"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1162

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 06 Avg 2013
  • Poruke: 1708

Cezar35.
Ovo je realno vreme religije zvane kapitalizam i to su donekle pravila igre. Svet nije hteo komunizam ostao je samo kapitalizam kao nacin zivota. I sa tog aspekta, aspekta para i istorije(ne vere) bi trebalo pridobiti Francuze

Toma ko Toma. Sta ima da kaze kad nema nikakvu vlast.
Meni je najvise zao sto Vucic(o kome imam generalno pozitivno misljenje) izjavi da je imao usmeni dogovor. Covek je u politici 20godina i verujr u neke papire ili usmene dogovore sa zemljom koja je pogazila i dogovore, i papire, i obecanja i SB UN. Izgleda da se on samo kurxi pred kamerama, a u cetiri oka samo klima glavom i izgovara:,, razumem gospodine,,.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Jan 2017
  • Poruke: 53

renoje2 ::https://rs-lat.sputniknews.com/politika/201702031109900616-stoltenberg-policija-kosovo-sever/

Stoltenberg je, u intervjuu za RTK, rekao da za odlazak kosovske policije na sever Kosova nije potrebna dozvola Kfora ili NATO-a.

„Kosovska policija može da deluje na čitavoj teritoriji Kosova i to je stvar o kojoj odlučuju kosovske institucije ili zvanična Priština“, kazao je on.


Valjda je jasno, kuda ide sve ...i največi naivčini. Nato "prijatelji"...

Primetio sam i ja, Nikoliča nema nikde, ne daje izjava, pa ja smislio, možda več kuva pasulj u šumi.....


Ovo za Kosovsku policiju je davno poznata činjenica ne znam čemu čuđenje?
Oni (čitaj Nato) Kosovo smatraju državom a država kao takva ima pravo na to i bez njihove dozvole.



offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1263
  • Gde živiš: Srbija

boksi ::
http://specijalne-jedinice.com/Tekstovi/Kim/Realne.....xpcdH.dpbs
http://specijalne-jedinice.com/Tekstovi/Kim/Realne.....Z8Phm.dpbs


Ovaj tekst "iskusnog" specijalca je mozda OK, ali covek sam kaze u tekstu nije ovo 1914, pa se onda sam sebi u usta stavlja sa mobilizacijom od pola miliona nasih vojnika i poredi danas sa 1999. Ima gomila stvari gde sam sebi upada u rec. Kakvi avioni kamioni.

Zasto ne pogledati DONBAS i kako je to sve krenulo. Oduzmite oklopnu tehniku, artiljeriju i scenario je vrlo, vrlo moguc. Isto je bio haos i raspad na pocetku.

Cisto TEORETSKI, ako bi imali lukavije rukovodstvo, pomoc Rusije, nezainteresovanost Trampa, zar mislite da ce 2500 karabinjera da juri "opolcence" po brdima ?

Problem je sto da sve ovo i imamo treba nam minimum godinu dana, stanovnistvo na jugu kao i manastiri koji su u totalnom okruzenju.

TEORETSKI, tiha postepena evakuacija svega sa juga na sever, a onda duga poziciona "polu partizanska" gerilska borba blokada, unistenja komunikacija i iznurivanja, pa ko pukne.
Sto bi mi zauzimali gradove ? Mi treba da radimo da im zagorcamo zivot u tim istim gradovima.

Popili bi sankcije, ali bi se i konacno ratosiljali EU. Takodje bi ovim potezom uvukli i Makedoniju i CG u slicnu poziciju, pa bi to davalo manevarski prostor.

Ovo je cisto brzinsko i kontra razmisljanje na "avione-kamione" i 500.000 hiljada mobilisanih, zasta sigurno nemamo nikakve resurse.

Rizikujem da me popljujete, a resenje naravno moze da bude da se lepo spakuju koferi i kraj price, ali verujem da ovde to niko ne zeli.

offline
  • Pridružio: 11 Okt 2016
  • Poruke: 178

Da se vratimo na temu, izgleda da su propali cak i ovi mini pregovori u Pristini oko zida, ne izgleda dobro...

SASTANAK U PRIŠTINI: Srbi konstruktivni u pregovorima, Albanci odbijaju sve predloge!

PRIŠTINA - Sastanak Srba sa Kosmeta u Prištini, sa albanskom delegacijom koju predvodi predsednik vlade u Prištini Isa Mustafa potrajao je kasno u noć.

