Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4448

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 18 Mar 2022
  • Poruke: 22

Bubili ::
izvinjavam se za težak of ali ti brojke nisu ni približno tačne.

generator od 1MW je "dovoljan" samo za priključenje od oko 60-tak stanova. 1 stan = 17,25kW odobrena priključna snaga.
generator od 1MW pri opterećenju 1/1 (100% opterećenja) i ako je dizel varijanta u pitanju, troši oko 250l goriva na 1h.

p.s. i najvažnije servisni interval generatora 200h


Prosečna zimska potrošnja po računima u Srbiji je 500kWh mesečno ako se stanovi ne greju primarno na struju. Generator računaj na 1/2 kapaciteta da bi mogao da izdrži neke pikove. U idealnom slučaju, a rat je pa valjda neki red silom možeš da uspostaviš, 500kW * 24h * 30 dana je tih 600-700 stanova.
Što se potrošnje tiče, neka bude i da je 3000l dnevno, ne 4000, opet ti dođe logistika nemoguća. Onih 8000 sam sračunao dok prođe sve ruke od rafinerije do dizne u generatoru.

Servisni interval nisam uzeo u obzir, a to je bitno za realniju primenu u vodovodu na primer.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1081

Mislim da nema potrebe da u vezi moje “ideje” sa mini generatorima idemo tako daleko, to nije nesto sto na large scale moze pomoci, ali cemo sigurno vidjeti takve instalacije oko nekih esencijalnih objekata.

U medjuvremenu, Kijev je dobio dva iskljucenja struje dnevno, sa ozbiljnom tendencijom da ih bude jos vise.

offline
  • Pridružio: 10 Okt 2022
  • Poruke: 89

Boter ::

Убједљиво најбољи говор било ког политичара који сам чуо у задњих 30+ година...
Екипа из сијенке око путина је прва класа а види се да он дубоко разумије што чита. Само сам чекао још да цитира Иљина или Берђајева Very Happy


Slazem se s Vama, iako komentari Putinovog govora idu od omalovazavanja (srpski mediji - "nije rekao nista novo ni znacajno"), ismijavanja (hrvatski mediji citiraju The Economist - "Vladimir Putin je strastveni čitatelj povijesti ...u dugim mjesecima izolacije tijekom pandemije covida-19, ruski se predsjednik zadržao u arhivama Kremlja razmišljajući o prošlosti svoje zemlje kao velike sile i sanjajući o njezinoj obnovi... posebno se uspoređiujuci s Petrom Velikim"), do najgoreg vrijedjanja na Tweeteru (naravno, ukrajinskog "vladinog sluzbenika" -"The old creep is totally bollocksed. Any attempt to make sense of the unfathomable rubbish he dribbles is a wild-goose chase"), govor je bio izvanredan jer je rekao sve ono sa cime prisutni predstavnici medija i raznih organizacija iz raznih zemalja nisu mozda bili dovoljno upoznati.
Posebno me je fasciniralo njegovo odgovaranje na postavljena pitanja (OK, znalo se unaprijed), ali biti svjez i brzog reagovanja tokom cetiri sata, sa gomilama podataka koje je iznosio takvom brzinom da ga prevodioci nisu mogli stici), pa sve i da je citao, je zaista izuzetno (posto on, jelte, ima Parkinsa, karcinom, sizofreniju, na samrti je, botoksiran je...). Nekoliko puta je moderator govorio "ovo je zadnje pitanje", a Putin je sam davao rijec slijedecem ucesniku, da bi u jednom momentu rekao moderatoru (u sali) "ja sam ovdje sef i ja cu reci kad je dosta pitanja".
Da zavrsim citatom iz hrvatskog JL:
"Ali sada kada su se probudile, zapadne zemlje (prim.aut.) čini se da su odlučne podržati norme koje su spriječile druge zemlje da silom prošire svoje granice, te nisu poslale svoje snage da se bore u Ukrajini. Ali opskrbljuju Ukrajinu svojim najnaprednijim konvencionalnim oružjem, obučavaju njezine vojnike, financiraju njezinu vladu i pokušavaju sankcijama osakatiti Putinovu invaziju." A onda na kraju autor poentira sa: "Dana 21. rujna, u govoru pred Općom skupštinom UN-a, predsjednik Joe Biden je to otvoreno rekao: "Ako nacije mogu slijediti svoje imperijalne ambicije bez posljedica, tada stavljamo u opasnost sve za što se ova institucija zalaže." Shocked
Izvinjavam se sto je ovo mozda off topic, ali spomenuto je ranije, pa eto...ne mogu vam parirati u citanju mapa, poznavanju orudja i orudja, ratnoj taktici...ali cijenim vase znanje.
p.s. mediji vise ne sluze nicemu - stagod plasiraju, ne daju pouzdanu informaciju - gdje li samo nalaze silne "vojne analiticare", "vojne komentatore" ... Lazo, vratii se!

