Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

1808

Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

Не улазећи у вашу стручност,пљување је повезано са изношењем неистина.Кад истина заболи онда се то зове другачије/Или се демантује уколико постоје друга сазнања/.Лично немам разлога да симпатишем јавне личности.Узгред јако ми смета кад неко уништава Војску Србије те барем док живим у Србији и осећам се Србином то могу да кажем.Коме смета,искрено ме не занима.Можемо и да игноришемо узајамно писање немам ни тај проблем.

offline
  • j22  Male
  • Građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2017
  • Poruke: 293
  • Gde živiš: Beograd

a gde su ti avioni i pvo iz belorusije ?

koliko je još ostalo tenkova t-55 u rezervi i da li će oni ikad biti upotrbljeni i u tom broju koliko ih iam u rezervi ?

gde su ti radari, gde je remont orlova. o kakvim pobogu G4 pričaš ?

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

Sad ce, jedan dan od nedelje. Samo malo da prodje drama oko Olivera i opet ces sve to sto si pitao da imas na naslovnoj strani Informera. Doduse, ne nuzno i u jedinicama VS ali eto bice u novinama.

offline
  • zixo  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 27 Sep 2006
  • Poruke: 23450
  • Gde živiš: Beograd

MB120mm ::Не улазећи у вашу стручност,пљување је повезано са изношењем неистина.Кад истина заболи онда се то зове другачије/Или се демантује уколико постоје друга сазнања/.Лично немам разлога да симпатишем јавне личности.Узгред јако ми смета кад неко уништава Војску Србије те барем док живим у Србији и осећам се Србином то могу да кажем.Коме смета,искрено ме не занима.Можемо и да игноришемо узајамно писање немам ни тај проблем.

Vi MB120mm pričate o avionima, PVO sistemima i svoj ostaloj vojnoj tehnici KoV-a kao da se ona već nalazi u jedinicama VS.

Nemojte biti nerealni, dajte prvo da sve to vidimo u operativnoj upotrebi pa da kažemo da je nešto urađeno.

Neću da branim prethodnu vlast, nije bila dobra, doprinela je srozavanju VS ali znam da je u periodu od 2007. do 2012. remontovano više vazduhoplova nego od 2012. do danas.

A u to vreme kupljeni su sistemi veze, uniforme, terenska vozila, avioni (Laste i Seneka), bespilotne letelice.

Kažete uništili su tenkove T-55 i povukli ih iz naoružanja. Koliko se sećam VJ je u jednom trenutku imala 750 T-55. Ko će to da upotrebljava i održava? Pa danas postoji informacija da nam je od 200 M-84 jedva 100 operativno.

Od 2012. do danas smo u RV i PVO došli do dna, uvođenje Laste se oteglo do danas, nisu modernizovani G-4, i dalje su padali Orlovi, operativnost 29-ki je bila katastrofa, bili su prizemljivani zbog piropatrona za sedišta, akumulatora. Odbili smo remont i modernizaciju MiG-21, remontovan je samo jedan An-26, broj transportnih helikoptera je sada pao na 4 zajedno sa dva nova Mi-17V-5 koja, da nije pao stari Mi-17, pitanje da li bi bili kupljeni.

Resursi raketa svih raketnih sistema PVO sa kojima raspolažemo su upitni, neko ovde na forumu reče da su istekli. Nalet pilota RV-a je i dalje mizeran, 15-25 sati.

Dakle sačekajmo da tih 6 ruskih 29-ki bude u stroju kao i 6 H145M, sačekajmo da naručimo tih 6 Mi-17V-5 i remontujemo 4 postojeća MiG-a 29, a naročito da se konačno uradi nešto sa kičmom PVO, odnosno raketnim sistemima za PVD.

