Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4325

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 28 Avg 2017
  • Poruke: 1585

ccoogg123 ::Jel ovo to topče?

https://t.me/historywarweapon/21789


Молиће Бога украјински нацисти да им се ово топче не нађе код Руса са друге стране линије фронта где су они сами.

Онај ко није осетио како такви калибри или мањи, дејствују убитачно на пешадију нису осетили барута у рату.

Крв се леди у жилама када видиш свог војника који је страдао од дејства калибара 20 мм, 30 мм или већим.
Истом снагом и када се поменутим калибрима директно дејствује по пешадији страхота је и гледати шта се њима дешева.

Да овде не давим тему, кога интересује како се нишани и на који начин се дејствује таквим оружијем по противнику - одговарам у ПП.
За такво оружије сам експерт за стручне сараднике који покушавају да га дискредитују (ваљда зато што га Руси користе), а линију фронта су гледали само на видеоклиповима.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 17 Dec 2011
  • Poruke: 74

ras007 ::
Хајде за НАТО, али за ЕУ се не би рекло. ЕУ доноси законе који су искључиво политичке природе. Не знам која им је добит од украјинског рата. Само губици.


Poenta price je da imaju zajednickog gazdu. I NATO i EU, i to objasnjava zasto se ponasaju na svoju i stetu svojih gradjana. I to ce potrajati dokle god gradjani koji tamo zive to budu trpeli, ili dok ne dobiju voljno od Amera..

Tuzno ali istinito. Amerikanci su pobedom u 2. sv ratu napravili piramidu moci, koju i dan danas koriste. Americke trupe imas sirom sveta. Videcemo da li ce se nesto promeniti kada prodju izbori..

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4550

Kolege su već pisale ali ajde da i ja malo zastranim u temi kada se potežu atomi i EMP. Nije baš da se ne zna šta je potebno i kakvi su efekti nuklearne eksplizije na velikim visinama. I Sovjeti i US of A su izveli testove 1962. Amerikanci su su u operaciji Starfish Prime detonirali b/g od 1.4 Mt na visini od 400 km iznad atola u Pacifiku, efekti na elektroopremi i uređajima su uočeni na Havajima, 1500 km od atola. O tome šta se dešavalo na samom atolu i opremi ima vrlo malo podataka, a test je izveden iznad nenaseljenog područija tj. bez svedoka
Sovjeti su te godine sproveli "Operaciju-K" seriju testova, ukupno 5, na različitim visinama i jačinama, lansiranjem iz Kapustin Jara ka Šari Šaganu i detonacjama iznad Kazahstana. K-1 i K-2 testovi su izvedeni sa "pikavcima" od 1,2 kt ostali sa termonuklearnim b/g od 300 kt. Za K-1 i K-2 podaci su javno nedostupni kao i za K-4 i K-5 testove. O K-3 testu se zna više, navodi se kao test sa najbolje ispoljenim EMP-om, Kazahstan jeste velik ali je i naseljen. Detonirana je 300 kt b/g na visini od 290 km.

Prema Ruskom izvoru opis događaja.

Citat:
Официальных данных по результатам воздействия этих взрывов на окружающую среду и инфраструктуру Казахстана не существует. Электромагнитный импульс (ЭМИ) ядерного взрыва явился основным поражающим фактором во время испытания «К-3», 22 октября 1962 года. Его воздействие стало причиной помех в радиолокаторах системы ПВО на расстоянии около 1000 км. Подземный силовой кабель протяжённостью 1000 км, проходивший на глубине около 1 м и соединявший Целиноград и Алма-Ату, был выведен из строя. В наземных силовых ЛЭП отмечены пробои керамических изоляторов, вызвавшие короткие замыкания; на некоторых участках изоляторы были настолько повреждены, что провода упали на землю. Также электромагнитный импульс стал причиной возникновения пожаров из-за коротких замыканий в электроприборах. Один из пожаров возник на Карагандинской ТЭЦ-3, которая соединялась с подземным силовым кабелем. Была выведена из строя 570-километровая телефонная линия, проходящая над землёй. В последнем случае анализ показал наличие короткого (ок. 15 мкс) импульса тока от 1500 до 3400 ампер, вызванного быстрой, так называемой E1-компонентой ЭМИ, обусловленной синхротронным (магнитно-тормозным) излучением электронов, движущихся от места взрыва в геомагнитном поле, а также длинного (более 20 с) импульса тока в 4 ампера, индуцированного медленной E3-компонентой ЭМИ, которая вызывается магнитогидродинамическим взаимодействием возмущённой области атмосферы с геомагнитным полем. Детекторы в Карагандинской области зафиксировали скорость изменения индукции геомагнитного поля 1300 нТ/мин в течение 20 с после взрыва (E3-компонента ЭМИ); для сравнения, во время «Квебекского события» (геомагнитной бури 13—14 марта 1989 года) изменение геомагнитного поля со скоростью 480 нТ/мин в течение 92 секунд отключило всю энергосистему Квебека.


