Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2096

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

@Bubimir
Demantovali su Francuzi sinoc da je Makron titanijumskoj nozdrvi bilo sta govorio osim da ozbiljno nervira Ruse.
Tako da to moze biti plod njegovog razgovora sa Bajdenom koji misli da Ukrajina mora da ustupi Estoniju.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 614

Brada i Gibanica ::@Bubimir
Demantovali su Francuzi sinoc da je Makron titanijumskoj nozdrvi bilo sta govorio osim da ozbiljno nervira Ruse.

Smile
A što mu je drugo preostalo. Pa ne može javno priznati da je to tražio od Zelenog.
Zelenski je izlanuo ono o čemu su razgovarali u 4 oka.
Diplomatsko pravilo je da se s time ne izlazi van ali Zeleni je u u očajnoj situaciji.

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8472
  • Gde živiš: pecina stroga

Ben Roj ::Kazem laik sam za vojna pitanja, ali mi se namece da su ovde u pravu oni koji kaxu da Ruska avijacija nedovoljno dejstvuje. E sad zbog cega je to nemam jasan odgovor.

Ne mislim da su u pravu.

Evo iz jutrosnjeg saopstenja ruskog MO o dejstvima avijacije samo za jucerasnji dan. A koji je bio "miran dan" sto se tice avijacije.

Citat:💥 Высокоточными ракетами воздушного базирования ВКС России поражены пять пунктов управления и два склада боеприпасов в районах населенных пунктов Спорное и Берестовое Донецкой Народной Республики. В результате ударов уничтожены до 100 националистов, выведены из строя 23 единицы военной техники.

💥 Оперативно-тактической и армейской авиацией нанесено поражение 43-м районам сосредоточения живой силы и военной техники ВСУ.


Znaci samo jucer je dejstvovano po pedeset ciljeva. Ako kazemo da se uglavnom leti u pari, to je sto borbenih naleta sa dejstvom dnevno. A bilo je dana kad su prijavljivali i do 300 naleta avijacije.

NATO nad Jugoslavijom 1999. u prosjeku 135 borbenih naleta dnevno. I to sa mnogo vecim brojem aviona od Rusa.

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 276

Захвалност народа Русије народу Србије
‼️🇷🇺🇷🇸Россияне обратились к народу Сербии со словами поддержки и благодарности

Ми се придружујемо овим речима подршке и захвалности народу Србије.
Руси и Срби браћа заувек 🤝

Авторы ролика прислали нам своё важное и нужное видео.
t.me/RVvoenkor

https://t.me/RVvoenkor/12106

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 999

Чиме их ово поклапају на 0:58? https://t.me/romanov_92/14594

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

https://t.me/rybar/32679
ribar objavio mapu kako je uslo 500k tona goriva iz Poljske do Konstantinovke.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6287

novator ::^
Može i odsada ćemo lijepo izbacivati kako se svako malo ruski vojnici slikaju ispred civilnih vozila punih kojekakvih gađeta i zahvaljuju se svima. Ovo ste mnogi i vidjeli ali zatvoriti oći je najlakše.


I šta kažeš, vape za donacijama.Zna se šta se duži formacijski a jbg. što bi ja da imam još i džepnu haubicu pride, to je drugi par opanaka.I ja sam svašta nešto u ono vreme imao a formacijski mi nije pripadalo.Ne da nije, nego ni u najluđim mislima mi nije pripadalo.Tako da opušteno.Jbg, lakše je u džepu bilo nositi džesiku a ne RUP 12 na leđima.Ali mora RUP, kako da slušam talas obavještavanja na džesiki.

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 276

Платоновка, Луганска Народна Република.

"Погледај са друге стране."

На интернету се појавио снимак догађаја са којег су раније биле изложене само појединачне фотографије. https://t.me/romanov_92/14594

Овај прелаз личи на онај преко Северског Доњецка али је наведена Платоновка као место догађаја. Постујем стога што је ово ваљда први видео снимак. До сада су биле само фотографије колико се сећам.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2017
  • Poruke: 244

Koliko sam ja primetio te donacije su za oružane formacije LNRa i DNRa, a ne za zvaničnu rusku vojsku i to je praksa koja traje godinama

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2625
  • Gde živiš: Beograd

Ако је Бабарогина процена истинита, да Руси не иду на опкољавање Донбаске групе ВСУ већ да иду фронтално, наводно ''да их самељу'', онда више не можемо да причамо о некаквом одлучујућем удару који ће поразити ВСУ. Тужно да Руси, којима је добар део стратегије фокусиран на прављење котлова и одсецање непријатеља, у овом рату нису успели да изведу ниједан једини ефикасан котао - којих смо се нагледали гомиле у Донбасу 2014, где је комбинацијом маневара и одличне артиљерије поуништавано Бога питај колико украјинских јединица.

Руси у неком рату исцрпљивања имају мање шансе од Украјинаца. Украјинци су увелико мобилисани, сами Руси признају да их бројно надјачавају на готово сваком фронту. Руска мобилизација би сад била прекасна, а питање је да ли би Путин уопште смео да је изврши, јер би тиме рат постао много ближи просечним Русима. Затим, после повлачења са севера, Украјинци су имали слободу да главнину снага фокусирају на исток. И колико год биле неквалитетне те нове украјинске јединице, пар стотина људи са противоклопним наоружањем очигледно може итекако дуго да брани једно једино село и нанесе тешке жртве професионалним руским јединицама.

Овде се такође маше претпоставкама како Украјинци имају много више жртава од Руса, А НИШТА ОБЈЕКТИВНО ГЛЕДАНО НЕ УКАЗУЈЕ НА ТО, осим ''што је баби мило то јој се и снило''. Чак шта више, можда су истинитије тврдње да Руси имају веће губитке, поготово у оклопу - сајтови који се баве фото документацијом губитака оклопа то од почетка тврде. Гледајући интернет шире од Телеграма, готово сваки дан смо затрпани снимцима уништених руских јединица и напуштене опреме, много више него што смо на Телеграму снимцима украјинских. Мада ако се узме у обзир количина руских ваздушних удара у позадини, можда би било највише фер рећи да су губици ВСУ и Руса (РФ+ЛДНР) 1:1. Чак и да су руске тврдње о украјинским људским губицима истините, то не би представљало неиздрживе губитке за земљу која се брани. Са друге стране, довољно је да ударне руске јединице ''иступе своју оштрицу'' и да било који даљи успех буде врло мало вероватан.

Сад кад добро размислим, Украјина у ствари има шансу да овај рат ''добије'', односно да Русе заустави на овоме на чему су сада, горе-доле пар хиљада квадратних километара. Не постоји сцнарио у ком Руси успевају да заузму неки већи град до краја овог рата. Мариупољ, и ако победа Руса, мислим да је више представљала пирову победу и удар на руски морал, јер ако је за Мариупољ требало два месеца страшног клања и тоталног уништења града и коришћења главнине снага на том фронту, како би тек изгледале борбе за Харков и Одесу?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1202 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 6 sakrivenih i 1151 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, babaroga, bobomicek, ccoogg123, comi_pfc, darkojbn, deLacy, DPera, dragoljub11987, dulleo, FOX, havoc995, hyla, ikan, jackreacher011011, Karla, Krvava Devetka, kunktator, laganini123, Lucije Kvint, Mercury, milenko crazy north, milimoj, Mixelotti, mkukoleca, nextyamb, opt1, ozzy, panzerwaffe, radoznao, raptorsi, Ripanjac, sasa76, Srle993, stankolich, Steeeefan, theNedjeljko, Trpe Grozni, vukovi, W123, wizzardone, yrraf, zeo, zziko