Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1380

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1834
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

^
Svaka čast e tako se to radi i vidimo da nije bilo promašaja da je sve isporučeno bas tamo gde je bilo najpotrebnije i sve što nije direktno pogodjenog dobilo je lepu dozu srapnela

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Izgleda da su Ukrajinci gađali Azovstal.
https://t.me/DDGeopolitics/65555

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Pitanje o tome kada će, napokon, započeti ta proljetna protuofenziva ukrajinske vojske na istok i jug zemlje postavlja se, za neke - predugo. Pitanje je još glasnije sada, kada je u zemlju stiglo proljeće.

Na jugu zemlje, piše Washington Post u novoj reportaži s bojišnice, prošlog su vikenda temperature išle do 25 stupnjeva, dovoljno da strani reporteri zateknu prizore uniformiranih Ukrajinaca sa sladoledom. Kada će ofenziva? Mihajlo Podoljak, savjetnik predsjednika Volodimira Zelenskog, prekjučer je s nemalom dozom sarkazma objašnjavao kada. "Kao prvo", rekao je Podoljak, "to nije jedan događaj koji će započeti u točno određeni sat sa svečanim rezanjem vrpce. Drugo, na desetine akcija protiv okupacije već su počele na raznim stranama jučer, odvijaju se danas, a nastavit će se sutra. Treće, i intenzivna destrukcija neprijateljske logistike je protuofenziva".
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/nestrpljenj.....e-15340029

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 395

pein :: Kada će ofenziva? Mihajlo Podoljak, savjetnik predsjednika Volodimira Zelenskog, prekjučer je s nemalom dozom sarkazma objašnjavao kada. "Kao prvo", rekao je Podoljak, "to nije jedan događaj koji će započeti u točno određeni sat sa svečanim rezanjem vrpce.

Naravno da bih volio da to nikad ne počne, ali realno Podoljak je u pravu, glupi zapadnjaci očekuju nešto slično kao dan D pa da 100.000 Ukrajinaca krene desant na Krim i još kad bi im javili točne pravce pa da novinari i fotoreporteri uhvate što bolje kadrove. Hollywood im napunio glave, više ne kuže što je realnost.

online
  • Pridružio: 13 Maj 2022
  • Poruke: 457

"glupi zapadnjaci očekuju nešto slično kao dan D"

Ne znaju oni ni šta je dan D. U toj invaziji na svakoj od dve strane je bilo oko 10 hiljada, povređenih, zarobljenih, nestalih i mrtvih ukupno. Dakle verovatno manje nego oko Bahmuta.

offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2084

Napisano: 27 Maj 2023 1:29

Nagrabusili ukropi u Belgorodu a da nisu ni ranili jednog vojnika a kamoli sta od vitalnih objekata napali . Ali kako god okrenes ,koja svrha da im uopste dozvole da udju unutar Rf teritorije jer nemoguce je da da ovoliku kolonu nisu primijetili nego at hok ih odvratili i unistili .Misljenja sam da su ih pustili da udju.
Uopste ne razumijem ruse u ovome.Nije rusima uopste ovdje propaganda na ruku pogotovo ne na zapadu,oni ce ovu akciju pucanja u vazduh ukropa da pretvore medijski u uspjeh tipa osvajanje Berlina onomad ...

Osilit ce se mnogi za ovakve napade,nema veze sto su ih vjerovatno vecinu likvidirali .Sa druge strane imamo medije i narod unutar RF a.Nisam siguran da oni blago naklono gledaju na ovo,vjerujem da dosta njih smatra ovo propustom a ne upsjehom ruske vojske ,policije ,GRU i td.

Dopuna: 27 Maj 2023 1:38

Srle993 ::Kako god, dobro je da nema stete, ali ne znaci da nece biti, ipak je moguce da neki od ovih camaca prodje do broda, pitanje je kako se braniti od toga? Da drze flotu brodova zajedno, gde ce vise brodova da se brani od ovakvih napada, ne znam koliko u crnom moru ukupno Rusi imaju brodova obzirom da ne mogu nista novo kroz Bosfor provuci?

Turci su do sada najvise pomoci dali Ukrajincima upravo takvim potezima.

