Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4316

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • vobo 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 25 Apr 2011
  • Poruke: 1581

Jel moze neko strucan da napise nesto o mogucoj upotrebi taktickih?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Mar 2018
  • Poruke: 395

babaroga ::Cini ti se. NATO je samo politicka organizacija. Koja opstaje na konsenzusu svih, i koja najbolje funkcionise kad slapa lovu od clanica a ne ratuje. Cim se ratuje, pojedinacni interesi isplivavaju na povrsinu, a koji u stvari onda ruse organizaciju.
O tome se I radi, NATO ne ratuje.
babaroga ::Uzmi recimo Tursku. Mada je i sama doprinijela tome, ali clanica sa najbrojnijom vojskom u NATO (poslije US) je prakticki neutralna u ovom ratu. A politicki je jedan od glavnih oslonaca Rusije na jugu Crnog Mora. Ekonomski je kljuc za busenje sankcija.
Pa uzmi Madjarsku. Koja nece da se mjesa u sukob.
Pa uzmi Njemacku. Koja je vrlo obazriva sta i kako salje u Ukrajinu.
Nece NATO iz ovoga izaci neokrnjen. Pusti stampu i propagandu, mnogi se preispituju sta i kako sa NATO, sad kad su se zakacili sa Rusijom. NATO opstaje na konsenzusu, i mnogima u savezu moguca Ruska eskalacija ne mora nuzno da izgleda kao da im se bas posrecilo.

NATO opstaje na konsenzusu isto koliko je Varsavski ugovor opstajao na konsenzusu. Ovo je americki proxy rat. Da citiram pokojnu Madlen, kada mozemo radicemo multilateralno, a kada ne mozemo radicemo unilateralno. A sta amerikanci misle o svojim “partnerima” iz NATOa, i koliko misle o dobrobiti nemackog naroda najbolje smo mogli da vidimo iz unistavanja NS1 I NS2 (koji su i unisteni da bi se sa stola sklonio jedini motiv da nemacka potpise “separatni mir” sa rusijom).

Ali da se vratimo na temu, jedino sto Rusija sada moze da uradi (ne najbolje ili najpametnije, nego jedino moguce) je da se ukopa na linijama na kojima je sada i da izdrzi do otvaranja nekog drugog fronta.

Inace, ispod radara je prosla veoma vazna vest vezana za kako bi neki eksperti rekli, “dekapitaciju kineske poluprovodnicke industrije”. Ukratko, pored svih postojecih i novih sankcija US je donela uredbu po kojoj je svako ko ima americko drzavljanstvo ili ima zeleni karton defakto u obavezi da da otkaz ukoliko radi u nekoj kineskoj visokotehnoloskoj kompaniji ili kompaniji koja saradjuje sa nekom kineskom visokotehnoloskom kompanijom.
Naravno, djavo je u detaljima, videcemo kako ce ovo da se implementira, ali svejedno ovo je daleko najjaci udar na najperspektivniji sektor kineske privrede do sada.

offline
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7574
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

Imaju i kamere ukri , to im je najaci segment definitivno .

https://t.me/SrbijaRusija/7549?single

online
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2222

koji je ovo K. ?

jel moze neko da mi objasni ovaj snimak, navodno belorusi vezbaju...
jel stvarno to, ili se neko zeza?

https://www.reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/com.....&context=3

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 348
  • Gde živiš: U stanu

Dobro jutro! Very Happy
Najzad mogu opet da pišem na kompu a ne na mobilnom, tako da više nećete biti uskraćeni za moje briljantne impresije
Elem, Ukrajinci se debelo troše, Rusi se ukopavaju na skraćenim linijama odbrane u ukrajini. Ne zna se gde je ruska tehnika, niti gde će otići onih između 220 i 1000K (zavisno od TG kanala) mobilisanih i/ili dobrovoljaca. U isto vreme 70K Belorusa vežba line-dancing čekajući Ruse, dok se 35K NATOvaca mršti na njihovim granicama.
Možda stvarno hoće Rusi da sa severa ugroze Ukrajinu, gde bi ruske trupe činile udarnu pesnicu, a Belorusi čuvali bokove prodora, kako bi Ukrima razvukli snage i mogli da udare na istrošene Ukre na jugu (bolja varijanta za sve, osim za Amere), ali meni sve ovo više liči na skupljanje trupa i pripremu za eskalaciju (napad Poljaka?) u Belorusiji i u pravcu Kalinjingrada i Baltika. Ovo bi bila gora varijanta za sve, osim za Amere, a svi znamo da će robovi uraditi ono što im Amer kaže.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1297