GT prevod:
Citat:
Ne postoje zvanični podaci o uticaju ovih eksplozija na životnu sredinu i infrastrukturu u Kazahstanu. Elektromagnetni puls (EMP) nuklearne eksplozije bio je glavni razarajući faktor tokom testa K-3, 22. oktobra 1962. godine. Njegov udar je izazvao smetnje u radarima sistema PVO na udaljenosti od oko 1000 km. Podzemni kabl za napajanje dužine 1000 km, koji je išao na dubini od oko 1 m i povezivao Celinograd i Alma-Atu, stavljen je van pogona. U zemaljskim dalekovodima konstatovani su kvarovi keramičkih izolatora, što je izazvalo kratke spojeve; u nekim oblastima izolatori su bili toliko oštećeni da su žice pale na zemlju. Takođe, elektromagnetni impuls je izazvao požare zbog kratkih spojeva u električnim aparatima. Jedan od požara izbio je u Karaganda TE-3, koja je bila priključena na podzemni električni kabl. Onesposobljena je telefonska linija od 570 kilometara koja prolazi iznad zemlje. U poslednjem slučaju, analiza je pokazala prisustvo kratkog (oko 15 ms) strujnog impulsa od 1500 do 3400 ampera, izazvanog brzom, takozvanom E1-komponentom EMP-a, usled sinhrotronskog (magnetnog kočionog) zračenja elektrona koji se kreću sa mesta eksplozije u geomagnetnom polju, kao i dug (više od 20 s) strujni impuls od 4 ampera, izazvan sporom E3 komponentom EMP, koji je uzrokovan magnetohidrodinamičkom interakcijom regionalnog atmosferskog premećaja sa geomagnetnim poljem. Detektori u regionu Karaganda zabeležili su brzinu promene indukcije geomagnetnog polja od 1300 nT/min tokom 20 s nakon eksplozije (E3 komponenta EMP-a); za poređenje, tokom „Kvebečkog događaja“ (geomagnetna oluja 13-14. marta 1989.), promena geomagnetnog polja brzinom od 480 nT/min za 92 sekunde isključila je ceo elektroenergetski sistem Kvebeka.


Crvenim je označeno mesto iznad koga je K-3 detoniran:



Elem, grubo pojednostavljeno, potrebno je naći visinu na kojoj će EMP da "zajaši" na zemljino magnetno polje, odnosno stupi u punu interakciju sa njim, sjuri se dole po njemu i na svemu ispod napravi štetu. E u to vreme su orbite bile prazne a EMP stvoren na 300 km od zemlje ne ide samo na dole hoće to i bočno i na gore... odeše tvoji ali i tuđi sateliti.
Kao što se vidi nije sve u jačini nego i u pravilnom pozicioniranju detonacije b/g. Tada su bile dominatne "lampaške" tehnologije uz nešto tranzistorske, integralna kola su bila u povoju a danas...

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6286

Франция передаст Украине свои зенитные ракетные комплексы малой дальности Crotale. Об этом заявил глава французского Минобороны Себастьян Лекорню.

"Они будут особенно полезны в борьбе с беспилотниками и воздушными бомбардировками", - приводит агентство Associated Press слова министра.

Он пояснил, что согласно планам, Украина сможет развернуть батареи Crotale за два месяца, в течение которых украинские военные научатся их использованию.