E sad super glupo ptianje, da li postoji ikakva sansa prebaciti brod preko kopna ili sire reke do Crnog Mora i pojacati flotu?


Ne znam za brod ali znam za podmornice (ne mislim na male ,,dzepne,, ili neke manje klase ) i da su to sovjeti radili ,ide polako ,sporo je ,kao kucu da pomjeras ali izvodljvo definitivno ako nema planine nekakve da ti smeta.

Dopuna: 27 Maj 2023 1:59

cifra ::Rupa od eksplozije mine 240 mm iz Tulipana 2S4




Da mi je jedna da iskopam caskom skepticku na selu....salu na stranu ovo je strahovito....jos postoji navodjena.Ne znam kad ce ta ofanziva ali ovo ih ceka sigurno.Nadam se da ce da gurnu prvo one strvinare iz inter legije,da budu teret 300 a moze i 200 nebitno .

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 348
  • Gde živiš: U stanu

187:
"Ali kako god okrenes ,koja svrha da im uopste dozvole da udju unutar Rf teritorije jer nemoguce je da da ovoliku kolonu nisu primijetili nego at hok ih odvratili i unistili .Misljenja sam da su ih pustili da udju."

Videli
Digli uzbunu interventnim jedinicama
Podigli dronove na celoj granici, aktivirali obaveštajne sisteme koje imaju
Utvrdili koliko ih ima, gde su, kuda idu.
Utvrdili da nije lažnjak koji maskira glavni udar negde drugo.
Sve to radili što opreznije, svesni da NATO prati sve gorepomenute radnje sa štopericom u ruci.
Odabrali način i intenzitet reagovanja koji će postići cilj na način da "posmatračima" sakrije ono što žele da sakriju, a pokaže ono što hoće da pokažu.
Da li su uspeli u svemu tome, znaju samo oni i "posmatrači"

P.S. Ja sam vojsku služio u pograničnoj brigadi, oko 12km od linije odbrane, 15 do najbliže granične tačke.
Od Mažino linije, nikad i nigde se ne brani granična linija,

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

General Bredlov o isporuci F-16


Citat:How Can Ukraine Use the F-16? Retired USAF Generals and F-16 Pilots Explain.

It’s not about delivery just now,” said retired Gen. Philip M. Breedlove, the former NATO Supreme Allied Commander Europe. “Ukraine is going to need an air force to defend itself because Russia will be back.”

If Ukrainians are not thoroughly trained in Western tactics, “you’re not going to realize any of the benefits of having a real four-plus generation aircraft,” said Breedlove, a former F-16 pilot. “If you take an F-16 and fly it and use it like a MiG-29, you’re just going have a hotrod MiG-29, and that’s it.”

For now, Ukrainian forces are expected to rely on HIMARS rockets, armor, artillery, and British Storm Shadow missiles as they seek to bust through Russian defensive lines during their planned counteroffensive.

If they are not successful in their counteroffensive, then everything else is largely a moot point,” Pentagon Press Secretary Brig. Gen. Patrick S. Ryder said May 23 when pressed on specifics about the provision of F-16s.


Tekst za link

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2013
  • Poruke: 5235

Nešto mi nije jasna tvrdnja da rusi kroz Bospor ne mogu ništa provući, nije to baš tako. Rusija nije u ratu, ni turska nije u ratu, čak i da je rusija u ratu može sve brodove iz sredozemne flote vratiti doma, drugi je par opanaka to da po sporazumu ništa veliko britansko ili američko ne može uploviti u Crno more , ali nema prepreke da bugari na primjer naprave nosać aviona

offline
  • Pridružio: 02 Apr 2011
  • Poruke: 103

mogu napravit al opet nesme proc kroz bospor niciji zato u ruskoj terminologiji nema nosaca zrakoplova neg je nesto kao raketonosac

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 949 korisnika na forumu :: 23 registrovanih, 1 sakriven i 925 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, Bobrock1, bojank, Djordje29, draganl, dragoljub11987, HrcAk47, ILGromovnik, Karla, kjkszpj, Kriglord, krkalon, Krvava Devetka, LUDI, Nemanja.M, panzerwaffe, raykan, Regrut Boskica, Shilok, slonic_tonic, sovanova95, styg, zlaya011