"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1163

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7586
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

[quote="cetvrti.musketir"]djboj ::jazbar ::Hebote kakva panika, Hrvacka nemože da napadne ni dve kurve na trotuaru. Jedno je obrana gde narod pomaže a drugo napad čiste vojske. Što se severa Kosova tiče, šiptarski upad je moguč mada sam i tu skeptik.

...Naivno je vjerovati da ce se u slucaju nekog novog guzvanja u BiH moci bas tako jednostavno umarsirati sa vojskom na teritorij BiH. Ipak se tu radi o medjunarodno priznatoj drzavi i clanici UN. Ne kazem da nece biti dobrovoljaca i nekih drugih vidova pomoci ali oficijelno vojskom veoma tesko. Rusija je malo jaci igrac od ovih balkanskih zemalja pa ne moze tako otvoreno slati svoje jedinice u Ukrajinu...

Prije ce biti da ce se stvar novog konflikta prepustiti narodima BiH pa kako oni "odluce". Naravno uz neku pomoc sa strane, svako svome.


Ma stvari su slozenije u BiH . Odmah da postavim tezu.. Narod nije zao, Hrvati, Srbi , Muslimani/ Bosnjac.. generalno narod postaju ovce koje se usmjeruju principom stada i cobana .

RS nije bas omiljena administrativna jedinica u BiH , zapadno-svjetskim i Blisko-Istocnim krugovima.
Optuzuje se za smetnje za rad BiH ( od pristupanju Nato, priznanju Kosova , sankcije Rusiji i sl.)

H.V . je poslije Austrougarske dva puta ulazila u BiH , NDH i rat 90-ih kada je i prije zvanicnog pocetka rata dejstvovala na teritoriji SR BiH , a i u zavrsnici rata ( ustvari nezvanicno svo vrijeme je bila aktivna ali niko je ne optuzuje za agresiju na BiH Smile )
Nakon sto smo ih spasili " radi balansa i humanitarnih razloga " od muslimana tokom njihovih okrsaja , nije im smetalo da opet zavezu zastave protiv nas.
Izraz, Hrvatska na Drini , nije jednom bio upotrebljavan . Trazi se treci entitet na racun RS . Jer Srbi sa 33 posto stanovnistva drze 49 posto teritorije dok oni kao vecina drze ostatak. ( federacija) . I to se spominje.
Sa druge strane udarom na RS kao administrativni objekat , ukidanjem ili transformisanjem centralisticki bi se postavila vlast u SA , koja bi bolje odgovarala krugovima moci, tastina nekih naroda bi bila zadovoljena a " zli Srbi " bi bili stavljeni u štrangu. Do sada je politicki pokusan taj udar mnogo puta.
Fazon je kako upakovati i imati dovoljnu moc-silu da se tako nesto ostvari brzo. Generalno ako , da kazemo , zajednicka vlast u SA , Parlament BiH zatrazi pomoc strane drzave , ili grupe drzava , to je legitiman ulaz.
Treba imati odgovarajuce uslove da RS ne dobije pomoc od Srbije ili Rusije, znaci zauzece ( zaposlenje ) na drugim stranama.

Ovo je sve SBB -KBB , ali govoriti da nema smisla ili teznje za takvim nesto nije realno. Izvinite sto pisem na temi o "Kosovu" , ali blisko su povezane.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"Đurić: Postignut dogovor o mostu
Naši predstavnici su oko 2.30 postigli dogovor o tome kako će biti uređen deo oko mosta u Mirovici, rekao je za RTS direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić."
http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=303596



offline
  • Pridružio: 11 Feb 2016
  • Poruke: 317

Pera Ždera ::"Đurić: Postignut dogovor o mostu
Naši predstavnici su oko 2.30 postigli dogovor o tome kako će biti uređen deo oko mosta u Mirovici, rekao je za RTS direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić."
http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=303596


ispada tacno onako kako taci kaze, zid ce da poruse oni koji su ga i izgradili. sve ostale izjave za stampu i mlacenje prazne slame padaju u vodu. veliki vodja je odavna obeco da ce srbi da pojedu zabu ali ne u komadu nego na tenane

offline
  • Pridružio: 30 Jul 2011
  • Poruke: 775

Izgleda da je prica o MiGovima i Bukovima bila zaista velika koliko i Vuciceve lazi... trebao sam znati - cim se hvalisu tamo nekim uspehom da je na pomolu velikacka izdaja. Znala je ljiga odavno pa verovatno pomslio da slozi pricu o kamionima i avionima ne bi li lakse Srbi progutali knedlu.

