"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1161

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"Mustafa: Spremni smo za Vojsku Kosova, ali Srbi neće
Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je u Prištini da su Kosovske bezbednosne snage spremne da se transformišu u vojsku Kosova."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/631297/Mu.....-Srbi-nece



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Jan 2015
  • Poruke: 520

djboj ::jazbar ::Hebote kakva panika, Hrvacka nemože da napadne ni dve kurve na trotuaru. Jedno je obrana gde narod pomaže a drugo napad čiste vojske. Što se severa Kosova tiče, šiptarski upad je moguč mada sam i tu skeptik.

Та идеја о евентуалном Хр. нападу је потекла са трећеразредног онлајн портала у власништву неких доконих Срба на привременом раду у Немачкој. А, нажалост, увек се нађе оних који без провере извора узму здраво за готово све што се нађе на нету... Па још кад крену да развијају даље стратешке потезе на основу те дезинформације зна да буде врло весело Smile Углавном ни П од панике, колико видим већина коментара, нас бораније, је зачињна иронијом на рачун власти.


Naivno je vjerovati da ce se u slucaju nekog novog guzvanja u BiH moci bas tako jednostavno umarsirati sa vojskom na teritorij BiH. Ipak se tu radi o medjunarodno priznatoj drzavi i clanici UN. Ne kazem da nece biti dobrovoljaca i nekih drugih vidova pomoci ali oficijelno vojskom veoma tesko. Rusija je malo jaci igrac od ovih balkanskih zemalja pa ne moze tako otvoreno slati svoje jedinice u Ukrajinu.

Prije ce biti da ce se stvar novog konflikta prepustiti narodima BiH pa kako oni "odluce". Naravno uz neku pomoc sa strane, svako svome.



online
  • djboj  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 06 Jul 2010
  • Poruke: 1278

cetvrti.musketir ::
Naivno je vjerovati da ce se u slucaju nekog novog guzvanja u BiH moci bas tako jednostavno umarsirati sa vojskom na teritorij BiH. Ipak se tu radi o medjunarodno priznatoj drzavi i clanici UN. Ne kazem da nece biti dobrovoljaca i nekih drugih vidova pomoci ali oficijelno vojskom veoma tesko. Rusija je malo jaci igrac od ovih balkanskih zemalja pa ne moze tako otvoreno slati svoje jedinice u Ukrajinu.

Prije ce biti da ce se stvar novog konflikta prepustiti narodima BiH pa kako oni "odluce". Naravno uz neku pomoc sa strane, svako svome.

Слажемо се умногоме, нико нигде нити ће ући нити ће изаћи док велики брат не намигне. Мој коментар се односио на балканске новинаре који не пропуштају ни најмању прилику за развој најрцњих сценарија а све у служби пумпања тензија. И то тако траје већ годинама, без обзира што им 9. од 10. "вести" немају покрића у стварности.

offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 612
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

Danasnje politicke elite Francuske i cele EU (sem Ceske, Slovacke i Madjarske) ne neguju hriscanske vrednosti, vec antihriscanske, rekao bih satanisticke. Sami kazu da je ovo period posthriscanskog razvoja evropskog drustva. Srbija koja neguje hriscanske vrednosti ne moze s Francuskom, niti sa dobrim delom EU naci sporazum, jer epska biblijska bitka protiv antihrista ne moze, niti smije imati kompromis.[/quote]