128. брдско-јуришна бригада Оружаних снага Украјине скупо је платила јучерашњи покушај напада. Ситуација је близу побуне, одбијају да иду напред.
https://t.me/rybar/40271

Авантуре Оружаних снага Украјине у „Херсонској ватреној врећи“
▪️За само 1,5 месец безуспешних покушаја „контранапада“ на Херсон, према извештајима Министарства одбране, укронацисти су изгубили најмање
320 дефицитарних тенкова,
256 борбених возила пешадије,
542 борбена оклопна возила,
335 пикапова са митраљезима и другим возилима,
36 авиона,
7 хеликоптера, десетине беспилотних летелица, укупно више од
1.590 возила (од тога више од 1.100 оружних возила, 43 авиона са посадом), више од 9.800 војника ОСУ и плаћеника убијено само на бојном пољу и на местима размештаја.
▪️Чак и у Изваринском, Иловајском и Дебаљцевском џепу заједно, украјински губици су били много мањи.
https://t.me/SrbijaRusija/7552

Ујутро су украјинске формације гранатирале центар Доњецка, погодивши паркинг у близини градске управе.

Очевици јављају да су на самој управној згради разбијена стакла, а у близини је изгорело неколико аутомобила.
https://t.me/SrbijaRusija/7554

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1062

Sudeći po ovim snimcima, malo više od prozora je polupano:

https://t.me/ASupersharij/12091

Šarij kaže da su dvojica terorista uzbekistanci a ne tadzici.
Zadnji post na njegovom kanalu.

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Око преговора. Нормално да се нуде, само не знам око чега би се договорили. Које су опције прихватљиве за обе стране? Што се десило у Белгороду потврђује да сам био апсолутно у праву кад сам говорио о активирању исламског тероризма од стране Американаца. Почело је са опструкцијом мобилизације у Дагестану, наставило се на Керчком мосту, а ево сад најопасније у Белгороду. Зашто опасније од гађања моста на Криму? Па, на гађање моста си могао да одговориш, а на ово у Белгороду врло тешко. Мудро одрађено, не знаш коме смеш да даш пушку. Сумњам да ће се Белорусија активно умешати у овој фази украјинског рата. Било би то укључивање треће земље у сукоб што би подразумевало исту реакцију са друге стране. Највероватније, Пољаци.

offline
  • Pridružio: 01 Avg 2018
  • Poruke: 158

Ne razumem zašto Rusi ne odgovaraju makar simetrično, a najavljivali su asimetrične odgovore. Dovoljno je simetrično: pokrećeš mi islamske teroriste, pokrenućuću ih i ja tebi, makar muslimana a i psihopata po Zapadu ima u izobolju. Zapad je pre dve sedmice diverzijama na Severnom toku pokrenuo sabotažni rat na koji još uvek nije dobio ni nagoveštaj odgovora pa će ga verovatno nastaviti

offline
  • Pridružio: 07 Maj 2020
  • Poruke: 836

saputnik plavetnila ::Ne razumem zašto Rusi ne odgovaraju makar simetrično, a najavljivali su asimetrične odgovore. Dovoljno je simetrično: pokrećeš mi islamske teroriste, pokrenućuću ih i ja tebi, makar muslimana a i psihopata po Zapadu ima u izobolju. Zapad je pre dve sedmice diverzijama na Severnom toku pokrenuo sabotažni rat na koji još uvek nije dobio ni nagoveštaj odgovora pa će ga verovatno nastaviti

Znači da se služe metodama onih protiv kojih se između ostalog zbog toga i bore? Shocked

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1328 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 4 sakrivenih i 1290 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, babaroga, Brana01, ccoogg123, Dimitrise93, DonRumataEstorski, dozorni, Fabius, Goran 0000, hyla, ikan, Kruger, Kubovac, kybonacci, marsovac 2, Mcdado, Mercury, milutin134, minmatar34957, mnn2, nemkea71, nenad81, NoOneEver Dreams, oldtimer, raptorsi, robertino, Srle993, vlad the impaler, Vlad000, voja64, VP6919, yufighter, zdrebac, zzapNDjuric99