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

Колега Зихо@
Нисам ја нереалан.Ја само поштујем вољу исказану да се стање мења на боље.Као пешадинац нормално је да више препознајем ствари које се дешавају у КоВ-у,али од како сам на форуму приучио сам се мало и за РВиПВО.Захваљујући подоста листом великом броју форумаша што не кријем.Ако сам добро пратио нико није на форуму/који је јаван/објавио ни кад је потписан уговор за ових 6 авиона који су стигли као донација.Или можда јесте .Ја сам истина био информисан о томе,у чему нема никакве моје заслуге нити знања или посебне способности.Заиста не знам кад ће бити потписано за на даље/и да знам не бих то рекао јавно/но неспорно је да се у том правцу нешто ради.Уколико је потврђено са највише инстанце верујем да се ради и на реализацији истог.Међутим оно што заиста сматрам врло опасним то је спремност неких колега да олако прелазе преко уништавања технике у блиској прошлости.То што неко из незнања или нечег другог поменуту технику сматра сувишном тотално је небитно.Тенкове Србија више не производи,те своје мора сачувати у сваком случају.Једна Румунија која има преко 1000 тенкова модернизује своје Т55.Да не помињем да би многе Европске земље са поменутом техником коју наводим изнад биле значајно јаче војне силе него што то заиста јесу.Даклем то би требало оставити струци а не решавати политички,сервилно до краја,што верујем нимало није спорно.Процену о томе шта је Србији заиста потребно,а шта не не можемо доносити ми овде на форуму,али наравно можемо дискутовати,за шта форум иначе и служи. Ziveli

offline
  • zixo  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 27 Sep 2006
  • Poruke: 23450
  • Gde živiš: Beograd

Nerealni ste.

U RV i PVO je stanje trenutno nikada gore. Posebno u ARJ za PVD.

Laste su na silu uvedene u upotrebu i to ne svih 14 komada što govori o tome da taj avion nije dobar, pogotovu za selekciju i osnovnu obuku.

G-4 nisu modernizovani a i dalje ima problema sa logistikom, operativnost i nalet su mali. Kod Orlova je nešto bolja situacija sa naletom ali i dalje imamo beskrajne remonte i malo aviona. I dalje traje mučenje sa remontom poslednjeg jednoseda.

Imamo 3 aktivna MiG-a 29 a da nije stigla donacija 6 primeraka iz Rusije, imali bi jedan. Leti samo jedan MiG-21. Kao i po jedan An-2, An-26 i Seneka.

U Nišu dva Mi-8T, na Batajnici 2 Mi-17V-5. Logistički problemi Gazela će biti rešeni tek ako ali samo ako zaista napravimo serisni centar u Momi. 714. pohe odavno ne može da skupi 12 GAMA da bi se mogla nazvati ekadrilom.

Kakvo je to vazduhoplovstvo u kojoj nijedna eskadrla ne može da ima bar 12 operativnih aviona/helikoptera da bi se jedinica nazvala eskadrilom? Kakvo je to RV koje ima tako bedan nalet? I kao ''šlag na tortu'' kdant 101. lae kaže da nema dovoljno zainteresovanih za poziv pilota.

Opet ponavljam, moći ćemo da kažemo da stvari idu na bolje tek kada svih 10 MiG-ova 29 bude letelo a njihovi piloti imali nalet od bar 40-50 sati (i više). Kada budemo imali 8 Mi-17V-5, 6 H145M, obnovu raketnih sistema PVO pa i radara VOJIN jer ona dva polovna slovenačka AN/TPS-70 nisu dovoljna.

Zatim, kada budemo videli velike napretke i uvođenje u naoružanje modernizovanih G-4 i Orlova u šta mogu i dalje da sumnjam.