Pozdrav, pratio sam temu vec mesecima, ali ova dva tri nisam bio pa daanas veci broj skoro sati citao zadnjih 30-50 stranica na kosovskoj temi. Inace cezare sto kazete za ovo, to nije tacno bas potpuno, i ruska i srpska crkva PRIZNALE su vec ili barem pricaju u poslanicama da smo mi vec u ,,posthrscanskim vremenima,, , jesmo, jer valja valjda priznati da ako ne zivimo isto po Bibliji kao drustvo ili barem kao nekad tradicionalnije,onda je to to, a da li je to satanizam? Nije, nisam za bezgresnost u komentarima ali ovo je ruzno ovako napisati. To upravo pise ,,Kurir,,Blic,, , artemijevci i sektasi razni ili ljudi bez onako ikakvog znanja. Mi negujemo hriscnske vrednosti?? Ne bas, nisam siguran, ako mislite one nastale iz hriscaanstva ? Da da, ali tradicija +pravoslavlne vrlo male tekovine, ali ispade ko da ste opisali Iran ili Vatikan .Svet se menja pa tako i navike i prava ljudi, ni ja ne volim sve, ali nije sve satanizam, naravno da ne treba biti cinik i lupetati kako zivimo u pravoslavnoj Srbiji, to svakako ne, ja to makar znam jer sam upoznam delimicno sa crkvom i to godinama. Sto s tice Kosmeta, Sima zna forumas i vas 4,5,6-ica ste tu u pravu, svuda je bilo ludila opasnog i citavo detinjstvo slusam price kako cemo povratiti KIM, pa te kako ce se menajti vreme, pa onda rezimi se menjali i nista, uglavnom se povlacimo prosto.Srbija ne moze ratovati, ne vredi to ni da pisem ugl.se slazem pa sta ima da pisem ono sto je receno onda ispadnem spamer nekakav. A teze mi ide da sastavim prelep tekst o svemu, a ovo je naj najbitnija temu za mene osim jos neke 2.mozda u zivotu Srbije i politike u Srba!
A Srbija uopste ne neguje niti narod neguje preterano hrisc.vrednosti a uostalm zarad puta u EU moramo se menjati, to sto ja to mrzim ili sumnjam a nekad agresivno mrzim to, to uopste p....ustog vodju i gospodara Srbije, onog cije se ime ne pominje ne zanima ,ali bukvalno on to i mrzi.Mene nervira to insistiranje takve vrste te apokalipticne price i boj sa nevernicima, a barem imamo i dalje nesto nase u sebi, pa je i to dovoljnoo .Tusk je govorio o tome sto vi pricate, ali jedan ministar valjda EU je rekao da je pravoslavlje opasnost za EU, u pravu je u tom smislu, ali to j druga tema, ne mislim da jeste vera necivilizovana nego jeste kontrast eu vrednostima i ,,vrednostima,, najmodernijim..
Ovoo sa KOsmetom je verovatno gurano od BG da bi Siptari reagovali, mada sad cu biti ko Drecun, ne mogu da se ne zapitam branimo svi KIM ovde i uzivo mozda neki od vas,nas, a onda kazemo ipak provociramo siptare! Onda ispadne da priznajemo da to jeste bila provokacija. Nece mozda biti rata, ali tu i tamo svi ste u pravu, mora naaravno biti jednog pravila, jednog misljenja sta raditi a ne 5000.razmisljanja.Vucic je svakako lagao mozda se i pokrene, a ni on ne sme nije ni njima lako,mada je izdao, nzm ni sam sta misliti. To je i spin politicki a posebno nervira sto se dere na eu zvanicnike a kad ode tamo???Pa onda je manji od makovog zrna, puno pratim to, i opet iako znam sve skoro, neverovatno kako se bore i ako nije izdaja, mada jeste sve vise mislim da jeste ne racunajuci ,,bris.sporazum,, koji je direkt antiustavan, onda se povlaci i onda on NE RAZUME ustvari ...A ako je tako moz da se pravda ko i Milosevic sto je vodio politiku, zivecemo bez struje, ali to tako mora, a uostalom celicite se , borite se, mozda i pobeedimo Amerikance, oni su satanisti, a ako napustimo KOsovo to nije zbg toga sto ja lazem, nego zato sto sam u pravu...itd....E to je ta cuvena politika iz 90tih godina..Ovo je ironija i ukratko, inace znm lepse objasniti ali samo da odgovorim i kazem nesto svoje.... Neutral Confused Smile

offline
  • Pridružio: 29 Jan 2017
  • Poruke: 53

Odošte naširoko.Jel ima neko informacije šta se dešava trenutno i kakvo je stanje na Severu KiM i srpskim enklavama pre svega?
Jel ima nekih izjava srpskih predstavnika sa Kosova o današnjem sastanku sa Stotenbergom?

