Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4489

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 23 Avg 2022
  • Poruke: 201

stegonosa ::Ginu, to da. Ali jel vam možda ali možda palo na pamet da većina njih misli da brani svoju zemlju. Ili ste stava da su 99. kod nas ginuli iz opijenošću tadašnjim predsednikom? A ne zato što je prvi refleks kad je neko ušao nepozvan u kuću (kod nas NATO) da ga iz nje što pre ispratiš...

Besmisleno poredjenje.
Ponovo, 73% Ukrajinaca je bilo za mir u Donbasu i saradnju sa Rusijom.
Koliki procenat Srba u bilo kojem trenutku u istroriji je spremno da preda Kosovo (NATO rat)?

Sad da se zaustavi rat u Ukrajini i raspise referdum, ja sam ubijedjen da preko 80% bi glasalo za Ruse (Ruske prijedloge konacnog rjesenja).
Zasto?
Zato sto u zadnjih 18 godina (od 2004) bliske saradnje sa zapadom, zemlja je od jedne od najbogatijih i najperspektivnijih (resursi), dospjela do jedne od najsiromasnijih. Mislis da to nisu primijetili?
Vide, da bez obzira koliko se udvaraju zapadu, isti ih i dalje preziru (dugo su sa Rusima) i rade iskljucivo ono sto je u zapadnom interesu, ratuju sa Rusima do posljednjeg Ukrajinca.
Obrati paznju na masovni prelazak na teritoriju "okupatora" u Zaporozju.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10915

Citat:

Sad da se zaustavi rat u Ukrajini i raspise referdum, ja sam ubijedjen da preko 80% bi glasalo za Ruse (Ruske prijedloge konacnog rjesenja).


Ne bi, jer se desio 24. 02. Al veruj ti u šta oćeš.

Kapiram ja da je teško ljudima, posle godina jednog te istog horskog ponavljanja nekih šablona i narativa da shvate. Al izgleda da nije baš tako kako se priča. Slično kao sa ponovaljanjenm da će ukrajinska armija da se raspadne čim je Rus pogleda, a kamoli napadne.

Kapiram ja, da pokušavaju članovi da guraju jedan narativ, pa da u okviru nejga nađu rešenje za pitane a što se bore. Pa im bude nejasno, pa ona pričaju o plaćenicima, o drogiranima, o komesarima, o nekim kalnicama. Nije ima jasno. A vrlo je prosto.

Al ko sam ja da vam ukažem zašto je tako kako je.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Мислите да украјинске војнике неко пита да ли хоће да нападају или не? Нареде им и покрет. Ако им је морал слаб онда ће на првој озбиљнијој препреци да беже назад. Исто је и када се бране.

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2016
  • Poruke: 568

Skakac7 ::Мислите да украјинске војнике неко пита да ли хоће да нападају или не? Нареде им и покрет. Ако им је морал слаб онда ће на првој озбиљнијој препреци да беже назад. Исто је и када се бране.
Ima li vojnik , koji se za ishta pita ?
Ima li obican gradjanin koji se za ishta pita?

Mi smo krdo ovaca, nas Pastir nas cuva jer mu dajemo mleko , vunu i glas na izborima,
al kad tad dodje vreme, kad ovca ide na klanje.

Elita (Pastir) ratuje za stolom, dok mi u rovovima.

offline
  • Pridružio: 23 Avg 2022
  • Poruke: 201

A.R.Chafee.Jr. ::

....Slično kao sa ponovaljanjenm da će ukrajinska armija da se raspadne čim je Rus pogleda, a kamoli napadne.


Niko nije vjerovao da ce ukrajinska vojska da se raspadne, ono sto se vjerovalo (pogresno) je da ce sama da se oslobodi banderista i poslusa volju 73% svog naroda. (izvinjavam se zbog ponavljanja ovo 73%, ja mislim da je to kljucni podatak).
Svi se sjecamo ranog Putinovog poziva ukrajincima.

Rusi su podcijenili "sindrom taoca". Evo na sta mislim
Zamislimo prostoriju sa 10 ljudi u kojoj samo jedan ima pistolj. Prvi covjek koji pita zasto on ima pistolj, dobija metak u celo, ocito psihopata. Sta da se radi?
Ja sam kukavica, ja bih kao ukrajinci cekao da me Rusi oslobode.

offline
  • Pridružio: 17 Nov 2021
  • Poruke: 448

Ruski pastir i njegova elita izrabljuju i iscrpljuju narod od 1917 do danas, pa se mnogi pitaju dokle bre ta prokleta tradicija da narod to stalno trpi. Na zapadu isti problem, samo sto je politicki sistem kvaliteniji, pa narod bolje zivi.

