"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1270

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • WS2 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 01 Okt 2012
  • Poruke: 4076

Lako je stoku mlatnuti kada je vezana nego kada je pustena da trci i po basti i po livade..



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

Simo treba li onda Srbi iz Beča da organizuju neki ustanak jer Austrijanci neće da uče srpski?



offline
  • Pridružio: 30 Avg 2011
  • Poruke: 283

Ima emisija Marka Zvaka, kada su posetili Pristinu i razgovarali sa lokalnim stanovnistvom bez problema, i mladjim i starijim. Znaci nije im nemoguce prici, vecina je normalno stanovnistvo kome je dosta i rata i svega, i niko se ne obazire na to sto su reporteri Srbi. Cak je bio neki dedica koji je vojsku sluzio na Topcideru...

Oduvek sam se pitao zasto se insistiralo na likvidaciji klana Jasari, ali ne i na likvidaciju Tacija i Haradinaja, sobzirom da su u to vreme bili oznaceni kao teroristi.

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10344

Fora je u tome sto taj klan nikad nije ni smeo da nastane, pa da takvo djubre postane nekakva ikona borbe za slobodu. Da je DB radila svoj posao kad je trebalo, a posle kad je sve krenulo, bilo je kasno..

offline
  • Pridružio: 30 Avg 2011
  • Poruke: 723

@Gama "Boli narod uvo za S-300 i donaciju MiG-29 jer to neće zaštiti useve od vremenske nepogode već to rade protivgradne rakete kojih nemamo…" koji S-300 ili migovi ? Stvarno misliš da bi bilo razlike 90-ih da je neko drugi bio na vlasti pa od 2000-e imamo podaničku ekipu pa je opet ponašanje "zapada" isto koriste nas kao otirač. Ostatak posta sve na mestu poz...

online
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

Gama ::
Narod boli uvo za KiM, za plate predsednika i premijera i ministara. Narod muči sitan problem: da li mu je overena knjižica, da li mu ide staž.... Svaki narod se bavi kulturom tek kad ima „leba na astal“.

Ovo prvo mi lici na "klasno ce pobediti nacionalno" a drugo na dosledni (neki ga zovi i vulgarni), materijalizam oba su karakteristicni za marksizam. Neko se sa tim slaze, neko ne. Ja na primer smatram da je vreme pokazalo da su ti stavovi pogresni. Da je vazan samo lebac na stolu, nasi preci bi se odavno poturcili ili pokatolicili.
Gama ::
Zar smo kroz sve to morali da prođemo zbog 1-2 američke baze koje bi bile raspoređene na teritoriji Srbije?

Ovo je po meni takodje duboko pogresno shvatanje stvari. Da smo im tada "pustili baze" tj. spustili gace, samo bi brze i lakse obavili svoj cilj: dalje rasparcavanje Srbije kao teritorije (nove teritorijalne autonomije), novi narodi (vojvodjaneri), novi konstitutivni narodi Srbije (sandzaklije-bosnjaci). Srbi imaju problem sa zapadom od kada je Rusija postala jaca od Turske, ima tome skoro 250 godina. Nisam siguran da bi nam pomoglo svi da se svi pokatolicmo (onda bi nas, kao Poljake, redovno gurali da ginemo protiv Rusa). Privremeno srpsko-francusko prijateljstvo je lako razumljiva anomalija, KJ i SSSR su bili najvevi neprijatelji. Mislim da je Abramovic jos 70tih napisao da ni jedna vlada u Beogradu ne moze zapadu biti pouzdan saveznik protiv Rusa, koliko ja pratim, citam i sebi tumacim americke poteze zadnjih decenija, to je upravo tako. Sve i da aklamacijom izaberemo Cedu za predsednika, zapad ce nas terati da izaberemo npr. Jonuza Musliua. Obrazlozenje? Recimo, ne mogu samovSrbi uvek da budu predsednici, siguran sam da bi mnogi Srbi i za to imali razumevanja. Srecom, jos uvek nismo toliko porazeni.
Na sirem planu, pogresna je pretpostavka da je poraz uvek posledica pogresne politike i propustenih sansi. Postoje istorijski momenti kada je nemoguce izbeci poraz. Ja mislim, ne zeleci da amnestiran bilo ciju politiku, da 90tih nismo imali nikakve sanse da prodjemo bolje. I da smo cak i dobro prosli zahvaljuci Americkom oprezu u pogledu reakcije Rusije. Da su znali koliko je Rusija slaba, zavrsili bi oni sa posao Srbima jos '95., ne bi se jos uvek bavili nama.
Gama ::
U pogledu devedesetih, kada je sve moglo da se sve reši bez razaranja i svega što nas je zadesilo, mi smo izabrali pogrešnu stranu, jer eto, krenulo je busanje u grudi junačke, da isterujemo pravdu da sudimo velikima i da ih prozivamo. Velike sile ne trpe male države koje im lupaju kontru.