online
  • djboj  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 06 Jul 2010
  • Poruke: 1278

trutcina ::Kad pogledamo gde se trenutno nalazimo od 99 rezolucije 1244 i našeg severa nevezano za povlačenje. Sada dolazimo do toga da ćemo i sever KiM izgubiti a što se tiče demagoga jedan prijatelj inače psihijatar sa podužim iskustvom kaže da gore pomenuti definitivno nije "baždaren" ali valjda nama prija da nas vode razni ludaci.
Da uzmemo hipotetički počne repriza 2004-e "slučaj za posmatranje" pošalje žandare i vojsku na granicu (nažalost mi imamo granicu sa KiM) šta se dešava ? ponovo će biti spaljena neka džamija iz revolta u Srbiji i to je to. KiM se ne vraća u sastav matice sa vođstvom koje je najblaže rečeno izdajničko. Mislim da zadnjih par godina podršku Rusije imamo ali car je go ali to ne konta...


Пристати на даље циркуско понижавање или покушати било како да се уозбиљимо и дођемо бар до мало достојанства, али како?!?
Мислим да нека промена може једино да настане кад и ако неко добронамеран споља искрено подржи стварање велике групације некомпромитованих интелектуалаца оданих Србији. Онда би таква једна група имала шансу за промену, а после се све да решити на ове или оне начине. До сада нико није направио, ни споља ни изнутра, некога ко би стао насупрот раније "Клунију" данас "Супермену" а сутра вероватно неком трећем али засигурно веома сличном првој двојици.

offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 612
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

Jedan od retkih foruma mozda i jedini gde se moze svasta i dobro i najrealnije cuti, a da nisu ludaci pisali i da nema prostackog ,barem nema 90% a pojavljuje se i ovde vredjanja i pricanja u nebo ii pljuvanja ..Nelogicni smo svi, to nekako uvidjam i sam, ali komentari su prilicno dobri, a neki ama bas potpuno tacni, neki eto imaju sloboodu da ne veruju u to, ali znam da je to tako. Nije da nece biti sukoba siguran sam, nekad se bojim kako pricam, nit sam prorok, ali cisto iz prakse sam pogodio sukobe neke i krvave rasplete u EU, i istocnim drz.a zbog prirode nase i problema nacionalnog teritorijalnog Albanci ce se uskoro sukobiti sto posto s nama, Vucic nece da prizna a zna podsvesno mozda da nije u pravu taj dijalog.Treba voditi,ali kad gubis, a mi sve gubimo oni dobijaju kako se to zove???To nije dijalog!!!To nije mir, nego neki boljitak ,nema rata mozda,sukoba,ali predaja teritorije sto smo vec i priznali fakticki, mi smo priznali granicu, ustavni sud KOsova Republik i izvrsne vlasti njihove...

offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 612
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

Ima sigurno vesti , mozes pogledati i preko sajtova RTS-a i nekih drugih glavnih medija, ne moramo ovde kaciti vesti sve , svejedno smo na internetu gde klik deli od toga sta je bilo.Rekli su da se smirimo i da su,, ONI,, to znaci opet ono cudno,, svi se smirite,, a ne,, Albanci smirite se,,. Tako da je to vec vidjeno. IMa izvestaja i sa Dnevnika valjda ovog glavnog sa R.Telev.Srbije ili nekih drugih, mozda neko i okaci.

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

https://rs-lat.sputniknews.com/politika/2017020311.....ovo-sever/

Stoltenberg je, u intervjuu za RTK, rekao da za odlazak kosovske policije na sever Kosova nije potrebna dozvola Kfora ili NATO-a.

„Kosovska policija može da deluje na čitavoj teritoriji Kosova i to je stvar o kojoj odlučuju kosovske institucije ili zvanična Priština“, kazao je on.


Valjda je jasno, kuda ide sve ...i največi naivčini. Nato "prijatelji"...