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2992
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Posebno me je fasciniralo

(OK, znalo se unaprijed), ali biti svjez i brzog reagovanja tokom cetiri sata, sa gomilama podataka koje je iznosio takvom brzinom da ga prevodioci nisu mogli stici)

Laughing
Kad ga ovako fale kuditi ni ne treba

offline
  • Pridružio: 10 Okt 2022
  • Poruke: 89

Sim.a ::Posebno me je fasciniralo

(OK, znalo se unaprijed), ali biti svjez i brzog reagovanja tokom cetiri sata, sa gomilama podataka koje je iznosio takvom brzinom da ga prevodioci nisu mogli stici)

Laughing
Kad ga ovako fale kuditi ni ne treba


Sta ces, zensko ko zensko, i ja bih mu pjevala za rodjendan ko Suzana Mancic! Poljubac

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2012
  • Poruke: 361

Šveđani nameravaju da pošalju Urajincima 12 Archera od 48 s kojima trenutno raspolažu.

https://armstrade.org/includes/periodics/news/2022/1028/111070136/detail.shtml

Pre neki dan je izašao video sa racvetanom cevi na ukrajinskoj d-20 haubici, navodno je u pitanju bugarska municija na koju se žale ukrajinci, kažu da je do sada zabeleženo najmanje četiri slučaja pri kojima je došlo do uništenja oruđa. Mada koliko se roštilja i ne vodi računa o broju ispaljenih granata sve češće će dolaziti do ovakvih snimaka, bez obzira na starost i zemlju porekla granata.

https://t.me/imperialherald_chat/9827

offline
  • raykan 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 15 Feb 2016
  • Poruke: 624

Izvinjavam se na offu,ali...s obzirom da su rekli da je municija bugarska, smeo bih da se kladim da u tom grmu leži zec

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3175

Kuda ide ovaj rat, ja bih rekao u ovaj pravac. Naravno, i krasnopolj ide uz ovaj red.

https://twitter.com/shahed_136/status/1585820493113749504

offline
  • Pridružio: 13 Mar 2022
  • Poruke: 296

Bubili ::

izvinjavam se za težak of ali ti brojke nisu ni približno tačne.

generator od 1MW je "dovoljan" samo za priključenje od oko 60-tak stanova. 1 stan = 17,25kW odobrena priključna snaga.
generator od 1MW pri opterećenju 1/1 (100% opterećenja) i ako je dizel varijanta u pitanju, troši oko 250l goriva na 1h.

p.s. i najvažnije servisni interval generatora 200h

17,25 je odobrena snaga, mada se i to u poslednje vreme smanjuje na 13,2kW.
Ali realno u uslovima stednje je dovoljno za jednu ringlu, zamrzivac, rasvetu, tv i eventualno ves masinu i 6kW odobrenih ili maximalnih.
Prosecno domacinstvo nema nikakve sanse da dobaci do 17,25 bez koriscenja nekih extra uredjaja tipa ta pec i slicno.

offline
  • Pridružio: 10 Sep 2014
  • Poruke: 923
  • Gde živiš: Republika Srpska

https://www.youtube.com/watch?v=cZIhRHSXtyU
Pocelo je ... sad ce i Rambo u paklu Mariupolja

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 425 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 0 sakrivenih i 416 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: havoc995, ILGromovnik, kuntalo, LUDI, novator, slonic_tonic, Supaplex, wizzardone, zlaya011