja1, Smiljke, Srky Boy, Srle993, StepskiVuk, Tas011, Tvrtko I, vasa.93, virked, Vlad000, vlad4, vobo, wizzardone, yrraf, YugoSlav, zillbg, Zimbabwe, |_MeD_|, 125