Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2086

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1309

Napisano: 13 Maj 2022 17:12

Sad samo da cekamo rezultat na terenu,ako Rusi zauzmu bilo koje mesto od ta tri(Belogorovka,Sipilovka i Privolje)znaci da su uspeli na terenu bez obzira na propust komande.

Dopuna: 13 Maj 2022 17:16

По поводу уничтожение техники батальона ВС РФ на переправе через Северский Донецк неподалёку от населённого пункта Белогоровка, в дополнении всех разборов, как, например, у Рыбаря (https://t.me/rybar/32641), хочется с сожалением отметить, что у противника артиллерия работает зачастую качественней нашей. И это не зависит от бойцов то или иной стороны, это зависит от сил и средств разведки, обнаружения, расчёта, наведения, корректировки и доразведки целей, естественно, в большинстве беспилотными средствами. ВСУ применяет западную систему умного управления боем, мы применяем линейку на бумажную карту.

Так, например, понтонную переправу в данном устье пытались навести как минимум дважды. То есть, особо умный персонаж, руководствуясь тем, что снаряд два раза в одно место не падает, и что если ты не видишь противника, то он не видит тебя, решил всё-таки выполнить приказ, так как в армии только – ЕСТЬТАКТОЧНО!
В результате чего, вышло то, что вышло.

Prevod:
Поводом уништавања опреме батаљона Оружаних снага РФ на прелазу кроз Северски Доњецк код насеља Белогоровка, поред свих анализа, као што је, на пример, Рибар (хттпс://т.ме/рибар /32641), са жаљењем желим да приметим да непријатељска артиљерија често ради боље од наше. И то не зависи од бораца једне или друге стране, зависи од снага и средстава извиђања, откривања, прорачуна, навођења, прилагођавања и додатног извиђања циљева, наравно, углавном беспилотних возила. Оружане снаге Украјине примењују западни систем паметног управљања борбом, ми примењујемо лењир на папирној мапи.

Тако су, на пример, бар два пута покушали да направе понтонски прелаз на овом ушћу. Односно, посебно паметан лик, вођен чињеницом да пројектил не пада два пута на исто место, и да ако не видите непријатеља, онда он не види вас, он је ипак одлучио да испуни наређење, јер у војсци само - ИМА ТАКВИХ!
Као резултат тога, изашло је на видело.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Feb 2022
  • Poruke: 307

Koliko sam ukapirao o svemu ovome na desnoj obali Severskog Donjecka ima Ruskih vojnjka ali nedovoljno za napredovanje, jer su Ukrajinci prebacili u ta tri sela jedinice iz Lisicanska i Severodonjecka.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Овај рат је у ствари амерички а не руски Вијетнам

Европска Унија је таоц Америке, а она таоц америчке политичке класе која је потпуно лишена додира са грађанима и увида у сурову стварност, класе која је таоц сопственог друштвеног аутизма и ирационалне опсесије Русијом и Путином. По аутору текста, никада глупљи и охолији људи нису водили САД...

Citat:...Пакет помоћи, наравно, неће утицати на рат. Ситуација се претворила у једнострану аферу. Руси гађају Украјинце пројектилима, артиљеријом и ракетном ватром. Украјинцима недостаје способност да учине много по том питању осим да се заглаве у својим утврђењима и надају се најбољем. Артиљеријске гранате су јефтине, па Руси радо сипају челик на украјинске положаје, полако их мељу док се једног дана ускоро војска не сруши.

Ово није било оно што је Стејт департмент обећао. До сада је руска економија требало да буде у колапсу, војска у хаотичном повлачењу и Путин који чека погубљење од стране револуционарне руље. То је оно што су планери обећали Бајденској администрацији, која је исто обећала НАТО-у и ЕУ. План је био да се осигура да Украјинци издрже неколико месеци. Магија кампање економског шока и страхопоштовања учинила би тежак посао против Русије.

Не само да се ниједно од обећања није остварило, већ постаје јасно да је рат против Русије лоше замишљен и изведен. То је имало мали утицај на Русе, али Запад то узима на браду. Трошкови енергије у деловима Европе су 30% већи од почетка рата. Цене хране расту уз обећање да ће их још доћи касније ове године. Затим, ту је десетак милиона украјинских избеглица које су камповане у разним деловима Европе.

Разум би требало да наведе Вашингтон и његове разне марионетске владе у Европи да преиспитају рат у Украјини. Никога није брига за Украјину, али поента овог рата је била да нашкоди Русији, можда чак и доведе до промене режима. Исплата би тада била лак приступ руским природним ресурсима. Запад би добијао јефтину енергију од Русије као свој ратни плен. Када се то повуче, логика каже да је време да се поново размисли о стратегији и да се можда склопи договор са Русијом....