Primetio sam i ja, Nikoliča nema nikde, ne daje izjava, pa ja smislio, možda več kuva pasulj u šumi.....

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

shadower78 ::Čitam komentare na pravdi. Izgleda da su svi premijera provalili još samo da on provali sam sebe pa da svane.
http://www.pravda.rs/2017/02/03/vucic-besan-na-evr.....-dogovora/

Pa nije narod blesav..bas toliko.. cetvrtina glasackog tela je glasala za njih da podsetim ,to je daleko od prave vecine..
Evo malo komentara..

sole•пре 8 сати
Besan cuj. a gde su ti prijatelji Merkelova,Stoltenberg,Bler,Kurc,Skot, do juce si se hvalio kako su ti/nam prijatelji. lepo drustvo svi za NOBELOVU nagradu za mir.
16 | Одговори
marko•пре 8 сати
On je kobaagi besan i onda posle ode sa Mogerinijevom, Tačijem i ostalom finom gospodom na pićence, naravno, kad se kamere ugase.....nismo mi blesavi.
15 | Одговори
Srbin•пре 8 сати
Pregovori sa koljacima su neuspesni,pa sto ne dignes vojsku i branis ostatak Srba na Kosovu..Nemas muda Kalimero lizi dupe zapadu to su tvoji veliki prijatelji koji su ti uterali kurac konacno
16 | Одговори
Vvp•пре 7 сати
. Ti si druže pukao po šavovima. Ti si sam rekao da si im ponudio NEOVISNOST za ZSO,a to je nešto šta si ti lično dogovorio i šta moraju da daju Srbima na KiM bez obzira da im mi to priznamo ili ne za to si im dao pozivni broj,olimpijski savez itd,.. Sam si rekao da još nisi rekao sve što je bilo ko zna šta si im još ponudio Preševsku dolinu,Gazivode itd,..za ZSO jer ako izgubiš sever KiM ti si politički mrtav isto to ti se piše ako oni Srbi južno od Ibra budu proterani i crkve popaljene šta su ti šiptari i obećali zato si im i nudio neovisnost jer bi to bila tvoja politička smrt. Sa nekim ko fol uslovima za ZSO si blefirao jer da nisi nebi imao o čemu da kukaš obeščaščenom,poniženom i prevarenom Srpskom narodu na KiM. Ti nisi ni državnik ni političar ni vodja. Ti si jedan obični politolog i posmatrač i stojiš kao neka hladna statua pored koje je godinama isklesana ista poruka e ta poruka simbolizira monotoniju koja izlazi iz tvoih usta koja i pokazuje da ti nisi prilagodjen trenutnim dešavanjima u svetu i trenutnoj svetskoj geopoliticici. Ti tražiš opravdanje za svoje postupke od nekih drugih ljudi,a trebao bi da ga tražiš od Srpskog naroda. Ti drugi ljudi (čitaj eu,usa,ambasadori,šiptari itd,..) te ne primećuju i prolaze pored tebe kao pored statue jer znaju kakav si egoista i neodlučan i nesposoban doneti odluku bez nečijeg odobrenja. Ta tvoja neodlučnost će danas da nas košta KiM sutra RS a prekosutra ko zna šta. Sretno!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 862 korisnika na forumu :: 53 registrovanih, 3 sakrivenih i 806 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, Atomski čoban, Battlehammer, Ben Roj, Bobrock1, Bojan85, Dannyboy, dehhhhi, Denaya, Dimitrije Paunovic, djboj, dragoljub11987, DragoslavS, FOX, Frunze, hooraay, ivan1973, Karla, kikisp, kolle.the.kid, Koridor, krkalon, laurusri, Luka1998, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, Mi lao shu, milenko crazy north, mrav pesadinac, Neutral-M, Oscar, procesor, raptorsi, rodoljub, Romibrat, Shinobi, solic, Srle993, theNedjeljko, VJ, Vlad000, vladetije, vrag81, wizzardone, yrraf, YU-UKI, Zimbabwe, Zoca, zziko, |_MeD_|, 125, 223223