Su-57 novi ruski lovac

1046

Su-57 novi ruski lovac

offline
  • Mile
  • Pridružio: 12 Okt 2010
  • Poruke: 50
  • Gde živiš: Šabac

Poleteo je sigurno bez poklopca ili je namerno odvojen u letu. Pilot ima dodatnu kragnu da ga ne "uhvati promaja"



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8444
  • Gde živiš: pecina stroga

U Ahtubinsku

https://vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_1597205



offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96561

Vlada78 ::

???

Citat:Su-57 Felon demonstrates test flight without cockpit glass .
It is compulsory part at final stage testing.


offline
  • magna86  Male
  • Anti Malware Fighter Rank 1
  • Pridružio: 21 Jun 2008
  • Poruke: 19

I koliko ih Rusija trenutno ima u sluzbi? Znam nesto da je narucila 70 aviona do 2020(?)

offline
  • Pridružio: 17 Maj 2007
  • Poruke: 13939

Nema. Isporuka 78 do 2027. godine.

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2008
  • Poruke: 4075



Dosta zanimljivih stvari:



Izd.180 - naslednik/modifikacija R-77-1 napravljen da stane u unutrašnje spremnike



offline
  • Apok  Male
  • Elitni građanin
  • Izrada proPotipova
  • Pridružio: 27 Apr 2013
  • Poruke: 2115
  • Gde živiš: Beograd

acatomic ::

Јел оно виндоус лого горе десно?

offline
  • Toni  Male
  • SuperModerator
  • Pridružio: 18 Jun 2008
  • Poruke: 30232

Jeste ali to je simulator pa je vezan na komp sigurno.

offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 2966
  • Gde živiš: Makedonija

Како се постиже технолошки скок

https://zen.yandex.ru/media/id/5ddfbc8b9515ee00ac9.....wC4irLvraA
базне технологије.

Citat:У августу, током радне посете филијали компаније „Сухој“ - ваздухопловном постројењу Комсомолск-на-Амуру. А. Гагарин (КнААЗ назван по Ју. А. Гагарину), руски министар одбране Сергеј Шојгу најавио је да ће до краја године руско Министарство одбране закључити додатни уговор са компанијом Сухој за снабдевање мултифункционалним ловцима Су-35С. Данас је фабрика извршила модернизацију и техничко реопремање производње, што ће омогућити успешно и на време да испуни државни одбрамбени налог и испоручи 76 авионских система Су-57 руском војном одељењу до 2028. године.

Термичка обрада на следећи ниво
Citat:Савремени материјали који се користе у конструкцији најнапреднијих авиона захтевају опрему високе класе. У складу са планом техничког реопремања предузећа за програм серијске производње авиона Су-57, купљена је нова пећ за вакуумску топлотну обраду делова, што је омогућило извођење вакуумског жарења са топлотном фиксацијом делова велике величине и заварених конструкција од легура титанијума.




Руски произвођачи испоручују најновију опрему у Комсомолск-он-Амур

Производна линија у завршној монтажној радионици у КнААЗ им. Иу.А.Гагарина
Производна линија у завршној монтажној радионици у КнААЗ им. Иу.А.Гагарина
У августу, током радне посете филијали компаније „Сухој“ - ваздухопловном постројењу Комсомолск-на-Амуру. А. Гагарин (КнААЗ назван по Ју. А. Гагарину), руски министар одбране Сергеј Шојгу најавио је да ће до краја године руско Министарство одбране закључити додатни уговор са компанијом Сухој за снабдевање мултифункционалним ловцима Су-35С. Данас је фабрика извршила модернизацију и техничко реопремање производње, што ће омогућити успешно и на време да испуни државни одбрамбени налог и испоручи 76 авионских система Су-57 руском војном одељењу до 2028. године.

Данас завршна монтажна радионица припрема линију за монтажу мултифункционалног ваздухопловног комплекса Су-57 пете генерације. Ови авиони имају високу интелигенцију на броду, слабу видљивост, велике линије пресретања ваздуха и уништавања копнених циљева.

КнААЗ их. Ју. А. Гагарин се увек трудио да користи најбоља достигнућа савремених технологија. Свака нова марка авиона, чија је производња савладана у предузећу, постала је корак напред у техничкој опремљености, модернизацији производње и унапређењу технолошких процеса. Ова пракса се посебно сликовито манифестовала када је пуштен у производњу авион Су-27, који је започео под легендарним директором КнААЗ им. Ју. А. Гагарин Владимиру Авраменку. Прелазак на производњу млазног авиона четврте генерације захтевао је од становника Гагарина напоран рад читавог тима предузећа.

Следећа фаза у великој модернизацији постројења била је ера Виктора Меркулова, који је постао извршни директор 1994. године. Захваљујући иницијативи Виктора Ивановича, новац добијен од испуњења извозних налога био је усмерен на дубоку модернизацију производње и омогућио је КнААПО (ово име је КнААЗ носио до 2013.) првој руској авиокомпанији која је прешла на дигитални дизајн и производњу авиона. Предузете мере омогућиле су постављање темеља за стварање производње борбених авиона Су-35 и Су-57.

Програм модернизације производње који се данас спроводи у погону под вођством заменика генералног директора компаније Сухој - директора филијале КнААЗ-а по А. Гагарин Александар Пекарш, има за циљ да обезбеди серијску производњу борбене летелице фронталне авијације пете генерације. А данас је све чешће преоружавање последица употребе домаћих изума и технологија или сопственог развоја.