Meni je recimo sasvim jasno da je "lupanje kotri" za zapad sve sto odstupa od slepe poslusnosti, moras stalno da donosis nove i nove "teske odluke kao zalog svetle buducnosti", nema kraja tome. Zapad ne trpi ni da im se Rusija suprotstavlja.
Gama ::
... EU, a od njih primamo najviše bespovratnih donacija nego od Rusije...

Mogao bih da se kladim da su u konacnom saldu, svake godine, debelo u plusu u odnosu sa nama, donacije sluze da "se Vlasi ne dosete". Ima nas koji verujemo, da nas zapad pljacka i da nas je (jedan od vaznijih razloga) i bombardovao da bi nas deindustrijalizovao i ucinio trzistem za
svoju robu.

Gama ::
...recimo Rusija pošto ovde preovladava mišljenje da su nam jedini saveznici...

Ja recimo mislim da samo Rusija stoji izmedju zapada i potpunog poraza srpskog naroda. Pod porazom podrazumevam ukidanje RS, odvajanje Vojvodine, i td, dakle ozbiljne stvari...[/quote]

Gama ::
Znači, trenutno:
-ne dizati halabuku i da bespotrebno privlačimo pažnju na sebe

Sa ovim bih se slozio, ako nisi prinudjen, nikad ne prihvataj odsudnu bitku ako si slabiji.

offline
  • Pridružio: 13 Sep 2010
  • Poruke: 175

Stalno se spominje da smo zapadu, natou, usa i inima dali učinili i sl. Zapad je 70-80ih obučavao šiptare u svojim nato bazama u Nemačkoj za sve ovo, obučavao je od nacionalističkih do marksističkih grupacija. Šta god da smo uradili sukob nam nije ginuo, zašto ovde sada možemo da raspravljamo i do pravog razloga nikada nećemo doći prosto zato što svako ko napada i razara naš narod i zemlje radi to iz svojih razloga.

offline
  • Pridružio: 28 Nov 2015
  • Poruke: 164

A porprilicno su jasne stvari i zasto Zapad radi to sto radi, zasto smo mi ovde gde smo, sta je bilo do sada i sta ce biti nadalje. Zbog cega nas vodja kuva, kako nas kuva... Meni je bar sve jasno. Jedino sto mi nije jasno kako iko moze da podrzava i dalje siri te gluposti kako se mi nismo priblizili dovoljno siptarima, pa eto kako ne govorimo njihov jezik i slicne idiotarije sto ona budaletina bleji a neki od vas ovde vidim ponavljaju? Da li ste toliko nenormalni ili navucemi na njegove gluposti, ili placeni.... Ili sta god? Da li shvatate kolike su to gluposti? Prvo prica kako su eto Srbi krivi jer su prodavali svoja imanja siptarima jos od '70 ih za dobre pare a sad smo krivi i sto ne znamo da se raspricamo na albanskom. Gospode Boze. Ma manje mi smeta sve sto ne valja u ovoj drzavi od ovolikog broja ovako glupavog naroda! I nije mi jasno zasto lepo ne kaze priznacemo im drzavu, to je to... sta gnjavi ovako. Svakako mu nebi opet niko nista, malo bi kukao po neko iz opozicije, patrijarh bi rekao "nja, nja, oteto, prokleto". Pijani Dikovic bi zevao kao somina, mi na forumu bi malo besneli, botovi bi blejali kako eto je to dobro za prosperitet nase drzave koja je u giga mega naletu na svetsku ekonomiju, radnici bi i dalje krali ozracene cigle da prodaju da imaju leba.... pandurcine bi i dalje valjale los heroin i to je to. Cemu ovolika gnjavaza i nas i njega. Neka resi to pa da nastavimo da se bavimo kakve gace ima Dara Bubamara.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32525