Економска цена овог рата је враћање политике рата на уобичајено тло које фаворизује скептице. У Сједињеним Државама постоји дуга листа ствари које не функционишу и које би могле да привуку пажњу владе. Јужна граница је најочигледнији пример, али челници обе стране вас називају фанатиком и захтевају да вас ФБИ истражи ако то поменете. Украјина личи на још једну заблуду да избегне решавање домаћих проблема.

Сличан проблем се појављује у Европи. Полуђени дингбат постављен као шефица ЕУ, Урсула фон дер Лајен, покушавао је да осмисли бојкот руских енергената, али је тај план пропао. Наведен је разлог што је земљама чланицама било потребно време да пронађу нове изворе енергије. Прави разлог је што се расположење у Европи затамњује како стварност наступа са марионетским владама. Они имају малу моћ, али су и даље подложни народној побуни.

Питање које почиње да кружи западним престоницама јесте да ли постоји излаз за ову растућу катастрофу. У идеалном случају, ЕУ би имала задатак да ангажује Русе у преговорима на високом нивоу како би се окончао рат. Сви знају шта Руси желе јер су јасно изнели свој став. Зеленски ће морати да прихвати договор који је склопила ЕУ, пошто је он само глумац ангажован да игра улогу. Он и његове колеге су већ добили британске пасоше.

Проблем је Вашингтон...


Аутор текста тврди да од Ковида преко Украјине, чврстих 40% људи на западу изражава пуну скепсу према званичним владиним наративима.

Tekst za link

Оваквих размиљања је све више изван компромитованих и све мање утицајних медија главног тока.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7982
  • Gde živiš: Zagreb

Ben Roj ::Koliko sam ukapirao o svemu ovome na desnoj obali Severskog Donjecka ima Ruskih vojnjka ali nedovoljno za napredovanje, jer su Ukrajinci prebacili u ta tri sela jedinice iz Lisicanska i Severodonjecka.
Zavisi kome vjeruješ. Ukrajinci tvrde da nema. Bar na tom dijelu, kod Izjuma naravno ima.

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 150
  • Gde živiš: Melmak

sremac983 ::
– Why exactly gallium arsenide?

– Silicon technology has already reached its limit. This limit is one nanometer. Gallium has a plus, because it allows you to make not only flat microcircuits, but also volumetric ones that will not rest within the limits of a nanometer.


totalni BS neki PR tipa 5G, čipovanje i sl

GaAs fetovi već više od 50 godina u opticaju i neprevaziđeni kada pričamo o vrlo visokim frekvencijama, tipa 20, 30, 100GHz

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1078

Nista bez carbon nano tubes and super conduits :-)

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Citat:political correctness is for losers.

хахаха

Да преведем мисао на ову тему. Бити уз САД, Брисел, НАТО и ову фејк Украјину је за дебиле и лузере.

offline
  • Pridružio: 01 Avg 2012
  • Poruke: 396

To da će ovaj rat više da naškodi Americi nego Rusiji je ekvivalent tome da ti neko sa bejzbolkom uleti u staklarsku radnju, polupa svu staklariju a ti na to kažeš da, ali on je posekao šaku. Bio sam na odmoru 10 dana i ništa sem sporta nisam pratio, da odmorim glavu malo. Vratim se i rekoh da svratim do foruma da vidiš šta se dešava u ratu. U suštini stanje kakvo sam i ostavio. Faza 2 i nove i stare zablude.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7982
  • Gde živiš: Zagreb

Kyrylo Budanov, inače po zanimanju vojskovođa Very Happy, otkrio je da je Putin ozbiljno bolestan i da je državni udar protiv njega već u toku.





Šef ukrajinske vojne obavještajne službe kaže da rat s Rusijom ide tako dobro da će doći do prekretnice do sredine kolovoza i završiti do kraja godine. To je dosad najpreciznije i najoptimističnije predviđanje visokog ukrajinskog dužnosnika. U ekskluzivnom intervjuu za Sky News, general bojnik Kyrylo Budanov također je rekao da je državni udar za smjenu Vladimira Putina već u tijeku u Rusiji i da je ruski čelnik ozbiljno bolestan od raka.

https://tinyurl.com/2p8wjnhm

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Millennium ::+ скепса

Ајде ти прочитај зашто то тврди аутор текста који је Американац, па онда коментариши.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 935 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 3 sakrivenih i 916 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: brundo65, dragoljub11987, goxin, havoc995, Insan, JOntra, Koridor, kovac9mm, Krvava Devetka, kybonacci, mikki jons, pein, radionica1, sasa76, wizzardone, šumar bk2