Ставимо на ток
„Да би се организовала серијска производња Су-57 у погону у Комсомолску, довршава се формирање проточне шеме за састављање авиона, која ће бити примењена до краја године“, каже Иља Тарасенко, генерални директор компаније Сухој. Производна линија се састоји од пет радних платформи за серијску производњу авиона.

Радови на неколико ловаца пете генерације у пуном су јеку у погонима за монтажу агрегата. Јединствени окретни навоз монтиран је специјално за Су-57, што може знатно смањити време састављања централног дела авиона. Ускоро ће се у близини појавити још једна слична јединица. Као део програма техничке реопреме, предузеће је опремљено потребним постољима и навозима. Поред тога, планира се изградња додатне чамца и комплекса за пуњење.

Суштинска карактеристика производне линије је принцип „једна платформа, један тим“. Сам производ се креће док се саставља, а људи остају на свом уобичајеном месту, узастопно изводећи потребне радње за уградњу цевовода, електричне опреме, пристајања крила итд. Производ је на сваком радном месту не више од 9 дана. Изградња производне линије омогућила је удвостручавање протока радионице.

Термичка обрада на следећи ниво
Савремени материјали који се користе у конструкцији најнапреднијих авиона захтевају опрему високе класе. У складу са планом техничког реопремања предузећа за програм серијске производње авиона Су-57, купљена је нова пећ за вакуумску топлотну обраду делова, што је омогућило извођење вакуумског жарења са топлотном фиксацијом делова велике величине и заварених конструкција од легура титанијума.

Нова пећ у радионици за топлотну обраду
Нова пећ у радионици за топлотну обраду
Што се тиче постројења у целини, радионица за топлотну обраду већ низ година непрекидно ради на модернизацији производних погона. Да би се процеси топлотне обраде производа у постројењу довели на нови ниво квалитета, одлучено је да се изврши значајна надоградња опреме.

Само у последњих пет година у радњи за топлотну обраду пуштена су у рад три комплета нове опреме. Све пећи руских произвођача. На пример, вакуумска пећ за очвршћавање омогућиће хлађење делова инертним гасом (аргоном).

У новој пећи за жарење и старење делова могуће је вршити топлотну обраду дугих (до 6 метара) делова од легура алуминијума у ​​ваздушном окружењу. Нову пећ је испоручила петербуршка компанија Сикрон.

Други произвођач, Елецтромецханицс ​​из Рзхев-а, завршио је испоруку и уградњу пећи за вакуумску топлотну обраду делова од легуре титана. Крајем прошле године опрема је уведена у технолошки процес радионице авионског погона. Како обим производње у предузећу расте, било је очигледно да ће набавка нове опреме обезбедити потребан технолошки ниво.

„Потреба за набавком ове опреме високих перформанси је из више разлога“, каже Станислав Пољаков, шеф радње за термичку обраду. - У производњи авиона Су-57 има пуно делова великих димензија, заварених конструкција, као што су панели са средишњим пресеком, стабилизациони панели на Су-35 и задња грана на Су-57. У завршној фази производње, ове структуре се постављају у вакууму. Њихова тежина, узимајући у обзир посебне уређаје, није омогућавала термичку обраду у другим постојећим вакуумским пећима одељења за топлотну обраду. Била је потребна вакуумска пећ повећане носивости и великог стола за пуњење “.

Према особљу радње, нова пећ има још једну предност: пружа могућност хлађења делова након обраде инертним гасом - аргоном. Нова функција омогућава краћи циклус топлотне обраде.

„Учествовао сам у прихватању нове пећи у производном погону“, каже Александар Елисејев, термичар у радионици. - Предности нове опреме су бројне. Сопствени систем за хлађење водом, дизел генератор и хитни компресор за ваздух. Ово вам омогућава да режим топлотне обраде доведете до краја чак и у ванредним ситуацијама “.

Управљање пећи је потпуно аутоматизовано, руковалац поставља потребне параметре, аутоматизација их изводи и контролише. Штавише, сви режими су фиксни, што вам омогућава да видите параметре обраде ако је потребно. Сада када је нова пећ пуштена у рад, радионица за топлотну обраду започела је систематски рад на испуњавању задатака који су јој додељени.

Роботи за галванизацију

Citat:Унутар нове зграде за галванизацију.
Последњих пет година постало је рекорд по броју иновација уведених у производњу. Много је урађено у области капиталних инвестиција. Модернизација предузећа има за циљ производњу најсавременије технологије високог квалитета и у угодним условима за раднике.

Пуштена је у рад нова зграда за галванску производњу. Реконструкција „галванских конструкција“ омогућава употребу иновативних технологија за уштеду енергије и ресурса. Ово смањује трошкове наношења премаза за 7%, технолошке трошкове за 11,5%, а трошкове одржавања зграде за 21%.

offline
  • Taso  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 28 Maj 2008
  • Poruke: 1080
  • Gde živiš: Terra Australis

acatomic ::
Dosta zanimljivih stvari:



Izd.180 - naslednik/modifikacija R-77-1 napravljen da stane u unutrašnje spremnike


Izd-750/760 koji je izgleda naslednik R-73 / R-74. Verovatno Izd-760 je modifikacija za male spremnike ispod krila

Su-57 sa R-77M (K-77M / Izd-180)



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 964 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 3 sakrivenih i 931 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bojank, bojcistv, Dimitrije Paunovic, Djokkinen, DPera, dragoljub11987, drimer, Georgius, gorican, HrcAk47, JimmyNapoli, Karla, kikisp, ladro, Leonov, Levi, Lubica, M1los, milenko crazy north, Mixelotti, MrNo, pera12345, Rogan33, sevenino, vathra, Vlada1389, wolverined4, YU-UKI, |_MeD_|, šumar bk2