Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2281

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

sta cu kad ih volim ::Kad sam vidio koliko se ukra izvuklo rekao samm ok pa i nije neki broj a i malo su tehnike sa sobom ponjeli (usput u onim kamionima onako nagurani izgledaju kao stoka) al kad sam cuo sta izjavljuju (slava ukraini, smrt separatistima...) i slikaju se sa predsjednikom itd, zao mi je sto je i jedan izasao, pa oni se nikada nece opametiti. Prvo poluvrijeme je zavrseno vodimo sa 2:0 (uspjeli smo osloboditi veliki dio teritorije i zazivjela je ideja novorusije kod stanovnika) da bi pobjedili u utakmici i mozda dali jos koji gol, potrebna je sada jaca ekonomska pomoc Rusije i potrebno je jos vise ustrojiti vojsku. Pravu vojsku ustrojiti sa jasnim komadnim lancem, popraviti infrastrukturu i koliko toliko olaksati zivot stanovnistva, sve se to moze uraditi cak i u kratkom roku, samo da ne bude sverca, pljacke i medjusobnog obracunavanja. A ako mi sebe na taj nacin uredimo ukri nam ne mogu nista i da ne znam sta da dobiju od amera nece biti jaci. Sto se tice ostavljene tehnike ukra, negdje sam procitao da cemo moci oformiti mehanizovanu brigadu, toliko o tome da su izvukli puno tehnike. Sve u svemu vidjecemo pred nama je, do sada su nasi prilicno dobro radili, proslo primirje su iskoristili da povezu vojsku i komandni lanac, sto se i primjetilo puno ozbiljnije djeluju, tako da mislim da bi i sada mogli mnogo dobrih stvari da urade (vjerujem da su i odredjeni medjusobni okrsaji bili iz razloga sto neki komadanti nisu htjeli da se potcine). Al na kraju najvaznije je da se sada ne puca i ne gine.

Mozda su to jedinice koje su pokusavale da skinu poklopac sa kotla pa su odglumili da bi Porosenko mogao da kaze da su se operatvno povukli?

Zar u ovakvoj medijskoj halabuci neko veruje Ukrima?

Pa ne mislim da sam bas takva naivcina.

Juce su drzali jod deo Debaljcova I ko zna koliko naselja okolo a danas otisli kuci tek tako.

Da nije mozda napravljena parade samo za kameru?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 06 Feb 2012
  • Poruke: 351

Hiperborejac ::Добро јутро радни народе...

не знам колико вас има могућност да гледа Историјски канал ´´Viasat History´´ у склопу неког претплатничког пакета (сателитска, кабловсска ТВ) али од свег срца препоручујем емисије о другом светском рату '' 2 светски рат у боји'' (синоћ била 8. еп.)). Остадох до пола два (хехе, устао јутрос у шест) и још увек долазим себи. Као да сам гледао претходних годину дана рата у Новорусији. Има ту мало западне пропаганде али битно је гледати снимке и још фасцинантије графиконе са кретањима војске (одбрана-напад). Котлови, понашање некад хитлера и његове команде а данас порошенка и укро команде као и са друге стране руса некад и сад... Пресликани образац...
Сви знамо како с езавршило све пре 70 година Smile

Нашао сам и на интернету са преводом ''World War 2 In HD Colour Viasat History srpski titl 8''
https://www.youtube.com/watch?v=0QpSLtYR0Oo


Izvinjavam se za off topic ali kada se već spominju dokumentarci i paralele sa tadašnjom sovjetskom vojnom doktrinom preporučio bih serijal "Sovjetska oluja - Drugi svetski rat na istoku".
Snimci su nešto lošijeg kvaliteta sa hrvatskim titlovima ali je vrijedno gledanja!
Serijal je inače rađen u ruskoj produkciji te prikazuje rat iz ruskog ugla gledanja i premijerno je prikazan prošle godine na History channel-u.

Spisak epizoda:

Sezona 1
Epizoda 01 - Operacija Barbarosa
Epizoda 02 - Bitka Za Moskvu
Epizoda 03 - Opsada Lenjingrada
Epizoda 04 - Staljingrad
Epizoda 05 - Bitka Za Kursk
Epizoda 06 - Operacija Bagration
Epizoda 07 - Oslobodjenje Ukrajine
Epizoda 08 - Bitka Za Berlin

Sezona 2
Epizoda 01 - Bitka Za Kiev
Epizoda 02 - Odbrana Sevastopolja
Epizoda 03 - Rzevski Mlin Za Meso
Epizoda 04 - Bitka Za Kavkaz
Epizoda 05 - Vazdusni Rat
Epizoda 06 - Rat Na Moru
Epizoda 07 - Partizanski Rat
Epizoda 08 - Tajni Rat
Epizoda 09 - Bitka Za Nemacku
Epizoda 10 - Rat Protiv Japana

Link za gledanje online:
http://dokumentarcitv.blogspot.com/2014/05/sovjets.....stoku.html