Iskreno ne znam cemu vise glumi bilo sta? Bolje da sto pre prizna i da idemo dalje. Za daleko neko pokolenje mozda ce i iznici cvece. Ja ga licno nikada necu priznati ali "On" hoce i sta je - tu je. Naravn sa sve setanjem zandarmerije po Njegovom nalogu... da provocira ambasadore. Smile

Sta reci? Zao mi je mnogo, ostalo nam je da ovako na licnom planu nesto bastinimo i pamtimo a na drzavnom da se oprostimo. Ionako smo banana drzava. Treba biti iskren. Ljuta smo mi beda od drzave. Banglades je za nas velesila.

offline
  • Pridružio: 16 Feb 2008
  • Poruke: 393
  • Gde živiš: kragujevac

Dokument o sinocnjem dogovoru oko rusenja zida...

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32530

Nije ga gosn AV priznao priznato je ono još pre njega dok je Tadić bio na vlasti i sa priznanjem KiM čisto sumnjam da će tako lako da ga puste u EU verovatno će sledeći uslov biti članstvo u NATO-u i sankcije ka Rusiji kao treći uslov. Jedini način da se izbegne sukob i sačuva ono malo Srba što je ostalo dole još samo treba odigrati pametno pa da se ti Srbi uvuku u Oružane snage KiM i policiju mada nju imaju u svojim sredinama na severu ne znam kakva je situacija u enklavama na jugu. ZSO more da zaboravi jer to šipusi neće da dozvole nikad na tome treba prestati insistirati.

offline
  • Pridružio: 30 Jul 2011
  • Poruke: 775

pein ::Nije ga gosn AV priznao priznato je ono još pre njega dok je Tadić bio na vlasti...

Pa dobro, neka je ali sto onda i kome vise glumi budalu? Srbija je lobotomizirana.

Postacu k'o starac Vukasin. Ne treba se vise ni braniti, nego kolji nas i da zavrsimo sa poslom. Ovog razvlacenja pameti da se mi kezimo dok na ovako utiru i da nas "predsednik", da "On", "Vodja" jos predvodi tuznu povorku lutkara i kretena koji se na o sve to keze i ismejvaju.... previse je.

Doslo je do toga da nas vode na streljanje dok mi treba da pevamo "Danke EU"... sto na kraju krajeva i radimo. Bolje je mozda izvuci narod i prznati nego biti stalno i do kraja biti ucenjivan "spasavanjem" necega sto necemo, ne zelimo i ne mozemo da spasemo. Snimiti slike i 3D mape manastira i ikona, arhivirati dokumenta, popisati groblja i do vidjenja. Mozda za par vekova neka buduca pokolenja (ako ih bude) budu imala sansu da nesto urade. Ili makar upale svecu u dostojanstvu u kakvom muzeju ili arhivi.

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

Shurik ne bori se na Kosovu samo za Kosovo, jer ako im se to pusti onda će tražiti i Preševo Bujanovac pa nadalje autonomiju gdje god su otvorili poslastičarnicu ili pekaru.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32530

Svakako su Makedonci sledeći dole u Preševu mogu da krenu isto kao 1999-2001 tako će i da prođu jer imaš vojsku i policiju toga na KiM nema. AV se možda nadao nečem partneri su mu verovatno obećavali a ustvari ga vukli za nos a Milogorci se možda i izvuku ulaskom u NATO. Da smo kolim slučajem slugančići kao Hrvati nebi se ovo dešavalo a verovatno bi nas pustili da se jednom za svagda obračunamo sa šipusima isto kao što su pustili Hrvate da proteraju Srbe iz RSK.

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

su27 ::Shurik ne bori se na Kosovu samo za Kosovo, jer ako im se to pusti onda će tražiti i Preševo Bujanovac pa nadalje autonomiju gdje god su otvorili poslastičarnicu ili pekaru.

Potpuno se slažem, da se Srbija brani na Kosovu. Ne treba biti očajan, geopolitičke prilike se mijenjaju.

Ameriki se naziraju veliki problemi u južnom kineskom moru, i to zaista veliki. Kad tamo dode do gužve, Balkan če biti zaboravljen u trenu. Kina postaje respektabilna vojna snaga.

Nije mi jasno, zašto se vodu pregovori u Briselu, na kojima ustupke daje samo Srbija. Zašto se taktički ne prekine bar za odedeno vrijeme, ove kao pregovore. Srbiji EU i Nato nisu prijatelji. Ne treba se zavaravati. Srbiji če do kraja slomit kičmu.

A to znači, uništit RS, oduzet Kosovo, uzpostaviti avtonomnu Vojvodinu i Sanžak, da se može razprčavanje nastavit, kad bude opet prilika.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 851 korisnika na forumu :: 18 registrovanih, 4 sakrivenih i 829 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bbogdan, bobomicek, Buzdovan, cenejac111, croato, Dimitrise93, HrcAk47, kihot, MB120mm, operniki, Oscar, ozzy, Panter, Petar35, S2M, StefanNBG90, Sumadija34, Zimbabwe