Vreme je za pokretanje širokog društvenog dijaloga o pitanju odnosa prema KiM i važno je da Srbija ima aktivnu poziciju kada je reč o predlozima za rešenje, jer nama ne odgovaraju "nejasna i nedorečena rešenja", izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
"SNS snažno podržava inicijativu da se otvori unutrašnji dijalog o KiM. Nama ne odgovaraju nejasna i nedorečena rešenja, da stalno budemo u defanzivnoj ulozi. Mislim da je veoma važno da imamo aktivnu poziciju, da izlazimo sa našim predlozima za rešenje", rekao je Đurić gostujući na TV Pink.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/reakcije-na-vuci.....42764.html

Evo još par interesantnih delova.
"Razgovor o toj temi može da bude lekovit."
"Na izjavu Hašima Tačija da očekuje istorijski sporazum Kosova i Srbije i da treba da dođe do priznavanja realnosti, Đurić kaže da se ne beži od sporazuma, ali da on mora da zadovolji i srpske i albanske interese ili da budu "podjednako nezadovoljni" postignutim."
"Naša najveća pobeda je pobeda života i opstanka naših ljudi na KiM. Danas na teritoriji čitave naše zemlje u srpskim sredinama na KiM imamo najveći natalitet. Naš narod je rešen da opstane, aktivirali su se instikti za preživljavanje i tu država Srbija će nastaviti da pomaže", rekao je on."

Dveri Obradović: Vučićev poziv - priprema javnosti za priznanje Kosova
Jbg Šeki loše si ga naučio ili je mali bio lak na lovu $$$
Nema više dijaloga, ostaje samo Lazareva kletva, poručuje lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, komentarišući poziv predsednika Srbije na širi društveni dijalog o rešenju za Kosovo i Metohiju.
A evo šta veli naš patrijarh na sve ovo.
"Patrijarh Irinej:Ono što se pokloni zauvek je izgubljeno"

Dakle dečki ukratko THE END je blizu SRBIJA KAPUR

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 995

Napisano: 25 Jul 2017 22:30

E a najbolje je ono da vezir zove na razgovor predsednika sanu i patrijaha na razgovor.Ova vucibatina iz sanu jos pre par meseci poceo da priprema teren sa onom izjavom "trebamo se odreci Kosova sa elementima dostojanstva" a patrijarha izabrao Boris Tadic i BIA.Al ce se izrazgovaraju leleeeee ima sve da prsti od realnosti i realizma.

Dopuna: 25 Jul 2017 22:34

..."siroki drustveni dijalog,konstruktivno resenje pa aktivna pozicija,pa realnost na terenu"...leba ti poljubim.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1040 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 4 sakrivenih i 987 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksandarbl, antonije64, babaroga, bigfoot, BlekMen, Bobrock1, bokisha253, BRATORIII, cenejac111, darkangel, doom83, dragoljub11987, drimer, FOX, goxin, HogarStrashni, ikan, ILGromovnik, Insan, JOntra, Karla, Kibice, kikisp, kjkszpj, kokodakalo, Krvava Devetka, Kubovac, Lucije Kvint, Marko Marković, mercedesamg, Mi lao shu, milenko crazy north, Ne doznajem se u oružje, NoOneEver Dreams, ObelixSRB, operniki, Parker, pavlo, rasok, Ripanjac, RJ, Rogan33, sasa87, slonic_tonic, Srle993, stegonosa, suton, YugoSlav