P.S.
Ako imate instaliran adblock dodatak za blokiranje reklama - mora biti isključen
Gledanje zahtjeva Adobe flash player



offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

Koridor ::Citam okolo da ovi snimci izvlacenja vojske nisu iz Debaljceva nego iz Svetlodarska tj. iz straha da se ne formira kotao u tom spicu oko Svetlodarska su povuceni u Artjemovsk. Ja ne vidim kako su Ukri mogli proci kroz Logvinovo bez borbe...sem da licno VVP naredi...
I nisu prosli autoputem vec nekakvim poljskim putem istocno od autoputa, tu su vec pre nekoliko dana imali neki proboj i znacajne gubitke, bilo je slika i snimaka unistene tehnike na tom poljskom putu. Inace taj put nije bio fizicki blokiran vec je drzan pod "vatrom". Ovaj izlazak iz Debaljcevackog kotla ima puno slicnosti sa izlaskom slavjanske brigade letos: prostor kroz koji su jedinice prosle je pokrivan artiljerijskom vatrom sa distance, eventualno mozda nekom zasedom, rastojanje izmedju neprijateljskih linija i rastojanje koje treba preci izmedju njih je slicno. Iz Slavjanska i okoline je tada izaslo oko 1000-1500 ljudi, sa gubicima oko 10%. Verovatno su slicni gubici bili i juce za huntu. Ocigledno se proboj jedinica moze zaustaviti (ili mu se naneti zaista ozbiljni gubici) samo utvrdjenom linijom ili mobilnim jedinicama koje bi presretale kolonu u proboju. Ni za jedno ni za drugo ANR nije imala dovoljno snage a mozda nisu svoje ljude hteli da izlazu gubicima, na kraju, mozda su ih pustili po dogovoru. U svakom slucaju, danas ce biti jasno koje su razmere jucerasnjeg izvlacenja ljudstva i tehnike iz kotla.

Da podkrepim pricu o proboju iz kotla:
Razmere bekstva ocenio je i bivši ministar odbrane donjecke Narodne Republike Igor Strelkov.
- Linije fronta tamo nema. Nijedna strana nema dovoljno snaga za to. Moguće je da je poneko zaobišao položaje Armije Novorosije kroz minska polja. Međutim, debaljcevskog kotla više nema. Faktički je likvidiran - zaključio je Strelkov.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Voja1978 ::carasco ::Jel to onaj sustav koji nikad nije upotrebljen u operativnom djelovanju?
Da. Samo iz tog razloga sto se jos nije nasla nijedna budala da napadne zemlju koja ga koristi. Valjda i to nesto govori. Jer ne kazu dzabe da je pametnom coveku i komarac muzika. Pokusaj i ti da izvuces poruku iz tog podatka.


Evo I sada je NATO priblizio avione Rusiji. Vest je od pre par meseci ali je daljina bila oko 500 km od ruske granice.

Bas to je domet S400. AJde da sumnjamo da je to neka obicna pracka koje u praksi nema nikakve razultate.

Eh kako bi oni sada pretili kao Srbiji ili Libiji. Za Siriju nisu znali sta ima jer je neki od ruski strucnjaka nonsalantno izjavio da Sirija ima dovoljno raketnih sistema da se odbrani.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1310

Citiram sa drugog forume:
Сада је донекле и јасније шта се десило то јест како се део укропа пробио до Артјомовска, то су објаснили момци из ГБР Бетман и Русић на свом профилу

Најбитније је да нико није издао и пустио, укропи су се пробили под борбом, а то је изгледало овако

Кажу момци да на траси пута за Артјомовск су биле уништене позиције наше артиљерије и група од 50-ак бораца. Ватра је долазила са две стране. Група из ДНР је покушала да заустави пробој, али су били уништени. Из котла је под оружјем успело да се извуче око 1500 укропа. Наши су успели да им униште баш доста људства и технике током ток пробоја, борили су се до задњег.

offline
  • Pridružio: 03 Maj 2014
  • Poruke: 103

sta cu kad ih volim ::Kad sam vidio koliko se ukra izvuklo rekao samm ok pa i nije neki broj a i malo su tehnike sa sobom ponjeli (usput u onim kamionima onako nagurani izgledaju kao stoka) al [b]kad sam cuo sta izjavljuju (slava ukraini, smrt separatistima...) i slikaju se sa predsjednikom itd, zao mi je sto je i jedan izasao, pa oni se nikada nece opametiti. Prvo poluvrijeme je zavrseno vodimo sa 2:0 (uspjeli smo osloboditi veliki dio teritorije i zazivjela je ideja novorusije kod stanovnika) da bi pobjedili u utakmici i mozda dali jos koji gol, potrebna je sada jaca ekonomska pomoc Rusije i potrebno je jos vise ustrojiti vojsku. Pravu vojsku ustrojiti sa jasnim komadnim lancem, popraviti infrastrukturu i koliko toliko olaksati zivot stanovnistva, sve se to moze uraditi cak i u kratkom roku, samo da ne bude sverca, pljacke i medjusobnog obracunavanja. A ako mi sebe na taj nacin uredimo ukri nam ne mogu nista i da ne znam sta da dobiju od amera nece biti jaci. Sto se tice ostavljene tehnike ukra, negdje sam procitao da cemo moci oformiti mehanizovanu brigadu, toliko o tome da su izvukli puno tehnike. Sve u svemu vidjecemo pred nama je, do sada su nasi prilicno dobro radili, proslo primirje su iskoristili da povezu vojsku i komandni lanac, sto se i primjetilo puno ozbiljnije djeluju, tako da mislim da bi i sada mogli mnogo dobrih stvari da urade (vjerujem da su i odredjeni medjusobni okrsaji bili iz razloga sto neki komadanti nisu htjeli da se potcine). Al na kraju najvaznije je da se sada ne puca i ne gine.