Srpska delegacija je tokom sastanka bila konstruktivna i spremna na dogovor, ali to nije naišlo na razumnu reakciju albanske delegacije, prenosi izvor Kurira sa lica mesta.

Srpski delegaciju čine zamenik premijera Branimir Stojanović, gradonačelnici Gračanice i Severne Mitrovice Vladeta Kostić i Goran Rakić. Srbi su se danas sastali i sa Jensom Stoltenbergom, generalnim sekretarom NATO, koga su upoznali sa trenutnom situacijom i preneli mu zabrinutost za svoju bezbednost, posebno onih koji žive u enklavama.
kurir.rs/vesti/politika/sastanak-u-pris.....ak-2667753

offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 612
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika.....sever.html
Навео је да за одлазак косовске полиције на север Косова није потребна дозвола КФОР-а или НАТО-а.

"Косовска полиција може да делује на целој територији Косова и о томе одлучују косовске институције или Приштина. То је питање које се тиче косовских институција. Сада имамо стабилну ситуацију, и треба поштовати споразуме из Брисела како би регион био миран", истако је Столтенберг.

Одговарајући на питање који је задатак КФОР-а у случају да неко покуша да војском уђе на Косово, рекао је: "НАТО је овде да би заштитио мир".

Столтенберг: Косовској полицији не треба дозвола за одлазак на север
Столтенберг: Косовској полицији не треба дозвола за одлазак на север
"Ни једна војска не може да уђе на Косово без сагласности НАТО-а. Због тога становништво на Косову треба да се осећа сигурним", рекао је генерални секретар.

Говорећи о трансформацији Безбедносних снаге Косова у Оружане снаге, рекао је да је НАТО подржао развој БСК и, уколико се мандат БСК промени, онда и НАТО треба да промени подршку, и да подржи оно што ће бити том променом.


GUZ - Glavom U Zid
EU nema alternativu?
Po meni ovo nije ništa drugo nego otvoren ultimatum Srbima i Srbiji. Ovo je suština Briselskog sporazuma, dijaloga (kako ga oni vole zvati) i i ne vidim ništa dobro za preostale Srbe u vremenu koie dolazi. Ništa ne očekivano, samo je interesantna žurba i nestrpljivost zapadnih prijatelja. GUZ - Glavom U Zid Confused Sad

offline
  • Pridružio: 11 Okt 2016
  • Poruke: 178

shadower78 ::Napisano: 03 Feb 2017 20:52

On sam je juče rekao da im je nudio neovisnost za neovisnost zso šta su šiptari odbili pa im je nudio neovisnost za autonomiju zso pa su oni odbili,pa im je na kraju nudio neovisnost da ispoštuju dogovor oko zso i na kraju suni to odbili. Rekao je ne želim da vam kažem šta su sve tražili. Možda je on trebao da pripremi narod da kaže da je totalno izvisio,ali neznam,..


Je l' ima negde da se nadje cela verzija te konferencije? I ja sam cuo ovo citirano, ali gledam sve klipove konferencije i nigde nema to, nigde! Pa ne znam da li sam poludeo i izmislio to ili su stvarno isekli taj deo. Pogledao sam ovaj klip youtube.com/watch?v=Urpjf3NDox0 i ovaj nesto kraci youtube.com/watch?v=wBdSQR_t44g i ovaj youtube.com/watch?v=c_5h61Qzaxk , ubrzao sam na 2x brzinu, ali nigde nista..

Da li neko moze da nadje bar tekstualnu verziju gde govori ono? Pokusao sam da nadjem i neki jucerasnji lajvstrim na fejsbuku, ali ne znam gde moze da se nadje, kurir i pink nisu stavljali ili su mozda obrisali

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1263
  • Gde živiš: Srbija

^^^
Onda smo obojica ludi.
I ja mogu da se zakunem da sam to cuo. Namerno sam pratio simultano vise izvora jer mi je situacija bas bila napeta.
Na prvi momenat kada sam cuo, zvucalo mi je kao da ih je ON fore radi navlacio na to, znajuci da ce i to odbiti...
Sad sve vise uvidjam sta je REKAO Shocked

offline
  • Pridružio: 11 Okt 2016
  • Poruke: 178

Evo nadjoh ovo, ovo otprilike zvuci tako, ako nije u pitanju ista ta izjava:

Atmosfera na sastanku je bila mučna, jasno se videlo da albanska strana nije došla spremna na pregovore. U jednom trenutku su bez uvijanja rekli da traže nezavisnost i ništa ispod toga, na šta smo mi uzvratili sa zahtevom za nezavisnost ZSO. Potom su oni tražili autonomiju Kosova, pa smo i mi zatražili autonomiju za Srbe na Kosovu. Nakon toga su pregovori prekinuti, a datum sledećeg sastanka uopšte nije dogovoren - kaže naš izvor.

kurir.rs/vesti/politika/dramaticno-alba.....ak-2665933

S tim sto ovde pise ,,nas izvor", a ne Vucic, sad da li smo mi ovo procitali pa pomesali sa konferencijom ili je on to rekao..., ali i dalje mislim da je izjavio to.

offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 612
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

>,,rekli da traže nezavisnost i ništa ispod toga, na šta smo mi uzvratili sa zahtevom za nezavisnost ZSO. Potom su oni tražili autonomiju Kosova, pa smo i mi zatražili autonomiju za Srbe na Kosovu.,,!!!
Sad se klupko otvara,vec je to jasno ti pregovori logicno ,razumski pravnicki padaju u vodu, prakticki sada po koji put, sad se otvara, cucemo mi jos stosta od njega ,to tako ide,pa onda za sto ponovo. Ako sednu ponovo. Ali sad propada hvala Bogu sporazum ali i demagogija kako je sve predivno, ne moze on da sve iako nasilu mora da ispunjava zelje zna se koga, a da cak ne dobije nista zauzvrat.Cak krse sporazume, a izgleda je lagao besramno i da postoji sporazum...Mislim pismeni itd..

Ne razumem, trazili su autonomiju? Pa oni se ne boje nas i nisu pod nama, ali ne mogu kao bez naseg priznanja potpuno ziveti ko samostalna drz.mada smo im i carine priznali i sve,, ako su trazili trebao je pristati , mada zvuci cudno, nisu mogli traziti autonomiju kad imaju takozvanu tvorevinu ,poludrzavu mada priznatu od vecine sveta,tj.vecine itekako od svih drzava sveta

...Cudno, sad Vucic govori istinu i oseca sve sto i ljudi pisu ovde, premijer ocito da mozda zeli da ne pogorsa odnose na stetu nasu, rekavsi da cemo i rusiti sve sto traze ako treba , a i ima taj podanicki odnos prema EU i administracijama zapadnih mocnika, ne mogu samo Zajednica opstina,mislim ZSO ne moze imati nezavisnost, znaci ko sto je i on rekao bilo je razgovora da vam ne pricam kakvih, tako u tom fazonu,znaci ipak on zna i razmislja o podeli Kosmeta. Kao nece, ali on nece da to oslobodi od njih, trazili autonomiju nakon sto su ovi rekli isto ,to ispada da je vodio i on njima inat i oni , ali cudno jako.Ako su to rekli, pa to ispada da bi pristali sto nije moguce da budu u nekakvoj vezi sa Srbijom ili autonomni barem.Nekad je bilo ideja o cepanju KiM , federalnoj jedinici u sastavu SFRJ, pa Srbije onda, pa SRJ itd...

offline
  • blue 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 15 Jan 2012
  • Poruke: 22

* Nato podrzava rusenje zida
* Rosu ne treba dozvolu za kretanje po celom Kosovu
* Nato stiti integritet Kosova i nijedna vojska me moze uci na KiM bez odobrenja KFORa.

Kraj...sve drugo su prazne price. Pitanje je da li ce da ratujemo sa NATO ili da se pokorimo na KiM.

Od pomoci moze samo da ocekujemo moralnu podrsku tj sami smo.

Sve drugo je prazna prica

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1158 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 7 sakrivenih i 1109 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, Apok, cavatina, cenejac111, Dannyboy, Dimitrise93, djboj, Djokislav, DragoslavS, dushan, FOX, Hamannche, Karla, Krvava Devetka, kubura91, madza, MB120mm, Mi lao shu, minmatar34957, miodrag, nebkv, nemkea71, opt1, Oscar, Panter, panzerwaffe, procesor, S1Mk3, Sirius, sovanova95, Srle993, stalja, suton, Tvrtko I, Vladko, ZetaMan, zlaya011, |_MeD_|, žeks62, 125, 79693