Samo hrabro protiv neznalica.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6286

Atenjanin89 ::
Poenta price je da imaju zajednickog gazdu. I NATO i EU, i to objasnjava zasto se ponasaju na svoju i stetu svojih gradjana. I to ce potrajati dokle god gradjani koji tamo zive to budu trpeli, ili dok ne dobiju voljno od Amera..
Tuzno ali istinito. Amerikanci su pobedom u 2. sv ratu napravili piramidu moci, koju i dan danas koriste. Americke trupe imas sirom sveta. Videcemo da li ce se nesto promeniti kada prodju izbori..


Danas u centru industijski jednog od najjačih gradova u DE se demonstrira.Na najvećem transparentu stoji crvenom bojom ispisano "gdje je naša crvena linija".Uglavnom "laju" kontra politike domaće vlade ali nakon svake pluvačine sopstvene vlade sljedi pljuvačina lika i djela VVP.
Nisam imao volje da slušam blejanje ovaca pa sam produžio dalje jer je dan bio previše ljepo da bi ga traćio na ovčije blejanje.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3109

https://mobile.twitter.com/ilciclistainblu/status/1581722641135636480

GP"Prijavljeno je da su u Nikolajevu i Očakovu bespilotne letjelice kamikaze pogodile skladišta streljiva. Zabilježeno je i nekoliko drugih eksplozija, ali još nije jasno gdje su se udari dogodili"

Opet rabotaju BPL.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6286

Rakete pogodile kancelariju gradonačelnika Donjecka
https://www.nezavisne.com/novosti/svijet/Rakete-po.....cka/740794

Možda je došlo vreme da se "iskanderišu" neke kancelarije po Kijevu?

A u Nikolajevu (možda Mikolajevu Mr. Green ) je došlo do zagađenja životne sredine, a sve kao posljedica pogodka nekog skladišta goriva.
https://t.me/rybar/40297

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Иначе, овај рат у Украјини са дроновима и оригинал снимцима са прве борбене линије граничи се са воајеризмом. Ратни филмови ће након овога постати сувишни. О односу ЕУ и САД сам већ писао, не бих хтео да се понављам. Сад треба видети да ли је однос ЕУ према рату у Украјини условљен окупацијом од стране САД или бирократским приступом и лошим проценама као што Сириус рече. Или има и једног и другог. А ја мислим да има и трећег. Confused

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3109

https://twitter.com/jaccocharite/status/1581736234384171008

GP"Napadi na Nikolaev izvedeni su iz dva smjera odjednom - s mora i iz zraka

Izvještava se da su udare na skladište nafte u Nikolajevu u blizini riječne luke izvršile i ruske zračno-svemirske snage i ruska mornarica."

"Tijekom napada oštećeno je lučko područje sa skladišnim terminalima.

Ukrajinska protuzračna obrana ponovno se nije uspjela nositi s kosilicama."

https://mobile.twitter.com/ilciclistainblu/status/1581738410758221824

GP"Zračna uzbuna ponovno je proglašena u ukrajinskim regijama Cherkassy, Kirovohrad, Mykolaiv, Poltava, Sumy, Dnepropetrovsk i u regiji Zaporozhye, pod privremenom kontrolom Kijeva."

https://twitter.com/copemuch/status/1581738136219942912 Mr. Green

Dobiče ukri batine za ono što su radili preko dana.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6286

@slonić
Znam za to iz Đurđevca. Very Happy

Evo i vijesti za ljubitelje lika i djela Strelkova lično.
Прибытие Стрелкова на фронт не дает покоя укронацистам. Вслед за блогерами награду за его голову объявило украинское ГУР.


https://t.me/voenkorKotenok/41725

Nego, mene je strah da sad kada je Strelkov navodno došao na front, ode mast u propast.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1093 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 4 sakrivenih i 1052 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: anbeast, Apok, bladesu, bokisha253, Darko8, debeli, DejanSt, DonRumataEstorski, draganca, dule10savic, FileFinder, galerija, GandorCC, Georgius, HrcAk47, krkalon, lord sir giga, Milos ZA, milos.cbr, milutin134, Miskohd, nenad81, Nikolaa11, NoOneEver Dreams, raptorsi, RJ, Srki94, Srle993, tubular, vandrej, vathra, vladetije, vukdra, ZetaMan, zixmix, |_MeD_|, žeks62