Немој да си на крај срца. Украјински народ је жестоко индоктририран против Руса. 25 година уназад власт их убеђује да су им Руси тирани, који их искоришћавају. Просечни Украјинац мисли, да се само ослободимо Руса, ми би процветали, настао би рај у Украјини. Колико пута је Кијев објављивао вест да су Руси ушли у Украјину? Та вест је пре свега била намењена просечном Украјинцу, да га уплаши и да мисли, ето опет нам Руси не дају да живимо, хоће да нас сроз поробе, да нас униште. Ових дана у Кијеву је организована изложба ''доказа о руској инвазији'' где су изложени ''непобитни'' докази да Русија врши нападе на Украјину. Народ је залуђен пропагандом и не зна шта да мисли. Потребно је време да им дође из ду... у главу. Постоји и масовна репресија обичних грађана, од стране исто тако обичних грађана. Георгијевска лента на реверу , или неко чисто руско обележје може довести до малтретирања на сред улице од надобудних грађана. Није данас лако живети у Украјини. Није све то оправдање за убијање својих сународника који не мисле исто, али треба да прође доста времена пре него што се опамете.

offline
  • Pridružio: 12 Feb 2015
  • Poruke: 63

[quote="bladesu"]Citiram sa drugog forume:
Сада је донекле и јасније шта се десило то јест како се део укропа пробио до Артјомовска, то су објаснили момци из ГБР Бетман и Русић на свом профилу

Најбитније је да нико није издао и пустио, укропи су се пробили под борбом, а то је изгледало овако

Кажу момци да на траси пута за Артјомовск су биле уништене позиције наше артиљерије и група од 50-ак бораца. Ватра је долазила са две стране. Група из ДНР је покушала да заустави пробој, али су били уништени. Из котла је под оружјем успело да се извуче око 1500 укропа. Наши су успели да им униште баш доста људства и технике током ток пробоја, борили су се до задњег.[/quote]


Slava im

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 518

PA ocigledno je da sukoba velikih razmera uopste nije bilo. Uostalom to je nemoguce po potpisu mirovnog sporazuma.
Uostalom dovoljno je zdravorazmuski pogledati, koji je intenzitet borbi bio. Da su se trupe nalazile u urbanoj sredini, da je nemoguce naneti takve gubtike u tako kratkom roku bez masnog razaranja koje se nije desilo.

ODakle ta potreba da se broj zrtvi toliko preuvelicava?

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/536006/Tokom-povlace.....40-vojnika

Dakle po saopstenju pobunjenika poginulo je 40 vojnika, Ukrajina govori o 14, te je brojka verovatno negde izmedju.

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25687
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Dragan Mačak Damljanović ::i.senica ::http://sputniknews.com/europe/20150219/1018461416.html#ixzz3SAtP9Wv5

"MOSCOW (Sputnik) – Approximately 3,000 Ukrainian troops were killed during battles in the city of Debaltseve, the east Ukrainian self-proclaimed Donetsk People’s Republic’s negotiator said Thursday."

Veliki gubici ukrajinske armije - kažu oko 3000 vojnika u borbama za Debaljčevo, vjerovatno je brojka naduvana, al ne mnogo.


Po nekim mojim proračunima poginulo je izmedju 2000-3000.

Samo nešto se plašim da nije broj prešao 3000.

http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201502191013-wco5.htm


Чему страх? Mr. Green

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4934
  • Gde živiš: Novi Sad

Стиже гас у Донбас као хуманитарна помоћ

http://ria.ru/economy/20150219/1048560062.html

Зар сте сумњали да ће бити другачије? Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1199 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 8 sakrivenih i 1157 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Apok, Atomski čoban, bokisha253, bolenbgd, ccoogg123, cenejac111, crnitrn, Goran 0000, ivan1973, jackreacher011011, Joco Skljoco, Krvava Devetka, Kubovac, laurusri, Leonov, Lošmi, mercedesamg, Mi lao shu, milutin134, nesa1962, ninareflex, NoOneEver Dreams, operniki, Oscar, procesor, raptorsi, sasa87, Srle993, Stoilkovic, tubular, žeks62, 125