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

@Tvrtko l
Interesantno kako niko od tih 73% u ratu nije u vojsci.
Ne primećuješ problem u toj priči?
Svi pate od "sindroma taoca" samo ne može da se desi da Rusi pate od istog.
I jesu verovali mnogi ovde da će se raspasti vlast i vojska Ukrajine i jeste većina verovala da neće izdržati ni dve nedelje.
Kojeg poziva Ukrajincima?
Onog gde im je rekao da ne postoje kao narod i država i kad je sve ličilo na bes roditelja koji zlostavlja dete ili muža koji nasrće na ženu. Ja sam te napravio ja ću te i ubiti. Na taj poziv misliš?

online
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2614
  • Gde živiš: Beograd

Какав проруски сентимент у Украјини, љууууди...

Ни Харков више није про-руски, а био је, а камоли Кијев, Днипро...И то су престали да буду још пре 24.2. Инвазија је све само запечатила.

2014-2022 је трајао дуг и темељан процес украјинизације становништва, пред рат је Харков већ био сличнији пред-мајданском Кијеву него нпр. Донбасу. Становништво на истоку јесте било значајно мекше према Русима, што не значи да су хтели све ово. Сад после свега што се десило, не би ме чудило да постану русофони Галичани.

Наравно, Руси на територијама које су заузели релативно безболно на почетку рата, могу да васкрсну некакав проруски сентимент. Изван њих ће бити ништа друго до окупатори, а Харков ће кроз генерацију имати русофоних људи колико и неко село код Лавова.

Ово је траума која се памти вековима. Погледајте нас, НАТО нас је бомбардовао о узео 15% територије па и даље не можемо да опростимо, нити требамо. А шта да раде Украјинци онда? Руси и Украјинци су раскрстили за сва времена. Украјинце слободно гледајте исто као Пољаке. Доћи ће некад до нормализације, као и између ексЈу држава. И ништа више од тога.

offline
  • Pridružio: 23 Avg 2022
  • Poruke: 201

@Sim.a

Prvi poziv je bio upucen ukrajinskoj vojsci da preuzme vlast.
Svi od tih 73% su u vojsci, oni nemaju para da pobjegnu. Nisu organizovani da bi mogli djelovati, I preplaseni su jer vide sta se desava neposlusnima. (to je sindrom taoca)
Koji "taoci" kod Rusa? Mislis onih 80% sto podrzava Putina? Pri cemu od ostalih 20%, 15% misle da je suvise mekan.
Rusima je vrlo vazno da ukrajinci ucestvuju u svom oslobodjenju, ovdje mislim na Kijevski dio. Harkov - Odesa su uvijek bili ruski, i rusko oslobadjanje je (i ce biti) docekano sa radoscu. Ali za ovaj drugi dio, potrebno je ucesce ukrajinaca. Galicija se ne moze a i ne treba spasavati. Treba je ostaviti Poljacima.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6916

Ovo je težak off, pa da ne dužimo. Ništa to sve ne mora da znači na duži rok. I drugi su se klali, pa i vekovima, a sad braća rođena. Dovoljno je da se pojavi zajenička pretnja koje obe strane ugrožava. Sad je nema ali nekad, ko zna. Ali treba biti realan. Ne bi postojala sociologija kao nauka da su ljudski odnosi prosti, jednoznačni i tako lako podložni kvalifikaciji u dve rečenice, kako se ovde često predstavlja. Kraj ofa.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1238 korisnika na forumu :: 54 registrovanih, 6 sakrivenih i 1178 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Acivi, adamantadv, ajo baba, amaterSRB, Andrija357, armor, ArmyBoss, Atomski čoban, bokisha253, ccoogg123, cinoeye, dane007, darcaud, dekan.m, Dimitrise93, dragoljub11987, dule10savic, flash12, Futurama, Georgius, Gosha101980, goxin, hooraay, hyla, karevski, Karla, Kubovac, Marko Marković, mgolub, mikrimaus, milenko crazy north, milimoj, mkukoleca, moldway, Ne doznajem se u oružje, nebkv, ozzy, Panter, panzerwaffe, pein, Rakenica, robertino, royst33, Shinobi, Sir Budimir, sombrero, SR-3m, suton, Tragač, tubular, VJ, VP6919, Wrangler