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

Стање је такво какво је.Ја само кажем да се до пре пар година ни на шта није чекало!Мислим да ме савршено разумете.Питање кадровског урушавања система није од прошлог месеца,али јесте најтрагичнија ствар и то је бивша власт радила крајње перфидно.Не само по питању РВиПВО,што је овде конкретно тема,већ и у КоВ-у.У једном дану је смењено 32 Генерала! или ту негде можда цифра није баш тачна.Наравно и ја мислим да бих да сам власт то одрадио много боље,и немајте илузија да мислим да је стање савршено.Но постоји ипак нека веза ове теме са изнешеним квалификацијама везано за стање у КоВ-у.У задњем 5-дневном рату Азербејџана и Нагорно Карабаха,како је познато ништа није летело/Јер обе стране имају С300,...мисли се на Јерменију/.НагорноКарабах одбранио се *застарелим*наоружањем из Совјетске ере/Т72-базна верзија,Д30/Гвоздике,Д20,М46,Град 122мм/,наспрам најсавременијег Руског наоружања које је поседовао Азербејџан.Само да кажем најсвежији асиметрични случај,да не помињем наша искуства из 99,на основу којих је и наређивано *реформисање* војске.Последице погубних потеза наравно најтеже се санирају по питању кадровског стања.Нисмо ми никакви Ајнштајни,нити они који су све то наређивали/спроводили нису то знали.Ја само сматрам да је негде неопходно повући ручну!,за почетак.А по питању исплативости *чувања* застареле технике,трошкова итд.могу само рећи да је најскупље повратити неку чуку,која падне.С тим што се валута онда конвертује у главама.С тога и ја очекујем и ишчекујем да се све наведено крене да реализује у свим сегментима.Али оно што је *застарело*,може бити продавано само уколико је у функцији занављања савременијем.Све остало је крајње погубно.Овим завршавам може бити офф,а и не мора. Very Happy

offline
  • zixo  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 27 Sep 2006
  • Poruke: 23450
  • Gde živiš: Beograd

A jel zaista mislite da smo mi istopili i prodali 750 tenkova T-55? Ili da smo isto to uradili sa Pragama i BOV-3?

Znate i sami da nismo i da je to propaganda.

Ako je današnja vlast toliko bolja i ne uništava tehniku, zašto onda imamo tako malo operativnih tenkova? Zašto ne vrate u funkciju T-55? Ili BOV-3, kao što su vratili Prage?

A i koja bivša vlast je urušavala vojsku? Nemojte biti kratke pameti, mnogi iz te bivše vlasti su i danas na vlasti....

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

Зашто импутирате нешто што нисам рекао.Око 200Т55,је сређено и продато.Око 60Д30ј(што му дође око 20%)!,око 200 Прага по мојим сазнањима.Новац није усмерен у занављање,то је суштина.Топљено је гомилаМБ ,итд.Техника је остављана на отвореном неадекватно лагерована...итд.Ја не знам шта се тачно данас ради по приоритетима,али имам и ја блиске људе који раде у војсци па знам барем приближно да се стање не може поредити.Не дибијам извештаје на дневном нивоу,ако сте на то мислили...Бивша власт под ДС ом ,понајвише да одговорим и на то што сви ионако знају.

offline
  • zixo  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 27 Sep 2006
  • Poruke: 23450
  • Gde živiš: Beograd

Mislim da baratate sasvim pogrešnim podacima. Cifre koje ste naveli nisu ni približne realnim. Sve je to u mnogo manjoj meri prodato ili uništeno..

Znate li šta se sada radi sa vojnom tehnikom i naoružanjem, da budem precizan municijom? Ako ste dobro obavešteni kao što tvrdite kako to da ne kritikujete? Kako to da imamo američke C-17 ili razne civilne Il-76 koji non-stop poleću sa NT ili Niša? Šta prevoze, maline i jabuke?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 914 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 5 sakrivenih i 878 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aramis s, babaroga, bbogdan, Bubimir, cifra, djboj, Djokislav, drimer, esx66, galerija, ivica976, Kibice, kolle.the.kid, ksyyaj, maCvele, maiden6657, Marko Marković, nenad81, nikoladim, ozzy, panzerwaffe, RecA, shaja1, Shinobi, sokars, Srki94, Srle993, vandrej, VP6919, šumar bk2